Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Johnie Walker και καμμένα λάστιχα...

...δεν συνδυάζονται! Aυτ Για την προώθηση της καμπάνιας του Johnie Walker "ποτέ δεν οδηγούμε αν έχουμε πιεί", δύο από τους πιο διάσημους οδηγούς της F1, o Mika Häkkinen και ο Jenson Button βάζουν μια υπογραφή στην άσφαλτο που μυρίζει καμμένο λάστιχο. Αντί για...στυλό χρησιμοποιούν μία Mercedes-Benz C63 AMG sports saloon 450 ίππων! Μην το δοκιμάσετε σπίτι!



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Όσο ετοιμάζεται το νέο μας project...

...μπορείτε να απαντήσετε πόσοι από εσάς έχετε στη διάθεση σας κάποιο από τα όργανα μέτρησης της RaceLogic όπως το PerformanceBox ή DriftBox στο forum του TETRAKOSAR.GR κάνοντας κλίκ εδώ!


Αφήστε τα υπόλοιπα σε εμάς, και η έκπληξη δεν θα αργήσει να είναι ευχάριστη για όλους τους αναγνώστες μας!

Μια μεγάααλη πίστα Hotwheels

Όσοι έχουν παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι είναι τα Hotwheels. Δείξτε τους αυτό το βίντεο! Θα το λατρέψουν! Mια τεράστια διαδρομή με αυτοκινητάκια Hotwheels, σε μια πίστα με στροφές που εκτείνεται σε όλο το σπίτι...από την κρεβατοκάμαρα μέχρι την αυλή. Το αυτοκινητάκι εκτός από τις σκάλες και την αυλή περνάει 14 δωμάτια σε ένα βίντεο που διαρκεί περίπου 3 λεπτά.

Το βίντεο φτιάχτηκε για καλό σκοπό και για τη φιλανθρωπική οργάνωση Hope For Gabe που βοηθάει τον μικρό Gabe που πάσχει από τη σπάνια ασθένεια Duchenne.



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ώρα για χιόνια, ώρα για αλυσίδες! Μάθε να τις τοποθετείς σωστά

Χιόνια προβλέπουν οι μετεωρολόγοι...ήρθε η ώρα να "ξεσκουριάσουν" οι αλυσίδες. Ξέρεις πως να τις τοποθετείς σωστά;

Πριν αγοράσεις αλυσίδες, τις οποίες θα έχεις μέσα στο όχημά σου, πρέπει να βεβαιωθείς ότι ταιριάζουν στις διαστάσεις των ελαστικών σου. Φυσικά πρέπει να γνωρίζεις σε ποιους τροχούς έχει την κίνηση το αυτοκίνητό σου για να τοποθετήσεις τις αλυσίδες στις συγκεκριμένες ρόδες.

Το να βάλεις τις αλυσίδες δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Καλό θα ήταν τη συγκεκριμένη διαδικασία να την προσπαθήσεις πρώτα σε κανονικές συνθήκες έτσι όταν χρειαστεί να τοποθετήσεις τις αλυσίδες στο χιόνι να είσαι σε θέση να το κάνεις γρήγορα.

Ξεκινάς την τοποθέτηση των αλυσίδων και οι τροχοί σου πρέπει να είναι σε ευθεία.

1) Απλώνεις τις αλυσίδες με το βασικό τους συρματόσχοινο να είναι περασμένο από τη μέσα πλευρά.

2)Στη συνέχεια τράβα τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω «αγκαλιάζοντας» με την αλυσίδα το ελαστικό και ένωσε τα σημείο επαφής για να κουμπώσουν.

3)Αφού έχεις φέρει τις αλυσίδες στο εξωτερικό μέρος του τροχού ενώνεις όλες τις άκρες μεταξύ τους.

4)Τέλος, σφίγγεις τις αλυσίδες περνώντας τη μια άκρη τους σε αντικριστή πλευρά και αντίστοιχα σφίγγεις απέναντι από αυτή.

Πηγή: delamagen.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Datsun χορεύει σε 2 ρόδες

Τα Datsun είναι γνωστά ως αμάξια-"σκυλιά". Αθάνατα αμάξια, παντός καιρού. Άμα τύχει, κάνουν και ακροβατικά. Αμ, πως;


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ποιές είναι οι νέες ρυθμίσεις της Ε.Ε. για τα δίτροχα

Νέους κανόνες για τη βελτίωση της ασφάλειας και των περιβαλλοντικών επιδόσεων των δίτροχων ενέκρινε στις 5 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου σε μία δύσκολη ψηφοφορία, με περισσότερες από 300 τροπολογίες.



Μετά την ψηφοφορία, ο εισηγητής του ΕΚ, Ολλανδός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βιμ Βαν ντε Καμπ, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Θα γίνει επιτέλους υποχρεωτικό και για τις μοτοσικλέτες το ABS;
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να γίνει υποχρεωτικό για κάθε δίτροχο άνω των 125 κυβικών, αλλά εμείς επιμείναμε να πέσει το όριο στα 50 κυβικά. Στην πράξη θα υπάρξουν τρεις κατηγορίες: τα πολύ ελαφρά δίτροχα, κάτω των 50 κυβικών, στα οποία δεν θα είναι υποχρεωτικό, και δύο κατηγορίες στις οποίες θα είναι, μια ενδιάμεση των 50-125 και η κανονική, άνω των 125 κυβικών εκατοστών. Παράλληλα, απορρίψαμε την πρόταση της Επιτροπής να επιτραπεί η χρήση συνδυασμένης πέδησης (CBS) αντί του ABS.

Μια άλλη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να εφοδιασθούν όλα τα δίκυκλα με σύστημα ηλεκτρονικής διάγνωσης (OBD) που προειδοποιεί τον οδηγό για πρόβλημα στη μηχανή του. Είναι κάτι που στηρίξατε;
Πρέπει να διαχωρίσουμε τα διαγνωστικά συστήματα πρώτης γενιάς (OBD 1) που είναι απλά, εύκολο να τοποθετηθούν στη μοτοσικλέτα και θα είναι υποχρεωτικά, από τα συστήματα δεύτερης γενιάς (OBD 2) που απαιτούν σαφώς πιο εξελιγμένη τεχνολογία. Η εισαγωγή των συστημάτων δεύτερης γενιάς ακόμα εξετάζεται και αναμένεται μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές αντιδρούν έντονα, γιατί η εγκατάστασή τους προϋποθέτει πολλές και δαπανηρές τεχνικές τροποποιήσεις. Πρέπει να κινηθούμε προσεκτικά και η εισαγωγή τους δεν προβλέπεται πριν από το 2020.

Προβλέπονται και μέτρα κατά του «πειράγματος» των δικύκλων;
Οχι ακριβώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι τροποποιήσεις γίνονται σε μηχανές άνω των 125 κ.εκ. και δεν προβλέπεται κάποια ουσιαστική αλλαγή στα ισχύοντα σήμερα. Μιλάμε όμως για νόμιμες τροποποιήσεις όχι καθαυτό «πείραγμα» της μοτοσικλέτας. Ο έλεγχος θα είναι αρμοδιότητα των κατά τόπους αρχών.

Οι μοτοσικλέτες πρέπει επίσης να γίνουν πιο πράσινες... Τι προβλέπεται και από πότε θα ισχύσει;
Κατ' αρχάς έπρεπε να πάρουμε απόφαση για το λεγόμενο επίπεδο εκπομπών Euro3 για τα μοτοποδήλατα και άλλα μικρά δίκυκλα που είναι εκείνα τα οποία ρυπαίνουν περισσότερο. Από την 1η Ιανουαρίου 2016 πρέπει να ακολουθούν τη νόρμα Euro3, όπως ήδη ισχύει για τις μοτοσικλέτες άνω των 125 κ. εκ. οι οποίες θα περάσουν σταδιακά στο αυστηρότερο Euro4 το 2016 για να φθάσουν το Euro7 το 2020.

Στη συνέχεια θ' ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Περιμένετε ν' αντιμετωπίσετε προβλήματα;
Γενικά δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα, με εξαίρεση ίσως την εισαγωγή του ABS στην κατηγορία των 50-125 κ.εκ. Ελπίζω πάντως ότι δεν θα υπάρξει κάποιο αδιέξοδο.

Πηγή: energypress.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

To 2013 στην αγορά η Alfa Romeo 4C

Ετοιμοι είναι οι Ιταλοί να ρίξουν στην παραγωγή την «καυτή» 4C, μετά από τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε στις εκθέσεις της Γενεύης και της Φρανκφούρτης. Σε λιγότερο από δύο χρόνια θα λανσαριστεί το νέο super car της ιταλικής φίρμας, θα είναι ένα από τα φθηνότερα της κατηγορίας του και διαθέσιμο σε τουλάχιστον δύο εκδόσεις, με 230 και 300 ίππους.

Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δε θα υπερβαίνει τα 900 κιλά. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, με τον 1,8 λίτρων κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, με τη βασική έκδοση να αποδίδει 230 ίππους και τη κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4 μέτρα και η αναλογία βάρους εμπρός/πίσω στο 60:40.


Σύμφωνα με δημοσίευμα μεγάλου βρετανικού περιοδικού, η τιμή της 4C θα ξεκινά κάτω από 55.000 ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί, αφού το λανσάρισμά του οχήματος ακόμα αργεί.