Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Bugatti Veyron πιάνει 365χλμ στην μεξικάνικη έρημο

Οδηγεί μια Bugatti Veyron, βρίσκεται στους έρημους δρόμους της Μεξικάνικης Ερήμου και 362 Km/ώρα. Αυτά τα ξέρουμε. Το μόνο που δε γνωρίζουμε είναι το πρόστιμο που πλήρωσε...




Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Μην πάρετε ποτέ μαθήματα οδήγησης στο χιόνι από Φιλανδούς...

Μιας που ο χιονιάς πλήττει όλη την Ευρώπη, δείτε τι συνέβη πριν λίγες μέρες λίγο πιο έξω από το Ελσίνκι στην Φιλανδία. Μια μεγάλη καραμπόλα περίπου 100 αμαξιών συνέβη όταν οι μπροστά κόλλησαν στο χιόνι και οι πίσω συνέχιζαν να έρχονται με μεγάλη ταχύτητα. Πιστεύαμε ότι τουλάχιστον οι Φιλανδοί θα ξέρανε να οδηγούν στο χιόνι αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της. Έχουν συμβεί ποτέ τέτοια σκηνικά στην περιοχή σας;



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ο πρόεδρος της Toyota κάνει drifting στο χιόνι!

Ο οδηγός είναι ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota. Και το όχημα είναι μια Toyota GT 86/Scion FR-S. Τι είναι καλύτερο από τον πρόεδρο της Toyota που κάνει drifting; Ο πρόεδρος της Toyota που κάνει snow drifting! Παρακολουθήστε και τα δύο στο βίντεο που ακολουθεί!



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Είναι το αμάξι σας στην λίστα με τους αριστούχους του 2011;

Τη χρονιά που μόλις πέρασε, ο οργανισμός Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για 53 νέα μοντέλα που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων ήταν και το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ηλεκτρικό όχημα: το Nissan Leaf. Έντεκα από τα αυτοκίνητα αυτά κατάφεραν να αποσπάσουν τη διάκριση των τεσσάρων αστέρων, ενώ τα… φτωχότερα αποτελέσματα ανάμεσα σε όλα σημείωσε το Dacia Duster αποσπώντας μόλις τρία αστέρια.


Τα μοντέλα που σημείωσαν την κορυφαία επίδοση ανά κατηγορία είναι τα εξής:

Κατηγορία: Μικρά offroad και 4x4 Audi Q3
Κατηγορία: Σουπερ μινι Chevrolet Aveo
Κατηγορία: Μικρά Οικογενειακά Ford Focus
Κατηγορία: Μικρά MPV Mercedes B-Class
Κατηγορία: Μεγάλα οικογενειακά Volvo V60

Οι επιλαχόντες σε κάθε κατηγορία είναι τα μοντέλα Chevrolet Malibu, Mercedes M Class, Toyota Yaris, Lexus CT200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20, και BMW X1. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο Ford Ranger, το μοναδικό pick up μοντέλο που έχει δοκιμαστεί από το Euro NCAP, το 2011. Πιο συγκεκριμένα, το Ranger απεδείχθη το πιο ασφαλές μοντέλο του είδους αποσπώντας υψηλές βαθμολογίες σε όλους τους τομείς της αξιολόγησης, κυρίως στην προστασία των πεζών.

Την ίδια στιγμή, ο οργανισμός Euro NCAP βράβευσε πολλούς κατασκευαστές και μοντέλα αυτοκινήτων για τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας τους, τα οποία δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στο σύστημα αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα, το Ford Focus, που προσφέρονται με τα προαιρετικά Active City Stop, Driver Alert Forward Alert και Lane Keeping Aid. Κορυφαία ήταν και η επίδοση των Mercedes B-Class και Volvo V60, που επίσης βραβεύτηκαν για τα συστήματα Collision Prevention Assist και City Safety, αντίστοιχα (σημ.: πρόκειται για δύο «αυτόνομα» συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

DRAGTIMES.GR is public!

Δημοσιεύθηκε, επιτέλους η ιστοσελίδα Dragtimes.gr, ένα ακόμα project του περιοδικού Autokinisimag!
Στην σελίδα μπορείτε να καταχωρήστε ή απλά να δείτε χρόνους από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στα 400μέτρα αλλά και χρόνους από τα 100 στα 200χλμ/ω. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κάθε οδηγός μπορεί να αναφέρει σχεδόν όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος του, αλλά και όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες κατά τις οποίες έγινε η μέτρηση.

Για την εγκυρότητα των χρόνων απαιτείται upload αρχείο racelogic DBN ή VBO, ή σάρωση από timeslip από διοργάνωση ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ © ή από πρωταθληματικό αγώνα dragster.

Να τονίσουμε πως η σελίδα είναι σε beta testing έκδοση και γιαυτό ζητάμε την κατανόηση σας σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο bug (πρόβλημα). Σε τέτοια περίπτωση μπορείτε να το αναφέρετε στο info@autokinisimag.gr καθώς και να καταθέσετε τις προτάσεις και τις γνώμες σας για το site. Οι τεχνικοί μας δουλεύουν διαρκώς για την περαιτέρω βελτίωση της ιστοσελίδας!


Κλείνουν τα δημόσια ΚΤΕΟ;

Σε κλείσιμο των 59 δημοσίων ΚΤΕΟ που λειτουργούν αυτή τη στιγμή προσανατολίζεται ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης. Στη χώρα λειτουργούν αυτή τη στιγμή 59 δημόσια ΚΤΕΟ τα οποία ο υπουργός χαρακτήρισε παρωχημένα και πρόσθεσε ότι θα κλείσουν.

Ωστόσο, δε διευκρίνισε τι θα συμβεί τους δεκάδες εργαζομένους σε αυτά. Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για τον μεγάλο αριθμό των αυτοκινήτων που δεν έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από το σύνολο των 7,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που είναι καταχωρημένα στο υπουργείο Μεταφορών, τα 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.


Πηγή: fimotro.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης