Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι οδηγοί

Μπορεί να οδηγείς χρόνια αλλά κάποια πράγματα σχετικά με τον Κ.Ο.Κ. δεν τα ξέρεις, δεν τους δίνεις σημασία (συχνότερο) ή τα έχεις ξεχάσει. Εμείς είμαστε εδώ για να σου τα θυμήσουμε! Να ποιά είναι τα συχνότερα λάθη σύμφωνα με τις έρευνες.


Στις κυκλικές πλατείες επίσης ισχύει η προτεραιότητα από δεξιά. Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ, σε ισόπεδο κυκλικό κόμβο, χωρίς σήμανση, προτεραιότητα έχουν εκείνοι που μπαίνουν στον κόμβο, σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό σημαίνει πως όσοι είναι πάνω στην πλατεία πρέπει να κοιτάξουν αν οι εισερχόμενοι έχουν την οκτάγωνη πινακίδα STOP ή όχι.

Σύμφωνα με έρευνες, το 84% των οδηγών δεν τηρεί το όριο ταχύτητας που αναγράφεται στις πινακίδες. Αυτό σύμφωνα με την τροχαία είναι από τις πιο συχνές αιτίες ατυχημάτων στη χώρα μας. Για παράδειγμα πολλοί ξεπερνούν το όριο σε κατοικημένη περιοχή, που είναι τα 50km/h.


Ένας στους τέσσερις οδηγεί με πρόβλημα όρασης! Αυτό συμβαίνει επειδή οι οδηγοί δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα ή επειδή δεν φοράνε τα γυαλιά όταν οδηγούν. 15% έως 25% των οδηγών πάσχουν από αδιάγνωστα οφθαλμολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με έρευνες οφείλουμε να επισκεπτόμαστε για το λόγο αυτό οφθαλμίατρο ανά δύο χρόνια.

Όταν θέλουμε να σταθμεύσουμε, βγάζουμε alarm. Ωστόσο σύμφωνα με τον ΚΟΚ η προειδοποίηση για ελιγμό στάθμευσης γίνεται με το ανάλογο φλας. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αυτό τηρείται.

Σε χώρους όπως το αεροδρόμιο ή διαβάσεις μπροστά από σχολεία οι πεζοί έχουν προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και οι μειωτές ταχύτητας τα γνωστά σε όλους σαμαράκια.

Το πλεονέκτημα του δικύκλου να κινείται ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι τροχαία παράβαση. Αυτό εκτός από παράνομο είναι και επικίνδυνο. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η συνεχής αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας ή η κίνηση στη διαχωριστική γραμμή είναι παράβαση. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν λανθασμένα, ότι εάν ο οδηγός της μηχανής έχει βγάλει το αριστερό φλάς μπορεί να προσπεράσει.

Πηγή: kefalonizw.com

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Mαντέψτε ποιά χώρα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη...

Ναι!!! Καλά μαντέψατε! Ακόμα μια πρωτιά για την Ελλάδα! Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται υψηλότερα από το μέσο όρο της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά κοντά στα 23 λεπτά ανά λίτρο να οφείλεται στη διαφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η μέση τιμή της βενζίνης έχει διαμορφωθεί στα 1.662 ευρώ με τα 0.684 ευρώ να είναι λόγω του ΕΦΚ και τα 0.311 ευρώ ο ΦΠΑ. Δηλαδή, από τα 1.662 ευρώ, η βενζίνη έχει κόστος 0.667 ευρώ ενώ τα 0.995 ευρώ είναι φόροι



Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της ερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αφού έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο οι κάτοικοι της Μακεδονίας και Θράκης να πηγαίνουν στις γείτονες χώρες για να γεμίζουν με βενζίνη τα αυτοκίνητα τους. Από τις επισκέψεις τους εξαιρείται η Τουρκία, η οποία είναι η μοναδική που λόγω φορολογίας έχει υψηλότερη βενζίνη από εμάς. Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλά βενζινάδικα στις ακριτικές περιοχές!

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ο πιο εντυπωσιακός δρόμος στον κόσμο

Λέγεται ο «δρόμος προς τον ουρανό», βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν της Κίνας και είναι ο πιο «τρομακτικός» δρόμος στον κόσμο. Και όχι άδικα. Σκαρφαλώνει το βουνό Tianmen, φτάνοντας σε υψόμετρο 1.300 μέτρα, μετά από 99 επικίνδυνες κλειστές στροφές.





Ο δρόμος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και χρειάστηκαν 8 ολόκληρα χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώhttp://www.blogger.com/img/blank.gif οι τοπικές Αρχές φρόντισαν να προσφέρουν και μια εναλλακτική λύση σε όσους δυσκολεύονται στην… οδήγηση: Ένα τελεφερίκ αναχωρεί από την πόλη Zhangjiajie προς την κορυφή του βουνού Tianmen, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες φυσικής ομορφιάς.Είσαι τολμηρός οδηγός ή θα προτιμούσες το τελεφερίκ;



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Βρες parking μέσω του κινητού σου!Γίνεται!

Η πολύωρη ταλαιπωρία τους στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στάθμευσης, τούς οδήγησε στην απόφαση να γίνουν «υπερασπιστές του πάρκινγκ» και να διευκολύνουν χιλιάδες άλλους οδηγούς, που βρίσκονται καθημερινά σε αναζήτηση χώρου στάθμευσης για το αυτοκίνητό τους. parking

Ο λόγος για μία ομάδα τεσσάρων νεαρών Ελλήνων προγραμματιστών, οι οποίοι σχεδίασαν την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Parking Defenders». Πρόκειται για τους Κώστα Αρκάδα, Ιωάννη Κατσιώτη, Νίκο και Όθωνα Αντωνίου.

Στην εφαρμογή, οι χρήστες ανταλλάσσουν δημόσιες και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Έτσι, ένας οδηγός που προτίθεται να ξεπαρκάρει άμεσα (το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά) ενημερώνει τους υπόλοιπους χρήστες που αναζητούν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή για το σημείο, στο οποίο βρίσκεται, προκειμένου να πάρουν τη θέση του.

«Οι χρήστες θα έρχονται άμεσα σε επαφή μεταξύ τους, πάντοτε με προστασία της εμπιστευτικότητας, και θα συμφωνούν για να ανταλλάξουν τη θέση στάθμευσής τους», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Αρκάδας.

Προσθέτει ότι στόχος της εφαρμογής δεν είναι να δυσκολέψει τους υπόλοιπους απελπισμένους οδηγούς.

«Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης απλά ανακοινώνει ότι έχει σκοπό να φύγει στους άλλους χρήστες, που ενδεχομένως βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην ίδια περιοχή και εφόσον συμφωνήσουν και συντονιστούν οι χρόνοι τους, ένας από αυτούς θα παρκάρει στο ίδιο σημείο».

Η εφαρμογή, που θα διατίθεται δωρεάν, βασίζεται στην ανταλλαγή πόντων. Ο χρήστης, που δίνει τη θέση παρκαρίσματός του κερδίζει πόντους, τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν θα θελήσει να καταλάβει μία κενή θέση. Επίσης, θα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς πόντων, για όσους θέλουν να αναζητήσουν θέσεις περισσότερες φορές.

Η εφαρμογή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο λειτουργίας και μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες των I-phones, αλλά και σε όσους διαθέτουν κινητά με λειτουργικά Android και Windows. Δείτε παρακάτω πως λειτουργεί!

Parking Defenders WP7 from John Katsiotis on Vimeo.



Πηγή: AME-AΠΕ

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

F1: Τα πρώτα σχόλια για την επιστροφή Raikkonen


Στον αντίκτυπο που θα έχει η επιστροφή του Kimi Raikkonen στη Formula 1 αναφέρθηκε ο Fernando Alonso λέγοντας πως η παρουσία του Φινλανδού στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ μόνο καλό μπορεί να κάνει στο θέαμα και το επίπεδο του ανταγωνισμού.


«Φέτος το επίπεδο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό καθώς στο γκριντ θα υπάρχουν έξι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς το κίνητρο και η επιθυμία να τα πας καλά με τόσους πολλούς Πρωταθλητές είναι υψηλότερα για όλους», δήλωσε ο Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο TotalRace.

«Η επιστροφή του Kimi είναι σίγουρα μια εξαιρετική είδηση για όλους μας, όχι μόνο για τη Formula 1, αλλά και για τους θεατές, για τους ανθρώπους που αγαπούν τους αγώνες, γιατί είναι ένας πολύ ταλαντούχος πιλότος, τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς στις μάχες ρόδα με ρόδα. Πάντα έτρεφα τεράστιο σεβασμό προς το πρόσωπό του», πρόσθεσε ο πιλότος της Ferrari ο οποίος διαδέχθηκε τον Raikkonen στη Scuderia το 2010.

«Φέτος υπάρχουν 12 πιλότοι που έχουν σημειώσει νίκες στη Formula 1. Υπάρχουν δηλαδή 14 πιλότοι ικανοί για νίκη κάθε Κυριακή σε περίπτωση που έχουν καλό μονοθέσιο. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στους θεατές για πλούσιο θέαμα», σημείωσε ο Alonso.

Πηγή: e-go.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Απολαυστικό κυνήγι: McLaren F1 vs. Bugatti Veyron

Δύο μεγαθήρια της αυτοκίνησης αφήνονται ελεύθερα σε έναν αυτοκινητόδρομο 1,5 χλμ. Θα καταφέρει η Veyron να νικήσει την αγαπημένη Maclaren της F1; Έκπληξη!



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Η κόντρα της ημέρας: Lamborghini Aventador VS Ferrari 458 Italia

Από τότε που ο κύριος Lamborghini, μεγιστάνας των τρακτέρ αποφάσισε να φτιάξει το δικό του αγωνιστικό όχημα γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος από την Ferrari που είχε, τα δύο αυτά μοντέλα βρίσκονται σε συνεχή ανταγωνισμό! Δείτε παρακάτω μια κόντρα μεταξύ μιας
Lamborghini Aventador ενάντια σε μια Ferrari 458 Italia.



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης