Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Το Hyundai ix35 επιλέχθηκε ως το μοναδικό όχημα για την πλατφόρμα δοκιμών με τεχνολογία κυψελών καυσίμου για την ευρωπαϊκή αγορά

Το Hyundai ix35 επιλέχθηκε ως το μοναδικό όχημα για την πλατφόρμα δοκιμών με τεχνολογία κυψελών καυσίμου για την ευρωπαϊκή αγορά

Το ix35 της Hyundai Motor Company έχει επιλεχθεί ως το μοναδικό όχημα για την πλατφόρμα δοκιμών κυψελών καυσίμου για την Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Hyundai Motor Group την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο όμιλος, του οποίου στις ναυαρχίδες των εταιρειών του περιλαμβάνονται η Hyundai και η Kia Motors Corp, δήλωσε ότι η επιλογή από το Κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα του στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Τα συστήματα κυψελών καυσίμου μετατρέπουν τη χημική ενέργεια από φυσικές πηγές καυσίμων, όπως το υδρογόνο, απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια. Τα συστήματα αυτά παρέχουν μια σχεδόν απεριόριστα καθαρή παροχή ενέργειας.

Υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρακολουθούν επίδειξη από τη Hyundai Motor της ηλεκτρικής έκδοσης του ix35 με τεχνολογία κυψελών καυσίμου, το οποίο έχει επιλεγεί ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Ο πέμπτος μεγαλύτερος όμιλος παγκοσμίως στον τομέα της αυτοκίνησης πρόσθεσε ότι το όχημα ελεύθερου χρόνου ix35 θα οδηγηθεί από τους νομοθέτες της ΕΕ και τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής στις Βρυξέλλες για έξι μήνες με σκοπό την αξιολόγησή του. Ο όμιλος Hyundai θα συμμετάσχει ενεργά στις προσπάθειες για τη διάδοση της τεχνολογίας οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην Ευρώπη.

Το ix35 με τεχνολογία κυψελών καυσίμου απελευθερώνει μόνο νερό ως υποπροϊόν της διαδικασίας μετατροπής. Έχει δοκιμαστεί στη μέγιστη ταχύτητα των 160 χιλιομέτρων την ώρα και μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χιλιόμετρα σε 12,8 δευτερόλεπτα ενώ έχει αυτονομία τουλάχιστον 650 χιλιομέτρων έχοντας εφοδιαστεί με υδρογόνο.

«Η συμφωνία της χρήσης πλατφόρμας δοκιμών θα ανοίξει νέους ορίζοντες για εμάς, ώστε να ηγηθούμε στην μελλοντική αγορά αυτοκινήτων που θα στηρίζονται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην ευρωπαϊκή αγορά» τόνισαν στελέχη του ομίλου Ηyundai.

Νέες τιμές για τα Ibiza & Leon Diesel

Mε ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2011, η SEAT Tεχνοκάρ ανακοινώνει νέες μειωμένες τιμές για τις εκδόσεις diesel των Ιbiza & Leon.

Πιο συγκεκριμένα το δημοφιλές Ισπανικό super mini με τον κορυφαίο κινητήρα 1.2 TDI Common Rail απόδοσης 75 hp, o οποίος καταναλώνει μόλις 3.8 lt καυσίμου ανά 100 χλμ (3.4 στην έκδοση E-Ecomotive), προσφέρεται πλέον στις ακόλουθες τιμές:

IBIZA SC 1.2 TDI CR COMFORT: €13.995 ή €13.035 με απόσυρση
ΙΒΙΖΑ SC 1.2 TDI CR COMOFRT E-ECOMOTIVE: €14.745 ή €13.785 με απόσυρση
Η επιβάρυνση για την 5θυρη έκδοση είναι €400.

Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός της έκδοσης Comfort είναι υπερπλήρης και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: ABS, 4 αερόσακους, Climatic, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, cruise control, προβολείς ομίχλης με λειτουργία cornering, τροχούς 15”, ράδιο CD ΜP3 με θύρα aux-in και χειριστήρια στο τιμόνι.

Αντίστοιχα, το Leon με το κινητήρα 1.6 ΤDI Common Rail 105hp, με κατανάλωση επίσης μόλις 3.8 λτ/100χλμ στην έκδοση E-Ecomotive, προσφέρεται επίσης σε νέες σημαντικά μειωμένες τιμές:

LEON 1.6 TDI CR STYLE E-ECOMOTIVE: €19.690 ή €18.260 με απόσυρση

Σημειώνεται ότι τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της SEAT συμμετέχουν κανονικά στο νέο προωθητικό πρόγραμμα της Τεχνοκάρ που προσφέρει «δωρεάν καύσιμα για 10.000 χλμ.» σε όλους τους νέους αγοραστές, ενώ όλες οι παραπάνω εκδόσεις δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας αφού οι εκπομπές CO2 είναι μικρότερες των 100 gr/km.

Ο Eugene Laverty στην επίσημη ομάδα της Aprilia το 2012

Με την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike 2012 ο Eugene Laverty βρίσκεται στην επίσημη ομάδα της Aprilia με μοτοσυκλέτα RSV4, μαζί με τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Max Biaggi.

Ο 25χρονος Ιρλανδός, γεννημένος στο Toomebridge στις 3 Ιουνίου 1986, που έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στη φετινή σεζόν του WSBK και κατέλαβε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των οδηγών, όντας το «ανερχόμενο αστέρι» της χρονιάς, υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα Aprilia Racing για τις αγωνιστικές περιόδους 2012 και 2013.

Η αγωνιστική περιουσία της διάσημης ιταλικής μάρκας ανέρχεται συνολικά σε 2 παγκόσμιους τίτλους στο WSBK, που κέρδισε το 2010 με τον Max Biaggi και την RSV4, 9 παγκόσμιους τίτλους στην κατηγορία off-road και 37 πρωταθλήματα στο ΜOTO GP, στέφοντας την Aprila ως την ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα με τις περισσότερες νίκες.