Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Autonomous Emergency Braking (AEB)

Τα συστήματα Autonomous Emergency Braking (AEB), ή αλλιώς συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος πανικού, δεν είναι νέα. Παρόλα αυτά η χρησιμότητά τους αποδεικνύεται εξαιρετικής σημασίας μιας και είναι σε θέση να προλάβουν πολλά από τα ατυχήματα που συμβαίνουν τόσο εντός αστικού κύκλου, όσο και στον ανοιχτό δρόμο.



Με ειδικούς αισθητήρες τοποθετημένους στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, μπορούν και υπολογίζουν την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και ανάλογα με την περίσταση επενεργούν στο σύστημα ενεργητικής (πέδηση) όσο και στο σύστημα παθητικής ασφάλειας (ζώνες ασφαλείας). 


Ας αφήσουμε όμως τον οργανισμό Euro NCAP - ο αποκλειστικός αρμόδιος για θέματα ασφαλείας - να μας εξηγήσει καλύτερα τη λειτουργία και τα οφέλη των παραπάνω συστημάτων, μέσω ενός κατατοπιστικού και ιδιαίτερα καλοφτιαγμένου βίντεο. 






Πηγή: Euro NCAP



Περιοδικό Autokinisimag

(Info)Γραφικές κόντρες

Αναφερόμαστε στις κόντρες του Dragtimes.info που - δυστυχώς πρέπει να το ομολογήσουμε - έχουν καταντήσει λιγάκι γραφικές. Παρόλο που δηλώνουμε μεγάλοι θαυμαστές της αρτιότητας της διοργάνωσης και των αξιόλογων συμμετοχών, μετά το βίντεο που θα παρακολουθήσετε και μόνοι σας παρακάτω, δηλώνουμε λιγάκι προβληματισμένοι.


Η πρώτη γερμανική σύρραξη έχει ένα ενδιαφέρον, μιας και η μαμά S παίρνει μερικά μαθήματα από τη νεαρή E Class της Mercedes· σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κόντρες στις οποίες ο οδηγός του Grand Cherokee παίζει με τα νεύρα μας.



Πού είναι οι εποχές που λαμβάναμε βίντεο από τους Ρώσους και χύναμε καφέδες στα πληκτρολόγια από τον ενθουσιασμό; 

Ας ελπίσουμε πως πρόκειται για εντελώς τυχαία γεγονότα και πως η θρυλική ευθεία θα ξαναζήσει ημέρες δόξας με αμφίρροπες κόντρες γεμάτες αγωνία. Ακόμη και οι κοπέλες που έδιναν εκκίνηση αντικαταστάθηκαν από έναν, συμπαθή κατά τα άλλα, ground marshall αεροδιαδρόμου με τεράστια ακουστικά.





Πηγή: Dragtimes.info



Περιοδικό Autokinisimag

Ο κινητήρας επέκτασης αυτονομίας του ηλεκτρικού Ampera/Volt αναδείχτηκε ο Καλύτερος Πράσινος Κινητήρας της Χρονιάς



Τα επαναστατικά ηλεκτρικά οχήματα Ampera και Volt απέκτησαν μεγαλύτερη παγκόσμια αναγνώριση από τον αυτοκινητιστικό Τύπο. Ο κινητήρας επέκτασης αυτονομίας 1.4L κέρδισε στο θεσμό “International Engine of the Year Award” σαν ο καλύτερος πράσινος κινητήρας έχοντας απέναντί του 45 ισχυρούς ανταγωνιστές. Τα Ampera και Volt είναι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της αγοράς που μπορούν να πηγαίνουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Επίσης είναι η πρώτη φορά στην 14χρονη ιστορία του θεσμού των βραβείων που νικητής αναδεικνύεται ένας κινητήρας επέκτασης της αυτονομίας. 

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη. «Μέχρι την εμφάνιση των Volt και Ampera η μικρή αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας περιόριζε την καταλληλότητά τους για καθημερινή χρήση» δήλωσε ο Uwe Winter, Vehicle Line Director & Chief Engineer, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο από τους Βρετανούς διοργανωτές, το περιοδικό Engine Technology International. «Το επαναστατικό μας σύστημα κίνησης καταργεί αυτό το εμπόδιο, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική συμβατότητα της ηλεκτροκίνησης με τη μεγάλη αυτονομία ενός κινητήρα καύσης. Και το Βραβείο του Καλύτερου Πράσινου Κινητήρα είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση αυτού του επιτεύγματος». Εβδομήντα έξι κορυφαίοι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου από 35 χώρες από όλο τον κόσμο αποτελούν την κριτική επιτροπή η οποία επιβραβεύει κορυφαίες τεχνολογίες κινητήρων σε δώδεκα διαφορετικές κατηγορίες. Τα μέλη της επιτροπής παραδέχτηκαν ότι η φετινή χρονιά ήταν από τις δυσκολότερες μέχρι σήμερα καθώς 39 νέοι κινητήρες συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Ο Bill McKinnon, μέλος της επιτροπής, εξήγησε γιατί ο κινητήρας επέκτασης αυτονομίας του Ampera/Volt είχε τόσο ισχυρή υποστήριξη: «Πρόκειται για μία κορυφαία λύση που συνδυάζει την απόδοση της αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας με την ευελιξία και άνεση ενός βενζινοκινητήρα». Η τελευταία διάκριση έρχεται σε μία εποχή αύξησης των παγκόσμιων τιμών καυσίμου όπου οι μικροί, πράσινοι και ηλεκτρικοί κινητήρες αποκτούν αυξανόμενη σπουδαιότητα στο διεθνή αυτοκινητιστικό Τύπο. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα 111 kW/150 hp του Ampera/Volt. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Οι τροχοί κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, που ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας 1.4 (63 kW/86 hp) κινεί μία γεννήτρια που παρέχει ενέργεια στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι επιτυγχάνεται αυτονομία 500 χλμ. 

Τα Ampera και Volt έχουν κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων το ‘Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011’ καθώς και ο πρόσφατος Ευρωπαϊκός τίτλος ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012’. Επίσης έχουν διακριθεί για την ασφάλειά τους κερδίζοντας 5 αστέρια στο Euro NCAP. Πέρσι, το σύστημα κίνησης του Volt ήταν από τους δέκα καλύτερους κινητήρες στη Β. Αμερική σύμφωνα με το περιοδικό αυτοκινήτου Ward.


 Πηγή: Opel



Περιοδικό Autokinisimag

Τώρα μπορείς και εσύ να αποκτήσεις το SCARABEO 300 με τη νέα ασυναγώνιστη τιμή 3.690 ευρώ


Το SCARABEO είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό σκούτερ, είναι το scooter που συνδυάζει την οδηγική απόλαυση και την ευελιξία στην κίνηση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Ο ισχυρός, τεχνολογικά προηγμένος αλλά ταυτόχρονα φιλικός προς το περιβάλλον κινητήρας, το τέλεια ισορροπημένο πλαίσιο και το μοναδικό του στυλ, τοποθετούν το SCARABEO στην κορυφή της κατηγορίας του. Το SCARABEO 300 είναι το scooter που με το λανσάρισμα του, μάγεψε τους λάτρεις του διαχρονικού design, αφού συνδυάζει άψογα την κλασσική σχεδίαση με τις μοντέρνες γραμμές αλλά διαθέτει επιδόσεις, ενεργητική ασφάλεια και ικανότητα μεταφοράς κράνους και αντικειμένων που διευκολύνουν στην καθημερινή μετακίνηση. Κομψό, σπορ και με έντονο χαρακτήρα το SCARABEO 300 και σε ασυναγώνιστη τιμή θα γίνει σίγουρα ο καθημερινός σας σύμμαχος σε ότι αφορά οικονομία και ευελιξία στην κίνηση της πόλης. Αποκτήστε το Scarabeo 300 σήμερα με 3.690€ Ανακαλύψτε το πιο cool scooter της αγοράς και ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες και τα προνόμια της Aprilia στο δίκτυο αντιπροσώπων και στην επίσημη ιστοσελίδα: http://www.aprilia.com.gr/.


Πηγή: Aprilia



Περιοδικό Autokinisimag