Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το Opel Insignia τώρα με LPG

Το Opel Insignia διατίθεται τώρα με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.4 LPG ecoFLEX ειδικά σχεδιασμένο για χρήση LPG. Και οι τρεις τύποι αμαξώματος του βραβευμένου κορυφαίου μοντέλου της Opel - 4θ, 5θ και Sports Tourer station wagon – διατίθενται τώρα κατόπιν παραγγελίας με εργοστασιακό σύστημα LPG. Το νέο Insignia LPG ecoFLEX αποδίδει 103 kW/140 hp, καταναλώνει μόνο 7,6 lit. / 100 km (εκπομπές CO2 124 g/km) και η τιμή του ξεκινά από 22.050 ευρώ (με απόσυρση 21.090 ευρώ) στην Ελλάδα. Συγκριτικά με το υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο 1.4 l sedan (5,7 l/100 km), η 4θ έκδοση LPG είναι σχεδόν 40% πιο οικονομική (με μέση τιμή για βενζίνη υψηλών οκτανίων 1,53 Ευρώ έναντι 0,70 Ευρώ για LPG). 

Για την έκδοση LPG, οι μηχανικοί της Opel ενίσχυσαν τις βαλβίδες του κινητήρα και τις εδράσεις τους ενώ βελτιστοποίησαν και τη μονάδα ελέγχου του κινητήριου συνόλου. Όλοι οι τύποι αμαξώματος με LPG προσφέρονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το ρεζερβουάρ LPG με ωφέλιμη χωρητικότητα 42 λίτρων είναι πλήρως ενσωματωμένο στην υποδοχή της ρεζέρβας, επιτρέποντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το χώρο αποσκευών του Insignia. Έτσι διατηρείται το υψηλό επίπεδο ευελιξίας του Insignia. 

Με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου, το Insignia πετυχαίνει μέγιστη αυτονομία μέχρι 500 km. Με την προσθήκη του ρεζερβουάρ βενζίνης, η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 1.700 km (ισχύει για τα 4θ/5θ). Η τάπα καυσίμου του ρεζερβουάρ LPG βρίσκεται ακριβώς δίπλα την τάπα του ρεζερβουάρ βενζίνης. Η Opel προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε αντάπτορες αντλίας για ανεφοδιασμό χωρίς προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Ο οδηγός μπορεί να αλλάζει τα προγράμματα LPG και βενζίνης από ένα διακόπτη στο ταμπλό. Μία λυχνία LPG ανάβει όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί με LPG. Μόλις ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα βενζίνης η λυχνία σβήνει. Ο δείκτης ρεζερβουάρ καυσίμου είναι πολύ χρηστικός: τα αποθέματα LPG και βενζίνης εμφανίζονται στον ίδιο δείκτη.

Πηγή: Opel

Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου