Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Citroen C5 Facelift


Το ανανεωμένο Citroën C5 ξεκινά την πορεία του στην Ελληνική αγορά. Με διακριτικές αισθητικές αλλαγές που τονίζουν ακόμα περισσότερο το ξεχωριστό του χαρακτήρα, το νέο C5 εφοδιάζεται με νέους δυναμικούς, όσο και οικονομικούς κινητήρες.

Οι εξωτερικές αλλαγές είναι περιορισμένες και αφορούν τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED, καθώς και τα πίσω όπου το κάλυμμα διαθέτει νέα σκουρόχρωμη απόχρωση.



Στα μηχανικά μέρη οι αλλαγές αφορούν τα κινητήρια σύνολα (στο σύνολο τους προδιαγραφών Euro V) οπού εκτός από την βελτιωμένη εκδοχή του γνωστού 1.6THP, διαθέσιμος θα είναι και ο νέος για το μοντέλο κινητήρας 1.6VTi.


Αναλυτικά:
  • Νέος ατμοσφαιρικός κινητήρας 1.6VTi που συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτοματοποιημένο κιβώτιο έξι σχέσεων (MCP).
  • Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6THP έχει βελτιωθεί εκπέμποντας ακόμα χαμηλότερες τιμές CO2 (153g/km αντί για 167g/km). Αυτή η διαφορά επιφέρει σημαντικά οφέλη και όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας που διαμορφώνονται σε 229ευρώ από 334ευρώ.

To νέο Citron C5 υπάγεται στην εμπορική πολιτική της Citroën Hellas με Green Bonus Απόσυρσης 3.430 €. 

Η κρίση χτυπάει και τους ελέφαντες!

Η κρίση χτυπάει και τους ελέφαντες! Αναγκάζονται να πλύνουν αυτοκίνητα για να βγάλουν τα προς το ζην!

Selenia Multipower Gas 5W-40 για υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα


Ξεκίνησε η διάθεση στην ελληνική αγορά του νέου λιπαντικού Selenia Multipower Gas 5W-40. Πρόκειται για ένα πλήρως συνθετικό λιπαντικό σχεδιασμένο για βενζινοκινητήρες (υπερτροφοδοτούμενους ή ατμοσφαιρικούς) που χρησιμοποιούν ως καύσιμο και φυσικό αέριο (CNG) ή υγραέριο (LPG).
H μοναδική του σύσταση ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που δημιουργεί η χρήση CNG ή LPG, τα οποία δεν έχουν λιπαντικές ιδιότητες όπως η βενζίνη.

Πιο συγκεκριμένα, το Selenia Multipower Gas 5W-40:

  • Βελτιώνει την προστασία των βαλβίδων από την αυξημένη φθορά που προκαλείται από τα CNG ή LPG

  • Εξουδετερώνει τα συμπλέγματα οξέων που δημιουργούνται κατά την καύση CNG/LPG

  • Αποτρέπει τη μείωση της απόδοσης του κινητήρα

  • Μειώνει τη φθορά των ωστηρίων (μέσω ενός νέου ειδικού προσθέτου)

  • Έχει χαμηλό ιξώδες που βελτιώνει την κρύα εκκίνηση του κινητήρα

  • Αυξάνει την οικονομία καυσίμου

  • Είναι συμβατό ακόμα και με τους πιο εξελιγμένους τριοδικούς καταλύτες

  • Είναι κατάλληλο για κινητήρες Euro 5
    Το Selenia Multipower Gas έχει μια ειδική φόρμουλα που μέσω των αναθυμιάσεων του λιπαντικού επιτυγχάνει κορυφαία απόδοση στην επικόλληση του λιπαντικού ανάμεσα στις βαλβίδες και τις έδρες του, μειώνοντας τις τριβές και διατηρώντας καθαρό το διάστημα ανάμεσά τους.
    Ο αυξημένος αρχικός βαθμός αλκαλικότητας (ΤΒΝ) συνεισφέρει στην εξουδετέρωση της οξύτητας του λιπαντικού, αποτρέποντας τη χημική φθορά των μηχανικών μερών καθ' όλη τη διάρκεια της χρήσης του μέχρι την επόμενη αλλαγή λαδιού. Το Selenia Multipower Gas 5W-4 καλύπτει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές: SAE 5W-40, API SM, ACEA A3/B4/C3, FIAT 9.55535-T2.
    Η διάθεση όλων των προϊόντων Selenia στην ελληνική αγορά γίνεται μέσω του επίσημου δικτύου της Fiat Group Automobiles Hellas.

  • Ουόου!!! (Χιούμορ Σώτου)




    Έλα...!
    ...έλα να το κλέψεις άν σου βαστάει, τώρα που έβαλα το TESLA!

    Βραβείο για το σύστημα ICT


    Το σύστημα ICT του Nissan LEAF κερδίζει το βραβείο  εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, GSMA Award 2011.
    Καλύτερη καινοτομία εφαρμογών  κινητής τηλεφωνίας για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές.


    Βαρκελώνη, Ισπανία (15 Φεβρουαρίου, 2011) - Η Nissan Motor Co, Ltd, η AT & T , η NTT DoCoMo Inc, και η Telenor Connexion ανακοίνωσαν  ότι το λειτουργικό σύστημα  του Nissan LEAF που διατίθεται στην αγορά ως Nissan Connect, έλαβε το βραβείο Global Mobile Awards 2011 ως την "Καλύτερη καινοτομία εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας για την αυτοκινητοβιομηχανία και τις μεταφορές" στο GSMA Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. 
      
