Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τι σχέση έχει η νέα Lamborhgini Argos και το Άργος της Πελοποννήσου;!!

Το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα της νέας Aventador LP 700-4 φέρει την ονομασία «Arancio Argos», που δεν της δόθηκε καθόλου τυχαία. Τα φημισμένα αργίτικα πορτοκάλια ήταν η έμπνευση για τη σχεδιαστική ομάδα του συγκεκριμένου μοντέλου της Lamborghini, που βάφτηκε στο χαρακτηριστικό χρώμα του τοπικού προϊόντος της πελοποννησιακής πόλης.
Πλέον, στο άκουσμα της λέξης «Αργος» οι συνειρμοί θα οδηγούν και στη νέα αστραφτερή Lamborghini, χάρη στην πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης κ. Δημήτρη Καμπόσου να συνδέσει το ξακουστό εσπεριδοειδές του Αργους με το ιταλικό super car. Μια σύνδεση που θυμίζει τη θεωρία του χάους ως η πεταλούδα-ιδέα που πετά στο μυαλό του δημάρχου και φτιάχνει «αργίτικες» Lamborghini στην Ιταλία.



Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Αργους, όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος του ανέφερε ότι γνωρίζει κάποιον από τους σχεδιαστές της Lamborghini, δίνοντας στον δήμαρχο την ιδέα να του μεταφέρει την πρόταση να ονομαστεί το νέο μοντέλο της με το όνομα του Αργους. «Ολα τα ονόματα των αυτοκινήτων της συγκεκριμένης φίρμας προέρχονται από τα αντίστοιχα ξακουστών -στις αρένες της Ισπανίας- ταύρων. Αφού υπήρχε αυτή η επαφή με τον φίλο μου και τον σχεδιαστή της Lamborghini, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία να διαφημίσουμε την πόλη μας. Πράγματι, ήρθαν δύο εργαζόμενοι της Lamborghini, τους ξεναγήσαμε στο Αργος και φεύγοντας πήραν μερικά πορτοκάλια. Υστερα από καιρό μας ειδοποίησαν ότι το νέο χρώμα με το οποίο θα βάψουν το καινούριο μοντέλο τους, την Aventador LP 700-4, θα έχει την ονομασία “Arancio Argos”, που είναι το ιδιαίτερο χρώμα των πορτοκαλιών του Αργους. Αυτό το είδαμε και στην επίσημη ιστοσελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας».

Είναι γνωστό ότι κάποια χρώματα αποτελούν ορόσημο για μοντέλα αυτοκινήτων όπως είναι το κόκκινο της Ferrari, το βαθύ πράσινο της Lotus και το πορτοκαλί της Lamborghini.
Ο δήμαρχος Αργους, μετά την παρουσίαση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στη Διεθνή Εκθεση της Γενεύης, έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στους υπεύθυνους της Lamborghini και παράλληλα τους κάλεσε να φέρουν στο Αργος το νέο μοντέλο προκειμένου να το φωτογραφήσουν στις Μυκήνες και έτσι να προβληθεί ευρέως η περιοχή.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το πορτοκαλί χρώμα στη Lamborghini έχει τη δική του ιστορία. Τη δεκαετία του 1970 το ταχύτερο και ακριβότερο μοντέλο της Lamborghini, η Miura SVJ, είχε πορτοκαλί χρώμα, όπως αργότερα και οι Diablo. Τώρα, με το Arancio Argos, φαίνεται ότι η Lamborghini επιστρέφει ξανά στο πορτοκαλί χρώμα και μάλιστα με τη βούλα του ελληνικού προϊόντος.

Ο νέος τύπος χρώματος της Aventador, το Arancio Argos, θα διατίθεται στους αγοραστές μόνο κατόπιν παραγγελίας. Oποιος, βέβαια, ονειρεύεται να κρατήσει στα χέρια του το τιμόνι τη νέας Lamborghini Aventador LP700-4 των 700 ίππων θα πρέπει να γνωρίζει ότι η τιμή της φτάνει τις 255.000 ευρώ, χωρίς τον ΦΠΑ. Και είναι μάλλον προφανές ότι οι περισσότεροι θα αρκεστούν στα αργίτικα πορτοκάλια, που έχουν και το ίδιο χρώμα.

Aπολαύστε την στο βίντεο που ακολουθεί:



Πηγή: protothema

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Πως μπορείς να κάνεις ένα αυτοκίνητο αόρατο;

Για τις ανάγκες ενός περιβαλλοντικού project, Γερμανοί επιστήμονες «εξαφάνισαν» μία Mercedes F-Cell χρησιμοποιώντας LED επιφάνειες για να καλύψουν το όχημα. Oι εν λόγω επιφάνειες, που τοποθετήθηκαν πάνω στο όχημα, έδειχναν ό,τι ακριβώς υπήρχε πίσω από το αμάξι με αποτέλεσμα να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για αόρατο όχημα.



Η ιδέα και η υλοποίησή της ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τόκιο, οι οποίοι αξιοποίησαν παρόμοια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιείται στα στούντιο των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και στα ειδικά εφέ του Χόλιγουντ.





Πηγή: www.pineza.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

P ZERO & CINTURATO P7 Κοσμούν τα καλύτερα αυτοκίνητα του φετινού 82ου Ελβετικού Σαλονιού

Η premium τεχνολογία της Pirelli βρίσκεται στο επίκεντρο των προβολέων στην 82η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης όπου εκτίθενται μερικά από τα πλέον πολυαναμενόμενα μοντέλα – όπως η ισχυρότερη Ferrari όλων των εποχών, η νέα Berlinetta F12, η Aston Martin Zagato και η Bentley V8 – όλα εφοδιασμένα με ελαστικά P Zero.
Πέρα από τα ελαστικά P Zero, τα οποία έχουν προτιμηθεί και πάλι για τα πιο λαμπερά μοντέλα του Σαλονιού, άλλες σειρές Pirelli που δίνουν το παρών στη σημαντικότερη έκθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι τα Cinturato, Scorpion και Winter, όλα στα περίπτερα της Pirelli και κατασκευαστών αυτοκινήτων υψηλού κύρους όπως Audi, BMW, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Mercedes, Porsche και Volkswagen.
Ο μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το P Zero Silver, το τελευταίο μέλος της οικογένειας P Zero που βασίζεται σε τεχνολογίες και τεχνικές σχεδιασμού της Formula 1, και προορίζεται για κορυφαία επιβατικά και coupé, από το Audi A5 μέχρι τη Mercedes CLS.
Pirelli Premium. Η επιχειρηματική στρατηγική της Pirelli παραμένει επικεντρωμένη στην κατηγορία premium, ένα τμήμα της αγοράς με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως, από ώριμες αγορές όπως η Ευρώπη, που συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη στα ελαστικά πολυτελών οχημάτων, μέχρι ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η Pirelli διερευνά την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων με στόχο τη βιώσιμη μετακίνηση που βρίσκεται στην καρδιά της premium στρατηγικής της μάρκας. Όλες οι σειρές ελαστικών Pirelli και τα high-tech συστήματα της εταιρίας - όπως το Cyber Tyre, το οποίο σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό σύστημα του αυτοκινήτου, διασφαλίζει αξιοπιστία και σωστή συντήρηση των ελαστικών- διέπονται από τη φιλοσοφία βιώσιμης μετακίνησης που σημαίνει ασφάλεια, άνεση και σεβασμό για το περιβάλλον.
Η κατηγορία premium περιλαμβάνει τις οικογένειες P Zero, Cinturato και Scorpion, και τα χειμερινά ελαστικά.
P ZERO. Το P Zero Corsa System είναι το πιο σπορ ελαστικό δρόμου της σειράς P Zero και σχεδιάστηκε από την Pirelli σε συνεργασία με κατασκευαστές αυτοκινήτων για χρήση σε extreme μοντέλα. Το Corsa System προορίζεται για χρήση στο δρόμο, αλλά είναι εξαιρετικό και στην πίστα. Το 2010, η Pirelli παρουσίασε το νέο P Zero Corsa System, που συνδυάζει την εξέλιξη του προηγούμενου κατευθυντικού συστήματος με το νέο P Zero Corsa Asymmetric 2 για βελτιωμένες επιδόσεις και ασφάλεια. Το P Zero Corsa προσφέρεται σαν εξοπλισμός πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ) με υπεραυτοκίνητα όπως Aston Martin, BMW, Ferrari, Lamborghini, Maserati, McClaren, Mercedes-AMG και Porsche GT και διατίθεται με ζάντες 18 - 20 ιντσών.
Το P Zero Trofeo είναι το πολύ χαμηλό αγωνιστικό ελαστικό που σχεδιάστηκε για πίστα αλλά έχει έγκριση τύπου και για δρόμο. Το P Zero Trofeo είναι η πιο εξελιγμένη έκδοση για τους λάτρεις των αγώνων, ενώ αξιοποιεί τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Απευθύνεται κυρίως στους ερασιτέχνες “gentlemen οδηγούς” οι οποίοι τρέχουν σε αγώνες ανά τον κόσμο. Το P Zero Trofeo είναι εξαιρετικό για στεγνές πίστες και για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται σε αγωνιστικές συνθήκες. Τα ελαστικά διατίθενται με ζάντες 17 - 20 ιντσών.
Το P Zero είναι το κορυφαίο ελαστικό της premium κατηγορίας στην οποία η Pirelli έχει την πρωτοκαθεδρία σε όλο τον κόσμο. Από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα που δημιούργησε το τμήμα έρευνας της Pirelli, το P Zero έχει εδραιώσει τη θέση του στην 1η θέση της premium κατηγορίας διεκδικώντας πάνω από 250 εγκρίσεις τύπου. Οι κατασκευαστές επιλέγουν τα P Zero για να υποστηρίξουν και να αναδείξουν τις επιδόσεις των καλύτερων υπεραυτοκινήτων και να διασφαλίσουν τη μέγιστη ικανοποίηση και οδηγική ασφάλεια των πελατών. Το P Zero κυκλοφορεί σε 130 διαστάσεις περίπου, με αναλογία διαστάσεων από 50 - 25 και ζάντες 17 - 21 ιντσών.
Το P Zero Silver είναι το πρώτο ελαστικό δρόμου που προέρχεται από τη Formula One και

είναι το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας P Zero. Σχεδιασμένο ειδικά για σπορ και coupé αυτοκίνητα, το P Zero Silver είναι το πρώτο μιας σειράς πολύ εξειδικευμένων ελαστικών Pirelli που προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων σε μεγάλες αποστάσεις. Στο Silver έχει εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία υπολογισμού και μοντελοποίησης που χρησιμοποιείται στη Formula 1, διασφαλίζοντας τις επιδόσεις P Zero και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Το P Zero Silver θα διατίθεται σε 11 διαστάσεις για ζάντες 19" και 20", με μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής να αναμένεται στην Ευρώπη από τις αρχές Απριλίου του 2012.
Τα P Zero και P Zero Corsa System έχουν έγκριση τύπου για τα πιο σπορ αυτοκίνητα της Γενεύης: εκτός από τις Ferrari, Maserati, McLaren, Lamborghini και τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα Audi, BMW and Mercedes, εκτίθενται η νέα Porsche 911 Carrera και Boxster, η Bentley GTC & V8, η Aston Martin V12 Zagato, και η νέα Lotus Exige-S & Evora-GT.
Cinturato. Η σειρά Cinturato, που σέβεται το περιβάλλον χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια και τη σταθερότητα, περιλαμβάνει το best-seller Cinturato P7, νικητή σε πολλές αυστηρές συγκριτικές δοκιμές του ειδικού Τύπου. Σχεδιασμένο για μεσαία και μοντέλα μεγάλης ιπποδύναμης, το Cinturato P7 συνδυάζει σεβασμό στο περιβάλλον και χαμηλό λειτουργικό κόστος, ασφάλεια και οδηγική απόλαυση. Προσφέρεται σαν ελαστικό πρώτης τοποθέτησης για μοντέλα Audi, BMW, Mercedes, Mini, Volkswagen και άλλων κατασκευαστών και διατίθεται με ζάντες 16 - 18 ιντσών, ενώ περιλαμβάνει και έκδοση run-flat.
Το Cinturato P7 είναι εγκεκριμένο για τα νέα μοντέλα υψηλού κύρους premium μαρκών όπως Audi, BMW, Mercedes και Volvo.
Το Cinturato P1, που δημιούργησε η Pirelli για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα, είναι ένα ελαστικό που φέρνει τις υψηλές επιδόσεις στη βιώσιμη μετακίνηση. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένειας Cinturato και υιοθετεί τα οικολογικά χαρακτηριστικά όλων των ελαστικών Cinturato και τεχνολογία UHP. Το ελαστικό διατίθεται με ζάντες 14 - 16 ιντσών, και μερικές διαστάσεις περιλαμβάνουν έκδοση run-flat.
SCORPION. Το Verde της οικογένειας Scorpion είναι το πρώτο οικολογικό και υψηλών επιδόσεων ελαστικό που σχεδίασε η Pirelli για αυτοκίνητα με επιπτώσεις στο περιβάλλον: SUV και την τελευταία γενιά Crossovers. Το Scorpion Verde συνδυάζει την τεχνολογία υψηλών επιδόσεων της οικογένειας P Zero με την οικολογική φιλοσοφία Cinturato, καταφέρνοντας να μειώσει τη φθορά και το θόρυβο. Διατίθεται στην αγορά σε έκδοση M&S, σε διαστάσεις 16 - 20 ιντσών ενώ έχει επιλεγεί σαν ελαστικό πρώτης τοποθέτησης από τις Audi, Mercedes, Volkswagen, Volvo, Porsche και Land Rover, και για τα τελευταία μοντέλα της Γενεύης.
Χειμερινά Ελαστικά. Το Winter Sottozero Serie II είναι το χειμερινό ελαστικό υψηλών επιδόσεων και υποστηρίζει αυτοκίνητα υψηλής ιπποδύναμης. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, W210/W240 για μεσαία – μεγάλα και W270 για σπορ μοντέλα, με το Sottozero Serie II να προσφέρεται σαν ελαστικό ΟΕ για Ferrari, Aston Martin, Bentley, Jaguar, Lamborghini, Porsche και BMW.
Το Winter Snowcontrol Serie 3 είναι το τελευταίο χειμερινό ελαστικό της Pirelli που προορίζεται για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα. Με το Snowcontrol Serie 3, η Pirelli επεκτείνει τη γκάμα εποχιακών ελαστικών της προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη τάση της αγοράς για προϊόντα που μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την κατανάλωση, χωρίς θυσίες στην άνεση και την ασφάλεια. Το Snowcontrol Series 3 είναι βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του Snowcontrol Serie II, διασφαλίζοντας καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι και τον πάγο, αλλά και σε στεγνές συνθήκες.
Το Winter Carving Edge, το ελαστικό με καρφιά της Pirelli, είναι ιδανικό για τον πάγο και τις ψυχρές θερμοκρασίες της Βόρειας Ευρώπης. Το Carving Edge έχει σχεδιαστεί για μία μεγάλη ποικιλία μοντέλων, από αυτοκίνητα πόλης μέχρι 4x4, από επιβατικά μέχρι SUV και διατίθεται σε ζάντες 13 - 20 ιντσών, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει σε έκδοση run-flat.