Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Νέα ανακοίνωση για την Επίσχεση Εργασίας στα περιοδικά CAR & EVO.

Με αφορμή τη στοχοποιημένη προσπάθεια παραπληροφόρησης, για υπομόνευση του αγώνα των εργαζόμενων συναδέλφων στα περιοδικά CAR και EVO οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, η Ε.Σ.Π.Η.Τ επαναλαμβάνει την πληρη υποστήριξη στην προσπάθεια διασφάλισης κεκτημένων εργασιακών τους δικαιωμάτων, ξεκίνησε τις απαιτούμενες νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες και ενημέρωσε σχετικά τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ (Διασωματειακή).


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ CAR και EVO


Hyundai i40


Το νέο Hyundai i40
πρωταγωνιστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Hyundai αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το νέο i40, λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του 2011 στη Γενεύη. Το ντεμπούτο του i40 συμπίπτει χρονικά με το λανσάρισμα του νέου σλόγκαν της Hyundai New Thinking. New Possibilities («Νέος Τρόπος Σκέψης. Νέες Προοπτικές»). Το i40 αντικατοπτρίζει το πνεύμα της αλλαγής που βιώνει η Hyundai, αλλά και τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που θα την οδηγήσει στην εποχή του «σύγχρονου premium αυτοκινήτου», όπου η υψηλή ποιότητα και τα ανώτερα χαρακτηριστικά θα πρέπει να είναι προσιτά σε όλους.

Το i40 είναι το πρώτο μεσαίο αυτοκίνητο της εταιρείας (κατηγορία D-segment) που σχεδιάζεται ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας ένα πακέτο με συστήματα μετάδοσης κίνησης, εξοπλισμό και τεχνολογία που έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών. Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί η έκδοση station wagon, η οποία θα είναι και η πρώτη έκδοση i40 που θα εμφανιστεί στην Ευρώπη, ενώ θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά και η σεντάν έκδοση.

Το i40, που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στο Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας της Hyundai στο Ρουσελσχάιμ της Γερμανίας, είναι ότι νεότερο στη σειρά μοντέλων της Hyundai με καθαρά ευρωπαϊκή ταυτότητα. Το αυτοκίνητο, που βασίζεται στη γλώσσα σχεδιασμού «χυτής γλυπτικής» της Hyundai, διατηρεί χαρακτηριστικά στοιχεία που φέρουν την υπογραφή της εταιρείας, όπως η εξαγωνική εμπρόσθια μάσκα. Τη μάσκα πλαισιώνουν και κυριολεκτικά κοσμούν δύο προβολείς που προσδίδουν στο i40 μία σύγχρονη, δυναμική εμφάνιση, ενώ οι χυτές γραμμές που ενώνουν το μπροστινό και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου ενισχύουν ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο στυλ του i40.

Απόλυτα εναρμονισμένο με τη δέσμευση της Hyundai ότι θα συνεχίσει να κατασκευάζει προϊόντα με εξοπλισμό υψηλής ποιότητας προσιτά σε όλους, το i40 διαθέτει κορυφαίο στην κατηγορία του στάνταρντ εξοπλισμό. Αναφέρουμε ενδεικτικά τρία στοιχεία που βλέπουμε για πρώτη φορά στην κατηγορία: θερμαινόμενα και ανακλινόμενα μπροστινά και πίσω καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και αυτόματο αντιθαμβωτικό σύστημα για το παρμπρίζ.

Η φιλοσοφία του «σύγχρονου premium αυτοκινήτου» είναι επίσης εμφανής στα συστήματα μετάδοσης κίνησης που ευνοούν τη χαμηλή κατανάλωση και προσφέρονται στους υποψήφιους αγοραστές του i40. Με τον κινητήρα diesel 1,7 λίτρων της Hyundai, με την κωδική ονομασία UII, οι εκπομπές CO2 του i40 ανέρχονται μόλις σε 113 g/km – εκπληκτικά επίπεδα στην κατηγορία του, που επιδεικνύουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία με απώτερο στόχο την κατάληψη της ηγετικής θέσης παγκοσμίως στον τομέα της οικολογικής τεχνολογίας.

Κάθε i40 που θα πωλείται θα έχει την υποστήριξη του κορυφαίου στον κλάδο πακέτου Five Year Triple Care της Hyundai, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια, αφού περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος για πέντε χρόνια.

Ο κύριος Allan Rushforth, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) της Hyundai Motor Europe, σχολίασε: «Το να προσφέρουμε περισσότερο εξοπλισμό με λιγότερα χρήματα ανέκαθεν αποτελούσε θεμελιώδη αρχή της Hyundai και τώρα πια αυτή η φιλοσοφία εξελίσσεται χάρη στο νέο προσανατολισμό μας που συνοψίζεται στο σλόγκαν New Thinking. New Possibilities. Το i40 αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουμε ότι καλύτερο και μάλιστα σε τιμές προσιτές σε όλους. Από εντυπωσιακό σχεδιασμό και προδιαγραφές, μέχρι κορυφαία τεχνολογία στον κλάδο και εξυπηρέτηση μετά την πώληση, το i40 ξεχωρίζει αμέσως από τους ανταγωνιστές του.»

Το i40 θα συνοδεύει επί σκηνής το συναρπαστικό νέο κουπέ της Hyundai, Veloster, με τη μοναδική διάταξη 1+2 θυρών, του οποίου η κυκλοφορία στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το concept car, Curb, θα κάνει και αυτό την εμφάνιση του, προβάλλοντας την τελευταία λέξη της τηλεματικής τεχνολογίας της Hyundai σε ένα μοντέλο σχεδιασμένο για την πόλη.
Και τα δύο αυτοκίνητα έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο θα λάβει χώρα στη Γενεύη.

Η συνέντευξη τύπου της εταιρείας θα διεξαχθεί την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2011 στο Hall 1 στις 12:30 μμ.

Η Peugeot στην Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης 2011Η πολιτική της Peugeot που παρουσιάστηκε το 2010 – μία χρονιά που καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ – συνεχίζεται και το 2011.

Η εταιρία ξεκινά την εμπορική κυκλοφορία του 508 και εισάγει νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον:
- Μικρο-υβριδισμός e-HDi στο 508 και στο νέο 308
- Το πρώτο υβριδικό diesel στον κόσμο με το 3008 HYbrid4
- 100% ηλεκτρικό με το iOn

  • 2010: μία χρονιά που καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ

Στη χρονιά των 200ων γενεθλίων της, η Peugeot πέτυχε νέο ρεκόρ όλων των εποχών αναφορικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις της, με αύξηση 16.3% σε 2.142.000 αυτοκίνητα.

Το 2010, η Peugeot
- επιβεβαίωσε τη θέση της ως τον γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων που είναι πρώτος στον κόσμο,
- ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών τόσο σε Παγκόσμιο όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (9η και 4η θέση αντίστοιχα),
- κυκλοφόρησε το RCZ Coupé, παρουσίασε το πρώτο 100 % ηλεκτρικό Peugeot iOn, και ξεκίνησε την εμπορική κυκλοφορία οχημάτων που κατασκευάστηκαν ειδικά για τις αναπτυσσόμενες αγορές, με το 408 στην Κίνα και το Hoggar pick-up στη Βραζιλία,
- ξεκίνησε την ευρωπαϊκή ανάπτυξη των εξαιρετικά καινοτομικών υπηρεσιών μετακίνησης «Mu by Peugeot»
- συνέχισε τη διεθνή της ανάπτυξη στην Ασία (αύξηση πωλήσεων έως 38.9%), Ρωσία (+ 34%), και Λατινική Αμερική (+ 24%),…

Ο κόσμος του αυτοκινήτου στη Β. Ελλάδα - ραντεβού με το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μεθαύριο, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, από τις 11 π.μ. και μετά, η καρδιά της πίστας καρτ του Λαγκαδά στην Θεσσαλονίκη (1ο χλμ. Λαγκαδά–Κολχικός) χτυπάει στο ρυθμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος με αφορμή την απονομή του Μακεδονικού Κυπέλλου Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. και το Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή με καλεσμένους όλους τους αγωνιζόμενους αλλά και φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια γιορτή με επίδειξη δεξιοτεχνίας, καρτ, μονοθέσιων και αγωνιστικών αυτοκινήτων. Απονομή κυπέλλων και επάθλων, κλήρωση δεκάδων δώρων και εντυπωσιακό θέαμα. Όσοι πιστοί... προσέλθετε!

Η Opel Επιβεβαιώνει την Παραγωγή Νέου Cabrio

Η Opel συνεχίζει την επέκταση της προϊοντικής γκάμας της επιβεβαιώνοντας σήμερα την προσθήκη ενός νέου Cabrio, το οποίο αποτελεί τμήμα του επενδυτικού προγράμματος 11 δις Ευρώ που ανακοίνωσε η εταιρία πριν από ένα χρόνο περίπου. Το νέο Cabrio ακολουθεί τα χνάρια επιτυχημένων προϊόντων Opel, όπως το Insignia (Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2009), το Astra (Χρυσό Τιμόνι 2009) και το Meriva με το καινοτόμο και καταξιωμένο σύστημα FlexDoors, το προσεχές Zafira νέας γενιάς και το επαναστατικό ηλεκτροκίνητο Ampera.

Το Cabrio θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική μικρομεσαίου μοντέλου Opel όπως το τρέχον Astra, το Astra SportsTourer και το προσεχές Astra GTC. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2013 – την ίδια χρονιά που η Opel θα λανσάρει το κομψό και στυλάτο μικρό μοντέλο της ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτοκίνητα εναρμονισμένα με ένα νεανικό και αστικό lifestyle.

Σε συνέχεια της κοινής συμφωνίας μεταξύ διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων στη φάση αναδιοργάνωσης του εργοστασίου της Opel στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας, αποφασίστηκε η παραγωγή του Cabrio στην εξαιρετικά αποδοτική Μονάδα του Γκλίβιτσε μαζί με άλλα μοντέλα Astra.

«Το νέο Cabrio θα είναι μία σημαντική προσθήκη στην προϊοντική γκάμα μας» δήλωσε ο Nick Reilly, CEO της Opel. «Προέρχεται από μία μακροχρόνια παράδοση συναρπαστικών και θρυλικών Cabrio της Opel που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη φήμη και το κύρος της μάρκας μας. Με μία κομψή και φίνα σχεδίαση, το νέο Cabrio προτίθεται να εκπληρώσει άριστα την ίδια υπόσχεση»

Περισσότερες λεπτομέρειες, όπως το όνομα, η τιμή και ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα ανακοινωθούν όταν πλησιάζει η ημερομηνία λανσαρίσματος.

Opel

Nέες SKYACTIV Τεχνολογίες και σχεδιαστική φιλοσοφία

Το νέο concept car Minagi –ένα μικρότερο 4X4 SUV- της Mazda Motor Corporation θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Geneva Motor Show 2011 το οποίο διεξάγεται από την 1η έως την 13η Μαρτίου 2011. To Mazda Minagi θα περιλαμβάνει τις νέες τεχνολογίες SKYACTIV και θα αντιπροσωπεύει πλήρως την σχεδιαστική φιλοσοφία KODO-soul of Motion. To MINAGI Concept Car είναι στην ουσία ο πρόδρομος των προϊόντων νέας γενιάς που θα παρουσιάσει η Mazda και συμβολίζει την εξέλιξη της ιαπωνικής εταιρίας που εισέρχεται σε μία νέα εποχή.
Το Mazda MINAGI είναι ένα μικρότερο 4X4 SUV Concept Car, το οποίο συνδυάζει τις τεχνολογίες SKYACTIV. Οι τεχνολογίες αυτές αντιπροσωπεύουν την αρμονία της οδηγικής απόλαυσης και του επιπέδου ασφάλειας και φιλικότητας προς το περιβάλλον, με τον συναισθηματισμό της σχεδιαστικής φιλοσοφίας KODO. Το MINAGI εξοπλίζεται με έναν SKYACTIV κινητήρα καθώς και με ένα SKYACTIV κιβώτιο ταχυτήτων, σε ένα SKYACTIV αμάξωμα και πλαίσιο τα οποία συνδυάζουν την σημαντική μείωση του βάρους με τα ποικίλα χαρακτηριστικά ασφάλειας.
Στο περίπτερο της Mazda εκτός των πολλών άλλων προϊόντων, θα υπάρχουν επίσης τεχνολογικά SKYACTIV εκθέματα και το Concept Car Shinari.

Στο 81e Salon International de l’Auto de Genèva, οι δημοσιογραφικές μέρες είναι η 1η και η 2η Μαρτίου ενώ οι ημέρες κοινού είναι από 3 έως 13 Μαρτίου 2011.
ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ

Nissan Juke με 5 αστέρια στην παθητική ασφάλεια

Σε πέντε μόλις μήνες, το Nissan Juke έχει καταφέρει να αποσπάσει 5 αστέρια στην αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP, να κερδίσει αρκετά βραβεία σε επίπεδο χωρών, καθώς και να κατακτήσει ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Έχοντας ξεκινήσει την πορεία του τον Σεπτέμβριο του 2010, το καινοτόμο και προκλητικό σε στυλ Juke, έχει ήδη καταγράψει 32.000 πωλήσεις στην Ευρώπη. Με μια αναλογία στην Ευρώπη όπου 1 στα 4 νέα πωληθέντα αυτοκίνητα να ανήκει στην προαναφερόμενη κατηγορία, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το επίτευγμα του Juke είναι υψίστης σημασίας στο δρόμο για την συνεχή ανάπτυξη της Nissan. Η επιτυχής αξιολόγηση του Juke με 5 αστέρια στα τελευταία crash test του Euro NCAP, προμηνύει ένα λαμπρό μέλλον για τις πωλήσεις του μοντέλου. Με παραμέτρους που εστιάζουν στην σχεδιαστική και μηχανολογική αρτιότητα, στην συνολική ποιότητα του αμαξώματος και στα υψηλά επίπεδα του standard εξοπλισμού ασφαλείας του αυτοκινήτου, το Juke σκόραρε με 87% στην ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών του και με 81% στην αντίστοιχη των παιδιών.

Η στιβαρότητα της καμπίνας των επιβατών σε πρόσθια πρόσκρουση συνεισέφερε τα μέγιστα στην αξιολόγηση του Juke, όπως και η απόδοση στην προστασία των πεζών παιδιών. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον standard εξοπλισμό του Juke περιλαμβάνονται τόσο το ESP (σύστημα ηλεκτρονικής ευστάθειας), όσο και οι 6 αερόσακοι.
Το Juke διατίθεται στην Ελληνική αγορά σε 5 εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού (Action, Αcenta, Acenta Sport Pack, Acenta Con, Techna) και σε 3 εκδόσεις κινητήρων (βενζινοκινητήρες 1,6λίτρων με 117 PS, και 1,6 λίτρων TURBO με 190 PS, καθώς και πετρελαιοκινητήρας 1,5 λίτρων TURBO με 110 PS). Μάλιστα στην κορυφαία του έκδοση με τα 190 άλογα, το Juke έρχεται με το τελευταίας γενιάς ΑLL-MODE 4Χ4i σύστημα τετρακίνησης, με κατανομή της ροπής για κορυφαία ευστάθεια.
Η τιμή του Nissan Juke ξεκινά από τις 15.660 € όπου περιλαμβάνεται τόσο το όφελος της «Χρυσής Επιταγής» όσο και αυτό της απόσυρσης.
Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.