Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Χρόνια πολλά Asimo!


Ο ASIMO, το Ανθρωποειδές Ρομπότ της Honda, γιορτάζει την επέτειο των 10 Χρόνων του!
Ο ASIMO γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του στις 31 Οκτωβρίου και σηματοδοτεί ένα μεγάλο ορόσημο. Πριν από μία δεκαετία, η Honda δημιούργησε ένα προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ και ξεκίνησε η επανάσταση στην τεχνολογία ρομπότ αυτού του είδους. Για την προβολή αυτής της ημερομηνίας, ειδικές επετειακές ιστοσελίδες και ταινίες λανσάρονται σήμερα με νέες φωτογραφίες, βίντεο, την ιστορία δημιουργίας του ρομπότ και εφαρμογές για smartphone.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του ASIMO - (http://world.honda.com/ASIMO/)

Το λογισμικό εφαρμογής για iPhone και Android smarphones, “Run with ASIMO” χρησιμοποιεί ως χαρακτήρες τον ASIMO και άλλα ρομπότ της Honda για διαδραστική χρήση (η έκδοση iPhone διατίθεται από σήμερα. Η έκδοση Android αναμένεται για είναι διαθέσιμη για download περί τα μέσα Νοεμβρίου).

Η έρευνα της Honda για να ανθρωποειδή ρομπότ ξεκίνησε σχεδόν πριν από 25 χρόνια και μετά από 14 χρόνια, στις 31 Οκτωβρίου του 2000, γεννήθηκε ο ASIMO.

Τον Ιούνιο του 2003 ο ASIMO παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Technical University of Darmstadt και από τότε έχει εμπνεύσει, εκπαιδεύσει και επηρεάσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την ήπειρο, έχοντας κερδίσει την επιδοκιμασία μηχανικών και επιστημόνων.

Ο ASIMO έχει επισκεφθεί επιστημονικά μουσεία σε όλη την Ευρώπη, έχει συναντήσει βασιλείς και αρχηγούς κρατών, ενώ φιλοξενήθηκε ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο ASIMO αποτελεί κεφάλαιο του μακροχρόνιου R&D προγράμματος της Honda στο χώρο της ρομποτικής και την ανθρώπινης μετακίνησης. Στόχος της Honda είναι η δημιουργία ενός ρομπότ που θα μπορεί να βοηθά τον άνθρωπο στην καθημερινότητά του αναλαμβάνοντας να εκτελεί κάποια καθήκοντα ώστε να κάνει της ζωή του ευκολότερη και πιο ευχάριστη.


Τα οφέλη ενός τέτοιου ανθρωποειδούς ρομπότ δεν χρειάζεται να περιορίζονται στο περιβάλλον του σπιτιού, αλλά θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν και καταστάσεις στις οποίες ο άνθρωπος χρειάζεται υποστήριξη και βοήθεια.

Η Honda επικεντρώνει τώρα την έρευνά της στην εξέλιξη της νοημοσύνης ενώ παράλληλα προσπαθεί να κατανοήσει καλύτερα την ιδανική σχέση και διάδραση μεταξύ ανθρώπου και ανθρωποειδών ρομπότ.

Υπέρτατος στόχος του προγράμματος του Asimo είναι η δημιουργία ενός πραγματικά χρήσιμου ανθρωποειδούς ρομπότ και η συνέχιση της εξέλιξης ευφυών συστημάτων για εφαρμογή σε άλλα προϊόντα της Honda. Επιπλέον, η Honda συμμετέχει σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη με στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει μαθητές και σπουδαστές να εμπλακούν περισσότερο στην επιστήμη & μηχανολογία.



Ο Δον Σουμάχερ, ο Αμερικάνικος Στρατός και η NHRA...

Πιστέψτε το... είναι ένα στρατιωτικό όχημα! Φωτογραφία: Spc. John Crosby
Δέκα χρόνια συνεργασία με ένα νέο ρεκορ. Αυτό σημειώνει η επίσημη ιστοσελίδα του στρατού των ηνωμενων πολιτειών. Στις τρεις Σεπτεμβρίου στην πίστα της Ινδιανάπολις, ο επτά φορές πρωταθλητής Tony the Sarge Schumacher(=ο λοχίας) πέτυχε νέο ρεκορ όταν κατάφερε να τερματίσει με ταχύτητα εξόδου 324.83 μίλια ανα ώρα, δηλαδή 522.76 χλμ/ω! Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις την επέτειο έναρξης ενασχόλησης του USARMY στα dragster!

Επειδή λοιπόν ο "Λοχίας" είναι ένας τόσο επιδέξιος οδηγός, ο στρατός φρόντισε πρόσφατα να τον βραβεύσει προάγωντας τον τιμητικά σε επιλοχία.

Λέτε να κάνουν κάτι ανάλογο και για τους ΕΠΟΠ στην Ελλάδα;




Θέλετε να γράφετε στο blog μας; Μπορείτε! Επικοινωνείστε μαζί μας και γίνετε και εσείς ένας συντάκτης του autokinisimag.blogspot.com! Και που ξέρετε... μπορεί να γράψετε και για το επόμενο τεύχος του περιοδικού Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης !

Αύριο ξεκινά η Ετήσια Συγκέντρωση Hayabusa


Αγαπητοί φίλοι του www.busa.gr Hayabusa Club Μακεδονίας, οι μέρες πλησιάζουν για την μεγαλύτερη στιγμή της διοργάνωσης μεταξύ , Νοτίων-Βορείων για την κοινή Ετήσια Συγκέντρωση του www.hayabusa.gr και του www.busa.gr για το 2010 στην όμορφη Πέλλα την αρχαία πόλη της Μακεδονίας. Καλωσορίζουμε τους φίλους μας από τον «Νότο» που καταφτάνουν την Παρασκευή 29/10/10 στην Βέροια, όπου και θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Hotel Βέροια» για ...τις επόμενες 2 μέρες.
Κατόπιν συνεννοήσεως του Hayabusa Club Μακεδονίας www.busa.gr με το www.hayabusa.gr το πρόγραμμα για το Σάββατο 30/10/10 ορίστηκε ως εξής.

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Αναχώρηση το Σάββατο 30/10/2010
Ώρα συγκέντρωσης 10.45πμ. στο βενζινάδικο Eco στην περιοχή των διαβατών μετά την διασταύρωση της Σίνδου.
Ώρα αναχώρησης 11.00πμ.
Πρώτη στάση στους τάφους του Φιλίππου στην Πέλλα όπου και θα συναντηθούμε όλοι μαζί για την κοινή μας βόλτα που δεν πρέπει να χάσει κανείς !!!!!
12.00 αναχώρηση από Πέλλα για Έδεσσα ( 20 λεπτά διαδρομή ) όπου και θα ακολουθήσει καφές στους πανέμορφους καταρράκτες.
14.30 αναχώρηση από Έδεσσα για Άγιο Αθανάσιο όπου θα ακολουθήσει καφές και φαγητό στις 15.00 – 15.30 στην ταβέρνα «Καλύβα» http://www.arxontico.gr/gr_taverna.htm όπου και θα είναι και η τελική συγκέντρωση ( Με τους φίλους από Δυτική Μακεδονία Θα βρεθούμε στον Άγιο Αθανάσιο )
17.30 Επιστροφή για Βέροια

Για τους φίλους του www.busa.gr Hayabusa club Μακεδονίας από Καβάλα - Δράμα – Κομοτηνή - Θράκη προτείνουμε διανυκτέρευση στον Αγιο Αθανάσιο το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό» http://www.arxontico.gr/gr_xenwnas.htm ( Υπέυθυνος : Γιώργος Ταρσούνας Τηλ:6977 970 998. Τιμή δίκλινου 50€ )έτσι ώστε τα χιλιόμετρα να μην είναι πολλά. Φίλοι του www.busa.gr θα βρίσκονται από την Παρασκευή στον Άγιο Αθανάσιο για να μας υποδεχτούν.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους φίλους του www.busa.gr Hayabusa club Μακεδονίας για όσους θέλουν και αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να έρθουν μαζί μας να επικοινωνήσουν στο 6943-299044 (Κοντόπουλος Άρης)

Ευχόμαστε καλό δρόμο να έχουν οι φίλοι μας από όλη την Ελλάδα στην κοινή αυτή συνάντηση που έχουν διοργανώσει τα μεγαλύτερα Club Πανελλαδικώς, το www.Hayabusa.gr και το www.busa.gr Hayabusa club Μακεδονίας και ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να σημάνει την έναρξη πολλών παρόμοιων δραστηριοτήτων!!! Να μην λείψει κανείς !!!!!!!!!!!!!!

The Meeting on Facebook

Θέλετε να γράφετε στο blog μας; Μπορείτε! Επικοινωνείστε μαζί μας και γίνετε και εσείς ένας συντάκτης του autokinisimag.blogspot.com! Και που ξέρετε... μπορεί να γράψετε και για το επόμενο τεύχος του περιοδικού Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης !