Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

H SEAT προσλαμβάνει 700 εργαζόμενους για την παραγωγή του Audi Q3

Η SEAT και το τμήμα Επιχειρήσεων και Απασχόλησης της Καταλανικής Κυβέρνησης, υπέγραψαν μεταξύ τους συμφωνία για την εκπαίδευση προσωπικού με σκοπό την παραγωγή του νέου Audi Q3 στο Martorell. Η συμφωνία προβλέπει την κατάρτιση 1.200 ατόμων που σήμερα είναι άνεργοι καθώς και την σταδιακή πρόσληψη τουλάχιστον 700 εργαζομένων ώστε να ενσωματωθούν στο προσωπικό της εταιρείας την ερχόμενη άνοιξη. Η SEAT σχεδιάζει επίσης μελλοντικά τη δυνατότητα πρόσληψης περισσότερων εκπαιδευόμενων που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, ανάλογα με τις ανάγκες παραγωγής της εταιρείας.

Η συμφωνία υπεγράφει από τον F. Xavier Mena (Υπουργός της Καταλανικής Κυβέρνησης για τις Επιχειρήσεις και την Απασχόληση) και τον Josef Schelschshorn (Αντιπρόεδρος της SEAT για το Ανθρώπινο Δυναμικό) στο Κέντρο Εκπαίδευσης της εταιρείας στη Zona Franca στη Βαρκελώνη, όπου θα διεξαχθεί ένα μέρος των μαθημάτων.

Ο Josef Schelchshorn υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους ότι αυτό το σημαντικό πρόγραμμα “εγγυάται 1.500 θέσεις εργασίας εκ των οποίων οι 700 είναι καινούργιες” και τόνισε τη σημασία του “για τους νέους που αναζητούν απασχόληση” αφού “η SEAT τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν περισσότερα προσόντα καθώς και την προοπτική μιας θέσης εργασίας σε αυτήν, επί της βάσης μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας”.

Ο Υπουργός F. Xavier Mena πιστεύει πως η συμφωνία "φέρνει κοντά δύο από τις θεμελιώδεις αρχές της Καταλανικής Κυβέρνησης – τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την απασχόληση των ατόμων μέσω της κατάρτισης και των δεξιοτήτων. Η εκπαίδευση είναι σημαντική προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας και είναι ζωτικής σημασίας”. O Υπουργός ευχαρίστησε επίσης την SEAT και τον όμιλο Volkswagen για άλλη μια φορά για “τη δέσμευση τους στην Καταλονία με την παραγωγή του Audi Q3 στο Martorell" και εξέφρασε την ευχή του το πρόγραμμα να στεφθεί με επιτυχία.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μια δίμηνη περίοδο θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης καθώς και 176 ώρες αποκλειστικά αφοσιωμένες στην παραγωγή του Q3. Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε στις 16/3 και θα ολοκληρωθεί σε 2 εβδομάδες. Οι υποψήφιοι που θα περάσουν επιτυχώς τα αρχικά tests και την διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η SEAT σήμερα απασχολεί 13.000 εργαζομένους στις 3 παραγωγικές της μονάδες στην Zona Franca της Βαρκελώνης, στο El Prat de LLobregat και στο Martorell όπου παράγονται τα Ibiza & Leon ενώ μια τέταρτη μονάδα του Volkswagen Group στην Palmela της Πορτογαλίας προμηθεύει το Alhambra.

Ξεκινά η Παραγωγή στο Νέο Εργοστάσιο της Hyundai στη Ρωσία

Η Hyundai Motor Company, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων βάσει πωλήσεων στη Ρωσία, κήρυξε την επίσημη έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη, ουσιαστικά στο έκτο και πλέον σύγχρονο εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας στο εξωτερικό.

Η Hyundai Motor Manufacturing Russia (HMMR) θα κατασκευάζει το σεντάν Solaris, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό ‘χυτής γλυπτικής’ της Hyundai και έναν πρωτοποριακό εξοπλισμό, που είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις κλιματικές συνθήκες της Ρωσίας.
«Είναι μία ιστορική στιγμή, όχι μόνο για τη Hyundai, αλλά και για τη Ρωσία, καθώς είμαστε ο πρώτος ξένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θέτει σε λειτουργία ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στη χώρα και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής.», είπε ο κύριος Gui-Il Chun, Γενικός Διευθυντής της HMMR, μίας πλήρως ελεγχόμενης θυγατρικής της Hyundai Motor Company.


«Αποτελούμε πλέον, πραγματικά κομμάτι της Ρωσίας και θα επικεντρωθούμε στο να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα προϊόντα τη σωστή χρονική στιγμή.»

Στο εργοστάσιο απασχολούνται επί του παρόντος περισσότεροι από 1.300 εργάτες, πολλοί από τους οποίους εκπαιδεύτηκαν σε εργοστάσια της Hyundai στην Κορέα και στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Η Hyundai ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο, ότι σκοπεύει να δημιουργήσει 5.300 θέσεις εργασίας έως το 2012 και μαζί έντεκα προμηθευτές ανταλλακτικών μερών.

Η HMMR διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας συναρμολόγησης, η οποία και εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα αυτοματισμού στην παραγωγική διαδικασία. Σε αρκετούς σταθμούς, για παράδειγμα 85% των εργασιών συγκόλλησης είναι αυτοματοποιημένες.

Η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου ανέρχεται σε 150.000 οχήματα, ενώ ο φετινός στόχος της παραγωγής είναι 105.000 μονάδες.

Εκτός από το νέο εργοστάσιο στη Ρωσία, η Hyundai Motor διαθέτει εγκαταστάσεις κατασκευής σε χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Τουρκία και η Δημοκρατία της Τσεχίας. Η HMMR εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Hyundai που αποβλέπει στη δημιουργία μονάδων συναρμολόγησης στις ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες της ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα). Η Hyundai ξεκίνησε ήδη να κατασκευάζει ένα τρίτο εργοστάσιο στην Κίνα στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ενώ σχεδιάζει να πρωτοπορήσει και πάλι αργότερα μέσα στη χρονιά, με ένα εργοστάσιο στη Βραζιλία.

Το Solaris διατίθεται με τον κινητήρα Gamma της Hyundai, ο οποίος και προσφέρει ανώτερη ιπποδύναμη και ροπή στρέψης και χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και όλα αυτά σε ένα μικρό, ελαφρύ αμάξωμα, με τη Hyundai να παραμένει πιστή στη δέσμευσή της, αφού φιλοδοξεί να αποτελέσει τον παγκόσμιο ηγέτη σε οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον.

Ο κινητήρας Gamma του μοντέλου, διαθέσιμος σε κυβισμούς 1,6 και 1,4 λίτρων, είναι ένας τετρακύλινδρος DOHC κινητήρας (in-line) ψεκασμού καυσίμου πολλαπλών σημείων με CVVT (Continuously Variable Valve Timing). Το Solaris έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις καιρικές συνθήκες, στους δρόμους της Ρωσίας και φυσικά στις ανάγκες των Ρώσων οδηγών. Οι μηχανικοί της Hyundai ξεκίνησαν αυξάνοντας την απόσταση του Solaris από το έδαφος στα 160mm. Ο στάνταρντ εξοπλισμός περιλαμβάνει δοχείο υγρού για τους υαλοκαθαριστήρες τεσσάρων λίτρων, σαφώς μεγαλύτερο από το μέσο όρο, με αισθητήρα που προειδοποιεί τον οδηγό όταν η στάθμη του υγρού μειώνεται και αυτό πρέπει να αναπληρωθεί, μία ανθεκτική μπαταρία 60Ah για βελτιωμένη ψυχρή εκκίνηση και έναν αγωγό θέρμανσης για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Ο προαιρετικός εξοπλισμός συμπεριλαμβάνει θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά, θερμαινόμενους πλευρικούς καθρέπτες και θερμαινόμενο παρμπρίζ για να μην παγώνουν οι υαλοκαθαριστήρες.

Το Solaris προσφέρει προαιρετικό εξοπλισμό πρωτόγνωρο για την αγορά της Ρωσίας σε ένα αυτοκίνητο υψηλής ποιότητας και συγχρόνως προσιτό, συμπεριλαμβανομένων ενός κουμπιού εκκίνησης του κινητήρα, πρόσβασης χωρίς κλειδί, Bluetooth και έξι αερόσακων.
Το όνομα του οχήματος επιλέχθηκε μέσω δημόσιου διαγωνισμού στη Ρωσία.