Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά: Αυτοκίνητο που οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου

Η Aixam (Εξάμ) είναι μία γαλλική μάρκα που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων και επαγγελματικών οχημάτων. Στη χώρα μας βρίσκεται από το 2004 και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει, μέσω της εισαγωγικής εταιρείας, σχεδόν 130 αυτοκίνητα.



Χαρακτηριστικά

Πλέον ξεκίνησε η διάθεση ενός νέου μοντέλου με την ονομασία City, το οποίο μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και αυτοί που δεν διαθέτουν δίπλωμα αυτοκινήτου, αλλά δίπλωμα για μοτοποδήλατο. Το νέο αυτό μοντέλο είναι εφοδιασμένο με κινητήρα diesel δικύλινδρο υδρόψυκτο 400 κ.εκ., προερχόμενο από την ιαπωνική Kubota. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 5,5 ίππους και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι τα 45 χλμ./ώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, που κυμαίνεται, σύμφωνα με την εταιρεία, στα 2,97 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το βάρος του Aixam City είναι 350 κιλά και μπορεί να μεταφέρει δύο επιβάτες και τις αποσκευές τους (όπως το Smart).


Τα έξοδα για τον ιδιοκτήτη του γαλλικού μοντέλου είναι περιορισμένα από πλευράς κατανάλωσης, τελών κυκλοφορίας (15 ευρώ) και κόστους χρήσης. Σύμφωνα με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία, το service, το οποίο κοστίζει 100 ευρώ, γίνεται κάθε 5.000 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει λάδια, φίλτρο αέρος, φίλτρο λαδιού και φίλτρο πετρελαίου. Επιπλέον, κάθε 15.000 γίνεται έλεγχος ιμάντα και αλλάζεται, μόνο εάν χρειάζεται. Το Aixam κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, City, City S και GTO (φωτογραφία), και εισάγεται από την εταιρεία «Σαραντόπουλος» με τιμές πάνω από 11.000 ευρώ.

Πηγή: zoogla.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & θράκης

Τα αυτοκίνητα που "έβγαλαν τα λεφτά τους" από το 1990 μέχρι σήμερα

H λίστα με τις 12 πιο επικερδής σειρές αυτοκινήτων στον κόσμο από το 1990, όπως δημοσιεύτηκε στο Automotive News Europe. Σύμφωνα με την έρευνα, οι σειρές αυτοκινήτων που είναι πρώτες στην λίστα,από το 1990 μέχρι σήμερα,απέφεραν καθαρό κέρδος 108 δισεκατομύριων δολλάριων όσο δηλαδή όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της λίστας μαζί!


1. Ford F series
2. GM full-sized pickups
3. Dodge Ram
4. Mercedes S class
5. BMW 5 series
6. BMW 3 series
7. Mercedes E class
8. Lexus RX SUV
9. Jeep Grand Cherokee
10. Honda Accord
11. Porsche 911
12. Toyota Camry

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Εκπτώσεις Honda μέχρι το τέλος της απόσυρσης

H Honda συνεχίζει τις προσφορές, συνδυάζοντας το όφελος απόσυρσης, με την επιπλέον έκπτωση της Honda! Έτσι, μέχρι τις 31/12 που λήγει η απόσυρση, το Honda JAZZ (Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2009) γίνεται δικό σου μόνο με €12940 και το Honda CIVIC, μόνο με €14940!

Και όσοι σκέφτονται... υβριδικά μπορούν να ενημερωθούν για το όφελος απόκτησης του Honda Jazz Hybrid!!!


Πηγή: Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Κατοχυρώθηκε ελληνική πατέντα για καύσιμα από υδρογόνο!

Καύσιμα από υδρογόνο και μάλιστα όχι απαραίτητα καθαρό, μπορεί να παράξει η ευρεσιτεχνία που έχει κατοχυρώσει η ομάδα του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση.


Τη νέα αυτή πατέντα που ήδη κυκλοφορεί σε εφαρμογές στο εξωτερικό παρουσίασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο κ. Καλλίτσης μιλώντας στη συνάντηση επιστημόνων και εκπροσώπων επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα RoleMak για τη διάχυση και αξιοποίηση της τεχνολογίας των οργανικών ηλεκτρονικών.

Όπως είπε ο κ Καλλίτσης «με τη νέα αυτή μετατροπή μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την ενέργεια που μένει αναξιοποίητη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες». Η πατέντα μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια χρησιμοποιείται ήδη από το EuropeanSpaceCenter για την ενεργειακή αυτονομία των δορυφόρων.

«Προς το παρόν οι εφαρμογές μετατροπής ενέργειας είναι περιορισμένες. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος με μια φιάλη φυσικού αερίου να τροφοδοτήσει ενεργειακά ένα τροχόσπιτο, ή ακόμη και ένα σπίτι» εξήγησε ο κ Καλλίτσης.

Ο υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RoleMakπου χρηματοδοτείται με 24,7 εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε και του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, εξήγησε ότι θα γίνουν και άλλες σημαντικές ερευνητικές και επιχειρηματικές συναντήσεις μέσα στους επόμενους μήνες προκειμένου να αναπτυχθούν στενότερες επαφές μεταξύ των ερευνητών και του επιχειρηματικού κλάδου.

Πηγή: pathfinder.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Eντυπωσιάζει το νέο εργοστάσιο της Mc Laren . Ρίξτε μια ματιά!

H Mc Laren έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο παρουσιάζει το νέο Κέντρο Παραγωγής στο Woking της Αγγλίας. Στο νέο κέντρο πρόκειται να κατασκευαστεί, με άκρα μυστικότητα και το νέο supercar MP4-27 που προορίζεται για διάδοχος του δημοφιλούς Maclaren F1.



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Δημοπρασία οχημάτων στις 30 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη

Νέα δημοπρασία οχημάτων διενεργεί ο ΟΔΔΥ Θεσσαλονίκης στις 30/11/2011. H δημοπρασία αφορά τροχοφόρα, δίκυκλα και αυτοκίνητα για κυκλοφορία και για διάλυση. Οι όροι που έχει θέσει ο ΟΔΔΥ σχετικά με την εξόφληση αυτών οχημάτων είναι ιδιαίτερα ευνοικοί, γι΄αυτό αν ψάχνετε αυτοκίνητο μεταχειρισμένο αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά, πατώντας εδώ!



Συγκεκριμένα:

"Όσοι από τους συμμετέχοντες αναδειχθούν τελευταίοι πλειοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν αμέσως το 10% της τιμής πλειοδοσίας σε μετρητά και να υπογράψουν το σχετικό πρακτικό. Το υπόλοιπο 90% της τιμής πλειοδοσίας υποχρεούνται να το καταβάλουν, μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος από το Δ.Σ., είτε σε ΜΕΤΡΗΤΑ, οπότε έχουν ΕΚΠΤΩΣΗ 30%, είτε με ΔΟΣΕΙΣ, που ορίζονται για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα σε 72 ΜΗΝΙΑΙΕΣ, ΙΣΟΠΟΣΕΣ και ΑΤΟΚΕΣ, δια δε τους υπόλοιπους αγοραστές σε 24 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ αντίστοιχα, ΙΣΟΠΟΣΕΣ και ΑΤΟΚΕΣ. Και στις δύο, επομένως, περιπτώσεις ο συνολικός χρόνος εξόφλησης είναι 6 ΧΡΟΝΙΑ. Οι μηνιαίες δόσεις δε μπορεί να είναι κατώτερες των 60 EURO και οι τριμηνιαίες κατώτερες των 240 EURO.
Για να έχει ο αγοραστής το δικαίωμα να πληρώσει με δόσεις, οφείλει, προς εξασφάλιση του πιστουμένου τιμήματος, να προσκομίσει στον ΟΔΔΥ Α.Ε. ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ κατά το υπόδειγμα που χορηγεί ο Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε. . Αν είναι εν ενεργεία (όχι συνταξιούχος) Δημόσιος Υπάλληλος ή υπάλληλος του Δημόσιου Τομέα, γενικότερα, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων όλων των αναγνωρισμένων στην Ελλάδα Τραπεζών, καθώς και των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΑ κ.λ.π.), όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 και 2 του Ν.2414/1996, μπορεί, αντί εγγυητικής επιστολής, να προσκομίσει ΒΕΒΑΙΩΣΗ της Υπηρεσίας του με την οποία η Υπηρεσία του να αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρακρατεί από το μηνιαίο μισθό του το ποσό των δόσεων (υπόδειγμα βεβαίωσης επισυνάπτεται του παρόντος).
Έναντι αυτού του μοναδικού πλεονεκτήματος, που έχουν οι ανωτέρω υπάλληλοι να διακανονίζουν με δόσεις χωρίς να προσκομίζουν εγγυητική επιστολή, τους επιβάλλονται ορισμένες υποχρεώσεις ως προς το χρόνο μεταβίβασης του αγοραζομένου τροχοφόρου κ.λ.π. (βλέπε άρθρο 37).

Τα εκποιούμενα από τον ΟΔΔΥ Α.Ε. τροχοφόρα υπόκεινται στον τεχνικό έλεγχο του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών (Κ.Τ.Ε.Ο.). Τυχόν ελλείψεις, που θα επισημανθούν, αποκαθίστανται με ευθύνη και με δαπάνες του αγοραστή."

Πηγή: www.oddy.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Το νέο SEAT Mii κατακτά 5 αστέρια στο Euro NCAP

Το Mii, το νέο αυτοκίνητο πόλης της SEAT, κατέκτησε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστεριών από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) κατά την διάρκεια του τελευταίου γύρου δοκιμών αξιολόγησης.

Στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αξιολογούνται από το Euro NCAP, το Mii πέτυχε συνολική βαθμολογία 89% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, με την μέγιστη δυνατή βαθμολογία στην προστασία των επιβατών σε μετωπική σύγκρουση.
Το Euro NCAP κάνει ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στο επίπεδο της προστασίας που παρέχεται στα γόνατα και στους μηρούς των εμπρός επιβατών.

Στην ασφάλεια των παιδιών το Mii, σκόραρε 80%. Κορυφαία βαθμολογία απέσπασε επίσης στην προστασία ενός ανδρείκελου ηλικίας τριών ετών στα δυναμικά test.

Στην προστασία των πεζών το Mii σκόραρε με 46%, ενώ για τον εξοπλισμό ασφαλείας του το Mii σημείωσε βαθμολογία 86% σε αναγνώριση του υψηλού προσφερόμενου επιπέδου με το σύστημα ESP να αποτελεί standard εξοπλισμό για όλη την ευρωπαϊκή γκάμα.

Το SEAT Mii με την παραπάνω υψηλή βαθμολογία που απέσπασε από το Euro NCAP μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Προκειμένου να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια του ως ένα ασφαλές μικρό αυτοκίνητο, το Mii προσφέρεται με το πρωτοποριακό σύστημα City Safety Assist. Ένας αισθητήρας τεχνολογίας laser αναγνωρίζει την ύπαρξη άλλων οχημάτων μπροστά και το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για το ενδεχόμενο ατυχήματος σε συνθήκες οδήγησης σε πόλη όταν το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει. Επιπλέον, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε το σύστημα ακινητοποιεί το Mii αυτόματα.

Το SEAT Mii είναι αρχικά διαθέσιμο σε μια compact 3-θυρη έκδοση, ιδανική για την οδήγηση στην πόλη, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η 5-θυρη. Εξοπλισμένο με κινητήρα 1.0 λίτρων με απόδοση 60 ή 75 ίππων, το Mii συνδυάζει ένα νεανικό σχεδιαστικό στυλ μαζί με χρήσιμη τεχνολογία προκειμένου να προσφέρει κάτι νέο στους οδηγούς πόλης που χρειάζονται ένα μικρό αυτοκίνητο ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της πολυάσχολης καθημερινότητας τους.

Οι πωλήσεις του SEAT Mii θα ξεκινήσουν στην Ισπανία πριν από το τέλος του χρόνου ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη από την άνοιξη του 2012. Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.