Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα σεντάν στον κόσμο!

Τα πιο γρήγορα τετράπορτα στον κόσμο, έτσι όπως βγήκαν στην παραγωγή ή φτιάχτηκαν από εταιρίες βελτιώσεων μπορείτε να τα απολαύσετε παρακάτω. Σε μια βόλτα στο διαδίκτυο βρήκαμε αυτήν την ενδιαφέρουσα συλλογή φωτογραφιών, της οποίας ένα μέρος αναδημοσιεύουμε...

Η Bugatti θέλει να φτιάξει το καλύτερο τετράπορτο saloon και το 16 C Galibier concept είναι μία ιδέα του πως θα είναι όταν θα καταφθάσει το 2013. Χρησιμοποιώντας την έκδοση του 16κύλινδου κινητήρα της Veyron με τους 800 ίππους, έχει επίσης τετρακίνηση και ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το φτιαγμένο από φύλλα ανθρακοϋφάσματος και αλουμίνιο αυτοκίνητο, λέγεται πως μπορεί να φτάσει τα 350χλμ.



Μάλλον απρόσμενα, η BMW περιόρισε την πρόσφατα αντικατεστημένη M5, σε μία τελική ταχύτητα των 249χλμ. Υπάρχουν όμως τουλάχιστον δύο Γερμανικές εταιρείες βελτιώσεων, οι Hartge και Hamann - που μπορούν να κάνουν μία «Vmax υπέρβαση» στην M5. Η Hamann είπε πως η standard εργοστασιακή M5 ήταν ικανή να φτάσει τα 327χλμ, και πως μπορούσε να την βελτιώσει ακόμα περισσότερο και να πάει ακόμα πιο γρήγορα.



Οι E-Class και CLS μπορούν να δημιουργήσουν τη βάση των γρηγορότερων saloon της Brabus, όμως η S-Class δεν απέχει και πολύ. Η SV12 R Biturbo 800 ξεκινά ως μία Mercedes S600 L και στη συνέχεια δέχεται τον επικό V12 κινητήρα της Brabus με τους 789 ίππους και ένα αυτόματο κιβώτιο κάτω από το καπό. Είναι γρήγορο, με μία ανώτατη ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρoνικά στα 350χλμ.




Το πιο γρήγορο saloon Audi στον κόσμο έρχεται από την γερμανική εταιρεία βελτιώσεων MTM. Η «απλή» βελτιωμένη RS6 είναι από μόνη της γρήγορη (με ορισμένους να λένε πως θα μπορούσε να φτάσει τα 321χλμ. εάν δεν έβαζε περιορισμούς το εργοστάσιο). Το MTM αποδίδει 720 ίππους και 634lb ft ροπή, με αποτέλεσμα αυτό το saloon να φτάνει τα 0-100 σε 3.6 δευτερόλεπτα και τα 349χλμ. τελική.



To 2008, η Αμερικάνικη εταιρεία βελτιώσεων ονόματι Rocketsports πήρε μία Jaguar XFR και της έκανε μία ήπια μετατροπή, συμπεριλαμβάνοντας έναν τροποποιημένο κινητήρα των 510 ίππων και ένα περίπλοκο πίσω σπόιλερ. Και μετά εξαπέλυσαν μία επίθεση στο Bonneville Salt Flats στη Γιούτα και το έκαναν να φτάσει τα 363.189χλμ.




Το πιο γρήγορο τετράπορτο αυτοκίνητο του κόσμου είναι το τερατώδες Hurricane RR της G-Power. Το 2010, το βασισμένο στην M5, RR, που φτάνει να αποδίδει 800 ίππους, καταγράφηκε να φτάνει τα 372.1 χλμ. Αυτό σημαίνει 231.2 mph, σχεδόν το ίδιο γρήγορο με μία Bugatti Veyron.



Πηγή: http://entertainment.gr.msn.com

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Μίνι λίφτινγκ για το SEAT IBIZA 2012

Πιο επιβλητικό και πιο άγριο είναι το νέο SEAT IBIZA 2012 που θα παρουσιαστεί σε τρεις μήνες στο σαλόνι της Γενεύης. Με ανασχεδιασμένους τους προφυλακτήρες και τα φώτα και με νέες γρίλιες έχει διευρύνει την χρωματική γκάμα στην οποία διατίθεται και αποτελείται από υλικά καλύτερης ποιότητας.



Οι κινητήρες που φοράνε οι εκδόσεις του νέου SEAT IBIZA ξεκινάνε από 1,2 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα με απόδοση 60 ίππους και φτάνουν στο 1,4 λίτρων TSI κινητήρα με διπλό turbo ο οποίος αποδίδει 150 ίππους σε μια έκδοση που διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό της κιβώτιο DSG.



