Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται για να μας σώσει: Κόμμα Πειρατών Ελλάδας!

Στην Ιταλία ο πρόεδρος της Ferrari ανακοίνωσε ότι θέλει να σώσει την χώρα του, θέτωντας υποψηφιότητα για την προεδρία της Ιταλικής κυβέρνησης (περισσότερα εδώ). Στην Ελλάδα από την άλλη έρχονται για να μας σώσουν... οι Πειρατές!



Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ιδρυθεί επίσημα το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας! Το καταστατικό του νέου πολιτικού κόμματος είναι έτοιμο και ήδη έχουν προηγηθεί τέσσερις συναντήσεις σε Αθήνα και περιφέρεια. Υπάρχουν 56 ιδρυμένα και τα 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο, με εκλεγμένους 2 Ευρωβουλευτές, 15 Βουλευτές και 194 Δημοτικούς Συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.

Στο Άρθρο 2 του καταστατικού, περιγράφονται οι Αρχές του κόμματος
2.1 Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας έχει ως βασική Αρχή τη δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία του, με ψηφιακές διαδικασίες όπου αυτό είναι εφικτό και εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στο εσωτερικό του. Το κόμμα λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Γ.Σ. του ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), την Ιδρυτική του Διακήρυξη και τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού. Το κόμμα δεν τοποθετείται στον ξεπερασμένο πολιτικό άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά.
2.2 Το κόμμα αποδέχεται τη Διακήρυξη της Uppsala (Διακήρυξη των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών, Ιούλιος 2008) και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα οργάνωσης της ψηφιακής ζωής της κοινωνίας μας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα στον 21ο αιώνα. Σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate parties) αγωνίζεται για να προωθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο:
2.2.1 Τη μεγαλύτερη συμμετοχή όλων στην λήψη αποφάσεων μέσω διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας με φυσική παρουσία ή με ψηφιακά μέσα κατά περίπτωση, σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
2.2.2 Την προώθηση της Διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.
2.2.3 Τον σεβασμό στο ιδιωτικό απόρρητο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ταχεία απονομή δικαιοσύνης, το απόρρητο όλων των επικοινωνιών και την πλήρη ελευθερία του λόγου.
2.2.4 Την αποτροπή κάθε είδους Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.
2.2.5 Την τροποποίηση της νομοθεσίας περί “Πνευματικής Ιδιοκτησίας” με δραστικό περιορισμό του μονοπωλίου εμπορικής εκμετάλλευσης, ώστε το κοπυράιτ να περιορίζεται μέσα στα όρια μιας γενιάς. Τον σαφή περιορισμό του κοπυράιτ μόνο σε εμπορικές πράξεις, με συνέπεια τη δωρεάν αντιγραφή και αναπαραγωγή υλικού για μη κερδοσκοπικούς ή μη εμπορικούς σκοπούς. Την προώθηση του μοιράσματος αρχείων και της τεχνολογίας p2p. Την κατάργηση των εφαρμογών τεχνολογιών διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM), καθώς και των όρων χρήσης συμβολαίων που αποσκοπούν στον περιορισμό των νομικών δικαιωμάτων των καταναλωτών.
2.2.6 Την τροποποίηση της Νομοθεσίας για τις πατέντες, σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο ώστε να υπάρξει μείωση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα. Την απαγόρευση πατεντών σε λογισμικό και ζωντανούς οργανισμούς, σπόρους ή γονίδια.
2.3 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή κόμματα (Pirate Parties) και αποτελεί Τακτικό Μέλος της πολιτικής ομάδας “Pirate Parties International”, συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα της ένωσης και τη διαμόρφωση των αποφάσεων τους.
2.4 Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συνεργάζεται με τα κινήματα που ασπάζονται και υπηρετούν τις βασικές του αξίες.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αγαπούλα...πούλα!

Αν θες να ξεφορτωθείς το παλιό σου αυτοκίνητο, μπορείς ακόμα και τώρα. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης παρατάθηκε και επίσημα η ισχύς του μέτρου της απόσυρσης, η λήξη του οποίου ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του 2011. Η νέα ημερομηνία λήξης του μέτρου είναι η 20η Δεκεμβρίου του 2012 και αφορά την αγορά νέων οχημάτων με προδιαγραφές Euro5.

Οι όροι της διαδικασίας παραμένουν ως είχαν. Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες σε παλαιότερο άρθρο του autokinisimag.blogspot.com πατώντας εδώ

Το 2011 περίπου 85.000 ΙΧ και 5.000 φορτηγά οδηγήθηκαν στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ.

Το όφελος από την απόσυρση είναι τα ακόλουθα:

* Για τα αυτοκίνητα μέχρι και 900 κ.εκ. το όφελος είναι έως 300 ευρώ, με εργοστασιακή αξία έως 6.000 ευρώ.

* Από 901 μέχρι και 1.400 κ.εκ. το όφελος φτάνει τα 960 ευρώ (εργοστασιακή αξία μέχρι 8.000 ευρώ).

* Από 1.401 μέχρι και 1.600 κ.εκ. το όφελος είναι έως 1.430 ευρώ (εργοστασιακή αξία μέχρι 11.000 ευρώ).

* Για αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία έως 14.000 ευρώ και κυβισμό από 1.601 έως 2.000 κ.εκ. το όφελος μπορεί να φτάσει και τα 2.800 ευρώ.




Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Εσείς τι έχετε στην αυλή σας;


H τετράχρονη κόρη του Alan, ονομάζει
αυτή την στροφή "crazy turn"

Σας αρέσουν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές; Πιστεύετε πως έχετε δώσει μέχρι τώρα μια περιουσία φτιάχνοντας το αυτοκίνητο σας και θα δίνατε άλλα τόσα αν τα είχατε; Ίσως λίγοι άνθρωποι να έχουν σκεφτεί αυτό που έκανε πράξη με τα χρήματα που διαθέτει ο Alan Wilzig στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βέβαια πόσοι είναι αυτοί που διαθέτουν τα χρήματα του Wilzig θα μας πείτε... O Alan λοιπόν, έχοντας στην κατοχή του μια τεράστια έκταση μπροστά στο σπίτι του που ο ίδιος ονόμαζε “αυλή” (εμείς θα ονομάζαμε πεδιάδα), αποφάσισε πως αφού η υπέρμετρη αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι τόσο μεγάλη, γιατί να μην φτιάξει για τον εαυτό του μια πίστα όπως αυτός την θέλει; Και έτσι έπραξε δαπανώντας το ταπεινό ποσό των 7.500.000 δολαρίων! Και ενώ ήταν κοντά στον στόχο του, κάποιοι από τους γείτονες του διαμαρτυρήθηκαν στο τοπικό συμβούλιο αφού άκουσαν για την επικείμενη πίστα και φοβούμενοι για διοργανώσεις αγώνων που πιθανόν θα τάρασσαν την ησυχία τους (κάτι από Αιγίνιο θυμίζει εδώ...). 


Από πάνω η πίστα μοιάζει σαν
ανθρώπινα πνευμόνια!
Κατά το 2006 και μετά από πολλές προσπάθειες, ο Αlan μπόρεσε να βρει ένα νόμο και να περάσει στο τοπικό συμβούλιο ότι η πίστα ήταν για προσωπική ψυχαγωγία κάτι που τον επέτρεψε να συνεχίσει τα έργα, όχι όμως για πολύ αφού το 2010 το δικαστήριο και πάλι του διέκοψε τις εργασίες (τούρκικο σήριαλ η πίστα). Για άλλη μια φορά και με πείσμα ο Alan κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τα δικαστήρια μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις, σήμερα είναι ένας περήφανος ιδιοκτήτης πίστας που δεσπόζει στην “αυλή” του! Να πούμε πως στο γκαράζ του εκτός από τις πολλές Ducati και Honda μοτοσικλέτες υπάρχουν και αρκετά Ariel Atom, Porsche 911 Turbo, μερικές Lotus, και φυσικά λίγα Go-karts 50 ίππων για τις ημέρες που θέλει να παίξει με τους φίλους του. Εσείς τι έχετε στην αυλή σας; Περιμένουμε τα σχόλια σας!

Το κατάλληλο εργαλείο για την κατάλληλη δουλειά!
Τι να διαλέξεις πρώτα;
Αυτό είναι ένα τμήμα του γκαράζ του Alan...
Εσείς τι έχετε στην αυλή σας;

Συγγραφέας/Φωτογραφίες: Mike Spinelli