Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ένα Grand Cherokee δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Nurburgring

Στην πίστα του Nurburgring έχουμε συνηθίσει άλλου είδους αγωνστικά οχήματα και όχι ένα Grand Cherokee. Και όμως στο παρακάτω βίντεο το βλέπουμε να στέκεται πολύ καλά στην ένδοξη πίστα, να κάνει χρόνο 08.49 (την στιγμή που μια BMW X6 χρειάζεται 08.24) και μάλιστα να οδηγείται από γυναίκα!





Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ευκολότερη ταξινόμηση αυτοκινήτων στο εξωτερικό πρότεινε η Ε.Ε.-Δείτε γιατί σας αφορά!

Πρόταση για τη δραστική μείωση των περιττών διοικητικών διατυπώσεων κατά τη διαδικασία ταξινόμησης των αυτοκινήτων σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε., παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή .Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Επιτροπή, όταν η πρόταση εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, θα υπάρξουν τα ακόλουθα αποτελέσματα:



- Οι πολίτες που ζουν ένα μέρος του έτους σε δευτερεύουσα (εξοχική) κατοικία σε άλλη χώρα της ΕΕ δεν θα χρειάζεται να επαναταξινομήσουν το αυτοκίνητό τους εκεί.

- Οι πολίτες που μετακομίζουν μόνιμα σε άλλη χώρα της ΕΕ θα έχουν στη διάθεσή τους 6 μήνες για να επαναταξινομήσουν το αυτοκίνητό τους εκεί.

- Οι πολίτες που αγοράζουν ή πωλούν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε άλλη χώρα της ΕΕ δεν θα χρειάζεται να υφίστανται πρόσθετους τεχνικούς ελέγχους και διοικητικά προβλήματα.

- Οι πολίτες που εργάζονται σε άλλη χώρα της ΕΕ και χρησιμοποιούν αυτοκίνητο που έχει ταξινομηθεί από τον εργοδότη τους εκεί δεν θα χρειάζεται πλέον να το ταξινομήσουν στη χώρα καταγωγής τους.

- Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα μπορούν να μεταφέρουν αυτοκίνητα σε άλλη χώρα της ΕΕ κατά τη διάρκεια των περιόδων διακοπών χωρίς επαναταξινόμηση (π.χ. θα έχουν τα ίδια αυτοκίνητα στις παραθαλάσσιες περιοχές το καλοκαίρι και στις ’λπεις τον χειμώνα). Αυτό αναμένεται να μειώσει το κόστος ενοικίασης των αυτοκινήτων.

- Για τις εταιρείες ισχύει η ίδια αρχή: τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία, τα ημιφορτηγά και τα φορτηγά πρέπει να ταξινομούνται στη χώρα της ΕΕ στην οποία βρίσκεται η κεντρική τους έδρα, πράγμα που πρέπει να αποδέχονται οι άλλες χώρες της ΕΕ.

- Οι αρμόδιες για την ταξινόμηση αρχές θα συνεργάζονται ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερος ο εντοπισμός των κλεμμένων αυτοκινήτων. Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο θα είναι αδύνατον να ταξινομηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ.

- Πολλοί έλεγχοι θα καταργηθούν πλήρως, καθώς οι αρμόδιες αρχές θα λαμβάνουν όλες τις τεχνικές πληροφορίες που χρειάζονται για το αυτοκίνητο απευθείας από τους συναδέλφους τους της χώρας στην οποία έχει ήδη ταξινομηθεί το όχημα.

Άρθρο από την naftemporiki.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

TETRAKOSARI © IV

Νέα προσφορά Scarabeo 300

Το SCARABEO είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό σκούτερ,
είναι το scooter που συνδυάζει την οδηγική απόλαυση και την ευελιξία στην κίνηση στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον.
Ο ισχυρός, τεχνολογικά προηγμένος αλλά ταυτόχρονα φιλικός προς το περιβάλλον κινητήρας, το τέλεια ισορροπημένο πλαίσιο και το μοναδικό του στυλ, τοποθετούν το SCARABEO στην κορυφή της κατηγορίας του.

Το SCARABEO 300 είναι το scooter που με το λανσάρισμα του, μάγεψε τους λάτρεις του διαχρονικού design, αφού συνδυάζει άψογα την κλασσική σχεδίαση με τις μοντέρνες γραμμές αλλά διαθέτει επιδόσεις, ενεργητική ασφάλεια και ικανότητα μεταφοράς κράνους και αντικειμένων που διευκολύνουν στην καθημερινή μετακίνηση.

Κομψό, σπορ και με έντονο χαρακτήρα το SCARABEO 300 και σε νέα ασυναγώνιστη τιμή θα γίνει σίγουρα ο καθημερινός σας σύμμαχος σε ότι αφορά οικονομία και ευελιξία στην κίνηση της πόλης.
Αποκτήστε το Scarabeo 300 σήμερα με 3.690€ και κέρδισε 360 €!

Το Nissan GT-R στον 24ωρο αγώνα της πίστας του Nürburgring


Με το εγχείρημα αυτό, η Nissan θα αξιολογήσει τις αντοχές του supercar GT-R στον πιο δύσκολο – σε παγκόσμιο επίπεδο - αγώνα 24ωρης διάρκειας, αλλά και ταυτόχρονα στην πιο δύσκολη πίστα του κόσμου (Nordschleife). Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα της Nissan που ασχολείται με την ανάπτυξη του GT-R, θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί με τα πιο δυνατά supercars ισχυρών Ευρωπαίων ανταγωνιστών της.

Όλα τα δεδομένα και οι πληροφορίες που θα λαμβάνονται μέσω αυτής της συμμετοχής, θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την ανάπτυξη και την περαιτέρω βελτίωση των επερχόμενων μοντέλων του GT-R, στο μέλλον.

Οι γόμες ελαστικών για Μπαχρέιν, Ισπανία και Μονακό

Η Pirelli αποκάλυψε τις υποψήφιες γόμες ελαστικών για τον 4ο, 5ο και 6ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 που θα διεξαχθούν αντίστοιχα στο Μπαχρέιν, την Ισπανία και το Μονακό.
Στο Μπαχρέιν, οι ομάδες θα αγωνιστούν με το μεσαίο P Zero White και το μαλακό P Zero Yellow (ο ίδιος συνδυασμός που χρησιμοποιήθηκε σε Αυστραλία και Κίνα μέχρι τώρα). Για την Ισπανία, επιλέχθηκαν τα P Zero Silver hard και P Zero Yellow soft: αυτός ο συνδυασμός εμφανίζεται για πρώτη φορά φέτος. Τέλος, το μαλακό P Zero Yellow και το πολύ μαλακό P Zero Red είναι υποψήφια για το Μόντε Κάρλο – όπου η πιο μαλακή γόμα της γκάμας Pirelli για το 2012 θα κάνει το φετινό ντεμπούτο της.
Για το Μπαχρέιν καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι υψηλές θερμοκρασίες και τα χαρακτηριστικά μεσαίας πρόσφυσης της πίστας της Μ. Ανατολής. Το σκληρό ελαστικό είναι το πλέον κατάλληλο για τα υψηλά πλευρικά φορτία του Ισπανικού Circuit de Catalunya, και συνδυάζεται με τη μαλακή γόμα, προσβλέποντας σε μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών. Το σιρκουί του Μόντε Κάρλο είναι το πιο αργό και ελικοειδές του ημερολογίου, γι αυτό και η πολύ μαλακή γόμα, που κάνει ντεμπούτο εδώ, προσφέρεται για μεγιστοποίηση της διαθέσιμης πρόσφυσης σ’ αυτό το μικρό γύρο.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, υπό κανονικές συνθήκες, κάθε ομάδα θα παραλάβει έξι σετ σκληρότερων ελαστικών και πέντε σετ πιο μαλακών για το Σαββατοκύριακο του αγώνα. Η Pirelli θα φέρει επίσης το ενδιάμεσο Cinturato Green για υγρές συνθήκες πίστας (τέσσερα σετ ανά οδηγό) και το βρόχινο Cinturato Blue (τρία σετ ανά οδηγό) σε κάθε αγώνα.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery σχολίασε: «Οι φετινές επιλογές μας είναι σχεδιασμένες για να πιέσουν τα όρια των επιδόσεων, όπως είδαμε και στους τελευταίους αγώνες. Μόνο η πολύ μαλακή γόμα είναι ίδια με πέρσι: οι υπόλοιπες είναι πιο μαλακές και επομένως ταχύτερες, σχεδιασμένες για να ενθαρρύνουν τον σκληρότερο ανταγωνισμό και τη μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών».

Πέθανε ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, σχεδιαστής της Πόρσε 911

Απεβίωσε πριν λίγες ώρες ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της θρυλικής εταιρίας αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Πόρσε 911. «Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου, Ματίας Μίλερ. «Ως σχεδιαστής της Πόρσε 911, δημιούργησε στην εταιρεία μας ένα νέο πρότυπο που χαρακτηρίζει ακόμα και σήμερα τα σπορ αυτοκίνητα μας». Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη και ήταν ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε, του επονομαζόμενου και «Φέρι», γιου του ιδρυτή της μάρκας.