Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Η Opel Αποφασίζει για τα Εργοστάσια του Astra Επόμενης Γενιάς


Στο πλαίσιο του σχεδίου αναζωογόνησης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, η Opel επιβεβαίωσε σήμερα τα δύο εργοστάσια παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς: πρόκειται για τις μονάδες του Ellesmere Port (Βρετανία) και του Gliwice (Πολωνία). Η απόφαση για το Ellesmere Port είναι αποτέλεσμα μιας νέας εργασιακής συμφωνίας που εγκρίθηκε χθες από το ανθρώπινο δυναμικό του Ellesmere Port. Η συμφωνία καλύπτει ολόκληρο τον κύκλο ζωής της επόμενης γενιάς Astra. Βάσει της συμφωνίας, το εργοστάσιο θα εφαρμόσει αρκετές λειτουργικές λύσεις με σκοπό να αυξήσει την ευελιξία, να μειώσει τις πάγιες δαπάνες και κατά συνέπεια να βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα κόστους. Ανάλογα μέτρα θα εφαρμόσει και το εργοστάσιο του Ellesmere Port, μία από τις πιο ανταγωνιστικές μονάδες στο δίκτυο παραγωγής της Opel. 

Από το 1998 που ιδρύθηκε, το εργοστάσιο του Gliwice κατασκευάζει προϊόντα πρότυπης ποιότητας σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα κόστους για την Opel. Το εργοστάσιο βασίζεται σε μία φιλοσοφία συνεχούς βελτίωσης, ενώ χάρη στην ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα κόστους του κέρδισε την ανάθεση παραγωγής του Astra επόμενης γενιάς. Η παραγωγή του νέου συμπαγούς αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσει το 2015. Ακολουθώντας ένα μοντέλο λειτουργίας σε τρεις βάρδιες, υπολογίζεται ότι τα δύο εργοστάσια θα είναι κερδοφόρα σε πλήρη δυναμικότητα παραγωγής. Η Opel σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατομμύρια Ευρώ στις δύο εγκαταστάσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα παραγωγής και να προετοιμαστούν για τις ανάγκες συναρμολόγησης του νέου μοντέλου. Η εταιρία εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν περίπου 700 άμεσες θέσεις εργασίας στο Ellesmere Port. Η Opel θα επιδιώξει επίσης συμφωνίες με τοπικούς εταίρους με σκοπό τη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας και στις δύο περιοχές. Ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που μπορέσαμε να συνάψουμε υπεύθυνες εργασιακές συμφωνίες οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον των εργοστασίων. Με την αποδεδειγμένη ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται στο Ellesmere Port και το Gliwice, οι νέες συμφωνίες σε συνδυασμό με την ευελιξία και την ανταγωνιστικότητα κόστους των εγκαταστάσεων θα αποτελέσουν ακρογωνιαίους λίθους για το Ευρωπαϊκό μας δίκτυο παραγωγής». Η Opel υπολογίζει ότι δεν θα χρειαστεί πρόσθετη δυναμικότητα παραγωγής για το συμπαγές μοντέλο της πέραν των δύο εργοστασίων. 

Συνεπώς, η παραγωγή του Astra στο Rüsselsheim θα σταματήσει στο τέλος του κύκλου ζωής του. Στη συνέχεια, ο Stracke πρόσθεσε: «Ένα ανταγωνιστικό εργοστάσιο στο Rüsselsheim παίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξής μας. Διαθέτει άριστο και πολύ ικανό ανθρώπινο δυναμικό και παρέχει εξαιρετική ποιότητα». Η διοίκηση της Opel έχει ενημερώσει το συμβούλιο των εργαζομένων ότι προτίθεται να αξιοποιήσει πλήρως το εργοστάσιο αφού παρέλθει ο κύκλος ζωής των σημερινών μοντέλων Insignia και Astra. Η μονάδα του Rüsselsheim είναι σήμερα το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας. Σύντομα θα ξεκινήσουν συζητήσεις μεταξύ Διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων.Πηγή: OpelΠεριοδικό Autokinisimag