    Τα βραβεία GSMA’s Global Mobile Awards προσφέρουν την ευκαιρία σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο παγκόσμιο στερέωμα των εφαρμογών κινητών τηλεπικοινωνιών, να αναδείξουν τα πιο πρόσφατα και καλύτερα προϊόντα - υπηρεσίες στο αντικείμενο αυτό.Η υπηρεσία τηλεματικής είναι εγκατεστημένη σε όλα τα νέα Nissan LEAF. Πρωτοξεκίνησε ως εφαρμογή στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ το Δεκέμβριο του 2010 και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το τρέχον τρίμηνο του έτους. Αυτή η υπηρεσία με την ονομασία ICT (Information and Communication Technology System for electric vehicles) συμβάλλει στο να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και ασφάλεια για τους ιδιοκτήτες Nissan LEAF, καθώς παρέχει πραγματικά δεδομένα  που είναι σημαντικά για την διαμόρφωση μιας αντίληψης στην κοινωνία για χαμηλές εκπομπές ρύπων άνθρακα στο μέλλον.


    Με το σύστημα ICT, οι ιδιοκτήτες ενός Nissan LEAF είναι συνεχώς συνδεδεμένοι με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βελτιστοποιήσουν την εμπειρία που τους παρέχει η οδήγηση ενός 100% ηλεκτροκίνητου οχήματος.  Το κέντρο ελέγχου και πληροφοριών της NISSAN – CARWINGS, επικοινωνεί με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου  μέσω μια εγκατεστημένης μονάδας τηλεματικής. Το ICT  περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, όπως το  ιστορικό χρήσης του και την κατάσταση των  μπαταριών. Επιπλέον διαθέτει τηλεχειρισμό  για την φόρτιση των μπαταριών και τον έλεγχο του κλιματισμού. Παράλληλα, ο έλεγχος του συστήματος μπορεί να  γίνει από μια ειδική ιστοσελίδα για τους ιδιοκτήτες του οχήματος, μέσω κινητών τηλεφώνων, smart phones και υπολογιστών, προκειμένου να διαχειριστούν τη χρήση της ενέργειας του αυτοκινήτου. 

    Toyota Verso-S

    Το νέο Toyota Verso-S με μήκος μόλις 3.99 διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα. Διαθέτει μόνο έναν κινητήρα 1.33 λίτρων Dual VVT-I απόδοσης 99 ίππων με 13 κιλά ροπής (ίδιος με αυτό των Yaris, IQ και Auris). Τα 0-100 έρχονται σε 13.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ανέρχεται στα 170 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας καταναλώνει 4.6 λίτρα/100 χλμ ενώ με τον αυτόματο κιβώτιο CVT η κατανάλωση μειώνεται στα 4.3 λίτρα/100 χλμ.
    Πρωτοπορία για το Verso-S είναι το σύστημα Easy Flat που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, το οποίο με το πάτημα του αντίστοιχου διακόπτη ρίχνει τα καθίσματα και μετατρέπει το χώρο αποσκευών σε έναν ενιαίο μεγάλο χώρο φόρτωσης χωρητικότητας 1.388 λίτρων. Διαθέτει επίσης 7 αερόσακους ABS, A/C, ηχοσύστημα και βέβαια όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες των σύγχρονων αυτοκίνητων και με αρχική τιμή τα €16.100 ενώ αν θελήσετε το Verso-S με το αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων τότε θα πρέπει να διαθέσετε 17.440€.

    Αναλυτικά οι τιμές:
    · VERSO-S ACTIVE 6MT:16.100€
    · VERSO-S ACTIVE Multidrive S:17.440
    · VERSO-S STYLE 6MT: 16.920€
    · VERSO-S STYLE Multidrive S : 18.260€
    · VERSO-S LOUNGE 6MT:18.100€
    · VERSO-S LOUNGE Multidrive S : 19.440 €
    · VERSO-S LOUNGE 6MT PANORAMIC ROOF :18.650€
    · VERSO-S LOUNGE MULTIDRIVE S PANORAMIC ROOF : 19.990€




    Toyota

    Jaguar B99


    Το Jaguar B99 concept θα παρουσιαστεί στη Γενεύη από τον οίκο Bertone. Πρόκειται για ένα 4θέσιο πρωτότυπο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο entry-level μοντέλο της Jaguar που θα αντικαταστήσει την X-Type. Το πρωτότυπο έχει ρετρό σχεδίαση. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, η οροφή του ακολουθεί την συνηθισμένη γραμμή με κεκλιμένη κλίση ενώ το μήκος του ανέρχεται στα 4.5 μέτρα, το πλάτος του στα 1.95 μέτρα και το ύψος του στα 1.35. Για τα μηχανικά μέρη δε μπορούν ακόμα να μας δώσουν λεπτομέρειες. Το όνομά του, B99, επιλέχτηκε με βάση τον εορτασμό των 99 χρόνων της εταιρείας η οποία ιδρύθηκε το 1912.

    Ένα αυτοκίνητο του 2019


    Ένας φοιτητής στο Institut Superieur de Design, ο Ugo Spagnolo, δημιούργησε το Citroen DS24, ένα αυτοκίνητο του 2019. Σχεδιαστικά βασίστηκε στο θρυλικό DS19. Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο Spagnolo εργαζόταν στο σχεδιαστικό στούντιο της Citroen και στη συνέχεια όταν επέστρεψε στο κολέγιο μαζί με άλλους τρεις φίλους του (τους Aurelin Petit, Luzaen Benoit και William Vass) το ολοκλήρωσε δημιουργώντας και το εσωτερικό του. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό σχεδιασμό με συρόμενες πίσω πόρτες όπου και στο εσωτερικό ακολουθεί αυτή τη φουτουριστική σχεδίαση με μπλε φωτισμό και λευκά δερμάτινα καθίσματα. Μηχανικά, το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο σασί ο οποίος τροφοδοτείται μέσω ενός κινητήρα υδρογόνου.