Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

To Kia Track'ster παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο


Η Kia παρουσίασε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Σικάγο το πιο πρόσφατο πρωτότυπό της το οποίο βασίζεται στο ήδη υπάρχον Kia Soul.

Ισχυρό και δυναμικό, το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο χαρακτηρίζεται από τη σχεδιαστική γραμμή της Kia και προορίζεται να είναι η συνέχεια του Soul στην Β κατηγορία SUV.

Το καινοτόμο και άκρως επιτυχημένο αστικό crossover της Kia, το Soul, αρχικά δημιουργήθηκε στo στούντιο της Καλιφόρνια, γενέτειρα του Soul'ster convertible concept που σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο εκτίμησης παραγωγής. Το Soul έχει πωλήσει 48.271 οχήματα στην Ευρώπη μέχρι τώρα ενώ περισσότερα από 102.000 οχήματα πωλήθηκαν στις ΗΠΑ τον περασμένο χρόνο.

Πρώτη «γεύση» από την παρουσία της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Τέσσερα πρωτοποριακά πρωτότυπα αυτοκίνητα που υπογραμμίζουν την αυτοπεποίθηση της Nissan για το 2012, πρόκειται να παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή του περιπτέρου της μάρκας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης (8-18 Μαρτίου).

Μεταξύ των νέων πρωτοτύπων θα είναι και η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου INVITATION, ενός αυτοκινήτου που αναμένεται να εμπνεύσει ένα εντελώς νέο μοντέλο παραγωγής για την Ευρωπαϊκή αγορά, κατά τη διάρκεια του 2013. Όταν λανσαριστεί, το νέο αυτό μοντέλο, αναμένεται να συμπληρώσει την γκάμα της Nissan μεταξύ του MICRA και του JUKE, προκειμένου να διευρύνει, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον κατασκευαστή, τις αγοραστικές επιλογές σε αυτές τις κατηγορίες.


Με ενεργητικό σχεδιασμό που εμπνέει αυτοπεποίθηση, το INVITATION προσφέρει ένα σύγχρονο και ευρύχωρο εσωτερικό σε συνδυασμό με ένα συμπαγές αμάξωμα. Αντικατοπτρίζοντας τις τελευταίες εξελίξεις της Nissan σε όρους τόσο ελαφριάς κατασκευής, όσο και προηγμένης σχεδίασης του κινητήρα, αυτό το εντυπωσιακό νέο πρωτότυπο, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έναν δυναμικό χαρακτήρα σε συνδυασμό με εξαιρετική οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων – και όλα αυτά χωρίς καμία παραχώρηση σε συμβιβασμούς από τη Νissan.

Επιπλέον, το INVITATION διαθέτει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα τεχνολογίας που μπορεί κάποιος να βρει σε ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Και οι εκπλήξεις από τη Nissan στη Γενεύη συνεχίζονται με την παρουσίαση δύο ακόμη πρωτοτύπων.

Συγκεκριμένα, με το e-NV200, το 100% ηλεκτρικό βαν της Nissan που βασίζεται στο

πολυβραβευμένο NV200, όπως και με την επιβατική έκδοση του Evalia, η Nissan θα προσφέρει φθηνές μεταφορές τόσο για οικογενειακή όσο και για επαγγελματική χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το NV200 επιλέχθηκε πρόσφατα ως βάση για την καμπίνα του ταξί επόμενης γενιάς στην πόλη της Νέας Υόρκης. Το e-NV200 δείχνει το αποφασιστικό βήμα της Nissan και την ηγετική της θέση στον τομέα των μηδενικών εκπομπών ρύπων, μετά από την εμπορική διάθεσή του πολυβραβευμένου επιβατικού LEAF, ενός 100% ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που ήδη κυκλοφορεί στο δρόμο και στις μεγάλες διεθνείς αγορές.

Η Nissan προβάλλει ακόμη μια διαφορετική ματιά για το μέλλον της αυτοκίνησης, με το πρωτότυπο JUKE Nismo. Το μοντέλο αυτό με παρθενική εμφάνιση τον περασμένο Δεκέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο, προσθέτει μια δυναμική σπορ διάθεση στο διακριτικό crossover JUKE.

Με την παρουσίαση αυτών των πρωτοτύπων, η Nissan δημιουργεί την πληρέστερη γκάμα μοντέλων από κάθε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων – από το PIXO και το supermini ΜICRA έως τα επιτυχημένα crossovers JUKE και QASHQAI, τα σκληροτράχηλα 4Χ4 όπως είναι τo PATHFINDER και το NAVARA, αλλά και μέχρι το πρωτοποριακό 100% ηλεκτροκίνητο LEAF, όπως επίσης και το supercar GT-R.

Το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο θα χαρίσει το χαμόγελο στα άρρωστα παιδιά


H Kia Motors Σλοβακίας γιόρτασε την παραγωγή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου που παράγεται στην μονάδα της Ζιλίνας. Δεδομένου ότι ένα χαμόγελο μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες άλλα, η εταιρεία αποφάσισε να φέρει το χαμόγελο στα άρρωστα παιδιά σε όλες τις περιφέρειες της Σλοβακίας, δωρίζοντας το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο της παραγωγής στην ένωση Red Nose Clowndoctors.

Σαράντα ένας επαγγελματίες ηθοποιοί θα φέρουν το γέλιο και τη χαρά στα παιδιά στα νοσοκομεία της Σλοβακίας, χάρη στο λευκό cee'd_sw μοντέλο με κινητήρα 1.6lt diesel. Η εταιρία κατασκεύασε το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας. Το εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή του στο τέλος του 2006.
Καθ 'όλη αυτή την περίοδο το εργοστάσιο παρήγαγε το βασικό μοντέλο της Kia, το cee'd, καθώς επίσης το Kia Sportage, το Hyundai ix35 και το MPV Kia Venga. Η παραγωγή της οικογένειας cee'd, ένα μοναδικό μοντέλο που σχεδιάστηκε για τους ευρωπαίους πελάτες και το πρώτο μοντέλο που κατασκευάστηκε ποτέ στο εργοστάσιο, αντιπροσώπευε πάνω από 600.000 μονάδες της συνολικής παραγωγής.

«Η παραγωγή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου είναι σημείο ορόσημο για την Kia Motors Σλοβακίας. Αποφασίσαμε να δωρίσουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε μια οργάνωση η οποία θα χαρίσει ευχάριστες στιγμές στα παιδιά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο. Πιστεύω ότι οι Red Nose Clowndoctors θα φέρουν το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών», δήλωσε ο κος Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors στη Σλοβακία.

«Οι παλιάτσοι της υγείας με αυτό το αυτοκίνητο θα δώσουν χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται σε όλη τη Σλοβακία," δήλωσε ο Gary Α. Edwards, ένας από τους ιδρυτές της ένωσης Clowndoctors.

Η Kia Motors Σλοβακίας, εταιρία με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, στο παρελθόν είχε δωρίσει το 500.000 cee’d sw στο Μεταμοσχευτικό κέντρο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Martin, το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για 37 συλλογές οργάνων για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής περισσότερων από 95 ασθενών από τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Η ένωση Red Nose Clowndoctors δραστηριοποιείται από το 2004. Το Kia cee'd_sw θα επιτρέψει στους «κλόουν» γιατρούς του να πραγματοποιήσουν άλλες 90 επισκέψεις στα νοσοκομεία τον μήνα και να χαρίσουν το χαμόγελο σε περισσότερους από 27.000 ασθενείς ετησίως.

Η Kia Motors Σλοβακία κατέγραψε 10% αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων και 12% αύξηση της παραγωγής κινητήρων για το έτος 2011, παράγοντας περισσότερα από 252.000 αυτοκίνητα και 359.000 μηχανές. Επιπλέον, το εργοστάσιο σχεδιάζει να παράγει περίπου 285.000 αυτοκίνητα φέτος. Το Kia Sportage είναι το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη ετήσια παραγωγή με περισσότερες από 101.000 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 40% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας «ΕΛΑΣΤΙΚΑ PIRELLI Α.Ε.Ε.»


Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελαστικά Pirelli Α.Ε.Ε. και προχωρά η κατα-βολή του ποσού της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 10.000.000€, την οποία είχε ομόφωνα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, τον Δεκέμβριο 2011.
Η Εταιρεία προχώρησε σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική, αλλά και αναγκαία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με σκοπό την ενδυνάμωσή της εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καθώς επίσης και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, ώστε να επωφελη-θεί από τη σταδιακή ανάκαμψη των χωρών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλαδή των αγορών της Σερβίας, Κροατίας, Μαυροβούνιου, Σκοπίων, Κοσσόβου, Αλβανίας, και Βοσνίας για τις οποίες από το 2011 η ελληνική θυγατρική Ελαστικά Pirelli που μαζί με τις αγορές της Κύπρου και Βουλγαρίας έχει την πλήρη εμπορική ευθύνη και παράλληλα πολιτική στρατηγικής ανάπτυξης όλων αυτών των αγορών.
Σχολιάζοντας την ανωτέρω αύξηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κος Δημήτριος Παπαδάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Εταιρεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ισχυρή υποστήριξη του Ομίλου Pirelli και τη δέσμευση που δείχνουν προς την ελληνική αγορά σε μια τόσο δύσκολη οικονομική στιγμή και παράλληλα προς το ελληνικό management που έχει αναλάβει πέρα από την ελ-ληνική και κυπριακή αγορά και την ανάπτυξη των αγορών των Βαλκανίων.
Η αύξηση αυτή ενδυναμώνει την εταιρεία και βελτιώνει σημαντικά τη ρευστότητά της, δί-νοντας τη δυνατότητα στη Διοίκηση της Εταιρείας να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλο-ποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, στην ενδυνάμωση της ηγετικής της θέσης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και στην εκμετάλλευση των επενδυτικών ευκαι-ριών που αναμένεται να προκύψουν στο εγγύς μέλλον.»