Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Αμάξι έχεις! Τεκμήρια όμως;;

Τα νέα τεκμήρια είναι αυξημένα κατά περίπου 30% σε σύγκριση με αυτά που ίσχυαν για τα εισοδήματα του 2010, ειδικά αν πρόκειται για ακίνητα.Στην περίπτωση, δε, των αυτοκινήτων οι αυξήσεις στα νέα τεκμήρια διαβίωσης είναι αυξημένα σε ποσοστό έως 70%!
Τις κρυφές επιβαρύνσεις φέρνει στο φως ειδική μελέτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, με βασική διαπίστωση ότι αυτά τα νέα τεκμήρια θα «δαγκώσουν» χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, αλλά την ίδια στιγμή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και αυτοκίνητα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο (5.000?) αναμένεται να οδηγήσει στην εφορία πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν φόρο.

Τα νέα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης ορίζονται ως εξής:

για τα αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά σε 4.000 ευρώ.

για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 1.200 κυβικών εκατοστών προστίθενται 600 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά μέχρι τα 2.000 κυβικά εκατοστά,

για αυτοκίνητα μεγαλύτερα των 2.000 κυβικών εκατοστών προστίθενται 900 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά και μέχρι 3.000 κυβικά εκατοστά και

για αυτοκίνητα μεγαλύτερα από 3.000 κυβικά εκατοστά προστίθενται 1.200 ευρώ ανά 100 κυβικά εκατοστά.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Φορολογούμενος άγαμος με 1 αυτοκίνητο 1.400 κ.έκ. έτους πρώτης κυκλοφορίας 2008 με ιδιόκτητη κατοικία 80 τ.μ.:

Αυτοκίνητο 5.200+ κατοικία 3.200 = 8.400 +3.000 ετήσια αντικειμενική δαπάνη =11.400 ευρώ φορολογητέο εισόδημα βάσει τεκμηρίων

Φορολογούμενος έγγαμος με 2 αυτοκίνητα 1.400 κ.έκ. και 1.800 κ.έκ. έτους πρώτης κυκλοφορίας 2008 και 2010, με ιδιόκτητη κατοικία 100 τ.μ:

Αυτοκίνητα 5.200 + 7.600 = 12.800 + 4.500 κατοικία = 17.300 + 5.000 ετήσια αντικειμενική δαπάνη =22.300 ευρώ φορολογητέο εισόδημα βάσει τεκμηρίων

Φορολογούμενος έγγαμος με 2 αυτοκίνητα 1.400 κ.έκ. έτους πρώτης κυκλοφορίας 2008 και 2010, με ιδιόκτητη κατοικία 100 τ.μ. και εξοχική κατοικία 60 τ.μ.:

Αυτοκίνητα 5.200 + 7.600 = 12.800 + 4.500 κατοικία + 2.400 εξοχική κατοικία = 19.700 + 5.000 ετήσια αντικειμενική δαπάνη = 24.700 φορολογητέο εισόδημα βάσει τεκμηρίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη του φορολογουμένου ορίζεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για τον άγαμο και σε 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση, ενώ όσον αφορά στους συνταξιούχους που έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους εφαρμόζονται μειωμένα τεκμήρια κατά ποσοστό 30%.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης


Πηγή: fimes.gr

Ένα VW Beetle 20VT κάνει σούζα στο TETRAKOSARI IV

Tα πρώτα βίντεο από το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ IV έχουν αρχίσει ήδη να ανεβαίνουν στο κανάλι μας στο youtube. Αν δεν είστε μέσα στους 6.500 χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τις κόντρες του περίφημου εκείνου Σ/Κ μπορείτε να τις δείτε εδώ. Παρακάτω δείτε το σούπερ-πράσινο σκαθάρι που πήρε μέρος στην διοργάνωση και ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή...σούζα!Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

BMW M5 κοντράρεται με Nissan GT-R. Γερμανός ή Γιαπωνέζος;

H αγγλική ιστοσελίδα Autocar βάζει μια BMW να μονομαχήσει με ένα NISSAN GT-R σε 5 διαφορετικές δοκιμασίες (επιτάχυνση, φρένα κ.τλ.). Ποιος θα υπερισχύσει; Ο Γερμανός κατασκευαστής ή ο Γιαπωνέζος;

Περιοδικο Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Πηγή: youtube

Οι προθεσμίες της εφορίας προκαλούν τροχαία δυστυχήματα!

Τις ημέρες που λήγουν οι προθεσμίες για την πληρωμή των φόρων στην εφορία, αυξάνεται ελαφρά (περίπου 6%) ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με νέα καναδική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, με επικεφαλής τον Δρ Ντόναλντ Ρεντελμάγιερ, εξέτασαν τα θανατηφόρα τροχαία που συνέβησαν κατά την περίοδο 1980-2009 στις ΗΠΑ και τα συσχέτισαν με τις ημερομηνίες που λήγουν οι προθεσμίες καταβολής των φόρων από τους πολίτες.

Όπως διαπίστωσαν, σε αυτή τη περίοδο των 30 ετών, κατά μέσο όρο 226 άτομα εμπλέκονταν σε θανατηφόρα δυστυχήματα στους δρόμους κατά τη συγκεκριμένη ημέρα που εξέπνεαν οι προθεσμίες της εφορίας. Μόλις μία εβδομάδα πριν την προθεσμία και μία εβδομάδα μετά, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των θανατηφόρων δυστυχημάτων ήταν κατά 13 μικρότερος κατά μέσο όρο, δηλαδή υπήρχαν περίπου 6% λιγότερα τέτοια περιστατικά ημερησίως.

Τις συγκεκριμένες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κίνδυνος ήταν πιο μεγάλος για τους φορολογούμενους κάτω των 65 ετών, καθώς επίσης για τους επιβάτες και τους πεζούς παρά για τους οδηγούς.

Οι ερευνητές, εκτιμούν ότι το στρες που προκαλεί η εκπνοή των φορολογικών προθεσμιών, δημιουργεί ένταση και αφηρημάδα στους οδηγούς, με μοιραία συνέπεια καμιά φορά.

Μάλιστα, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι αυτό συμβαίνει παρόλο που κατά τα τελευταία χρόνια έχει γενικευθεί η ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (στις ΗΠΑ σήμερα πια περίπου τα τρία τέταρτα των πολιτών στέλνουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους) και δεν χρειάζεται οι ίδιοι οι φορολογούμενοι να οδηγούν βιαστικά μέχρι την εφορία τους ή μέχρι το ταχυδρομείο για να προλάβουν να ταχυδρομήσουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Από την άλλη, όμως, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, άλλοι παράγοντες, όπως ο κακός ύπνος την προηγούμενη ημέρα ή η υπερβολική χρήση αλκοόλ από τους φορολογούμενους, μπορεί να συμβάλουν στα μοιραία τροχαία.

Πηγή:news.pathfinder.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης