Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ένα εκατομμύριο κινητήρες από το εργοστάσιο της Kia Motors στη Σλοβακία

Η μονάδα παραγωγής της Kia Motors στην Zilina της Σλοβακίας γιόρτασε στις 11 Μαΐου την παραγωγή του ενός εκατομμυριοστού κινητήρα της. Η εγκατάσταση παράγει πάνω από 1.350 κινητήρες την ημέρα.

Ο κινητήρας ορόσημο είναι ένας βενζινοκινητήρας 1.4 λίτρων βενζίνης που τελικά θα τοποθετηθεί στο Kia cee'd. Αυτός ο αποτελεσματικός κινητήρας είναι από τους πιο δημοφιλείς κινητήρες στην ιστορία της εταιρίας. Έχει πρόσφατα ανανεωθεί και διατίθεται πλέον στo ανανεωμένο pro-cee’d. Είναι ατμοσφαιρικός, συνεχούς μεταβαλλόμενου χρονισμού βαλβίδων CVVT και προσφέρει δυναμικές επιδόσεις με μέγιστη ισχύ που φθάνει τους 105 ίππους στις 6.300 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 14kg.m στις 5.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ταύχτητα του ανανεωμένου pro-cee’d είναι 185km/h ενώ η επιτάχυνση 0-100 είναι 12,1’’ km/h (sec). Η κατανάλωση ανέρχεται στα 5,8lt/100χλμ με 139g/km CO2.

"Παρήγαμε ένα εκατομμύριο κινητήρες σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Αυτό είναι σαφώς ένα σημαντικό επίτευγμα, και υπογραμμίζει τη συνεχή προσπάθεια και δέσμευση των αφοσιωμένων υπαλλήλων μας", δήλωσε ο Myung-Chul Chung, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Σλοβακίας.

Οι κινητήρες βενζίνης αντιπροσωπεύουν το 60% της συνολικής παραγωγής από την έναρξη του εργοστασίου της Ζιλίνας το 2006. Η συνολική παραγωγή ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 300.000 μονάδες ετησίως, η οποία θα αυξηθεί σημαντικά σε 450.000 μονάδες ετησίως και θα φθάσει σε πλήρη παραγωγική ικανότητα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 μετά την πρόσφατη επέκταση των εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμα επέκτασης που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2011, είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης από την Kia Motors στην Σλοβακία που ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ καθώς επίσης και της δημιουργίας περισσοτέρων από 200 νέων θέσεων εργασίας.

Παγκόσμιος Ετήσιος Διαγωνισμός After Sales της SEAT

Στον Παγκόσμιο Ετήσιο Διαγωνισμό After Sales «TOP SERVICE PEOPLE» συμμετείχαν 26 χώρες με συνολικά 120 διαγωνιζόμενους τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Η ελληνική συμμετοχή αφορούσε στις ειδικότητες των τεχνικών συμβούλων και μηχανικών/διαγνωστών, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της εντατικής δουλειάς και της βαρύτητας που δίνει η Τεχνοκάρ στον τομέα του After Sales.

Οι συμμετέχοντες του τελικού διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, είχαν προκριθεί μετά από αυστηρούς και δύσκολους εθνικούς διαγωνισμούς, μέσα από γραπτές και πρακτικές εξετάσεις.

Οι συμμετέχοντες για την Ελλάδα ήταν οι εξής: Κατσίκης Κυριάκος, Σιδέρης Ευάγγελος & Τζανάκης Παναγιώτης.

Λανσάρισμα του Νέο Sportage και σε social media (facebook)

Με ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα, νέους κινητήρες και τολμηρό στυλ με δυναμική αισθητική, το νέο Kia Sportage αποτελεί τη νέα πρόταση της Kia Motors στην κατηγορία SUV. Οικονομικό, με ισχυρούς κινητήρες 1.600cc με 135 ίππους και ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων CO2 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για όσους έλκονται από την ιδέα ενός σύγχρονου, πολυτελούς και ασφαλούς οχήματος.


Υπό την καθοδήγηση του Peter Schreyer, επικεφαλής σχεδίασης της Kia, οι ομάδες σχεδίασης της Kia δημιούργησαν το Sportage τρίτης γενιάς ενσωματώνοντας τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Kia. «Ας δημιουργήσουμε ένα αντικείμενο πόθου» είπε ο
P. Schreyer στην ομάδα του. Το αποτέλεσμα είναι το νέο Sportage να διακρίνεται για την εξαιρετική σχεδίασή του, τις έντονες και δυναμικές γραμμές και το σπορ χαρακτήρα του. Έχει αποσπάσει άλλωστε και το διεθνές βραβείο σχεδιασμού “iF Product Design Award”. Η εντυπωσιακή εμφάνιση ολοκληρώνεται από την κολώνα C ανεστραμμένης γωνίας και από την δυναμική γωνία του παρμπριζ που «αγκαλιάζει» ομοιόμορφα την οροφή. Διαθέτει μεγάλα φώτα και τη χαρακτηριστική νέα μάσκα της Kia.

Εσωτερικά η αίσθηση είναι μοναδική. Η πολυτέλεια, η άνεση και τα εξαιρετικά υλικά χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητο. Το μεγαλύτερο αμάξωμα και το μακρύτερο μεταξόνιο, συν το επιπλέον εσωτερικό πλάτος διασφαλίζει ότι οι συνεπιβάτες του νέου Sportage θα απολαύσουν τον άπλετο χώρο και την ευρύχωρη καμπίνα του. Η υιοθέτηση της αντίστροφης γωνίας για την κολώνα C (είναι 186 χιλιοστά πιο πίσω σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο), και η τοποθέτησή της πίσω από τους πίσω επιβάτες παρέχει φως και ανεμπόδιστη ορατότητα.

Οδηγικά το νέο Sportage είναι απολαυστικό. Η υψηλότερη θέση οδήγησης παρέχει μία γενικότερη αίσθηση ελέγχου ενώ το εύρος των προηγμένων συστημάτων ασφάλειας του Sportage είναι σχεδιασμένο να βοηθά στην αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων. Περιλαμβάνει ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας (ESC), που διατηρεί τους τροχούς στο οδόστρωμα, το σύστημα υποβοήθησης φρένων (BAS), το οποίο προσθέτει τη σωστή δύναμη πέδησης, όταν απαιτείται, το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε κεκλιμένο επίπεδο (HAC), αλλά και το σύστημα υποβοήθησης κατάβασης σε κεκλιμένο επίπεδο (DBC). Επίσης το αυτοκίνητο παρέχει την βέλτιστη προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης. Διαθέτει 6 αερόσακους και έχει λάβει 5 αστέρια στο EuroNCAP που το ανέδειξαν ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία των μεσαίων μεγέθους SUV, ανάμεσα στα BMW X1, Hyundai ix35, Mercedes GLK και Mazda CX-7 λαμβάνοντας το 93% στην προστασία ενηλίκων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το νέο Sportage λανσάρεται και στα social media μέσω facebook. Ακολουθήστε την Kia στο facebook στο fun page Kia Greece.

Το νέο Sportage εισάγεται στην Ελλάδα με ένα κινητήρα βενζίνης 1.600cc με 135ps/6300σαλ με μπροστινή κίνηση και ένα κινητήρα diesel 1.700cc με 115ps/4000σαλ με μπροστινή κίνηση με πολύ καλή κατανάλωση και χαμηλούς ρύπους 158g/km & 139g/km αντίστοιχα.

Διαθέτει τον δυνατότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα άμεσου ψεκασμού ο οποίος μειώνει τους ρύπους και την κατανάλωση, μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής για καλύτερη ποιότητα καύσης. Η μέγιστη ροπή του αυτοκινήτου είναι για τη βενζίνη 16,8kg.m/4850σαλ, για το diesel στα 26,5kg.m/2000σαλ ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται στα 6,8lt/km και 5,3lt/km αντίστοιχα.

Διατίθεται σε έξι επίπεδα εξοπλισμού με την πρώτη έκδοση Sportage 1.6 Instyle να ανέρχεται στα € 18.975 με απόσυρση και εξοπλισμό ABS με EDB, ESP, HAC, DBC, 6ΑΒ, ενεργά προσκέφαλα, A/C,KES, Trip computer, cruise control, ζάντες αλουμι-νίου 16”, αισθητήρα βροχής, RCD/MP3, Bluetooth, USB/AUX κλπ. Στις πλουσιό-τερες εκδόσεις συναντούμε φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ηλεκτροχρωμικό εσωτερικό καθρέπτη με κάμερα οπισθοπορείας, πλήκτρο εκκίνησης «start button», ηλεκτρικά ανοιγόμενη πανοραμική ηλιοροφή, κά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο διατίθεται με δωρεάν service και οδική βοήθεια για 4 χρόνια καθώς επίσης και με τη μοναδική 7ετή πλήρη εργοστασιακή και μεταβι-βάσιμη εγγύηση της Kia.