Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Διαθέσιμο το νέο NISSAN Micra


Με νέο πλαίσιο και νέα μηχανικά σύνολα 1,2 λίτρων είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας η τέταρτη γενιά του Nissan Micra. Το ιαπωνικό αυτοκίνητο μπορεί να αποκτηθεί με τιμές που ξεκινούν από τα 10.490 ευρώ ενώ προσφέρεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (Motiva, Acenta, Techna).

Το νέο Nissan Micra εφοδιάζεται με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων απόδοσης 80 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και ροπής 110 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 170 χλμ/ώρα (με κιβώτιο CVT:161 χλμ/ώρα) ενώ τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 13,7 δευτερόλεπτα (με κιβώτιο CVT: 14,5 δλ.). Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 6,1 λίτρα ανά 100 χλμ (με κιβώτιο CVT: 6,7 λτ.).

Την Άνοιξη αναμένεται και η έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,2 λίτρων με απόδοση 98 ίππους και εκπομπές ρύπων CO2 95 γρ./χλμ.


Η Honda Σηματοδοτεί μία Δεκαετία Πρωτοποριακής Περιβαλλοντικής Δράσης

Η Honda Σηματοδοτεί μία Δεκαετία Πρωτοποριακής Περιβαλλοντικής Δράσης με το Βραβείο της Πιο Πράσινης Κατασκευάστριας Εταιρίας Αυτοκινήτωνγια Πέμπτη Συνεχόμενη Φορά από την Ένωση Ευαισθητοποιημένων Επιστημόνων (Union of Concerned Scientists)

Η Honda αναδείχτηκε η «Πιο Πράσινη Κατασκευάστρια Εταιρία Αυτοκινήτων» στην Αμερική για πέμπτη συνεχόμενη φορά από την Ένωση Ευαισθητοποιημένων Επιστημόνων - Union of Concerned Scientists (UCS). Το βραβείο απονέμεται στην εταιρία με το χαμηλότερο συνδυασμένο σκορ εκπομπών μικροσωματιδίων και ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου (κυρίως CO2) στον Αμερικανικό στόλο οχημάτων της.

Η Honda κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις του πίνακα της UCS για τη συνολικές περιβαλλοντικές επιδόσεις των οχημάτων της ήδη από την πρώτη ανάλυση UCS το 2000, σηματοδοτώντας τον ηγετικό ρόλο της εταιρίας στα οχήματα μειωμένων ρύπων επί μία δεκαετία. Η Honda έφερε φέτος το καλύτερο σκορ στη βιομηχανία σύμφωνα με δεδομένα του model year 2008 των πιο πρόσφατων που υπήρχαν για ανάλυση.
«Όπως και τα προηγούμενα τέσσερα βραβεία, θεωρούμε αυτό το πέμπτο βραβείο αφενός αναγνώριση της επιτυχίας μας, αφετέρου πρόκληση για το μέλλον» δήλωσε ο John Mendel, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Honda Motor Co., Inc. «Συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώσουμε την κατανάλωση και να μειώσουμε τους ρύπους που ευθύνονται για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή».

«Η διεκδίκηση του τίτλου της Πιο Πράσινης Κατασκευάστριας Εταιρίας Αυτοκινήτων από τη Honda επί μία δεκαετία έχει ανεβάσει ψηλότερα τον πήχη για τη βιομηχανία» δήλωσε ο Jim Kliesch, ανώτερος μηχανικός της UCS. «Οι εταιρίες με τα καλύτερα αποτελέσματα στις αναλύσεις μας αγωνίζονται συνεχώς όχι μόνο να πουλάνε τα πιο οικολογικά αυτοκίνητα αλλά και να κάνουν πράσινα τα best-seller τους».

Οι προσπάθειες της Honda για τη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου απέφεραν όφελος 1 mpg στη μέση οικονομία καυσίμου της Αμερικανικής εταιρίας (CAFE) για το model year 2009, μέχρι 3,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στα 31.3 mpg, και 9.8% πάνω από το μέσο όρο της βιομηχανίας για το MY2009 με 28,8 mpg, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών. Από το MY2005, το CAFE της Honda έχει αυξηθεί κατά 7,2%, ξεπερνώντας το εθελοντικό στόχο της εταιρίας που ορίστηκε το Μάιο του 2006, για την επίτευξη μιας βελτίωσης 5% στο CAFE σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 από το 2010.

Πιο πρόσφατα, η Honda έκανε αρκετά σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων του Αμερικανικού στόλου αυτοκινήτων της. Μεταξύ αυτών είναι η το λανσάρισμα του Insight ως του παγκοσμίως πιο προσιτού υβριδικού αυτοκινήτου της και του CR-Z ως του παγκοσμίως πρώτου σπορ υβριδικού coupe παραγωγής. Επιπλέον, το νέο 2011 Odyssey minivan και το αισθητικά ανανεωμένο 2011 Accord πέτυχαν σημαντικές βελτιώσεις στην οικονομία με τη χρήση πιο αποδοτικών κινητήρων χαμηλής τριβής και με τη βελτιωμένη αεροδυναμική τους.

Η Honda συνεχίζει να ηγείται του τομέα οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων. Οι πωλήσεις λιανικής του Civic GX Sedan φυσικού αερίου πρόσφατα επεκτάθηκαν στις περιοχές της Οκλαχόμα και της Γιούτα, πέραν της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης. Το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity της Honda, που πρόσφατα δόθηκε με μίσθωση σε περιορισμένο αριθμό πελατών στη Ν. Καλιφόρνια, βάσιμα θεωρείται το παγκοσμίως πιο προηγμένο όχημα μηδενικών ρύπων στον κόσμο το οποίο έχει απόδοση καυσίμου τριπλάσια σε σχέση με ένα εφάμιλλο, βενζινοκίνητο.
Επιπλέον, τον Ιούλιο του 2010, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της για να λανσάρει ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας για καθημερινές μετακινήσεις και μία υβριδική plug-in τεχνολογία για μεσαία και μεγαλύτερα οχήματα στις ΗΠΑ, και τα δύο στις αρχές του 2012. Αυτών των πρωτοβουλιών θα προηγηθούν προγράμματα δοκιμών στην Αμερική που θα ξεκινήσουν το 2010 και θα συνεχιστούν το 2011 με το Stanford University, Google Inc., και τη City of Torrance, California.

Η Honda δημιουργεί επίσης τις δικές της λύσεις υποδομών για τα οχήματα εναλλακτικών καυσίμων. Στοχεύοντας σε καθημερινές μετακινήσεις χωρίς ρύπους με ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου φέτος τον Ιανουάριο η Honda ξεκίνησε τη λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής και ανεφοδιασμού υδρογόνου επόμενης γενιάς με χρήση ηλιακής ενέργειας στις R&D εγκαταστάσεις της στο Λος Άντζελες. Ο σταθμός χρησιμοποιεί ισχύ που προέρχεται από ηλιακές κυψέλες λεπτού φιλμ που έχει εξελίξει και κατασκευάσει η Honda, για παροχή καυσίμου για καθημερινές μετακινήσεις, στα πλαίσια ενός ενεργειακού κύκλου με μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Σχετικά με την Ένωση Ευαισθητοποιημένων Μηχανικών - Union of Concerned Scientists (UCS)

Η Ένωση Ευαισθητοποιημένων Μηχανικών - Union of Concerned Scientists (UCS) είναι ένας σημαντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιστημονικής βάσης ο οποίος αγωνίζεται για ένα πιο υγιές περιβάλλον και έναν πιο ασφαλή κόσμο. Η UCS αναλύει τα δεδομένα σημαντικών Αμερικανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων κάθε δύο χρόνια. Η φετινή αναφορά αναλύει την οικονομία καυσίμου και τα πρότυπα εκπομπών ρύπων του στόλου αυτοκινήτω και ελαφρών φορτηγών κάθε εταιρίας για να προσδιορίσει τη συνολική συμβολή τους στη δημιουργία αιθάλης και στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου (που παγιδεύουν τη θερμόρτητα). Η Honda είχε επίσης την καλύτερη αξιολόγηση στις αφορές UCS των 2007, 2004, 2002 και 2000.

Διάκριση για το νέο Suzuki Swift


Το νέο Suzuki Swift ξεκίνησε με το δεξί την εμπορική του πορεία, καθώς στο θεσμό του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς», στη Σκοτία, απέσπασε διπλή διάκριση: «Καλύτερο μικρό αυτοκίνητο» και «Ασφαλέστερο αυτοκίνητο» ανεξαρτήτως κατηγορίας.
Σύμφωνα με τον JohnMurdoch, πρόεδρο της επιτροπής του «Σκωτσέζικου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου», το νέο Swift «διαθέτει όλα τα στοιχεία που ζητάει ο σύγχρονος οδηγός από ένα αυτοκίνητο, ενώ, παράλληλα, η αισθητική του είναι νεανική και σπορτίφ. Επιπρόσθετα, όλο αυτό το σύνολο υψηλής απόδοσης, διατίθεται σε απόλυτα ανταγωνιστική τιμή». Σχετικά με την διάκριση του μοντέλου στον τομέα της ασφάλειας, ανάφερε: «Πριν μερικά χρόνια, τον εξοπλισμό ασφάλειας του νέου Swift μπορούσες να τον βρεις μόνο σε αυτοκίνητα της πολυτελούς κατηγορίας». Είναι πραγματικότητα ότι το νέο Swift, με στάνταρ 7 αερόσακους, ESP και κορυφαία αξιολόγηση 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης ασφάλειας EuroNCAP, είναι σήμερα το ασφαλέστερο μοντέλο στην κατηγορία του και ένα από τα ασφαλέστερα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Παράλληλα, το νέο Swift, με μέση κατανάλωση 4,9 λίτρων καυσίμου/100 χλμ. και εκπομπές CO2 μόλις 113 γρ./χλμ. είναι από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα, παρότι παραμένει απολαυστικό στην οδήγηση χάρη στην εξαιρετικά ρυθμισμένη ανάρτησή του και την υψηλή ισχύ των 94 ίππων του κινητήρα των 1.2 λίτρων.

VW Touran: Πολύπλευρη προσωπικότητα


Το νέο Touran αποκαλύπτει το νέο του πρόσωπο. Με νέας σχεδίασης μάσκα, πλήρως επανασχεδιασμένο το πίσω μέρος και τα νέα φωτιστικά σώματα, προσφέρει μια φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση. Οι καθαρές γραμμές είναι εμφανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που καταφέρνει να συνδυάζει το σύγχρονο προφίλ του με την πρακτικότητα και την ευκολία.
Το Touran εφοδιάζεται με τον καινοτόμο κινητήρα 1.2 TSI 105ps BlueMotion Technology, ο οποίος είναι ιδιαίτερα οικονομικός. Ο κινητήρας χρησιμοποιεί τo σύστημα Start-Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, εξασφαλίζοντας χαμηλή μέση κατανάλωση 5,9 λίτρα / 100 χλμ. και εκμπομπή CO2 στα 139 γρ./ χλμ. Έτσι οδηγείτε ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει επιδόσεις ικανές να ανταποκριθούν στις καθημερινές συνθήκες οδήγησης, προσφέροντας σας χαμηλό κόστος χρήσης.
Το νέο Touran διαθέτει ένα σύγχρονο ποιοτικό εσωτερικό, με πολλές πρακτικές λύσεις, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μεγάλους χώρους για όλες τις ανάγκες. Μπορεί να μετακινήσει με ευκολία μέχρι και 7 επιβάτες. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές και το νέο Touran ανταποκρίνεται επάξια σε αυτές.
Kosmocar A.E.

TOYOTA URBAN CRUISER: ΤΟ SUV ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η περίπτωση του νέου Toyota Urban Cruiser αποτελεί μια «δύσκολη» περίπτωση. Δύσκολη για τον πολύ απλό λόγο ότι έρχεται να «παίξει» σε μια νέα κατηγορία, αυτή των SUV πόλης. Μια κατηγορία που δεν έχει ακόμη εδραιωθεί στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού (μικρός είναι ακόμη ο αριθμός των εκπροσώπων της) και κάνει τις πρώτες προσπάθειες να «κλέψει» πελάτες από τις «γειτονικές» κατηγορίες. Δεδομένου επίσης και της κρίσιμης εποχής που βιώνει ο κόσμος της αυτοκίνησης αυτήν την περίοδο, κάθε νέα προσπάθεια πρέπει να γίνεται με αργά και αποφασιστικά βήματα.

Αυτόν το δρόμο ακολουθεί η ελληνική αντιπροσωπία της Toyota για την περίπτωση του Urban Cruiser, αφού στα αρχικά της πλάνα δεν είναι η εισαγωγή του μοντέλου στην ελληνική αγορά. Κάθε βήμα πρέπει να γίνεται συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες και πρώτα από όλα την τιμή. Αυτή λοιπόν είναι άγνωστη, ενδεικτικό όμως είναι πως στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου το μοντέλο θα διατίθεται, αυτή θα ξεκινά από τα 18.500 περίπου ευρώ. Τσιμπημένη θα μπορούσε να πει κανείς. Από την άλλη, όμως, «όταν προηγείσαι, βάζεις εσύ τα όρια», μας ανέφερε υπεύθυνος marketing της Toyora Europe. Και εκτός αυτού; Το νέο μοντέλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρείας, αποτελεί μια εναλλακτική, premium πρόταση, που προορίζεται για άτομα με νεανικό χαρακτήρα και active lifestyle.