Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ποιά ήταν η κα Mercedes ?

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες παίρνουν το όνομα του κατασκευαστή ή ονομάζονται με την συντομογραφίας της εταιρίας (βλ. F.I.A.T .) To όνομα της Mercedes όμως έχει την δική του γοητευτική ιστορία.



Η Mercedes Jellinek ήταν η κόρη του πλούσιου λάτρη των αυτοκινήτων Emil Jellinek, από την Αυστρία. Ο Εmil ήταν ένας από τους πιο καλούς πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler και εξαιρετικός οδηγός αγώνων. Έτσι, ακόμα και όταν άρχισε να αποκαλεί τα αυτοκίνητα που αγόραζε με το όνομα της κόρης του, η Daimler δεν ενθουσιάστηκε αλλά δεν μπόρεσε να αρνηθεί.

Ο Jellinek βρέθηκε αργότερα στο διοικητικό συμβούλιο της Daimler Motoren Gesselschaft και έδωσε το όνομα της κόρης του σε ένα μικρό σπορ όχημα που κυκλοφόρησε το 1901. Η πρώτη Μερσέντες πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις και έτσι το όνομα καθιερώθηκε. Ο πατέρας της είχε τόση λατρεία με την κόρη του, που το 1902 στην έκθεση αυτοκινήτων του Παρισιού κρέμασε μια γιγαντοαφίσα της, στο περίπτερο της καημένης της Daimler....

Χρόνια αργότερα, η Daimler συγχωνεύτηκε με την Benz. Η καινούργια εταιρία που προέκυψε δεν ονομάστηκε Daimler-Benz αλλά Mercedes-Benz, για να μην χαθεί το θρυλικό όνομα που έφερε γούρι στην εταιρία. Η κυρία Mercedes είχε πεθάνει λίγα χρόνια πριν, στα 39 της, μετά από μια σκανδαλώδη ζωή με 2 γάμους και 2 παιδιά.


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Η BMW επιμένει γερμανικά...

Μπορεί στην Ελλάδα, η έννοια της λέξης «ανάπτυξη», να είναι παντελώς άγνωστη, δε συμβαίνει όμως αυτό και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις έχουν και την αμέριστη συμπαράσταση του κράτους.


Στη Γερμανία για παράδειγμα η BMW συνεχίζει να κατασκευάζει μονάδες παραγωγής, έστω κι αν εκτός της χώρας μπορεί να έχει σαφώς φθηνότερο εργατικό κόστος (πχ. Πολωνία, Λετονία κλπ).
Η Βαυαρική εταιρεία λοιπόν ξεκίνησε τη λειτουργία μίας νέας μονάδας παραγωγής στο Μόναχο, επενδύοντας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό και δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Σε αυτή τη μονάδα, αρχικά θα κατασκευάζεται η νέα Σειρά 3, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2012…

Πηγή: protothema

Περιοδικό: Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Τop Ten με τα αμάξια που σε εμπνέουν να τα κλέψεις!

Δημοσιεύθηκε χτες, στην Αμερική, μια έρευνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2009, η οποία παρουσιάζει τα αυτοκίνητα που έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις των ληστών. Ένα top ten δηλαδή με τα αυτοκίνητα που σε εμπνέουν περισσότερο να τα κλέψεις!


Σύμφωνα με αυτήν, οι ληστές προτιμούν να κλέψουν ένα αμάξι υψηλών επιδόσεων παρά ένα όχημα "μαζικής κατανάλωσης",που θα τους απέδιδε περισσότερα λεφτά αφού πουλιέται ευκολότερα για ανταλλακτικά. Η Audi S8 και η Shelby GT500 Mustang είναι τα δύο αμάξια που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας(και στα όνειρα των αμερικανών ληστών, που από ότι φαίνεται έχουν μεγαλώσει και αυτοί με εκπομπές τύπου Top Gear!)

Η λίστα από το τέλος προς την αρχή είναι η εξής:

10. Mercedes CL-Class
9. Cadillac STS
8. Infiniti M35/M45
7. Chrysler 300
6. Mitsubishi Galant
5. Honda S2000
4. Dodge Charger
3. BMW M5
2. Ford Shelby GT500
1. Audi S8

Βέβαια, η έρευνα διευκρινίζει ότι άλλα είναι τα αυτοκίνητα που θέλουν να κλέψουν και άλλα αυτά που εντέλει κλέβουν οι ληστές. Π.χ. για το 2009, το Toyota Camry ήταν το αυτοκίνητο που πωλήθηκε περισσότερο στην Αμερική, άρα και αυτό που έκλεψαν περισσότερο!Πάντως, καλού -κακού, αν είστε στην ευχάριστη θέση να έχετε ένα από τα παραπάνω αυτοκίνητα κλειδώστε το στο γκαράζ!


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & θράκης

Το αφεντικό τρελάθηκε! Φτηνά σκουτεράκια και άλλα...

Την στιγμή που η αγορά αυτοκινήτων κατρακυλάει και ακόμα δεν έχει πιάσει πάτο, οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν ένα φιλί ζωής στις πωλήσεις τους.

Η SEAT κάνει δώρο τα καύσιμα (δες το άρθρο εδώ), η Nissan χαρίζει 2.700 ευρώ αν αγοράσεις Navara (δες το άρθρο εδώ), FIAT και AlfaRomeo μειώνουν τις τιμές των γνήσιων ανταλλακτικών για να αυξηθεί η κίνηση τουλάχιστον στο συνεργείο (δες το άρθρο εδώ)!


Επίσης μια νέα ανακοίνωση ήρθε πριν λίγες μέρες και από την Peugeot: Προσφέρει δύο από τα δημοφιλέστερα μεσαία και maxi scooter της, τα Geopolis 400 και Satelis 500, με έκπτωση 700 και 800 Ευρώ αντίστοιχα σε όλες τους τις εκδόσεις.

Το Geopolis 400 στην απλή του έκδοση πλέον προσφέρεται έναντι 4.590 Ευρώ (αντί 5.290), ενώ στην έκδοση με ABS σε τιμή 5.090 (από 5.790) Ευρώ. Το μεγαλύτερο Satelis 500 διατίθεται πλέον σε τιμή 4.890 Ευρώ (από 5.690) στην απλή έκδοση, 4.990 (από 5.790) στην έκδοση RS και 5.490 (από 6.290) στην έκδοση με ABS.

Το αφεντικό τρελάθηκε και δίνει όσο,όσο!


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Σούπερ-ευκαιρία: αγόρασε αυτοκίνητο από διαδικτυακή δημοπρασία!

Στις 18 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.)θα πραγματοποιήσει ηλεκτρονική δημοπρασία επιβατικών οχημάτων, που είχε αναβληθεί ένα μήνα πριν λόγω απεργιών. Στην λίστα των κατασχεμένων οχημάτων προς πώληση, έχουν προστεθεί άλλα 26 οχήματα προς κυκλοφορία (επιβατικά, φορτηγά και δίκυκλα). Πρόκειται για σούπερ-ευκαιρία, γιατί για πρώτη φορά οι τιμές εκκίνησης είναι τόσο χαμηλές. Αν υπολογίσετε και την έκπτωση 30% που υπάρχει για αγορά τοις μετρητοίς ή τις 72 άτοκες δόσεις θα καταλάβετε γιατί ποσά μιλάμε!



Η δημοπρασία ξεκινάει στις 10 το πρωί. Στην ιστοσελίδα του OΔΔΥ θα βρείτε αναλυτικό πίνακα με τα αυτοκίνητα προς πώληση και τα χαρακτηριστικά τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ηλεκτρονική δημοπρασία είναι η εγγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικών δημοπρασιών και η αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την πιστοποίηση του χρήστη, το αργότερο δυο (2) ημέρες πριν την διεξαγωγή της δημοπρασίας.

Για να δείτε προηγούμενα άρθρα τoυ autokinisiblogspot με πληροφορίες για τις εγγραφές και την ηλεκτρονική δημοπρασία πατήστε εδώ


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Έκπτωση ως και 30% για ανταλλακτικά Fiat, Alfa Romeo


Η Fiat Group Automobiles Hellas, επιθυμώντας να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων όσων την έχουν εμπιστευθεί αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο Fiat, Alfa Romeo ή Fiat Professional, προσφέρει έκπτωση στα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο για τη συντήρηση ενός αυτοκινήτου.


Πιο συγκεκριμένα και για το διάστημα μέχρι τις 31/12/2011, προσφέρεται έκπτωση 20% στα γνήσια φίλτρα αέρα, φίλτρα καμπίνας, φίλτρα λαδιού και μπουζί. Πρόκειται για ανταλλακτικά, που σχετίζονται άμεσα με την αξιοπιστία και ασφάλεια του αυτοκινήτου κατά τις μετακινήσεις και τα οποία, όπως όλα τα ανταλλακτικά της Fiat, εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση των οχημάτων, καθώς είναι κατασκευασμένα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές.

Παράλληλα προσφέρεται έκπτωση 30% στους γνήσιους υαλοκαθαριστήρες, ανταλλακτικό που συντελεί στη διατήρηση της ενεργητικής ασφάλειας σε περίπτωση βροχής. Ειδικότερα, οι γνήσιοι υαλοκαθαριστήρες είναι κατασκευασμένοι με συγκεκριμένες προδιαγραφές για κάθε μοντέλο λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η συγκεκριμένη καμπυλότητα του παρμπρίζ, κάτι που δεν μπορεί να διασφαλίσει ένας υαλοκαθαριστήρας γενικής χρήσης.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που θα επισκεφθούν ένα από τα επίσημα σημεία τεχνικής υποστήριξης Fiat, Alfa Romeo και Fiat Professional εξασφαλίζουν πολλαπλό όφελος, τόσο από τις μειωμένες τιμές κατά 20% ή 30% όσο και από το γεγονός ότι επιλέγουν γνήσια ανταλλακτικά που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, έχουν απόλυτη συμβατότητα με το αυτοκίνητό τους και εξασφαλισμένη απόδοση σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές καθώς κατασκευάζονται με την τεχνογνωσία των μηχανικών της εταιρίας και υφίστανται ενδελεχείς ελέγχους, κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες, εξασφαλίζοντας διάρκεια ζωής και σίγουρες επιδόσεις. Για το λόγο αυτό, σε βάθος χρόνου αποτελούν οικονομικότερη λύση από τις φτηνές απομιμήσεις που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια, την απόδοση ή τη μακροζωία του αυτοκινήτου.

Η προσφορά ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αφορά επίσημα σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης που φέρουν την αντίστοιχη σήμανση.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης