Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Ευελιξία για όλους, με δίπλωμα αυτοκινήτου!

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις που συνεχώς χειροτερεύει, όλο και περισσότερος χρόνος για μία απλή διαδρομή, δυσκολία στην ανεύρεση θέσης στάθμευσης και φυσικά η συνεχώς αυξανόμενη τιμή της βενζίνης… όλοι αυτοί είναι πραγματικοί παράγοντες που καθιστούν απαγορευτικό το κόστος της καθημερινής μετακίνησης με ΙΧ. Αναγνωρίζοντας αυτό το σενάριο και όπως πάντα πρωτοπόρα στην παρουσίαση καινοτομικών λύσεων για τη μετακίνηση, η Piaggio παρουσιάζει το 2008 το MP3 LT, το μοναδικό σκούτερ που οδηγείται μόνο με δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Ενώ τώρα με την έκδοση LT του νέου MP3 Yourban, όλα τα μοντέλα της οικογένειας MP3 αποκτούν αυτή η δυνατότητα!

Με συμπαγείς διαστάσεις, ευέλικτο και εύκολο στο χειρισμό το MP3 Yourban LT 300 είναι ιδανικό για να ξεγλιστρά ακόμα και από την πυκνή κυκλοφορία και απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους και δυναμικούς επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σκούτερ για την καθημερινή μετακίνησή τους, καθώς και στο γυναικείο κοινό που αναζητά ένα ασφαλές, ευέλικτο και διασκεδαστικό μέσο μετακίνησης.

Το νέο Yourban LT ξεχωρίζει στην κατηγορία του για τον κορυφαίο εξοπλισμό και τα φινίρισμά του, με φτερά βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος της μπροστινής ανάρτησης, χάρη στο οποίο το σκούτερ στέκεται στους τρεις τροχούς χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να πατάει στο έδαφος στις σύντομες στάσεις.

Το MP3 Yourban LT 300 ie διακρίνεται από ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το μετατρόχιο 465 χιλιοστών, τα φλας μοτοσυκλετιστικου τύπου, τα LED φώτα ημέρας ενσωματωμένα στον μπροστινό διπλό προβολέα και η συνδυασμένη πέδηση που στην έκδοση Yourban LT ενεργοποιείται και από το πεντάλ.

Στο MP3 Yourban LT επιβεβαιώνονται τα χαρακτηριστικά στα οποία βασίστηκε η επιτυχία ενός μοντέλου που ξεχωρίζει για το χαμηλό βάρος και τις καθαρές γραμμές, συνδυάζοντας τα απαράμιλλα επίπεδα σταθερότητας και ασφάλειας που χαρακτηρίζουν τα ΜΡ3, με τα νέα χαρακτηριστικά πλαισίου που ενισχύουν την ευελιξία, καθιστώντας το ιδανικό μέσο για εύκολη μετακίνηση στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και ταυτόχρονα εγγυούνται απόλυτη απόλαυση στην οδήγηση.

Στυλ: ελαφρύ, σπορ, δυναμικόDesignΣτυλΣτ

MP3 YOURBAN will win you over at first glance with a young and sporting design : A stylistic balance which joins the spirited front end and the racy rear end together in harmony to create a sleek and light line .Το MP3 Yourban LT κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, χάρη στο νεανικό και σπορ σχεδιασμό του: μια στυλιστική ισορροπία, η οποία ενώνει αρμονικά το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα και το πίσω μοντέρνο άκρο, για να δημιουργήσουν ένα κομψό και ανάλαφρο σύνολο. Παράλληλα δημιουργείται και μία εικόνα προηγμένης τεχνολογίας, από στοιχεία όπως οι εμφανείς μπροστινές αναρτήσεις και η πρωτοποριακή φόρμα της μπροστινής μάσκας.

Κάθε συστατικό έχει μελετηθεί διεξοδικά, τόσο αισθητικά όσο και από κατασκευαστικής άποψης. Every component has been studied in its every detail, both aesthetically and from a constructive point of view.

The front view , made unique by the double front tyre, is dominated by the handlebar which integrates the powerful double dome headlight assembly , LED daylight running lights and turn indicators and crowned by an efficient smoke grey top fairing .At the centre of the shield the glazed "necktie" characteristic is evident, a finish which recalls that of the alloy wheel rims and the silencer heat shield .Η όψη, μοναδική και λόγω των δύο τροχών εμπρός, κυριαρχείται από το τιμόνι, το οποίο έχει ενσωματωμένο το ισχυρό διπλό προβολέα, τα LED φώτα ημέρας και τα φλας, και στην κορυφή του βρίσκεται η φιμέ ζελατίνα, ενώ οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες στο κέντρο ποδιάς ενισχύουν την ιταλική φινέτσα του σκούτερ. Για να τονιστεί η στενή πρόσοψη, τα προστατευτικά πλαϊνά είναι σε μαύρο ματ χρώμα, ενώ η δίχρωμη χρωματική ισορροπία εμπεριέχεται και στα φτερά των μπροστινών τροχών.

A sleek and racy tail corresponds with the spirited front end, which elegantly combines two convenient handles for the passenger and finishes with the modern and painstakingly designed taillight , characterised by daylight running lights and a LED stop light .Μια κομψή και λεπτή ουρά, που ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο του εμπρός τμήματος, συνδυάζει δύο πρακτικές χειρολαβές για το συνεπιβάτη και ενσωματώνει ένα σύγχρονο και μοντέρνας σχεδίασης διπλό πίσω φωτιστικό σώμα, που χαρακτηρίζεται από τα διαφανή κρύσταλλα και τα LED φώτα πορείας / φρένου.

Η διχρωμία του αμαξώματος, με εναλλαγή βαμμένων κομματιών με φινιρίσματα αλουμινίου, έρχεται σε συμφωνία με τη σέλα και το εσωτερικό της ποδιάς. Το μεταλλικό κεντρικό στοιχείο της μάσκας δένει τις γραμμές, υπογραμμίζοντας το δυναμικό χαρακτήρα. Οι λεπτομέρειες στο τιμόνι, την ποδιά και το κεντρικό τούνελ, κάτω από το οποίο κρύβεται η τάπα του ρεζερβουάρ, συμπληρώνουν την αισθητική του οχήματος

Elegante nelle forme, MP3 YOURBAN è anche comodo, funzionale e dotato di tuttiΤο κομψό MP3 Yourban LT είναι παράλληλα άνετο, λειτουργικό και εξοπλισμένο με όλες τις i comfort e di soluzioni tecniche all'avanguardia. ανέσεις και τις σύγχρονες τεχνικές λύσεις.

The saddle , with seating on two separate levels, integrates a comfortable rear support for the driver and is shaped in such a way as to allow for easy and safe reach to the ground and to ensure an extremely high level of comfort .Η σέλα, με τα δύο ξεχωριστά επίπεδα, ενσωματώνει ένα άνετο υποστήριγμα για τον οδηγό και διαμορφώνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή στήριξη στο έδαφος και ταυτόχρονα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο άνεσης. The finish is also available in various colour schemes, co-ordinated with the colouring of the internal embossing. Το κάλυμμά της είναι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα, σε συνδυασμό με το χρώμα του κεντρικού τούνελ.The generously spacious helmet compartment provides comfortable space for two jet helmets with visor or alternatively a laptop bag . Ο ευρύχωρος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη jet με ζελατίνα ή εναλλακτικά, μια τσάντα laptop. A practical and discrete concealed bag hook finds a place integrated into the leg shield back plate . Ένα πρακτικό και διακριτικό άγκιστρο υπάρχει στο πίσω μέρος της ποδιάς.

Ο πίνακας οργάνωνExhaustive, easy to read instruments with sophisticated pale blue lighting offer full information ready at a glance. είναι πλήρης και προσφέρει ευανάγνωστες πληροφορίες, ενώ διαθέτει έναν κομψό ανοιχτό μπλε φωτισμό.The instrument panel is comprised of three circular elements (speedometer, water temperature and fuel level), a modern LCD display with odometer, digital clock, battery voltage and external temperature functions as well as a series of warning lights dedicated to the fuel reserve, high-beam, turn indicator, oil pressure, hazard and injection system check. Αποτελείται από τρία κυκλικά στοιχεία (ταχύμετρο, θερμοκρασία ψυκτικού υγρού και πληρότητα καυσίμου), μια σύγχρονη οθόνη LCD με χιλιομετρητή, ψηφιακό ρολόι, τάση μπαταρίας και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας καθώς και μια σειρά από λυχνίες (ρεζέρβα καυσίμου, μεγάλη σκάλα, φλας, πίεση λαδιού, έλεγχος λειτουργίας ψεκασμού). There are also warning lights for characterising MP3 features such as the roll lock system, lock system fault and engagement of the parking brake.Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των MP3 υπάρχουν επιπλέον προειδοποιητικές λυχνίες, όπως για το σύστημα κλειδώματος της εμπρός ανάρτησης και το χειρόφρενο.

Στο δρόμο: ένα διαφορετικό MP3

Από τεχνική / δυναμική άποψη, η μείωση του βάρους (16 κιλά λιγότερα σε σχέση με την έκδοση MP3 LT 300) γίνεται εύκολα αντιληπτή στις μανούβρες τόσο σε στάση (μετακινείται πολύ πιο εύκολα) όσο και σε κίνηση (είναι πολύ πιο ευέλικτο). Στις στροφές και σε κλίση το όχημα αποκτά φυσικά την ισορροπία, με αμεσότητα ανάλογη των παραδοσιακών σκούτερ με 2 τροχούς (με το απαράμιλλο πλεονέκτημα της έξτρα πρόσφυσης που προσφέρουν τα δύο μπροστινά ελαστικά). Παράλληλα το όχημα ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στις αλλαγές κατεύθυνσης και είναι ιδανικό για τους καθημερινούς ελιγμούς στην κίνηση της πόλης. Στη στροφή το Yourban LT γέρνει πιο γρήγορα και παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκειά της, ακόμα και με το γκάζι ανοιχτό.

Ιδανική θέση οδήγησης: το πάτωμα αν και δίνει την εντύπωση των πιο μικρών διαστάσεων είναι στην πραγματικότητα πιο ευρύχωρο. Επιπλέον επειδή έχει μειωθεί το ύψος (20 εκ. χαμηλότερο σε σχέση με την στάνταρ έκδοση MP3), προσφέρεται περισσότερος χώρος για τα πόδια του οδηγού ενώ για το συνεπιβάτη υπάρχουν εξωτερικά αναδιπλούμενα μαρσπιέ. Στο δρόμο το μπροστινό τμήμα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια και πληροφόρηση. Η αλλαγή γίνεται αντιληπτή από τα πρώτα ακόμα μέτρα: σχεδόν ξεχνάει κανείς την ύπαρξη των δύο μπροστινών τροχών και οδηγεί κανονικά όπως ένα παραδοσιακό σκούτερ.

ChassisΠλαίσιο: το MP3 Yourban LT παραμένει μοναδικό στον κόσμο

Il sistema di sospensione anteriore a quadrilatero articolato e la doppia ruota anteriore sono elementi unici e distintivi che rendono la guida di Piaggio MP3 un'esperienza assolutamente rivoluzionaria, che consente di sperimentare una stabilità in curva superiore a qualsiasi scooter, beneficiando di una tenuta di strada eccellente che si avverte in tutta la sua importanza sull'asfalto bagnato o in condizioni di scarsa aderenza.Το σύστημα της εμπρός ανάρτησης με τα δύο διπλά ψαλίδια και τους δύο εμπρός τροχούς είναι μοναδικό και ξεχωριστό στοιχείο που καθιστά την οδήγηση του MP3 μια απολύτως επαναστατική και απολαυστική εμπειρία, διασφαλίζοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα στις στροφές σε σχέση με ένα παραδοσιακό σκούτερ. Μια απόδοση που δεν γίνεται αντιληπτή μόνο σε ιδανικές συνθήκες, αλλά «ενισχύεται» στο υγρό ή ολισθηρό οδόστρωμα.

This chassis philosophy was drawn on for the new Piaggio MP3 YOURBAN in order to obtain the maximum in terms of agility and manoeuvrability. Thanks to the 13" front tyres (110/70) and to a contained wheelbase , under 1450 mm, MP3 YOURBAN responds rapidly to changes of direction , consequently fast in "leaning in" and precise during insertion and navigation of curves ; characteristics which make it extremely efficient in city and metropolitan riding where, thanks to its double front wheel, it has no rivals in terms of active security: pavement, irregular or bumpy asphalt, rails and manholes are easily passed over in complete safety.Με το νέο Piaggio MP3 Yourban LT αυτή η φιλοσοφία πλαισίου επαναπροσδιορίστηκε προκειμένου να επιτευχθεί η το μέγιστο επίπεδο ευκινησίας και ευελιξίας. Χάρη στους εμπρός τροχούς των 13 ιντσών (ελαστικά 110/70), τη μείωση του βάρους κατά 16 κιλά σε σχέση με το MP3 LT αντίστοιχου κυβισμού καθώς και στο περιορισμένο μεταξόνιο, κάτω από τα 1450 χιλ, το MP3 Yourban LT ανταποκρίνεται άμεσα στις αλλαγές κατεύθυνσης, κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικά σταθερό και ασφαλές στην είσοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της στροφής. Τα χαρακτηριστικά αυτά το καθιστούν εξαιρετικά αποδοτικό σε αστικές και προαστιακές διαδρομές, ενώ χάρη στους δύο τροχούς εμπρός δεν έχει αντιπάλους όσον αφορά την ενεργητική ασφάλεια: κακοφτιαγμένοι δρόμοι ή άσφαλτος με ανωμαλίες, ράγες και φρεάτια… εύκολα ξεπερνά τα πάντα με απόλυτη ασφάλεια. Στην έκδοση LT η απόσταση ανάμεσα στους δύο μπροστινούς τροχούς έχει αυξηθεί κατά 45 χιλιοστά, φτάνοντας τα 465 χιλιοστά που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη κατηγορία έγκρισης τύπου.

The compact dimensions and the manoeuvrability of the Piaggio MP3 YOURBAN also make it extremely easy to manage while parking or manoeuvring from a stopped position, even for the female rider; also to the credit of the electric-hydraulic suspension block system which allows parking without the need for a stand support.Οι συμπαγείς διαστάσεις και η ευελιξία του Piaggio MP3 Yourban LT το καθιστούν επίσης εξαιρετικά εύκολο στους επιτόπιους ελιγμούς ή κατά την στάθμευση, ενώ το ηλεκτρο-υδραυλικό κλείδωμα ανάρτησης επιτρέπει τη στάση ή στάθμευση χωρίς χρήση του κεντρικού σταντ, το οποίο όμως περιλαμβάνεται στο στάνταρ εξοπλισμό.

EnginesΚινητήρες: τεχνολογία, επιδόσεις, σεβασμός στο περιβάλλον

Το Piaggio MP3 Yourban LT είναι εξοπλισμένο με το μονοκύλινδρο κινητήρα των 300 κ.εκ. με ηλεκτρονικό ψεκασμό, που παράγει μέγιστη ισχύ 22,3 hp στις 7.750 σ.α.λ., με ροπή των 24 Nm στις μόλις 6.000 σ.α.λ.: τιμές With such specs comes a throttle response to match, coupled with feisty performance , making it ideal both for tackling congested town traffic and for mid-range touring in full comfort, whether riding solo or two-up.που εξασφαλίζουν άμεση απόκριση του γκαζιού και εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις, καθιστώντας το ιδανικό μέσο, τόσο στην κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης, όσο και για μεσαίας απόστασης διαδρομές, με άνεση, μόνος ή με συνεπιβάτη.

Διαθέσιμα χρώματα

Το Piaggio MP3 Yourban LT διατίθεται σε 5 μεταλλικά χρώματα, με ειδικά μελετημένους χρωματικούς συνδυασμούς που τονίζουν το δυναμισμό του οχήματος:

Μαύρο «Nero Cosmo», κόκκινο «Rosso Ibis» και γκρι «Grigio Orione» (που συνδυάζονται με μαύρη σέλα), λευκό «Bianco Perla» και γκρι «Grigio Ghiacco» (που συνδυάζονται με μπλε σέλα).