Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Tο αυτοκίνητο του μέσου Έλληνα μετά τα μέτρα!

Το Bufalino δημιουργήθηκε από τον Γερμανό βιομηχανικό σχεδιαστή Cornelius Comanns και έχει βασιστεί στο σχέδιο του τρίκυκλου Piaggio APE 50। Είναι οικονομικό στην κατανάλωση βενζίνης και διαθέτει μια κουζίνα, ένα κρεβάτι, ένα νιπτήρα, αποθηκευτικό χώρο, μια δεξαμενή νερού και ένα ψυγείο। Ιδιαίτερα εντυπωσιακό! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!








Όπως βλέπετε, έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το χώρο
σας, όπως εσείς θέλετε!

(το Laptop και η κατσαρόλα είναι δεν είναι στον standard εξοπλισμό)

Το 50% των Βρετανών δίνουν όνομα στο αυτοκίνητό τους!

Ελάτε, πείτε την αλήθεια...Εσείς δεν σκεφτήκατε ποτέ κάποιο όνομα για το δικό σας αμάξι; Έρευνα που διεξήγαγε πρόσφατα στη Μ. Βρετανία η διαχειρίστρια εταιρία χώρων στάθμευσης NCP είχε απροσδόκητο αποτέλεσμα: σε δείγμα 3.000 οδηγών ηλικίας 17 έως 45 ετών, σχεδόν ένας στους δύο αποκαλεί το αυτοκίνητό του με κάποιο όνομα.



Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν επιλέξει ονόματα διασημοτήτων, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Lady Gaga (!!!) να είναι τα δύο δημοφιλέστερα. Επίσης, αρκετοί είναι οι οδηγοί που αποκαλούν το αυτοκίνητό τους με το όνομα κάποιου χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, αθλητών και πολιτικών! Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός ότι περίπου 3% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν δώσει στο αυτοκίνητό τους το όνομα κάποιου συναδέλφου τους!

Πηγή: www.protothema.gr


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Michelin : Κάνει τα ελαστικά αόρατα!

Σε παλαιότερο πόστ σας είχαμε δείξει τα ελαστικά χωρίς αέρα που παρουσίασε η Bridgestone (δείτε τα εδώ) Στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας της Michelin κάνουν δοκιμές για διαφανή ελαστικά!Για να καταλάβετε τι εννοούμε, δείτε πως φαίνονται εν κινήσει!







Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Παλιό (αλλά φτιαγμένο) Toyota Corolla πετάει στην άσφαλτο!

Είναι ένα από τα αμάξια που μπορεί να το δώσεις στις μάντρες με τα μεταχειρισμένα και να το απορρίψουν ως κουβά! Οι ιδιοκτήτες του όμως είχαν άλλη γνώμη. Το έφτιαξαν μέσα σε 4 μόνο εβδομάδες. Φοράει ένα κινητήρα Nissan VG30 V6, των 60 δολλαρίων παρακαλώ, που βρέθηκε αχρησιμοποίητος σε ένα συνεργείο-στοκατζίδικο και πιάνει τα 200 χλμ/ώρα σε 11.4 δεύτερα. Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί!



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Πως θα είναι το σαλόνι του Audi A3;

Το Audi A3 είναι ένα από τα αμάξια, που οι λάτρεις της αυτοκίνησης αναμένουν πως και πως, το 2012. Οι Γερμανοί κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα χαρακτηριστικά του και στον τύπο δεν έχει διαρρεύσει ακόμα καμμία φωτογραφία του. Στην έκθεση ηλεκτρονικών συστημάτων, όμως, στο Λας Βέγκας η Audi συμμετείχε με το Α3 και έτσι έχουμε μια και μοναδική φωτογραφία από το εσωτερικό του!



Σύμφωνα με την Audi, το MMI του νέου Α3 είναι πλέον αναβαθμισμένο, χάρη στο νέο του λογισμικό, αλλά και πιο εύχρηστο παρέχοντας τη δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή και iPod. Πλέον, υπάρχουν δύο διακόπτες, με τον πρώτο να ελέγχει τις λειτουργίες του τηλεφώνου και του GPS και το δεύτερο εκείνες που αφορούν το ηχοσύστημα και τα μέσα διασύνδεσης-επικοινωνίας. Επίσης, το νέο A3 θα εφοδιάζεται με ένα εξελιγμένο σύστημα head-up-dislpay, το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να δει χρήσιμες πληροφορίες χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

GILERA NEXUS 300: Τώρα μόνο 4.240 € με όφελος 745 €!


Gilera Nexus, το maxi σκούτερ που έφερε την επανάσταση στον κόσμο των σκούτερ, συνδυάζοντας τη δύναμη του μονοκύλινδρου κινητήρα τελευταίας γενιάς, με ηλεκτρονικό ψεκασμό και κορυφαία οδική συμπεριφορά. Το Nexus 300 φέρνει στην κατηγορία μεσαίου κυβισμού το σπορ χαρακτήρα της οικογένειας Gilera. Σε μετακινήσεις μέσα και έξω από την πόλη το Nexus 300 αποτελεί την καλύτερη πρόταση της κατηγορίας, συνδυάζοντας μοναδικά τη λειτουργικότητα του σκούτερ με τη σπορ οδήγηση.
Από σήμερα ο συναρπαστικός κόσμος της Gilera γίνεται ακόμα πιο προσιτόs… Με τη νέα τιμή του Nexus 300, μόνο 4.240€, μπορείτε κι εσείς να ανακαλύψετε τη σπορ πλευρά του σκούτερ και να βάλετε μία αγωνιστική σπίθα στις καθημερινές σας μετακινήσεις!

Ο γνωστός πλέον τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας Quasar, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, φθάνει τη μέγιστη ροπή (23 Nm) σε χαμηλούς ρυθμούς περιστροφής (6.000 στροφές). Το αποτέλεσμα είναι η ιδανική κατανομή ροπής, η αποφασιστική επιτάχυνση και η άμεση απόκριση με κάθε άνοιγμα του γκαζιού.
Το Gilera Nexus 300 αντιπροσωπεύει την κατ' εξοχήν ιταλική σπορ κομψότητα. Οι μοντέρνες γραμμές του τονίζονται στο μπροστινό μέρος δημιουργώντας μια ατίθαση σπορ μάσκα, ενώ η ευέλικτη λεπτή ουρά παραπέμπει στο ζωηρό ταπεραμέντο του Nexus. Τα φώτα, αντιπροσωπευτικά της γκάμας Gilera, συμβάλουν στο επιθετικό προφίλ του. Ο πίνακας οργάνων συμπεριλαμβάνει αναλογικά και ψηφιακά όργανα που φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα. Ο ανεμοθώρακας, ρυθμιζόμενου ύψους, μαζί με τη φαρδιά μπροστινή μάσκα, εξασφαλίζει άνεση και προστασία σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Διαθέτει αναπαυτική σέλα και άριστη εργονομία. Ο χώρος για τα πόδια επιτρέπει στον οδηγό τρεις διαφορετικές θέσεις για ξεκούραστη οδήγηση σε όλες τις συνθήκες κίνησης. Για το συνεπιβάτη υπάρχουν αναδιπλούμενα μαρσπιέ. Στον χώρο 34 λίτρων κάτω από τη σέλα, μπορούν να φιλοξενηθούν δύο κράνη (ένα full και ένα demi-jet), γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η σχεδίαση του Nexus δεν έχει σαν στόχο να προσφέρει μόνο μέγιστη απόλαυση κατά την οδήγηση αλλά και λειτουργικότητα σε κάθε μετακίνηση.

Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων Kia στην Ευρώπη


Το 2011 η μονάδα παραγωγής της Kia Motors στη Ζιλίνα της Σλοβακίας παρήγαγε αποκλειστικά προς πώληση στις ευρωπαϊκές αγορές το νούμερο ρεκόρ των 252.000 αυτοκινήτων, 10% αύξηση σε σχέση με το 2010. Επίσης η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής πέτυχε 12% αύξηση στην παραγωγή των κινητήρων με περισσότερους από 359.000 κινητήρες βενζίνης και ντίζελ να παράγονται τον περασμένο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του 2011 μεταφέρθηκε στην Ζιλίνα η παραγωγή του Kia Venga B-Segment MPV και ξεκίνησε η λειτουργία δεύτερου τμήματος παραγωγής κινητήρων – αυξάνοντας τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα σε 450.000 μονάδες το χρόνο. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της σε όλη την Ευρώπη, η Kia προσέλαβε και εκπαίδευσε 900 νέους υπαλλήλους για να λειτουργήσει μια νέα τρίτη βάρδια που αρχίζει αυτό το μήνα. Συνολικά, η Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 3.900 άτομα στην Ζιλίνα και σχεδιάζει μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή της στη Σλοβακία, με στόχο η φετινή παραγωγή να φθάσει τα 285.000 οχήματα.

«Η περσινή χρονιά ήταν πολύ θετική για την Kia στην Ευρώπη καθώς πετύχαμε αριθμούς ρεκόρ στην παραγωγή οχημάτων και κινητήρων», δήλωσε ο κος Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors στη Σλοβακία. «Χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των εργαζομένων μας έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγική μας δύναμη και να ξεκινήσουμε την κατασκευή του Kia Venga».

«Στόχος μας για το 2012 είναι η ενσωμάτωση τρίτης βάρδιας λειτουργίας του εργοστασίου ώστε να επιτύχουμε την πλήρη παραγωγική δυνατότητα της μονάδας εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, και στη συνέχεια να προετοιμαστούμε για τη μαζική παραγωγή του ολοκαίνουργιου Kia cee'd, το οποίο θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το συναρπαστικό νέο μοντέλο θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να επιτύχουμε τον φετινό στόχο των 285.000 αυτοκινήτων», καταλήγει ο κος Lee.

H Kia Motors Σλοβακίας εξάγει οχήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι κύριες εξαγωγικές αγορές το 2011 ήταν οι εξής: 23% της συνολικής παραγωγής παραδόθηκε στη Ρωσία, 10% στη Μεγάλη Βρετανία, 9% στη Γερμανία, 8% στην Ισπανία και 5 % στη Γαλλία. Η οικογένεια του cee'd αντιπροσωπεύει το 41% της παραγωγής του εργοστασίου στη Ζιλίνα το 2011, ενώ αμέσως ακολουθεί το SUV Sportage με 40%.