Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ένα εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως για το Nissan QASHQAI

Η Nissan Motor Co. Ltd., ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις του Qashqai ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο παγκοσμίως (με στοιχεία βασισμένα στο τέλος του Ιανουαρίου 2011).

To Qashqai έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρωπαϊκή αγορά τον Μάρτιο του 2007 και ακολούθως την ίδια χρονιά στην Ιαπωνία και στις υπόλοιπες αγορές της Υφηλίου. Χωρίς καμιά εξαίρεση, όλες αυτές οι αγορές εξήραν την ποιότητα και την υψηλή απόδοση του νέου αυτού μοντέλου της Nissan.

Eιδικά για την Ευρώπη, το Qashqai αποτέλεσε κάτι το διαφορετικό για την αγορά αυτοκινήτου αποπνέοντας ένα έντονο αλλά συνάμα και διακριτικό στυλ. Με μια εμφάνιση μεταξύ ενός παραδοσιακού hatchback και ενός ακμαίου, υπερυψωμένου SUV, το Qashqai κατάφερε επιτυχώς να συνδυάσει δύο διαφορετικές κατηγορίες και να ικανοποιήσει με αυτό τον τρόπο στο έπακρο, τη φαντασία του αγοραστικού κοινού. Όντας ανανεωμένο από τον Μάρτιο του 2010 με φρέσκο design και βελτιστοποιημένη τόσο την κατανάλωση του καυσίμου όσο και των εκπομπών CO2, συνεχίζει ακάθεκτο την δυναμική πορεία του και παραμένει ο “στυλοβάτης” των μοντέλων της Nissan επί 4 συναπτά έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κερδίσει αρκετά βραβεία του ‘Car of the Year' σε πολλές χώρες, όπου μάλιστα αυτή την χρονιά, κατατάχθηκε τρίτο από την Γερμανική –και μεγαλύτερη στην Ευρώπη- λέσχη αυτοκινήτου, την ADAC, λαμβάνοντας το βραβείο Yellow Angel για την ποιότητά του. Μάλιστα αποτελεί το μοναδικό μη ευρωπαϊκής προέλευσης αυτοκίνητο που λαμβάνει αυτή τη διάκριση στην Γερμανία.

Fiat 500 Coupe Zagato

H Fiat παρουσιάζει στη Γενεύη το 500 Coupe Zagato. Το 500αράκι μετατράπηκε σ’ ένα coupe και έχει σχεδιαστεί από το στούντιο Centro Stile design το οποίο ανήκει στο Fiat Group. Το 500 Coupe Zagato έχει εμπνευστεί από το original Coupe Zagato του 1952 το οποίο είχε σχεδιαστεί από το ίδιο στούντιο. Έχει μήκος 3.55 μέτρα, 1.63 μέτρα μήκος, 1.49 μέτρα ύψος και 2.30 μέτρα μεταξόνιο.




Σχεδιαστικά διαθέτει χρωμιομένες ζάντες 17″ με ελαστικά 205/40. Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένας δίχρωμος δερμάτινος διάκοσμος με σκουρόχρωμη οροφή. Μηχανικά υπάρχει ο 900cc TwinAir δικύλινδρος κινητήρας απόδοσης 105 ίππων με 155 Nm ροπής.

Jaguar XKR-S

Η Jaguar παρουσίασε στην Γενεύη την XKR-S. Η XKR-S διαθέτει έναν επιθετικό προφυλακτήρα, αεροδυναμικά πλαϊνά spoiler, μαύρη γρίλια, LED προβολείς ομίχλης, διαχύτη και μια μεγάλη αεροτομή.

Μηχανικά έχει τοποθετηθεί ένας V8 5.0 λίτρων κινητήρας που αποδίδει 550 άλογα 680 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4.2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα.

Opel: «Η Επιτυχία μας Οφείλεται στα Αυτοκίνητά μας»

Ο Πρόεδρος της Opel, Nick Reilly, εγκαινίασε τον εκθεσιακό χώρο της εταιρίας από το Rüsselsheim στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου) με αισιόδοξο βλέμμα στο 2011. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο περίπτερο της Opel με τον Dan Akerson, Πρόεδρο & CEO της General Motors, ο Reilly δήλωσε ικανοποιημένος από την ισχυρή πρόοδο της εταιρίας την περσινή χρονιά. Τόνισε το γεγονός ότι η Opel είναι από τις λίγες κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της σε μία γενικά αδύναμη Ευρωπαϊκή αγορά το 2010. Η Opel μαζί με τη Βρετανική Vauxhall αύξησαν το μερίδιο αγοράς σε 18 από τις 27 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και η Ισπανία. Αλλά και στην αγορά της Γερμανίας, στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2100 παρατηρήθηκε μία σαφής, σταθερά ανοδική τάση.
«Ο λόγος της επιτυχίας μας οφείλεται σαφέστατα στα προϊόντα μας» δήλωσε ο Nick Reilly. «Συνεχίσαμε να επενδύουμε στην προϊοντική εξέλιξη, στις καινοτομίες και τις τεχνολογίες, ακόμα και σε εποχές που κάτι τέτοιο ήταν οικονομικά δύσκολο. Και αυτό αποδίδει καρπούς τώρα».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Dan Akerson υπογράμμισε τη σημαντική θέση της Opel στους κόλπους της General Motors: «Η εξαιρετική τεχνογνωσία της Opel παίζει ζωτικό ρόλο στην παγκόσμια προϊοντική γκάμα μας». Και πρόσθεσε ότι οι αρχιτεκτονικές οχημάτων που δημιουργήθηκαν στη Γερμανία αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιτυχίας της GM.
Akerson: «Η GM υποστηρίζει την Ευρώπη, τη μάρκα Opel, τους εργαζόμενους και ασφαλώς τους σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες μας». Μαζί με την πρέσβειρα της Opel Katie Melua, οι Dan Akerson και Nick Reilly παρουσίασαν την έκδοση μαζικής παραγωγής του ηλεκτρικού Opel Ampera. Η Βρετανίδα ερμηνεύτρια οδήγησε το ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας στη σκηνή της Γενεύης σηματοδοτώντας την παγκόσμια πρεμιέρα του. Οι πρώτες παραδόσεις του Ampera σε πελάτες θα γίνουν πριν το τέλος της φετινής χρονιάς. Έτσι η Opel εκπληρώνει την υπόσχεσή της να γίνει η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που θα φέρει αυτή την εξαιρετικά καινοτόμο τεχνολογία στην Ευρώπη. Περίπου 3.000 υποψήφιοι αγοραστές του Ampera έχουν ήδη εγγραφεί στο website της Opel.
Οι επισκέπτες του Σαλονιού θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τη μελλοντική γενιά του Opel Zafira: Το Zafira Tourer Concept προάγει την ευελιξία εσωτερικού σε νέα επίπεδα τεχνολογίας και άνεσης, μέσα την εικόνα ενός υπέρκομψου Σαλονιού πάνω σε Τροχούς. Στη συνέντευξη τύπου, ανακοινώθηκε ότι, στο μέλλον, το Zafira Tourer θα προστεθεί στη γκάμα πολυμορφικών οχημάτων της Opel.
Άλλα εκθέματα της Γενεύης που προδιαγράφουν το μέλλον της Opel ως ηγέτιδας στη βιώσιμη μετακίνηση είναι οι τελευταίες εκδόσεις ecoFLEX. Στο περίπτερο της μάρκας εκτίθενται επίσης τα ανανεωμένα μοντέλα Corsa και Antara.