Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

398% αυξήθηκε η πώληση μεταχειρισμένων από Ελλάδα στο εξωτερικό!

Αύξηση 398% καταγράφουν οι εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat στο πρώτο 10μηνο του 2011 πέρασαν τα ελληνικά σύνορα προς άλλα κράτη μέλη ή μη 972 ΙΧ έναντι 195 οχημάτων στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι καταγράφοντας ουσιαστικά την τάση που πρόκειται να ακολουθηθεί το 2012 στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.



Οσον αφορά στην αξία των οχημάτων που έχουν εξαχθεί από την Ελλάδα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ενώ το 2009 και το 2010 τα οχήματα ανήλθαν σε 254 και 257 αντίστοιχα η αξία τους ήταν εντελώς διαφορετική με 1 εκατ. ευρώ για το 2009 και σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για το 2010. Οσον αφορά τις αξίες των 972 οχημάτων που έχουν εξαχθεί μέχρι τον Οκτώβριο ανήλθαν περίπου στα 5 εκατ. ευρώ!

Οπως τόνισε το μέλος του δ.σ. του ΣΕΕΑΕ κ. Κων/νος Τουλίτσης: “Είναι η ευκαιρία της Ελλάδας με κατάλληλες τροποποιήσεις που ούτως ή άλλως θα γίνουν στην φορολόγηση των ΙΧ κατά την εισαγωγή τους να διαμορφωθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να γίνει εξωστρεφής και να εξάγει κάτι το οποίο δεν παράγει όπως άλλα κράτη-μέλη. Οσον αφορά στις εξαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ εκτιμώ πως τα 972 οχήματα που έχουν εξαχθεί έως και τον Οκτώβριο θα έχουν καταγράψει τεράστια αύξηση τους επόμενους δύο μήνες του 2011 ενώ για το 2012 πραγματικά θα καταρριφθεί κάθε ρεκόρ.”.

“Φουλ” στις εξαγωγές

Οι τράπεζες πρωτοστατούν στις εξαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες κατασχεμένα ΙΧ τα οποία συνεχώς αυξάνονται ενώ από την άλλη μεριά οι χρονομισθωτικές εταιρείες τους βρήκαν ακόμη ένα ασφαλές κανάλι διάθεσης των εταιρικών αυτοκινήτων που ήταν δύσκολο να απορροφηθούν από τους εγχώριους εμπόρους.

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την συγκεκριμένη κατάσταση έχει να κάνει με την αύξηση των τιμών κυρίως στα μικρά αυτοκίνητα πόλης που “χτυπούν” οι Ελληνες έμποροι και μάλιστα όπως αναφέρουν ανέρχονται πλέον σε απαγορευτικές τιμές.

Να αναφέρουμε βέβαια πως τα μεταχειρισμένα ΙΧ που εξάγονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία οδεύουν προς τρίτες χώρες με εξαίρεση κάποια υπερπολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού τα οποία διατίθενται σε αγορές των κρατών-μελών.

Πάντως και οι Ελληνες έμποροι έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες ανεύρεσης κάποιου καναλιού ώστε να διαθέτουν οι ίδιοι τα μεταχειρισμένα οχήματά τους προς Τρίτες Χώρες και να μην μεσολαβούν Γερμανοί ή Βέλγοι έμποροι που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν αποκτούν κάποιο μοντέλο έναντι 3.000 ευρώ και το διαθέτουν στην Αφρική ή σε άλλες χώρες της Ασίας τουλάχιστον 2 με 3.000 ευρώ ακριβότερα.

Το μέλος του δ.σ. Του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Ευριπίδης Κωνσταντινίδης μικλώντας στην “ΗτΣ” τόνισε μεταξύ άλλων πως: “Τόσα χρόνια οι ελληνες έμποροι μετέβαιναν σε άλλα κράτη μέλη κυρίως Γερμανία και Βέλγιο για να προμηθευτούν φθηνά μεταχειρισμένα ΙΧ. Σήμερα η υπερφορολόγηση του αυτοκινήτου στην Ελλάδα τόσο κατά την απόκτηση όσο και στη χρήση έχουν μετατρέψει το αυτοκίνητο σε είδος πολυτελείας. Αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες πραγματικά δεν το έχει βιώσει και πάλι η εγχώρια αγορά καθώς όπως φαίνεται τα ελληνικά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αποτελούν δέλεαρ για τους ευρωπαίους εμπόρους αυτοκινήτων οι οποίοι καταφθάνουν στη χώρα μας σαρώνοντας ότι βρουν μπροστά τους δίνοντας βέβαια ψίχουλα. Από τη μία οι έλληνες έμποροι στη σκιά της χρεοκοπίας αναγκάζονται να τα δώσουν όσο-όσο ενώ από την άλλη οι καταναλωτές προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεφορτωθούν τα αυτοκίνητά τους που αποτελούν τεκμήριο στην φορολογική τους δήλωσε και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν.”.

Εξαγωγή με ζημιές

Το θέμα των εξαγωγών των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελεί τη μοναδική λύση για τους εμπόρους καθώς μέχρι πρότινος έβλεπαν τα οχήματα που έχουν στα καταστήματά τους να απαξιώνονται καθημερινά χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ. Παράλληλα κατά την εξαγωγή των αυτοκινήτων το κράτος είναι υποχρεωμένο να τους επιστρέψει τον ΦΠΑ όταν πρόκειται για όχημα “Neto” όπως το χαρακτηρίζουν οι έμποροι που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ για κάποιο όχημα πολυτελείας. Ετσι ενώ μέχρι πρότινος τα μοντέλα με κινητήρες 2 λίτρων και άνω δεν είχαν καμία απολύτως αξία φαίνεται πως θα διοχετευθούν σε άλλες αγορές παρά το γεγονός πως οι έμποροι που τα έχουν μπορεί να καταγράψουν μεγάλες ζημιές...

Άρθρο της εφημερίδας "Hμερησία"

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Η Volkswagen ανακαλεί διεθνώς 300.000 αυτοκίνητα ντίζελ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα πως ανακαλεί διεθνώς περίπου 300.000 αυτοκινήτων ντίζελ διαφόρων μοντέλων λόγω προβλημάτων στο σύστημα ψεκασμού.
Η Volkswagen ανακαλεί διεθνώς 300.000 αυτοκίνητα ντίζελ

Συγκεκριμένα η ανάκληση αυτή αφορά στα μοντέλα Eos, Golf, Jetta, Passat, Scirocco, Tiguan και Τ5, που είναι εξοπλισμένα με 2λιτρο κινητήρα ντίζελ και κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2012.

Να διευκρινιστεί πως πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, με σκοπό τον έλεγχο και την ενίσχυση των σωληνώσεων του συστήματος ψεκασμού.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ποιός είναι ο νονός της Toyota;

Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να μαντέψεις τι σημαίνει Toyota...Το προηγούμενο post με την ονομασία των ιαπωνικών αυτοκινήτων άρεσε πολύ και είχαμε πολλά μηνύματα που μας ρωτούσαν τι σημαίνουν και άλλες μάρκες...Δεχόμαστε παραγγελιές λοιπόν! Θα ξεκινήσουμε από τα πιο περίεργα...



Η οικογένεια Toyoda στην οποία ανήκει η αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε το όνομα της στην εταιρία. Toyoda σημαίνει "εύφορο χωράφι ρυζιού" (!!!).Μέχρι που o γαμπρός των Toyoda ανέλαβε τα ηνία και μιας και δεν ήταν συναισθηματικά δεμένος με το όνομα, έκανε διαγωνισμό για να αλλάξει το όνομα και προτίμησε να το κάνει Toyota. Άλλαξε ένα γράμμα δηλαδή. Είπε ότι ήταν πιο εύηχη έτσι η επωνυμία και του άρεσε επειδή στα Ιαπωνικά το Toyota περιέχει 8 κεραυνούς (トヨタ自動車株式会社) αριθμό γούρικο στους Ιάπωνες. Εμάς κάτι μας λέει ότι δεν ήταν ενθουσιάσμενος με το ρυζοχώραφο που του έλαχε ως όνομα...

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

H ποιότητα Mazda και η κορυφαία Ικανοποίηση των Πελατών της επιβεβαιώνονται για μία ακόμη φορά

Η Mazda ξεκίνησε με υψηλές επιδόσεις το 2012 και κέρδισε βραβεία από 4 Ανεξάρτητους Αυτοκινητιστικούς Οργανισμούς που επικεντρώνονται στην ποιότητα και την Ικανοποίηση Πελατών στην Ευρώπη. Στην Γερμανία, η Mazda για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την κορυφαία επίδοση της στην Έρευνα Ποιότητας του Auto Bild, καθώς κατέλαβε την 2η θέση ανάμεσα σε 20 αυτοκινητοβιομηχανίες που έλαβαν μέρος στην έρευνα –μπροστά από εταιρείες κατασκευής οχημάτων πολυτελείας όπως η BMW, η Mercedes και η Audi. Οι βαθμολογίες κάθε εταιρείας σε αυτή την έρευνα υψηλής αξιοπιστίας υπολογίστηκαν βάσει της ετήσιας αναφοράς TÜV (συγκεντρώθηκαν μετά από εκατομμύρια επιθεωρήσεις από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ελέγχων) του Τεστ Αντοχής 100.000Km και του Τεστ Επισκευαστών, της έρευνας σε Ιδιοκτήτες Αυτοκινήτων, των ετήσιων ανακλήσεων και των επιστολών παραπόνων και υποδείξεων του περιοδικού.

Η τελευταία έρευνα ικανοποίησης πελατών J.D. Power που διεξήχθη στην Ιταλία έδειξε ότι τα μοντέλα της Mazda παρουσίασαν τα λιγότερα προβλήματα με βάση τις αναφορές των πελατών. Η Mazda κατατάχθηκε πρώτη στην ποιότητα και αξιοπιστία και 4η (από 28 εταιρείες) στην τελική κατάταξη σε αυτή τη σημαντική χώρα της Ευρωπαϊκής αγοράς, συγκεντρώνοντας για την ικανοποίηση των πελατών βαθμολογία πολύ υψηλότερη από το μέσο όρο της αγοράς. Στην Ολλανδία, το τρέχον Mazda3 κέρδισε το Βραβείο Ικανοποίησης του AutoWeek στην κατηγορία Compact για μοντέλα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2010. Το Mazda3 όχι μόνο κέρδισε δυνατούς αντιπάλους όπως το Toyota Prius, το Toyota Corolla, το Audi A3 και το Volkswagen Golf αλλά κατετάγη 4ο στην γενική βαθμολογία.

Τα μέλη της Κροατικής Ένωσης Αυτοκίνησης βράβευσαν την γκάμα της Mazda με την Χρυσή Πλακέτα Ποιότητας. Τα μέλη εντυπωσιάστηκαν από το CX-5, το νέας γενιάς 4x4 Compact SUV της Mazda και το ανέδειξαν ως το Καλύτερο 4x4 της χρονιάς. Το CX-5 πρόκειται να εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του έτους με καινοτόμες τεχνολογίες SKYACTIV.

Τα παραπάνω βραβεία είναι μόνο τα τελευταία από πολλά άλλα που προηγήθηκαν. Στην πραγματικότητα η Mazda έχει μία μακρά παράδοση στην κατασκευή οχημάτων υψηλής ποιότητας και στην εξαιρετική παροχή υπηρεσιών προς στους πελάτες. Αυτό επιβεβαιώθηκε καθ’ όλη την διάρκεια του 2011 από πολλές ανεξάρτητες οργανώσεις όπως:

J.D. Powers στην Γερμανία
Mazda3: Υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε 117 μοντέλα
Mazda3: 1ο στην κατηγορία compact
Mazda2: 1ο στην κατηγορία B

J.D. Powers στο Η.Β.

MX-5: 1ο στην κατηγορία Sport Αυτοκινήτων, μπροστά από αυτοκίνητα όπως το Audi TT, το Mercedes-Benz CLK και SLK

Τεστ αντοχής 100.000 Km του Auto Bild

Mazda3: Ολοκλήρωσε το τεστ χωρίς προβλήματα, κερδίζοντας την υψηλότερη βαθμολογία.
Βραβεία: Η Mazda κατέλαβε τρεις από τις τέσσερεις κορυφαίες θέσεις (Mazda3, 5, 6) ανάμεσα σε 80 μοντέλα.


Τελευταία Αναφορά TÜV στην Γερμανία

(πάνω από 7 εκατομμύρια επιθεωρήσεις ανά χρονολογία κατασκευής, 215 μοντέλα συνολικά)

3 έτη: Mazda2 (2ο), Mazda3 (8ο)
5 έτη: Mazda2 (6ο), Mazda3 (10ο)
7 έτη: Mazda2 (6ο), Mazda3 (7ο)

Οργανωτικές αλλαγές στη Seat

Η SEAT Τεχνοκάρ ABEE ανακοινώνει ότι από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αναλαμβάνει καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή της εταιρίας ο κος Χάρης Δάνδουρας.

Με πολυετή εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου και προϋπηρεσία σε σημαντικές θέσεις ευθύνης πολλών εταιριών του κλάδου (Peugeot Lion Hellas, Ford Motor Hellas, BMW Hellas), ο κος Χάρης Δάνδουρας ανήκει εδώ και 7 χρόνια στο δυναμικό της Τεχνοκάρ, κατέχοντας τα 2 τελευταία χρόνια την θέση του Διευθυντή Marketing.

Με τα νέα του αναβαθμισμένα καθήκοντα, θα έχει πλέον έναν ευρύτερο συντονιστικό ρόλο στην Διοικητική δομή της Τεχνοκάρ καθώς και την συνολική ευθύνη της εμπορικής πορείας της εταιρίας.

NISSAN: Νέα μεγάλη προσφορά για το φορτηγό CABSTAR diesel

Η Nissan, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, έρχεται ακόμα πιο κοντά και στους υποψήφιους αγοραστές επαγγελματικού αυτοκινήτου με μια άκρως δελεαστική και συμφέρουσα εμπορική πολιτική. Συγκεκριμένα, η Nissan προσφέρει τις εκδόσεις 3,5 & 4,5 τόνων του φορτηγού CABSTAR, με σημαντικά μειωμένες τιμές, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο εξαιρετικά συμφέρουσα την αγορά του.

Χαρακτηριστικά, η τελική τιμή για το CABSTAR, μετά την έκπτωση των 2.000 €, ξεκινά από τις 22.765€.

Η παραπάνω άκρως δελεαστική προσφορά, ισχύει για περιορισμένο αριθμό οχημάτων και μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012.Σχετικές πληροφορίες παρέχονται σε όλες τις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.