Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Όλα ή Τίποτα


Οι αγώνες είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από ότι αφήνεται εξωτερικά να φανεί. Απαιτούνται θυσίες που συχνά κάποιος που παρακολουθεί τις εξελίξεις ως απλός θεατής δεν μπορεί να διανοηθεί. Θυσίες χρηματικές, θυσίες σε χρόνο, προσωπική εργασία και συμβολή, θυσίες ακόμη και σε προσωπικές σχέσεις.

Όλες αυτές οι θυσίες βασίζονται σε ένα μόνο γεγονός. Στα όνειρα. Το παρακάτω, εκπληκτικό βίντεο συνοψίζει τις θυσίες που πραγματοποιούνται από τους αγωνιζόμενους στο πρωτάθλημα Formula Drift και αποτυπώνει στο έπακρο την ουσία του αγωνιστικού πάθους και πνεύματος - κάτι που εδώ και σχεδόν 3 χρόνια βλέπουμε να συμβαίνει και στο ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ©.



Περιοδικό Autokinisimag

Με το τιμόνι στα χέρια


Παραφράζοντας μια πολύ γνωστή λαϊκή ρήση, σας μεταφέρουμε ένα βίντεο από το Donington Park της Αγγλίας. Όπως πιθανότατα θα έχετε φανταστεί, πρόκειται για ένα αποσπώμενο τιμόνι το οποίο αποδείχθηκε περισσότερο αποσπώμενο από ότι έπρεπε. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο οδηγός, Alex von Ehrheim, «την ώρα που προσπαθούσα να κάνω την κίνησή μου για τη δεύτερη θέση, το τιμόνι μου βγήκε από τη θέση του - μην αγοράσετε φθηνό quick release τιμόνι από το ebay!».

Μπορεί ο παραπάνω οδηγός του Locost, να επέδειξε τρομακτική ψυχραιμία και να κατάφερε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να τοποθετήσει το τιμόνι πίσω στη θέση του, το συμβάν όμως παραμένει ανατριχιαστικό.


Πηγή: CS

Περιοδικό Autokinisimag

It sure looked good doing it though...



Αν αναρωτιέστε που βρίσκεται ο Nelson Piquet Jr., σας ενημερώνουμε πως αυτή την περίοδο αγωνίζεται στο πρωτάθλημα NASCAR Camping World Truck Series καθώς και στο πρωτάθλημα Nationwide Series. Σε συνεργασία με το βασικό του χορηγό που δεν είναι άλλος από την εταιρία Alpinestars, αποφάσισε να αναθέσει τη νέα εμφάνιση του αυτοκινήτου του - Chevrolet Silverado - στον καλλιτέχνη David Gwyther της Death Spray Customs, πριν από τον αγώνα του Charlotte.


Ο Gwyther χρησιμοποίησε βινύλιο, πάνω στο οποίο τύπωσε το νέο σχέδιο και στη συνέχεια το κόλλησε στο αυτοκίνητο του Piquet. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, κάτι που αποδείχθηκε ακόμη και όταν η Silverado του Piquet συνάντησε τον τοίχο της στροφής 4 του αγώνα στην πίστα του Charlotte. Τι και αν εγκατέλειψε τον αγώνα λοιπόν; It sure looked good doing it though...


Πηγή: Autoblog

Περιοδικό Autokinisimag

Φίδι στον κόρφο του


Φανταστείτε ότι έχετε βγει για μια καθιερωμένη δίτροχη βόλτα με τους φίλους σας. Ξέρετε, αυτές που περιλαμβάνουν σούζες, κινηματογραφικές προσπεράσεις, 200, 250, 300, ορισμένες δόσεις ανωριμότητας και πολλές δόσεις αδρεναλίνης. Φανταστείτε τώρα ένα φίδι να σας κάνει παρέα ενώ κινείστε με 260χλμ/ώρα! Η συνέχεια παρακάτω:


Πηγή: Autoblog

Περιοδικό Autokinisimag

Στο σφυρί



Ο πρίγκιπας Ρενιέ ΙΙΙ του Μονακό ξόδεψε αρκετά χρόνια και χρήματα ώστε να δημιουργήσει μια τεράστια συλλογή από κλασικά, σπάνια και συλλεκτικά οχήματα. Ανάμεσά τους φιγουράρουν ακόμη και σήμερα οχήματα από διαφορετικούς κατασκευαστές και διαφορετικές εποχές - ένα Simca 5 του 1939 βρίσκεται πλάι σε ένα Citroën CX2400 του 1980 και ένα Hispano Suiza του 1928. 


Ο γιος του, πρίγκιπας Αλμπέρτος, αποφάσισε να πουλήσει 38 από τα αυτοκίνητα της συλλογής του πατέρα του, θέλοντας μάλλον να περιορίσει τη γκάμα της τεράστιας συλλογής. 

Έτσι, ένα Simca 5 πωλείται προς 8-10.000€, μια Camaro εισαγωγής του 1973 με μόλις 43 χιλιάδες χιλιόμετρα στο οδόμετρο προς 8-12.000€ ενώ μια Panhard & Levassor X47 limo του 1924 - η οποία μάλιστα διαθέτει πλαίσιο Weymann, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά ελαφρύ ξύλινο πλαίσιο επενδυμένο με δέρμα - ενδέχεται να πλησιάσει την τιμή των 35.000€, μιας και πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο και σε εξαιρετική κατάσταση όχημα.


Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται (ακαδημαϊκά ή και γιατί όχι, κυριολεκτικά), η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 26 Ιουλίου στο Μονακό. Εδώ μπορείτε να βρείτε τον κατάλογο της δημοπρασίας (δεν θα σας κρύψουμε πως ξεχωρίσαμε και ποθήσαμε την Fulvia (5) των πρώτων σελίδων, την Porsche 928 S Coupe (16) και το NSU Sport Prinz Coupe (28)).


Πηγή: Autoblog, Artcurial

Περιοδικό Autokinisimag

CoolTimes.info


Να και κάτι διαφορετικό από τους Ρώσους του Dragtimes.info. Ένα Lada 2101 αντιμέτωπο με μια Porsche 911 Carrera RS και ένα Nissan GT-R Boostlogic Godzilla. Μπορεί το 240 ίππων Lada να μην κατάφερε να κερδίσει καμία από τις κόντρες (αν και κόντεψε, τουλάχιστον με την Porsche) αλλά απέδειξε περίτρανα πόσο διασκεδαστικό είναι να αγωνίζεσαι με το δικό σου, προσωπικό δημιούργημα, ό,τι και να είναι αυτό - η απόλυτη έννοια του Run What You Bring (μετά το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ φυσικά)!


Πηγή: Dragtimes.info

Περιοδικό Autokinisimag

Το καλύτερο σκορ για την Opel στη «φιλικότητα προς το χρήστη» σε δοκιμή του ACE

Το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας του Opel Astra “Navi 900 Europe” προκαλεί αισθητά χαμηλότερο κίνδυνο διάσπασης της προσοχής σε σχέση με δύο από τους βασικούς ανταγωνιστές του σύμφωνα με νέα έρευνα του περιοδικού “ACE Lenkrad” σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ. Τριάντα έξι άτομα συμμετείχαν στην έρευνα του περιοδικού ιδιοκτησίας Auto Club Europe την οποία υποστήριξαν ερευνητές του πανεπιστημίου. Το Opel Astra με το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας του αναδείχτηκε νικητής των δοκιμών διεπαφής HMI (Human-Machine-Interface) συγκεντρώνοντας τη μέγιστη συνολική βαθμολογία για τη λιγότερη διάσπαση της προσοχής από το τιμόνι. 

Το Astra σημείωσε εξαιρετικά καλή επίδοση επίσης στην πρόσβαση ενός αριθμού από τον τηλεφωνικό κατάλογο. Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της μελέτης: «Η πρόσβαση ενός τηλεφωνικού αριθμού ήταν πολύ ταχύτερη συγκριτικά με τα συστήματα των άλλων δύο αυτοκινήτων της δοκιμής. Με μέσο χρόνο 22 δευτερολέπτων, οι χρήστες του Opel όχι μόνο χρειάστηκαν το μισό χρόνο σε σχέση με την ομάδα των ανταγωνιστικών μοντέλων, αλλά διάβασαν και πολύ ταχύτερα την ένδειξη στην οθόνη». Η διεπαφή Opel συνδυάζει ιδανική θέση με λογική διάταξη. 

Η οθόνη 7” (17,8 cm) της Opel είναι η μεγαλύτερη και από τα τρία αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν και βρίσκεται στο πεδίο ορατότητας του οδηγού. Τα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας της Opel είναι ευρέως διακεκριμένα για τη φιλοσοφία διάταξης των διεπαφών τους. Μπουτόν με άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες ραδιοφώνου, CD player και τηλεφώνου είναι διατεταγμένα το ένα πάνω από το άλλο, αριστερά του οδηγού με τις δευτερεύουσες λειτουργίες στη δεξιά πλευρά. Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ΗΜΙ έπρεπε να εισάγουν έναν ταξιδιωτικό προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, να επιλέξουν αριθμό τηλεφώνου και ραδιοφωνικό σταθμό και να χρησιμοποιήσουν ένα χειριστήριο έντασης ηχείου. Ένας ερευνητής κάθισε στα πίσω καθίσματα και τέσσερις βιντεοκάμερες με φωτισμό υπερύθρων τοποθετημένες στο ταμπλό κατέγραφαν την κατεύθυνση του βλέμματος των συμμετεχόντων ενώ εκτελούσαν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: Opel

Περιοδικό Autokinisimag

Like & Win: Διαγωνισμός της Nissan στο Facebook!

Η Nissan υποδέχεται τους φίλους της στο Facebook, με τον καλοκαιρινό διαγωνισμό Like & Win. Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι ένα μαγευτικό διήμερο στο Ναύπλιο με το πρωτοποριακό Crossover Nissan JUKΕ, ενώ η τελευταία ημέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η 13η Ιουλίου 2012. 

Το link για τον διαγωνισμό είναι : 

http://www.facebook.com/pages/Nissan-Greece/198810193495863?sk=app_471245996234813 

Κάνουμε Like και… καλή επιτυχία !




Πηγή: Nissan

Περιοδικό Autokinisimag