Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μαλβίνα LIVE!

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως αυτά θα τα βλέπαμε 15 χρόνια μετά και θα αναρωτιόμασταν γιατί δεν βρέθηκε ακόμα λύση; Η Μαλβίνα ακόμα και από τον άλλο κόσμο σατιρίζει τα τωρινά γεγονότα. Η πρωτοπορία στο αυτοκίνητο και στις εναλλακτικές λύσεις σε προβλήματα που τότε δεν υπήρχαν!



Δηλαδή αν ζούσε σήμερα η Μαλβίνα μαζί με τον Λάκη τι θα κάνανε;

Δραστηριότητες από το VW Club

Δ/Τ από το VWCLUB.GR

Αγαπητά μέλη,

Η Ελληνική Αγωνιστική - Αυτοκινητιστική Λέσχη Φίλων και Κατόχων Volkswagen Οχημάτων σας προσκαλεί στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας!

Πιο συγκεκριμένα η παρέα μας από την Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί αυτή την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στο πολυχώρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα Carrefour, στο καφέ Café Les Amis! Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί για τις 19:00! Εκεί θα χαλαρώσουν μετά την δουλειά πίνοντας καφέ ή μπυρίτσα! Σαφώς καλεσμένες είναι και οι γυναίκες σας ή η δική σας παρέα!

Πληροφορίες για την συμμετοχή σας και το πώς να έρθετε θα βρείτε στην διεύθυνση που ακολουθεί: http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=40080

Τα μέλη της Κ. Ελλάδας και ιδιαίτερα από τον Βόλο (και όχι μόνο!) θα πραγματοποιήσουν μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ συνάντηση για να μετρήθουν!!! Ναι! Ναι!! Θα γίνει Dyno Day! Το ραντεβού είναι για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις 12:00! Το κόστος είναι μόλις 30 ευρώ! Μπορείτε να έρθετε είτε για να μετρηθείτε, είτε για βόλτα και χαβαλέ!

Περισσότερες λεπτομέρειες για την συμμετοχή σας και το ακριβές σημείο συνάντησης θα βρείτε στην διεύθυνση που αναγράφεται εδώ: http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=40047

Οι φίλοι της λέσχης μας στην πόλη της Αθήνας θα συναντηθούν αυτή την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στα Μελίσσια. Η ώρα συνάντησης είναι στις 15:30 στο cafe-bar Estilo. Θα απολαύσουμε όλοι μαζί παρέα την ημέρα μας, χαλαραααά! Σημειώστε ότι όσοι θέλουν θα συναντηθούν πρωτύτερα στο κόμβο της ΡΕΝΩ για να πάμε όλοι μαζί.

Στοιχεία για την συνάντηση και δηλώσεις παρουσίας θα βρείτε στην διεύθυνση, εδώ: http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=40127

Σημειώστε πως ανεξάρτητα το μοντέλο Volkswagen που έχετε και  την εργοστασιακή ή βελτιωμένη κατάσταση του, όλοι μπορείτε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Hellenic VWClub! Η πρώτη παρέα για φίλους και κατόχους VW οχημάτων σας καλεί μόνους ή με την παρέα σας σε όλες μας τις δραστηριότητες!

Υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να προμηθευτείτε αξεσουάρ και προωθητικό υλικό (μπλούζες, αυτοκόλλητα κλπ) της λέσχης επικοινωνώντας με το μέλος lupakos (Γιάννης)!


Εκ του Δ.Σ. του Hellenic VWClub!

Ανέκδοτο



Οι δουλειες του Σακη πανε απροσμενα καλα και ο Σακης ετοιμαζεται για ενα επαγγελματικο ταξιδι στην Ιαπωνια οπου μπορει να διευρυνει τους επαγγελματικους οριζοντες του.
-Επειδη ομως ειναι πολυ αγχωμενος παιρνει μαζι του τον συμβουλο και εμπιστο φιλο του Μακη ο οποιος τυχαινει να ειναι κοσμογυρισμενος και να ξερει απο ταξιδια.

-Με τα πολλα και μετα απο ωρες στο αεροπλανο ο Σακης και ο Μακης κατεβαινουν απο το αεροπλανο και το πρωτο που σκεφτονται ειναι να παρουν ενα αμαξι για να μπορουν να μετακινουνται στους δρομους...
-Ομως ενω πηγαινανε να νοικιασουν ενα αμαξι εβλεπαν κατι πολυ παραξενο....Ολοι στο δρομο οδηγουσαν κατι αμαξια που ηταν σαν κολωνες...ολα ορθια.
Μπαινουνε λοιπον να νοικιασουν ενα αμαξι και φυσικα τι να δουν
Ολα τα αμαξια ενα πραμα σαν κολωνα...

-"Ρε Μακη που με φερες να ουμ'?" λεει αγανακτισμενος ο Σακης
-"Ελα ρε συ Σακη" απαντα ψυχραιμα ο Μακης "ειναι φυσιολογικο"
-"Φυσιολογικο???"
-"Ναι" λεει ο Μακης "Αφου σου το ειπα οτι ολοι εδω στην Ιαπωνια οδηγουνε το-γιωτα"

Ανέκδοτο


Ο τροχονόμος στο παραβάτη: Τα στοιχεία σου! Λέγε γρήγορα όνομα και Διεύθυνση.
Και ο παραβάτης: Γιατί; Αλληλογραφία θ'ανοίξουμε;

H Fiat Automobiles ανακηρύχτηκε η πιο «φιλική προς το περιβάλλον» αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη


To Fiat 500 είναι το αυτοκίνητο με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 ανάμεσα στα 20 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Ανάμεσα στις δέκα αυτοκινητοβιομηχανίες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, η Fiat Automobiles σημείωσε το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών CO2 για τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν κατά το πρώτο μισό του 2010: 123,5 γρ./χλμ. (σε σύγκριση με το 2009 σημειώθηκε επιπλέον μείωση κατά 4,3 γρ./χλμ.). Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία JATO, επικεφαλής παγκοσμίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και την έρευνα στον τομέα του αυτοκινήτου, η οποία ιδρύθηκε το 1984 και δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 40 χώρες. Η Fiat κατατάχτηκε στην πρώτη θέση, μπροστά από τις Toyota, Peugeot, Citroen, Renault, Ford, Opel/Vauxhall, Volkswagen, Audi και BMW. Στο σημαντικό αυτό επίτευγμα έρχονται τώρα να προστεθούν δύο ακόμη σημαντικά αποτελέσματα που σημείωσε η Fiat στις κατηγορίες μοντέλου και ομίλων. Παρά το γεγονός ότι και τα 20 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη μείωσαν τις εκπομπές ρύπων κατά το πρώτο μισό του 2010, τρία αυτοκίνητα της Fiat βρίσκονται στις πρώτες θέσεις: το Fiat 500 κατατάχτηκε πρώτο με την εκπληκτική τιμή των 116,0 γρ./χλμ. CO2 (συγκριτικά με το 2009 βελτιώθηκε κατά 3,9 γρ./χλμ.), το Fiat Panda κατέλαβε τη δεύτερη θέση (118,9 γρ./χλμ.) και το Fiat Punto την τέταρτη θέση (123,5 γρ./χλμ.).
Μεταξύ άλλων, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σχεδόν το 60% των νέων οχημάτων στην Ευρώπη βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε επίπεδα εκπομπής CO2 ίσα ή χαμηλότερα από 140 γρ./χλμ., το οποίο αντιστοιχεί σε βελτίωση κατά 6,7% συγκριτικά με το 2009, ενώ ταυτόχρονα το μερίδιο της αγοράς αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων (έως 120 γρ./χλμ. εκπομπών CO2) αυξήθηκε κατά 5%.
Η δέσμευση της Fiat είχε πάντοτε ως στόχο τις πραγματικές ανάγκες των πελατών της, δεν σταματά όμως εκεί. Τα φιλικά προς το περιβάλλον αποτελέσματα προκύπτουν από τη χάραξη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, βασισμένης σε δύο μεθόδους: την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών που έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, αλλά και την ευαισθητοποίηση των οδηγών με στόχο την ενθάρρυνση μιας πιο υπεύθυνης και οικολογικής χρήσης των αυτοκινήτων.
Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε τους μοναδικούς, αποκλειστικούς κινητήρες, όπως τον ανεπανάληπτο δικύλινδρο κινητήρα TwinAir (85 HP) που λανσαρίστηκε στο Fiat 500 (επιβατικό και κάμπριο). Να προσθέσουμε επίσης ότι το Fiat 500 TwinAir είναι εξοπλισμένο με τον turbo βενζινοκινητήρα με τα χαμηλότερα μέσα επίπεδα εκπομπών στον κόσμο: 92 γρ./χλμ. με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Dualogic και 95 γρ./χλμ. με χειροκίνητο κιβώτιο. Με τον τρόπο αυτό, παρά το μικρό του μέγεθος (875 κ.εκ.), ο νέος κινήτηρας εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις και σημαντική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου: συγκρινόμενος με τον 1.4 100 HP, ο 85 HP TwinAir παρουσιάζει αύξηση ροπής κατά 25% στις 2000 σ.α.λ. με ταυτόχρονη μείωση στην κατανάλωση καυσίμου κατά 30%. Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και μειωμένες εκπομπές ρύπων.
Ανάμεσα στις καινοτόμες λύσεις που είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα περιλαμβάνεται και η τεχνολογία MultiAir για βενζινοκινητήρες: εφαρμόζοντας ένα ηλεκτρο-υδραυλικό σύστημα ελέγχου των βαλβίδων, επιτυγχάνεται ιδανική καύση κάθε στιγμή, οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 25% ενώ ταυτόχρονα η ισχύς αυξάνεται κατά 10%. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας εφαρμόζεται επίσης στον τομέα των πετρελαιοκινητήρων, με τους κινητήρες δεύτερης γενιάς 1.3 MultiJet να αποδίδουν ισχύ που φτάνει τους 95 HP. Με 8 ψεκασμούς καυσίμου ανά κύκλο λειτουργίας, ο κινητήρας 1.3 MultiJet II βελτιώνει τη ροπή στις χαμηλές στροφές μέχρι και 25% και μειώνει τις εκπομπές ρύπων κατά 6%.
Μια σημαντική ώθηση για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων δόθηκε από την αλματώδη ανάπτυξη του μεθανίου, του πιο φιλικού προς το περιβάλλον και οικονομικού καυσίμου που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Μια προφητική επιλογή, που ξεκίνησε πάνω από δέκα χρόνια πριν, κατέστησε τη Fiat αδιαφιλονίκητο πρωτοπόρο στην Ευρώπη στα εργοστασιακά συστήματα εφοδιασμού του κινητήρα με μεθάνιο (OEM), όπως αποδεικνύεται από τα σχεδόν 400.000 αυτοκίνητα με τεχνολογία Natural Power που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών και αστικών οχημάτων που χρησιμοποιούν διπλό καύσιμο (μεθάνιο/βενζίνη), ικανά να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη της αυτοκίνησης.
Επιπλέον, η Fiat διαθέτει και άλλες καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες δεν σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογία των κινητήρων, όπως το σύστημα Start&Stop, που περιλαμβάνεται στα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας Euro 5 και απενεργοποιεί αυτόματα τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη μέση κατανάλωση καυσίμου έως 12% στον αστικό κύκλο.
Η δεύτερη προσέγγιση της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η Fiat για την προστασία του περιβάλλοντος βασίζεται στην ευαισθητοποίηση των οδηγών για την υιοθέτηση μιας υπεύθυνης και οικολογικής χρήσης του αυτοκινήτου τους. Αυτές οι αρχές έχουν εφαρμοστεί στο eco:Drive, ένα πρωτοποριακό λογισμικό το οποίο, συνδεόμενο μέσω της θύρας USB του συστήματος Blue&Me, αναλύει την οδηγική συμπεριφορά και βοηθά τους οδηγούς να βελτιστοποιήσουν την κατανάλωση και να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων. Το eco:Drive είναι το πρώτο και μοναδικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους οδηγούς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και προσωπικές συμβουλές βασισμένες στο στιλ οδήγησής τους.
Από το λανσάρισμά της, τον Οκτώβριο του 2008, περίπου 140.000 οδηγοί έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή (δωρεάν από την ιστοσελίδα www.fiat.com/ecodrive) και περίπου 50.000 από αυτούς τη χρησιμοποιούν συστηματικά. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία από άποψη απήχησης, και πάνω απ’ όλα μια επιτυχία για το περιβάλλον, αν αναλογιστούμε ότι η κοινότητα eco:Ville έχει εξοικονομήσει συνολικά σχεδόν 3.000 τόνους CO2. Με το eco:Drive, η Fiat αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον της δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα της, αλλά και στους χρήστες τους, ενθαρρύνοντάς τους να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων που σχετίζονται με τις μετακινήσεις.
Το eco:Drive διατίθεται σε μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων της Fiat (500, 500C, Grande Punto, Punto Evo, Bravo, Croma, Qubo, New Doblo) και επαγγελματικά οχήματα Fiat Professional (Grande Punto Van, Punto Evo Van, Fiorino, Nuovo Doblo και Ducato). Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία Fiat (σύστημα Start&Stop και μεθάνιο) πρόσφατα εμπλουτίστηκε με την εισαγωγή του eco:Drive Fleet, μιας νέας και εύκολης στη χρήση έκδοσης της εφαρμογής, η οποία προορίζεται για την πιο αποδοτική διαχείριση του στόλου των επαγγελματικών αυτοκινήτων, προσφέροντας οφέλη για το περιβάλλον και την επιχείρηση.

Πηγή: Fiat Hellas