Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η SEAT ξεκίνησε την παραγωγή του Audi Q3 στο Martorell

Η SEAT μόλις ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Audi Q3. Το πρώτο αυτοκίνητο του μικρότερου SUV της Audi κατασκευάστηκε ήδη στο Martorell και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που άρχισε το 2009, όταν η γερμανική μάρκα παρέδωσε το έργο στην SEAT. Επιπλέον, το Audi Q3 είναι το πρώτο Premium όχημα στην ιστορία που κατασκευάζεται σε μια ισπανική μονάδα παραγωγής.

Μέχρι το 2012 και μετά το πρώτο πλήρες έτος παραγωγής, η Audi σχεδιάζει να έχουν παραδοθεί περίπου 100.000 αυτοκίνητα του νέου μοντέλου. Το Q3 θα κατασκευάζεται σε τρεις βάρδιες και θα συμβάλλει αποφασιστικά στην υποστήριξη του στόχου της επίτευξης της πλήρους δυναμικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου στο Martorell.

Ο Αντιπρόεδρος Παραγωγής της SEAT, Wolfram Thomas, αναγνώρισε «την ουσιαστική συνεργασία όλων όσων συμμετείχαν στο Q3 project κατά τα τελευταία δύο έτη». Υπογράμμισε ότι το νέο μοντέλο «είναι άλλο ένα παράδειγμα της εμπιστοσύνης του Ομίλου Volkswagen, και ιδιαίτερα της Audi στην SEAT, και την ίδια στιγμή, απόδειξη του υψηλού επιπέδου κατάρτισης και ικανοτήτων των επαγγελματιών της SEAT ώστε να κατασκευάζουν ένα premium όχημα όπως είναι το Q3».

Στην συνέχεια ο Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Audi, Frank Dreves τόνισε «η κατασκευή του Q3 αποτελεί παράδειγμα για το πως μπορούμε να επωφεληθούμε από συνέργιες εντός ενός ομίλου ώστε να εντείνουμε την ανταγωνιστικότητα μας. Το εργοστάσιο στο Martorell είναι μία εξαιρετική μονάδα παραγωγής με υψηλά ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που εργάζεται ώστε να ανταποκριθεί στα πρότυπα του άριστου που απαιτεί η μάρκα μας. Το Q3 σίγουρα φέρει τη σφραγίδα ποιότητας της Audi».

Η κατασκευή του νέου Q3 δημιουργεί 1.500 θέσεις εργασίας στην SEAT, εκ των οποίων οι 700 δημιουργήθηκαν πρόσφατα. Οι νέες προσλήψεις προσωπικού ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Συνολικά, περίπου 1.200 άτομα συμμετείχαν σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, διάρκειας 176 ωρών που σχεδιάστηκε ειδικά για το Q3. Επιπλέον η σύμβαση παραχώρησης κατασκευής του Q3 στην SEAT δίνει την δυνατότητα να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ισπανίας.
Ο Όμιλος VW έχει επενδύσει μέσω της SEAT και της Audi περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και της υποδομής που απαιτείται για την παραγωγή του Q3, οι οποίες είναι από τις πιο σύγχρονες στον κόσμο. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε μια νέα μονάδα συναρμολόγησης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, εξοπλισμένη με 450 υπερσύγχρονα ρομπότ για την παραγωγή του. Ορισμένες από τις τεχνικές καινοτομίες περιλαμβάνουν την χρήση για πρώτη φορά “θόλου οροφής”, μια εφεύρεση που εφαρμόστηκε στο τμήμα κοπής λαμαρινών στο εργοστάσιο της Audi στο Ingolstadt στην Γερμανία. Αυτός ο “θόλος”, σε συνεργασία με τα ρομπότ, χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση της οροφής πάνω στο σασί του αυτοκινήτου.
Χάρη στον ελαφρύ σχεδιασμό του, η βασική έκδοση του Q3 ζυγίζει λιγότερο από 1.500 κιλά. Το καπό του κινητήρα και η πίσω πόρτα όπου βρίσκονται τα φώτα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ενώ η ασφαλής και σταθερή καμπίνα επιβατών διαθέτει πολλούς υπερ-υψηλής αντοχής χάλυβες.

Η Audi με το νέο compact SUV, επιχειρεί να εισέλθει σε νέα κατηγορία αγοράς και να καταλάβει την πρώτη θέση στους κατασκευαστές αυτοκινήτων premium.
Το Audi Q3 είναι ένα compact σπορ SUV αυτοκίνητο που μπαίνει στην οικογένεια των Audi Q, μεταξύ του Audi Q5 (κατασκευάζεται στο Ingolstadt) και του Audi Q7 (κατασκευάζεται στην Μπρατισλάβα). Συνδυάζει τον σχεδιασμό και τις δυναμικές επιδόσεις ενός compact αυτοκινήτου με την ευρυχωρία και την πολυχρηστικότητα ενός SUV και εντάσσεται στην κατηγορία των premium compact SUV αυτοκινήτων.