Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

FIAT 500 MPV 2012: Το 500αράκι γίνεται... XL!

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει ακόμα μία έκδοση του δημοφιλούς FIAT 500, η οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο. Η νέα έκδοση θα ονομάζεται 500+ ή 500 MPV και θα είναι ένα συμπαγές πολυμορφικό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί άμεσα στις αγορές, πιθανότατα στα μέσα του 2012.  Τα ιταλικά Μ.Μ.Ε. υπολογίζουν την τιμή του νέου οχήματος γύρω στα 15.000 ευρώ - αν ακόμα δεν αποφασίσατε τι δώρο θέλετε να ζητήσετε από... τον Άγιο Βασίλη, να μια καλή πρόταση!

Έως τις 13/1 τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας ή επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, προκειμένου να τεθούν τα οχήματα σε ακινησία.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012, που λήγει 31-12-2011, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012.

Για το χρονικό διάστημα από τις 2-1-2012 έως και τις 13-1-2012, τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Η κόντρα της ημέρας:Μια Bugatti Veyron τρώει σκόνη από...ένα Nissan GTR!

Είναι σπάνιο να δούμε μια Bugatti Veyron να κατεβαίνει σε αγώνα dragster. Γι΄αυτό και παραδεχόμαστε τον οδηγό της! Μέχρι εκεί όμως! Γιατί στην συνέχεια το πλουσιόπαιδο με την 1.6 εκ. Veyron τρώει σκόνη από ένα "ταπεινό" Nissan GT-R, γιατί πολύ απλά...δεν ξέρει να χειρίζεται το αμάξι του! Δείτε τι έγινε:


ΥΓ. Οι ιδιοκτήτες Nissan GTR μπορούν να καυχιούνται για το αμάξι τους...μέχρι να δουν το παρακάτω βίντεο. Στο δεύτερο γύρο η Veyron παίρνει φόρα και επιβεβαιώνει την φήμη της, έχοντας μάλιστα και συνοδηγό! Μια φορά είναι του Αη Γιαννιού λέει η παροιμία...

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Jeep: Τα καινούργια μοντέλα που φέρνει το 2012

Ποιά είναι τα καινούργια μοντέλα που βρίσκονται στα εργοστάσια της Jeep και είναι έτοιμα να κάνουν το ντεμπούτο τους τον επόμενο μήνα; Η συνέχεια επί της οθόνης σας!

Jeep Compass
Έρχεται τον Ιανουάριο. Η Jeep έχει επανασχεδιάσει το όχημα, ώστε να μοιάζει στο Grand Cherokee και αυτό μόνο αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις. Επίσης και το εσωτερικό του Jeep Compassa έχει βελτιωμένη εμφάνιση.






Jeep Wrangler 2012
To μεσαίου μεγάθους SUV της Jeep αναμένεται και αυτό να παρουσιαστεί μέσα στον Ιανουάριο. Η εταιρία λάνσαρε το μοντέλο νωρίτερα στην Αυστραλία και έχει ήδη κερδίσει βραβείο για την 3.6λιτρη μηχανή του.




Jeep Grand Cherokee SRT8
Το πολυτελές SUV υψηλών επιδόσεων είναι εξοπλισμένο με μια 6.4λίτρων μηχανή HEMI και πιάνει 0-100 χλμ σε 4.8 δεύτερα.




Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Aύξηση μέχρι και 70% στα τεκμήρια αυτοκινήτου: Δείτε τι πληρώνετε

Φωτιά και λαύρα είναι τα νέα τεκμήρια αυτοκινήτου που ανακοινώθηκαν για τους έλληνες φορολογούμενους, αφού αναμένεται να αυξηθούν μέχρι και 70%. Φόρο για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν την άνοιξη του 2012 θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι με βάση τα αυξημένα μέχρι και 200% τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.

Στα ταμεία της εφορίας θα οδηγηθούν ακόμα και εκείνοι που θα δηλώσουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ (!!!), καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης καταργούν στην πράξη την απαλλαγή από τον φόρο.



Όσον αφορά τώρα στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, η αντικειμενική δαπάνη ορίζεται ως εξής:

Για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ. Ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι μικρότερου κυβισμού (π.χ. 800 κ. εκ.) η... ταρίφα δεν αλλάζει, είναι στάνταρ στα 4.000 ευρώ.
Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά.
Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά.
Για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.

Τα παραπάνω ποσά μειώνονται κατά 30% για αυτοκίνητα παλαιότητας 6-10 ετών και κατά 50% για πάνω από δέκα έτη.

Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα, το τεκμήριο για ένα αυτοκίνητο των 1.400 κ. εκ. διαμορφώνεται πλέον στα 5.200 ευρώ, ενώ ως τώρα ήταν 3.600 ευρώ.

Στην περίπτωση που ο κυβισμός του αυτοκινήτου δεν καταλήγει σε πλήρη εκατοντάδα (πχ. 1240, 1290 κ. εκ.) τότε θα γίνεται στρογγυλοποίηση προς την πλησιέστερη εκατοντάδα (Μέχρι 50 κ. εκ. προς την αμέσως προηγούμενη και πάνω από 50 κ. εκ. προς την αμέσως επόμενη).

Οι νέες διατάξεις δεν προβλέπουν μειώσεις της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για αυτοκίνητα που αγοράζονται από τον Ο.Δ.Δ.Υ., για αυτοκίνητα που ανήκουν στην κυριότητα φορολογουμένου για χρονικό διάστημα πάνω από δέκα έτη και αυτός έχει ηλικία πάνω από εξήντα έτη και αποκτά αποκλειστικά εισόδημα από συντάξεις ή από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για αυτοκίνητα που εισάγονται από την αλλοδαπή με μειωμένους δασμούς, φόρους ή τέλη λόγω μετοικεσίας.

Να σημειωθεί επίσης ότι η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης δεν εφαρμόζεται για επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που διαθέτουν πιστοποιητικό αυθεντικότητας, καθώς και για επιβατικά αυτοκίνητα ειδικά διασκευασμένα για κινητικά ανάπηρους, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%).

Όσον αφορά τέλος στον προσδιορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος που προκύπτει από την κατοχή δικύκλων, δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο φορολόγησης, πράγμα που σημαίνει ότι τα δίκυκλα δεν αποτελούν τεκμήριο.


Πηγή: www.e-go.gr
Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης