Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Επιδόσεις και αντοχή από την Pirelli στην Ινδία

Ο πιλότος της Red Bull, Sebastian Vettel έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον παγκόσμιο τίτλο της F1 με ελαστικά Pirelli αφού προηγήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος στον αγώνα της Ινδίας. Το αποτέλεσμα ήρθε σαν επιστέγασμα ενός τέλειου Σαββατοκύριακου: ταχύτερος σε όλα τα στάδια, κάτοχος pole position και νικητής του grand prix. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο νεαρός Γερμανός κερδίζει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, δημιουργώντας ένα πλεονέκτημα 13 βαθμών στον πρωτάθλημα των οδηγών. Ο Vettel οδήγησε και πέρσι την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος στην Ινδία – την πρώτη χρονιά της Pirelli στη Formula 1 – διατηρώντας την πρωτοκαθεδρία του στη συγκεκριμένη πίστα. Ο Vettel, μαζί με τους υπόλοιπους 10 πρώτους του grid ξεκίνησε με μαλακές γόμες P Zero Yellow πριν αλλάξει σε σκληρές P Zero Silver στον 33ο γύρο στο πλαίσιο στρατηγικής ενός pit-stop, χωρίς να χάσει την πρώτη θέση. Παρά τη δύσκολη χάραξη της πίστας, με εξωτερικές θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου, αποδείχτηκε η πλέον δημοφιλής στρατηγική για τους οδηγούς που τερμάτισαν . Ο Fernando Alonso με Ferrari – που ήρθε δεύτερος με την ίδια στρατηγική, κάνοντας pit stop τέσσερις γύρους νωρίτερα – διασφάλισε τη θέση του 10 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Mark Webber της Red Bull τερμάτισε τρίτος, τέσσερα δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Romain Grosjean (Lotus), έφερε το υψηλότερο σκορ (11η θέση) από τους οδηγούς που ξεκίνησαν με σκληρές γόμες P Zero Silver και άλλαξε σε μαλακά στον 36ο γύρο. Η απόφαση αυτή τον αντάμειψε, καθώς ο Grosjean κέρδισε δύο θέσεις και τερμάτισε ένατος. Ίδια στρατηγική εκκίνησης υιοθέτησε και ο οδηγός της Mercedes, Michael Schumacher, ο Daniel Ricciardo (Toro Rosso) και ο Kamui Kobayashi (Sauber). Ο Sergio Perez με την άλλη Sauber έκανε δύο pit stop, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω επαφής με μία Toro Rosso. Από το περιστατικό προκλήθηκε κλατάρισμα στο ελαστικό: την ίδια κατάληξη είχαν και οι Schumacher στον πρώτο γύρο και Pastor Maldonado (Williams) στον 31ο γύρο. Όλα τα κλαταρίσματα προκλήθηκαν από επαφή με άλλους αγωνιζόμενους, με τα αιχμηρά άκρα της εμπρός πτέρυγας να σκίζουν τα πλευρά του ελαστικού. Κατά συνέπεια, ο Perez έκανε τη δεύτερη στάση του νωρίς, σχεδιάζοντας να τρέξει το τελευταίο του σετ σκληρών ελαστικών επί 40 γύρους. Στη συνέχεια ωστόσο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο οδηγός της McLaren, Jenson Button, ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο τελευταίο stint με σκληρές γόμες κάνοντας 35 γύρους, και τερμάτισε πέμπτος. Οι Grosjean και Kobayashi ολοκλήρωσαν το μεγαλύτερο πρώτο stint με σκληρό ελαστικό και pit-stop στον 36ο γύρο. Ο Ιάπωνας οδηγός τελικά τερμάτισε 14ος με μαλακή γόμα, έχοντας ξεκινήσει από τη 17η θέση.