Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το BMW Group Design κερδίζει το 2012 Green GOOD DESIGNTM Award

Τρία πρωτότυπα του BMW Group, που είναι τα BMW i8 Concept, BMW i3 Concept και MINI Rocketman Concept, κέρδισαν το 2012 Green GOOD DESIGNTMAward λόγω βιώσιμης προϊοντικής σχεδίασης. Είναι η πρώτη φορά που ένα προϊόν του BMW Group κερδίζει το ετήσιο Green GOOD DESIGNTMAward, που ξεκίνησε το 2009 σαν ειδική διάκριση του GOOD DESIGNTMAward. Το αρχαιότερο και πιο περίοπτο βραβείο σχεδίασης στον κόσμο ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τους αρχιτέκτονες Eero Saarinen, Charles και Ray Eames, και τον Edgar Kaufmann Jr.

Ο σχεδιασμός του BMW i Concept ενσαρκώνει την τέλεια αλληλεπίδραση τεχνολογίας και αισθητικής. Η σχεδιαστική γλώσσα και η χαμηλωμένη σιλουέτα αποπνέουν δυναμική υπεροχή. Μεγάλα παράθυρα και εκτεθειμένα στην κοινή θέα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά αποκαλύπτουν την καινοτόμο, ελαφριά δομή του αυτοκινήτου και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση στη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Ο σπορ χαρακτήρας του φαίνεται και από τον προηγμένο σχεδιασμό εσωτερικού με την έντονα οδηγοκεντρική φιλοσοφία και τη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών. Το Green GOOD DESIGNTMAward στόχο έχει να κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό τη σύγχρονη σχεδιαστική τάση σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα. Για το σκοπό αυτό, η επιτροπή επικεντρώθηκε σε κριτήρια όπως χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μειωμένη εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το πολυπόθητο ειδικό βραβείο απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο  Αρχιτεκτονικής, Καλλιτεχνικής Σχεδίασης και Αστικών Σπουδών και το Chicago Athenaeum: Μουσείο Αρχιτεκτονικής & Σχεδίασης. Πάνω από 120 προϊόντα, άτομα, κυβερνήσεις, περιβαλλοντικά προγράμματα και αρχιτεκτονικά projects από 27 χώρες τιμήθηκαν με το Green GOOD DESIGNTMAward το 2012.


Η σχεδιαστική φιλοσοφία του ηλεκτρικού BMW i Concept προδίδει τις αρετές του. Το i3 εκφράζει τη δυναμική εκδοχή ενός οραματικού αυτοκινήτου για αστικές περιοχές. Η φουτουριστική ενιαία σχεδίαση προσφέρει μέγιστη ευρυχωρία εσωτερικού με τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις. Αυτή η διάφανη αισθητική της καμπίνας δημιουργεί μία αίσθηση ελευθερίας και φωτεινότητας και κατ’ επέκταση μία νέα αντίληψη του χώρου.


Εξωτερικά, το MINI Rocketman Concept είναι εμπνευσμένο από την γνώριμη σχεδιαστική γλώσσα του κλασικού ΜΙΝΙ, ενώ η συνολική φόρμα του πρωτοτύπου συνδυάζει παραδοσιακές αξίες με καινοτόμο αυτοκινητιστική σχεδίαση. Το πρωτότυπο είναι ένα 3+1-θέσιο με τρεις πόρτες και εξωτερικό μήκος λίγο μεγαλύτερο των τριών μέτρων.

Το MINI Rocketman Concept ικανοποιεί τις μελλοντικές απαιτήσεις μετακίνησης της ζωής στην πόλη προβάλλοντας τις αξίες του ΜΙΝΙ brand στην πιο γνήσια μορφή τους. Ευφυής λειτουργικότητα, απροσδόκητη ευελιξία, εξαιρετική απόδοση και ακαταμάχητη σχεδίαση συνδυάζονται σε ένα απίστευτα ελκυστικό και επαναστατικό μικρό αυτοκίνητο premium κατηγορίας – ενώ παράλληλα διατηρούν την αυθεντική ταυτότητα ΜΙΝΙ. Το BMW Group Design έχει κερδίσει το πολυπόθητο GOOD DESIGNTMAward αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το 2011 το βραβείο απονεμήθηκε στις BMW Σειρά 6 Cabrio, BMW Σειρά 6 Coupe, BMW Σειρά 1 M Coupe, BMW ActiveE, BMW K 1600 GT/GTL και BMW G 650 GS. Πέρσι οι BMW Σειρά 5 Sedan, MINI Countryman, BMW S 1000 RR και το πρωτότυπο BMW Concept 6 τιμήθηκαν με την περίοπτη διάκριση.

Πηγή: BMW Hellas

Περιοδικό Autokinisimag







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου