Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Νέο Honda Civic 1.6 i-DTEC …στην αιχμή της πετρελαιοκίνησης

Η 9η γενιά του Honda Civic που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011 και συνδυάζει την πρακτικότητα με την ευρυχωρία, εφοδιάζεται τώρα με τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 i-DTEC, τον πρώτο εκπρόσωπο της νέας φιλοσοφίας Earth Dreams Technology της Honda. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας 1.600 κυβ. εκατ. συνδυάζει ανταγωνιστική ισχύ (120 PS) και ροπή 300 Nm με εκπομπές CO2 μόλις 94 g/km, εξισορροπώντας άριστα την οικονομία καυσίμου με τις επιδόσεις. Η διάθεση του αυτοκινήτου στην Ελληνική αγορά αναμένεται το Μάρτιο 2013. Ο νέος κινητήρας 1.6 i-DTEC σχεδιάστηκε ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά προκειμένου να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων. Θα παράγεται από μία νέα γραμμή παραγωγής στο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Honda στο Swindon της Μεγάλης Βρετανίας. Ο 1.6 i-DTEC diesel θα χρησιμοποιείται επίσης στο νέο CR-V (το οποίο κατασκευάζεται στο HUM) μέσα στο 2013, ενώ η φιλοσοφία Earth Dreams Technology θα εφαρμοστεί σε όλους τους μελλοντικούς κινητήρες της Honda. Η νέα φιλοσοφία των κινητήρων Earth Dreams Technology της Honda εκτός από το νέο πετρελαιοκινητήρα θα εφαρμοστεί σε όλους τους μελλοντικούς κινητήρες Honda. Ο Ελαφρύτερος Diesel στην κατηγορία του
Ο νέος 1.6 i-DTEC της Honda είναι ο ελαφρύτερος diesel στην κατηγορία του, ζυγίζοντας 47kg λιγότερο από τον 2.2 i-DTEC της Honda. Κάθε εξάρτημα έχει επανασχεδιαστεί με κριτήριο τη μείωση του βάρους και των διαστάσεων, ενώ προηγμένες τεχνικές παραγωγής είχαν ανάλογη συμβολή. Το πάχος των τοιχωμάτων των κυλίνδρων έχει μειωθεί στα 8mm, συγκριτικά με τα 9mm του 2.2 i-DTEC, σημαντικό για κινητήρα diesel. Επιπλέον ελαφρύτερα έμβολα και μπιέλες έχουν χρησιμοποιηθεί στον 1.6 i-DTEC. Κύριος στόχος για τους μηχανικούς εξέλιξης της Honda ήταν η μείωση της μηχανικής τριβής του κινητήρα 1.6 i-DTEC σε επίπεδα βενζινοκινητήρα. Νέο Σύστημα Μετάδοσης Ένα νέο ελαφρύ και συμπαγές σύστημα μετάδοσης χρησιμοποιείται στο νέο 1.6 i-DTEC Civic. Το 6-τάχυτο μηχανικό σύστημα είναι κατά 7kg ελαφρύτερο από το αντίστοιχο του 2.2 i-DTEC βοηθώντας τον κινητήρα να παράγει μέγιστη ροπή 300NM. Το νέο σύστημα κιβωτίου προσφέρει: • Κορυφαία απόδοση μετάδοσης • Ομαλή και ακριβή αίσθηση κατά την αλλαγή σχέσεων • Νέο σύστημα όπισθεν με αυξημένη ικανότητα μετάδοσης ροπής και πιο αθόρυβη λειτουργία Αεροδυναμική Το νέο Civic 1.6 i-DTEC διαθέτει μεγαλύτερα και διαφορετικής κλίσης εμπρός και πίσω σπόιλερ για περαιτέρω μείωση της αντίστασης του αέρα και βελτίωση των αεροδυναμικών επιδόσεων και μείωση των εκπομπών CO2. Διαθέτει τις ίδιες ποδιές μαρσπιέ και ενεργές γρίλιες αεραγωγού του μοντέλου Civic 2.2 i-DTEC που συμβάλλουν στη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης. Στις χαμηλές ταχύτητες, όπου η αεροδυναμική είναι λιγότερο κρίσιμη, οι γρίλιες παραμένουν ανοιχτές. Στις υψηλές ταχύτητες, κλείνουν για να επιτυγχάνεται βέλτιστη αεροδυναμική ισορροπία και να μειώνεται η άνωση του εμπρός τμήματος. Οδική συμπεριφορά Στο Civic 1.6 i-DTEC έγιναν ρυθμίσεις στην εμπρός ανάρτηση με νέα σαϊλεντμπλόκ στα ψαλίδια που βοηθούν στην αύξηση της εγκάρσιας ακαμψίας σύγκλισης κατά 24%. Αυτή η ρύθμιση αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του νέου κινητήρα με βελτιστοποίηση της γραμμικότητας, της ευστάθειας και της οδικής συμπεριφοράς ώστε να διατηρείται η σταθερότητα και ο έλεγχος κυρίως στις υψηλές ταχύτητες. Βελτιώσεις εσωτερικού Το νέο Civic 1.6-litre i-DTEC έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις για περιορισμό των εισερχόμενων θορύβων στην καμπίνα κυρίως, χρησιμοποιώντας το σύστημα Active Noise Cancellation (ANC), το οποίο σχεδιάστηκε για δραστική μείωση των χαμηλόσυχνων θορύβων στο εσωτερικό του. Μικρόφωνα καταγράφουν τους θορύβους χαμηλών συχνοτήτων από το σύστημα κίνησης που εισέρχονται στην καμπίνα, και αποστέλλουν σήμα στη μονάδα ελέγχου του ANC. Η μονάδα ελέγχου αποκρίνεται αποστέλλοντας ένα ακριβές ηχητικό σήμα αντίστροφης φάσης στον ενισχυτή, που οδηγεί τα ηχεία στις πόρτες και το subwoofer στο πίσω ράφι.
Οδηγοκεντρικό Η σχεδίαση του εσωτερικού όλων των μοντέλων Civic είναι οδηγοκεντρική. Από το κάθισμα του οδηγού, τα όργανα δείχνουν να τον αγκαλιάζουν και να τον τοποθετούν στο κέντρο της οδηγικής εμπειρίας, απόλυτα χαλαρό αλλά με πλήρη έλεγχο. Όλα τα χειριστήρια είναι άριστα τοποθετημένα και οι όποιες πληροφορίες θέλει ο οδηγός είναι άμεσα διαθέσιμες. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του Civic είναι εμπνευσμένος από το κόκπιτ μαχητικών αεροσκαφών και των αγωνιστικών αυτοκινήτων, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση και λειτουργία σε όλα τα χειριστήρια. Ευρυχωρία, ευελιξία και άνεση Το νέο Civic 1.6 i-DTEC διατηρεί την πρακτικότητα, την ευρυχωρία και την απαράμιλλη ευελιξία του Civic. Το αυτοκίνητο έχει την πιο ευρύχωρη καμπίνα στην κατηγορία C, και κορυφαίο χώρο αποσκευών 401 L, που μπορεί να αυξηθεί κατά 76 L προσθέτοντας τον πρακτικό υποδαπέδιο θάλαμο. Προσφέρει 1431mm χώρο στην περιοχή των ώμων μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και 795mm διαμήκη απόσταση (μεταξύ οδηγού και πίσω επιβατών). Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για 2 μπουκάλια 1L και 2 μπουκάλια 350ml. Πρίζα ρεύματος, είσοδοι USB και Aux-in περιλαμβάνονται. Για λόγους ευκολίας, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι τοποθετημένοι στη φυσική γραμμή κίνησης του οδηγού. Idle Stop Το Civic 1.6 i-DTEC εφοδιάζεται στάνταρ με το σύστημα Idle Stop της Honda που μειώνει την κατανάλωση κατά περίπου 5g/km και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 94g/km. Εκπομπές CO2 κάτω από 100g σημαίνουν ότι το Civic καλύπτει πολλά φορολογικά κίνητρα. Όταν ο οδηγός σταματά και επιλέγει νεκρά στο κιβώτιο, ο κινητήρας σταματά αυτόματα και με το άφημα του συμπλέκτη και με την επιλογή μιας σχέσης επανεκκινεί αυτόματα. Ασφάλεια 5 αστέρων στο Euro NCAP Το 5θυρο Honda Civic θεωρείται ως ένα από ασφαλέστερα αυτοκίνητα της Ευρώπης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων crash tests του Euro NCAP. Η κορυφαία κατάταξη του Civic με 5 αστέρια στον τομέα της ασφάλειας αντανακλά τη δέσμευση της Honda στη συνολική ασφάλεια των οχημάτων, Οι μηχανικοί της Honda εστιάζουν όχι μόνο στην ασφάλεια των επιβατών αλλά και των άλλων χρηστών των δρόμων όπως είναι οι πεζοί και οι δικυκλιστές.

Μαγνητίζει τα βλέμματα το ολοκαίνουργιο concept car της Kia

Σπορ γραμμές, έντονα και δυναμικά χαρακτηριστικά για το ολοκαίνουργιο πρωτότυπο όχημα της Kia που θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης φέτος. Η χαρακτηριστική μύτη-τίγρης της εταιρίας εντάσσεται σε μία «επιθετική» μάσκα ενώ οι δυναμικές σπορ γραμμές του αυτοκινήτου αποπνέουν ταχύτητα και ενέργεια από κάθε οπτική γωνία.

Mitsubishi Outlander PHEV

Μόλις έξι μήνες μετά το λανσάρισμα των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων εκδόσεων του νέου Outlander στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές, η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) σκοπεύει παρουσιάσει την πιο στρατηγική έκδοση 4WD Plug-in Hybrid Electric (ή “PHEV”) στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το Outlander PHEV που διατίθεται στην Ιαπωνία από τις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται στις Εκθέσεις των Ευρωπαίων Εμπόρων της Mitsubishi Motors φέτος τον Ιούλιο, με την έναρξη παραγωγής να προγραμματίζεται για το Μάιο του 2013 στο εργοστάσιο της MMC στο Okazaki της Ιαπωνίας. Όμοιο σχεδόν με την Ιαπωνική έκδοση – πλην των υποχρεωτικών άρθρων της Ευρωπαϊκής Οδηγίας - το Outlander PHEV θα διαφέρει στις διαφορετικές ρυθμίσεις (φρένα και ελαστικά) ώστε να εναρμονίζεται άριστα με τις Ευρωπαϊκές οδηγικές απαιτήσεις. Και ενώ οι επίσημες εγκεκριμένες τιμές επιδόσεων (Ε.Ε.) του Outlander PHEV θα οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τα τελευταία δεδομένα ήδη επιβεβαιώνουν τα άριστα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια και την ικανότητα της πρωτοποριακής πλατφόρμας του να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της καθημερινότητας, προσφέροντας ευρυχωρία εσωτερικού και άνετο χώρο αποσκευών 463 L (μέθοδος VDA): - Εκπομπές CO2 (μικτός κύκλος): 44 g/km* - Κατανάλωση καυσίμου (μικτός κύκλος): 1.9 l/km* - Ηλεκτρική αυτονομία: 52 km* *Τα δεδομένα υπόκειται σε τελική έγκριση Τύπου (Ε.Ε.) Το Outlander PHEV είναι το πρώτο μοντέλο ευρείας κυκλοφορίας από μεγάλο κατασκευαστή σχεδιασμένο εξαρχής με πρόβλεψη για χρήση κινητήρων Εσωτερικής Καύσης ή PHEV χωρίς συμβιβασμούς.