Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δοκιμή ευφυούς επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών Honda στο παγκόσμιο Συνέδριο ITS 2012

Επίδειξη των συστημάτων επικοινωνίας μεταξύ οχήματος και οχήματος ή οχήματος και μοτοσυκλέτας και τα πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν στην οδική ασφάλεια, το περιβάλλον και την οδηγική άνεση πραγματοποίησε η Honda στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS). Στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο ITS που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Honda σε Ευρώπη, Ιαπωνία και ΗΠΑ και γνώρισαν από πρώτο χέρι ένα Honda Insight με ITS και μία μοτοσικλέτα NC700X με ITS συμμετέχοντας στην κοινή επίδειξη Car2Car και TT Consortium στους δρόμους της Βιέννης. Στο περίπτερο της Honda, το παρών έδωσαν τεχνολογίες και οχήματα που κάλυπταν 3 θεματικές ενότητες: ασφάλεια, περιβάλλον και άνεση. Εκτός του συνεδρίου, όσοι ήθελαν, συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα δοκιμής για να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών ITS στους δρόμους της Βιέννης. Ένα Honda Insight πλαισίωσε ένα κονβόι οχημάτων πολλαπλών μαρκών με τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν τη θέση και την ταχύτητά τους όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με οδικούς σταθμούς ITS, ώστε οι οδηγοί να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, όπως “βέλτιστη ταχύτητα για πράσινο φωτεινό σηματοδότη” και προειδοποιήσεις για: • Ακινητοποιημένο αυτοκίνητο μπροστά • Οδικά έργα μπροστά • Επικίνδυνη περιοχή • Μποτιλιάρισμα μπροστά • Επίκειται κακοκαιρία Η τελευταία δοκιμή εφαρμογής σε σχέση με την ασφάλεια ήταν η εξής: ένα προπορευόμενο όχημα εκτελεί φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που προειδοποιεί τόσο τον οδηγό του αυτοκινήτου όσο και το μοτοσικλετιστή (σε μία μοτοσικλέτα NC700X με ITS) ότι κάποιο όχημα που δεν έχουν αντιληφθεί βρίσκεται στην πορεία τους.
Ηγέτης στην Ασφάλεια Μοτοσικλετών: Ως η μεγαλύτερη παγκοσμίως κατασκευάστρια μοτοσικλετών, η Honda παρουσίασε την πρωτοποριακή τεχνολογία ασφάλειας και ασύρματης επικοινωνίας μοτοσικλετών. Η Honda προσχώρησε στο Car2Car Communication Consortium στην Ευρώπη το 2005, με σκοπό την ενσωμάτωση της μοτοσικλέτας στο μέλλον των συνδεδεμένων οχημάτων. Το 1999, η Honda ήταν η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που παρουσίασε τη ασύρματη επικοινωνία σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (με το ASV2, προηγμένο ερευνητικό πρόγραμμα ασφάλειας οχημάτων) για αύξηση της ασφάλειας οδηγών και αναβατών. Το 2008, η Honda ηγήθηκε της πρώτης δοκιμής στην Ευρώπη της εφαρμογής μοτοσικλετών σε μία Honda GL1800 Gold Wing, στο πλαίσιο του Car2Car Communication Consortium project. Εκείνη τη χρονιά, η Honda εξέλιξε περαιτέρω το σύστημα προειδοποίησης μοτοσικλετών, με την ονομασία “Human-Machine-Interface”, για να μπορεί να λειτουργεί σε μικρότερες μοτοσικλέτες όπως η NC700X. Motorcycle Approaching Indication (MAI) Application Η εφαρμογή “Motorcycle Approaching Indication” (συντομογραφία MAI) είναι ένα σύστημα ασφάλειας, το οποία η Honda έχει εξελίξει στο πλαίσιο της κοινής δοκιμής Car2Car. Σύμφωνα με την αναλυτική μελέτη Ευρωπαϊκών ατυχημάτων μοτοσικλετών “MAD”, τα περισσότερα από τα ατυχήματα όπου εμπλέκονται μοτοσικλέτες προκαλούνται από το άλλο όχημα επειδή ο οδηγός δεν βλέπει την μοτοσικλέτα. Το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας μοτοσικλέτας – αυτοκινήτου παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις προς τους οδηγούς και των δύο οχημάτων. Το μήνυμα ανταλλαγής τυποποιημένων δεδομένων, το οποίο αποστέλλεται μεταξύ οχημάτων ITS, περιέχει μια ταυτοποίηση για τις μοτοσικλέτες, ώστε τα οχήματα να αναγνωρίζουν το επερχόμενο όχημα σαν μοτοσικλέτα και στη συνέχεια να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Το πιο συνηθισμένο σενάριο ατυχήματος σε διασταύρωση με οχήματα σε οδικούς κόμβους τύπου “Τ: δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2008. Το δεύτερο πιο συνηθισμένο σενάριο ατυχήματος λόγω αριστερής στροφής δοκιμάστηκε στην περιοχή Odaiba στο Τόκιο το 2010, όπου ένα όχημα στρίβει αριστερά και μπαίνει μπροστά σε μία επερχόμενη μοτοσικλέτα. Ένα τρίτο σενάριο μετωπικού ατυχήματος (με οχήματα ερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις) μελετήθηκε στη φετινή δοκιμή Car2Car & TT Consortium στη Βιέννη. Η Φιλοσοφία ITS της Honda Η Honda έχει συνυπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας με άλλους κατασκευαστές οχημάτων με σκοπό την υλοποίηση της τεχνολογίας ITS στο άμεσο μέλλον. Τα συνεργατικά project στα οποία η Honda συμμετέχει σε Ευρώπη, Ιαπωνία και ΗΠΑ έχουν ήδη αποδείξει τις δυνατότητές τους στη σύνδεση ατόμων, οχημάτων και κυκλοφοριακής υποδομής, με στόχο την ασφαλέστερη οδήγηση, τη μικρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση και την μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο. Η Honda έχει δεσμευτεί να φέρει τέτοια συστήματα, προσιτά για τους δικυκλιστές, προαναγγέλλοντας μία επανάσταση στην αγορά μοτοσικλετών – και η Honda ηγείται με υπερηφάνεια αυτής της προσπάθειας.