Έπίσης, στον εξοπλισμό του Ibiza προστίθεται το νέο Portable Media System το οποίο επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών του συστήματος πλοήγησης, του ηχοσυστήματος και του υπολογιστή ταξιδιού του αυτοκινήτου αλλά μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα από το τετράτροχο περιβάλλον του καθώς είναι πλήρως αποσπώμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ταμπλέτα.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Δείτε το νέο HONDA NSX εν κινήσει! Καλωσήρθες NSX!

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε 3 χρόνια για να δούμε πάλι το HONDA NSX "με σάρκα και οστά", αλλά μια μικρή γεύση θα την πάρουμε από τώρα, χάρη στην τεχνολογία. To Grand Turismo ζωντάνεψε με γραφικά το HONDA NSX concept και μας το παρουσίασε στο βίντεο που ακολουθεί!

Tο νέο NSX απευθύνεται στους ένθερμους οπαδούς της σπορ οδήγησης σε όλο τον κόσμο. Το δυναμικό NSX Concept δίνει μία πρώτη γεύση από το supercar επόμενης γενιάς της Honda. Χρησιμοποιώντας υλικά ελαφρού βάρους και ένα V-6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το NSX Concept υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες, καθώς και ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα Sport Hybrid SHAWD.

Ενώ στα περισσότερα supercars σημείο αναφοράς είναι η πολύ μεγάλη ιπποδύναμη, το NSX Concept είναι υπέρμαχος της γνήσιας αγωνιστικής φιλοσοφίας ενός εξαιρετικού λόγου ισχύος/βάρους.

Χρησιμοποιώντας µία μονάδα κίνησης µε 2 ηλεκτροκινητήρες (2 Electric Motor Drive Unit) µε προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD σύστημα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Σύμφωνα µε εκτιμήσεις της Honda υπερέχει έναντι όλων των προηγούμενων AWD συστημάτων. Πέρα από τα πλεονεκτήματα της άριστης οδηγικής συμπεριφοράς του Sport Hybrid SH-AWD.




Πηγή: sport-fm.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Έκθεση Βλαβών DEKRA 2012: Astra και Insignia Παίρνουν Άριστα για την Ποιότητά τους

Το Opel Astra είναι το αυτοκίνητο με τις λιγότερες βλάβες σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ‘Έκθεσης DEKRA 2012 για τα Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα’. Με δείκτη βλαβών 96,9%, το Opel Astra πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα από όλα τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν στην κατηγορία ‘καλύτερη ατομική κατάταξη’. Έτσι η Opel καταξιώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, η Opel διακρίθηκε με τα Corsa (2010) και Insignia (2011).

Αυτή τη φορά, το Opel Insignia ηττήθηκε με ελάχιστη διαφορά από το Astra και ήρθε δεύτερο στην ‘καλύτερη ατομική κατάταξη’. Ωστόσο, το Insignia με δείκτη βλαβών 96,0 έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στη μεσαία κατηγορία. Τα μοντέλα του ανταγωνισμού ακολούθησαν με σημαντική διαφορά. «Το γεγονός ότι η μάρκα μας έχει το καλύτερο αυτοκίνητο στην έκθεση DEKRA επί τρία συνεχή χρόνια αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της υψηλής προϊοντικής μας ποιότητας» δήλωσε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales Europe της Opel/Vauxhall. «Έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε αξιοπιστία, μία από τις βασικές αξίες μας στην Opel».

Η DEKRA στοιχειοθετεί την ετήσια έκθεσή της για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ακριβείς αξιολογήσεις σε οκτώ κατηγορίες οχημάτων και τρεις χιλιομετρικές καλύψεις. Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία από 15 εκατομμύρια ελέγχους σε 230 διαφορετικά μοντέλα. Η DEKRA εξετάζει μόνο τις συνηθισμένες βλάβες που παρατηρούνται στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα όπως σκουριά του συστήματος εξαγωγής και τζόγοι στην ανάρτηση, ώστε να γίνεται μία ακριβής εκτίμηση της μακροβιότητας και αντοχής τους. Βλάβες που σχετίζονται κυρίως με το service όπως π.χ. φυσιολογική φθορά ελαστικών και μάκτρων καθαριστήρων, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Η DEKRA είναι ένας έγκυρος οργανισμός με κορυφαία τεχνογνωσία στους τομείς ασφάλειας, ποιότητας και περιβάλλοντος. Η εταιρία απασχολεί 24.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες.