Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τα μοντέλα που παρουσιάζει η Citroen στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου

Η Citroën στο 81ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζει μια γκάμα μοντέλων – παραγωγής και πρωτότυπα- που ενσωματώνουν πλήρως τις βασικές αξίες της μάρκας, δημιουργικότητα, τεχνολογία και τόλμη.

Citroën Metropolis

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό κοινό. Εμπνευσμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της εταιρείας στη Σαγκάη, ενσαρκώνει τις ιδέες της Citroën για την κατασκευή ενός πραγματικά πρωτοποριακού πολυτελούς αυτοκινήτου, τόσο για την Ευρωπαϊκή όσο και την Κινεζική αγορά. Οι εντυπωσιακές αναλογίες του μοντέλου (5,3μ. μήκος, 2μ. πλάτος και 1,4μ. ύψος) συνθέτουν ένα επιβλητικό όσο και κομψό σύνολο. Εφοδιασμένο με plug-in υβριδικό σύστημα, το Metropolis προσφέρει υψηλές επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το σύστημα δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 95 ίππων. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 2λιτρος V6 βενζινοκινητήρας ο οποίες σε συνθήκες κανονικού φορτίου αποδίδει 272 ίππους και 375Nm ροπής. Κατά την επιτάχυνση όταν απαιτείται η μέγιστη απόδοση του συστήματος αγγίζει τους 460 ίππους/430Nm ροπής, ενώ η κίνηση και στους τέσσερις τροχούς εξασφαλίζει την μέγιστη πρόσφυση. Το τεχνολογικό οπλοστάσιο του Metropolis συμπληρώνεται από ένα κιβώτιου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων καθώς και την υδροενεργητική ανάρτηση που προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας. Με εκπομπές μόλις 70g/km CO2, το Metropolis εκπέμπει περίπου το 1/5 των ρύπων σε σχέση με ένα αντιστοίχων επιδόσεων αυτοκίνητο (4λιτρο V8 κινητήρα).

Citroën DS4

Το δεύτερο μέλος της σειράς DS, το DS4, καινοτομεί όχι μόνο όσον αφορά το στυλ αλλά και την αρχιτεκτονική, συνδυάζοντας την αισθητική ενός κουπέ με την πρακτικότητα που προσφέρει ένα 5θυρο hatchback. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό όπου το υψηλό επίπεδο φινιρίσματος και η αψεγάδιαστη ποιότητα, συνοδεύουν την κορυφαία επιλογή υλικών. Το μοναδικό στυλ του DS4 έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση του κοινού, όπου 62.000 χρήστες του διαδικτύου από 62 χώρες το ανακήρυξαν ως το ομορφότερο αυτοκίνητο της χρονιάς. Την εμφάνιση του στην έκθεση – παράλληλα με το DS4 – κάνει και το πρωτότυπο DS4 Purple «εφοδιασμένο» με λεπτομέρειες που προέρχονται από τον χώρο του κοσμήματος.

Πρωτότυπα C3 Red Block & C6 Noir et Blanc





Δύο πρωτότυπα βασισμένα σε μοντέλα παραγωγής κάνουν την παρουσία τους στο σαλόνι της Γενεύης. Το C3 Red Block αποτελεί μια μυώδη εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου όπου η ματ βαφή συνδυάζεται με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος (κατά 15χλστ.) και τροχούς 17 ιντσών. Αντίστοιχα στο C6Noir et Blanc ξεχωρίζει η λευκή σατινέ βαφή που συνδυάζεται με την γυαλιστερή μαύρη οροφή. Στο εσωτερικό οι λεπτομέρειες σε λευκή λάκα δημιουργούν αντίθεση με την μαύρες επιφάνειες.






Citroën C-Zero

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο C-Zero είναι σχεδιασμένο ώστε να κάνει πιο εύκολες τις μετακινήσεις στην πόλη προσφέροντας υψηλό επίπεδο άνεσης και βεβαίως μηδενικούς ρύπους. Από την αρχή του λανσαρίσματός του, η Citroën έχει λάβει 1.300 παραγγελίες για το C-Zero.



Citroën DS3 WRC

Το νέο «όπλο» της Citroën στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δίνει το παρόν στη Γενεύη. Το DS3 WRC με βάση τους νέους κανονισμούς χρησιμοποιεί ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων με μηχανική επιλογή ταχυτήτων και μηχανικό κεντρικό διαφορικό.

Η τρέλα... πάει σε βουνά, βράχια και λίμνες....

Όταν κάποιος έχει επιμονή και τόλμη... πολλά μπορεί να καταφέρει!!! Δείτε τα πιο κάτω βίντεο και θα καταλάβετε..


.








H SEAT αποκαλύπτει το IBX το πρωτότυπο SUV αυτοκίνητο πόλης και το Alhambra 4WD στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη

Σήμερα, την 1η press day της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στην Γενεύη, η SEAT παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα το IBX, το τελευταίο της concept αυτοκίνητο καθώς και το νέο τετρακίνητο Alhambra.
SEAT IBX
Το IBX είναι ένα SUV αυτοκίνητο πόλης, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιδείξει προηγμένη υβριδική τεχνολογία. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και το δεύτερο δείγμα γραφής για την νέας σχεδιαστική γραμμή της SEAT.

Δώδεκα μήνες πριν, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Γενεύη, η SEAT παρουσίασε το πρωτότυπο IBE, ένα συμπαγές σπορ coupe αυτοκίνητο που αντιπροσώπευε την εισαγωγή στην νέα σχεδιαστική γραμμή της μάρκας . Η σημερινή αποκάλυψη του IBX δείχνει πως αυτή η σχεδιαστική γραμμή είναι ευέλικτη και προσαρμόσιμη, επιτρέποντας την να εφαρμοστεί εξίσου καλά σε ένα σπορ αυτοκίνητο αλλά και σε ένα μεγαλύτερο και πιο χρηστικό.

Όπως το ΙΒΕ, έτσι και το IBX δείχνει καθαρά το νέο σχεδιαστικό προφίλ που θα υιοθετήσουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα SEAT.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της SEAT James Muir δήλωσε πως «η νέα σχεδιαστική γραμμή μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο αποτελεσματικά είτε με την μορφή ενός SUV αυτοκινήτου πόλης είτε ως ένα συμπαγές σπορ coupe. Μπορείτε καθαρά να δείτε πως το IBX είναι στενά συνδεδεμένο με το IBE. Όπως το IBE, έτσι και το IBX έχει σχεδιαστεί με γνώμονα να φιλοξενήσει την τελευταία και πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία».

ALHAMBRA 4WD

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του νέου Alhambra, η SEAT παρουσιάζει την νέα τετρακίνητη έκδοση του πολυμορφικού της. Χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, το νέο Alhambra 4WD παρέχει επιπλέον αναβαθμισμένη πρόσφυση για μέγιστη σιγουριά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Ο James Muir περιέγραψε το Alhambra 4WD ως ένα «ευρύχωρο, πολυμορφικό, οικογενειακό αυτοκίνητο, ιδανικό για ορεινές αποδράσεις. Ακόμα αποδοτικότερη λειτουργία παρέχεται από τον 2.0lt TDI κινητήρα με τον οποίο αποκλειστικά προσφέρεται».

Seat

Opel Corsa 2011: Νέα Σπορ Εμφάνιση, Πράσινες Επιδόσεις

Η ανανέωση του νέου Opel Corsa συνεχίζεται: μετά την πλήρη αναθεώρηση όλων των συστημάτων το 2010, το επιτυχημένο μικρό της Opel αποκτά νέα ‘γκαρνταρόμπα’ για το 2011. Νέα φυσιογνωμία με πιο σπορ, δυναμική εμφάνιση, άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μέλος της νέας οικογένειας Opel. Με νέο χρωματολόγιο αμαξώματος, νέες προτάσεις για το εσωτερικό και ποικίλες εξατομικευμένες, σπορ εκδόσεις γίνεται γοητευτικότερο από ποτέ. Το Corsa προσφέρεται τώρα με το νέο multimedia σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας “Touch & Connect” που παρέχει έγχρωμη οθόνη αφής πέντε ιντσών, πλήρη κάλυψη πλοήγησης για 28 Ευρωπαϊκές χώρες, Bluetooth, συμβατότητα iPod και συνδεσιμότητα USB σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Παρόλο που όλοι οι κινητήρες αναβαθμίστηκαν το 2010 με στόχο την αυξημένη ισχύ, τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και τις μειωμένες εκπομπές CO2, μία νέα έκδοση 70 kW/ 95 hp ecoFLEX 1.3 CDTI με τεχνολογία Start/Stop αυξάνει τη συνολική απόδοση του Corsa: Η τρίθυρη έκδοση χρειάζεται μόνο 3,5 λίτρα diesel / 100 km και εκπέμπει μόλις 94 g/km CO2. Η τεχνολογία Start/Stop ειδικότερα επιτρέπει μείωση της κατανάλωσης σε συνθήκες πόλης – στα 4,2 lit./100 km έναντι 4,6 l/100 km που κατανάλωνε μέχρι πρότινος το Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX με εκπομπές 98 g/km CO.

Μία ολοκληρωμένη οικογένεια που εξελίσσεται συνεχώς

Σημαντικός παίκτης στην Ευρωπαϊκή αγορά από το 1982, το Opel Corsa διαθέτει μία από τις πλουσιότερες προϊοντικές σειρές στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Κυκλοφορεί σε δύο διαφορετικούς τύπους αμαξώματος: το τρίθυρο τύπου coupé, το οικογενειακό πεντάθυρο, και μία επαγγελματική έκδοση με την ονομασία Corsavan. Το εσωτερικό της καμπίνας είναι από τα πιο ευρύχωρα και ελκυστικά στην κατηγορία. Το Corsa υιοθετεί επίσης πολλές καινοτομίες που δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές του – όπως θερμαινόμενο τιμόνι και σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix – και πολλά ακόμα που σπάνια συναντάμε στην κατηγορία όπως Adaptive Forward Lighting (AFL) με λαμπτήρες αλογόνου, Hill Start Assist και μία πανοραμική ηλιοροφή.

Τα κινητήρια σύνολα που διατίθενται για το Opel Corsa παράγουν από 48 kW/65 hp μέχρι 141 kW/192 hp. Η οικογένεια κινητήρων ανανεώθηκε το 2010 με πολλές νέες μονάδες προδιαγραφών Euro 5 που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 μέχρι 13% αυξάνοντας την ιπποδύναμη στις περισσότερες περιπτώσεις. Μία ένδειξη ανεβάσματος ταχύτητας στο ταμπλό βοηθά τους οδηγούς να μειώνουν την κατανάλωση ανεξάρτητα από την ιπποδύναμη.

Η αναβαθμισμένη έκδοση OPC 1.6 turbo 141 kW/192 hp παραμένει στην κορυφή της οικογένειας Corsa. Η φυσιογνωμία του Corsa OPC εναρμονίζεται τώρα με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, αποκτώντας νέους προβολείς και νέα μάσκα.

Αναφορικά με τους πετρελαιοκινητήρες, διαφορετικές εκδόσεις 1.3 και 1.7 CDTI παράγουν από 55 kW/75 hp μέχρι 96 kW/130 hp – και καταναλώνουν ελάχιστο diesel, από 3,5 μέχρι 4,6 lit. / 100 km.

Γοητεία και προσωπικό στυλ για όλα τα γούστα

Έχοντας στη διάθεσή τους τέσσερις αναβαθμισμένες εκδόσεις Essentia, Enjoy, Cosmo και Sport για το 2011, οι πελάτες μπορούν να διαμορφώνουν το Corsa σύμφωνα με τις ιδιαίτερες επιθυμίες τους. Νέα μοντέρνα χρώματα και διακοσμητικά προσφέρονται για το εσωτερικό και το εξωτερικό. Το Ανθρακί εσωτερικό αποκτά άλλη οπτική ένταση με τις αποχρώσεις Tabasco Orange ή Steel Blue. Το νέο χρωματολόγιο αμαξώματος περιλαμβάνει μία φίνα off-white Guacamole, την εντυπωσιακή Grasshopper green και την τολμηρή, ζεστή Henna.

Τέλος η επιτυχημένη σπορ σειρά Color Line με μερίδιο 20% επί των πωλήσεων Corsa στη Γερμανία επεκτείνεται. Επιπλέον των γνωστών μοντέλων Color Edition και Color Race, περιλαμβάνει τώρα το νέο Linea pack με τολμηρές ζάντες 17 ιντσών σε λευκό ή γυαλιστερό μαύρο με ασορτί μεγάλες λωρίδες σε όλο το μήκος του αμαξώματος. Το Linea Pack διατίθεται με τα Enjoy, Sport και Cosmo.

Το δημοφιλέστερο σούπερ μίνι με αναβαθμισμένη τεχνολογία και κορυφαία ποιότητα

Το πλαίσιο του Corsa βελτιώθηκε σημαντικά το 2010 με στόχο την ανώτερη οδηγική άνεση και τη βελτιωμένη αίσθηση τιμονιού και κατευθυντική ευστάθεια – χωρίς κανένα συμβιβασμό στη διάσημη ευελιξία και οδηγική απόλαυση.

Οι αποσβεστήρες, τα ελατήρια, οι αντιστρεπτικές δοκοί, ο πίσω άξονας, η κρεμαγιέρα του τιμονιού και το λογισμικό του Electric Power Steering (EPS) έχουν αναβαθμιστεί με στόχο μία ποιοτική οδηγική εμπειρία σε συνδυασμό με την ποιότητα κύλισης που χαρακτηρίζει οχήματα ακριβότερης κατηγορίας. Τα συστήματα ABS και ESPPlus του Corsa υποστηρίζουν τα εσωτερικά αεριζόμενα δισκόφρενα και παρέχουν πρόσθετες λειτουργίες: σε μία επείγουσα ανάγκη, ο έλεγχος πέδησης ενεργοποιείται σε συνδυασμό με το brake assist και την ηλεκτρονική κατανομή πέδησης.

Πέραν του αθλητικού, δυναμικού στυλ και της υψηλής οδηγικής απόλαυσης, το Corsa προσφέρει επίσης κορυφαία ποιότητα. Η Γερμανική Έκθεση Βλαβών DEKRA 2010 ανέδειξε το Corsa σε γενικό νικητή στον τομέα της ποιότητας, με το μικρότερο δείκτη βλαβών από όλα τα οχήματα της δοκιμής. Ο DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeugberwachungs-Verein) είναι ανεξάρτητος πάροχος υπηρεσιών για ασφαλή και αποδοτική μετακίνηση και κορυφαίος Ευρωπαϊκός οργανισμός εμπειρογνωμόνων.

Το Corsa είναι πολύ δημοφιλής επιλογή στην Ευρώπη στο χώρο των μικρών αυτοκινήτων – ή σούπερ μίνι. Διεκδικεί περίπου το 30% των πωλήσεων Opel και είναι από τους ηγέτες της κατηγορίας του. Κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 πωλήθηκαν ετησίως τα τρία τελευταία χρόνια.

Το Corsa σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Rüsselsheim (Γερμανία) και κατασκευάζεται στη Zaragoza (Ισπανία) και στο Eisenach (Γερμανία).