Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο Alejandro Mesonero-Romanos, νέος Διευθυντής Σχεδιασμού της SEAT

Ο Alejandro Mesonero-Romanos, 43 ετών, αναλαμβάνει νέος διευθυντής σχεδιασμού της SEAT, από την 1η Αυγούστου. Ο Mesonero-Romanos αναλαμβάνει έτσι τα καθήκοντα του Luc Donckerwolke, ο οποίος θα είναι πλέον υπεύθυνος στον τομέα προηγμένου σχεδίου του Volkswagen Group.

Ο νέος υπεύθυνος σχεδιασμού της SEAT ενσωματώθηκε στο Volkswagen Group το 1995 για να εργαστεί πάνω στη σχεδίαση διαφόρων μοντέλων της ισπανικής μάρκας. Από το 1997, ανέπτυξε την επαγγελματική του καριέρα στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδιασμού του Volkswagen Group στην Ισπανία, όπου ήταν υπεύθυνος στον τομέα εξωτερικού σχεδιασμού για διάφορα projects για τις μάρκες SEAT, Volkswagen και Audi. Το 2001 μεταπήδησε στη Renault για να διευθύνει διάφορα σχεδιαστικά projects και από το 2007, διηύθυνε τον τομέα του προηγμένου σχεδιασμού. Το 2009, ο Mesonero-Romanos έγινε διευθυντής σχεδιασμού της Renault Samsung Motors στην Κορέα.

Ο Luc Donckerwolke βρίσκεται στις τάξεις του Volkswagen Group από το 1992. Στην αρχή εργάστηκε ως σχεδιαστής της Audi, πριν μεταφερθεί στη Skoda, όπου το 1994 ανέλαβε το συντονισμό του εξωτερικού σχεδιασμού και ανέπτυξε την νέα φιλοσοφία σχεδίου για τη μάρκα. Δύο χρόνια αργότερα το 1996, επέστρεψε στην Audi και ανέλαβε υπεύθυνος στον τομέα του εξωτερικού σχεδίου στο Μονάχο και αργότερα στο εργαστήριο σχεδίου του Ingolstadt. Το 1998 μεταφέρθηκε στη Lamborghini σαν υπεύθυνος σχεδίου και το 2003 ανέλαβε τη διεύθυνση αυτού του τομέα για τη μάρκα στο Volkswagen Group.To 2005, ο Donckerwolke διορίστηκε διευθυντής σχεδιασμού της SEAT.

Ένα γρήγορo Datsun...


Ο Αμερικανός John Wayland, μηχανικός στο επάγγελμα, τροποποίησε το Datsun και εγκατέστησε μια πανίσχυρη ηλεκτρική μηχανή που μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα, γρηγορότερο δηλαδή από τα περισσότερα σπορ αυτοκίνητα. Μπορεί να διανύσει 144 χιλιόμετρα δίχως να χρειαστεί στο ενδιάμεσο επαναφόρτιση και με τους 500 ίππους, καλύπτει 400 μέτρα σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα. Σε πίστα δοκιμών, το Datsun, που έχει ονομαστεί White Zombie, «έβαλε» κάτω μία Maserati. Το ηλικίας 39 ετών Datsun 1200 πρόκειται να γράψει ιστορία ως το γρηγορότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο κόσμο.

Ο μηχανικός, αρχικά πήρε το σασί ενός Datsun 1972, και τοποθέτησε μία δικής του κατασκευής ηλεκτρική μηχανή. Επίσης, εγκατέστησε και μία μπαταρία πολυμερών λιθίου που το τροφοδοτεί συνολικά με ενέργεια 335 volts ή με 22.7ΚWh.