Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων...στην Γερμανία

Λεφτά υπάρχουν στην Γερμανία, αφού για τον χρόνο που αφήσαμε πίσω μας αυξήθηκαν κατά 9% αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων στην χώρα.


Συνολικά εκδόθηκαν 3,17 εκατομμύρια άδειες κυκλοφορίας. Πηγές από τη Φρανκφούρτη ανέφεραν ότι το προηγούμενο έτος 9% περισσότερες νέες άδειες κυκλοφορίας και ο Δεκέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας για την γερμανική αγορά αυτοκινήτου. Μάλιστα στα φορτηγά αυτοκίνητα, η αύξηση νέων αδειών ξεπέρασε το 19%.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Opel Insignia 2012 :όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Από τότε που λανσαρίστηκε, το Opel Insignia έχει κερδίσει πάνω από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία, με μία υψηλή ζήτηση και πωλήσεις που ξεπερνούν τις 400.000 μονάδες μέχρι τώρα. Με νέους βενζινοκινητήρες και προηγμένες τεχνολογίες, το Insignia σκοπεύει να συνεχίσει την διακεκριμένη πορεία του το 2012. Οι τιμές ξεκινούν από 23.330 ευρώ (Λιανική Τιμή Πώλησης με ΦΠΑ).Νέος βενζινοκινητήρας 103 kW/140 hp θέτει πρότυπα στην οικονομία καυσίμου

Ο νέος βενζινοκινητήρας 1.4 turbo ecoFLEX είναι ένα επιτυχημένο προϊόν της φιλοσοφίας ‘downsizing’. Σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, τεχνολογία Start/Stop, σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, αεροδυναμικά πάνελ κάτω μέρους αμαξώματος και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης 225/50 R 17, είναι ο πιο οικονομικός βενζινοκινητήρας στη μεσαία κατηγορία.

Με τη συμβολή όλων αυτών των μέτρων, ο 1.4 turbo καταναλώνει δύο λίτρα λιγότερο – συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση 1.8 λίτρων (επίσης 103 kW/140 hp) – φτάνοντας στα 5,7 lit. / 100 km (sedan). Οι εκπομπές CO2 μειώνονται κατά 45 g/km, στα 134 g/km – και στις δύο περιπτώσεις μείωση πάνω από 25%. Παράλληλα, η ροπή έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 15%, στα 200 Nm.

Με τέτοιες δυνατότητες επιδόσεων, το Insignia 1.4 turbo ecoFLEX επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 10,9 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 205 km/h. Ο κινητήρας διατίθεται με εκδόσεις sedan ή Sports Tourer και – με 5,9 lit. /100 km και 139 g/km CO2 – θέτει πρότυπα και στην κατηγορία station wagon.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης βελτιστοποίηση του λόγου μετάδοσης, με θετικές προεκτάσεις στην κατανάλωση και την ευελιξία. Το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση REPS (Rack Assist Electric Power Steering) που τοποθετείται για πρώτη φορά στο Insignia αυξάνει τα επίπεδα άνεσης. Τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης προσαρμόζονται τώρα πιο ευέλικτα σε κάθε οδηγική κατάσταση. Σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος REPS είναι η συμβολή του στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Καθώς δεν βασίζεται σε μία ενεργοβόρα υδραυλική αντλία, η υποβοήθηση ενεργοποιείται μόνον όταν χρειάζεται.

2.0 turbo 4x4: Αυξημένη ισχύς και ροπή, μειωμένη κατανάλωση

Ο δίλιτρος turbo με άμεσο ψεκασμό σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα 4x4 all-wheel κάνει την είσοδό του στο νέο model year ενισχυμένος κατά 30 hp. Διατίθεται με εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Ο κινητήρας παράγει 185 kW/250 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm (προηγουμένως 350 Nm). Αυτή η πανίσχυρη μονάδα με μηχανικό κιβώτιο μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 7,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 km/h.

Στην περίπτωση αυτή αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αυξημένη ισχύς μπορεί να συνδυαστεί με μειωμένη κατανάλωση. Υιοθετώντας μέτρα όπως το σύστημα Start/Stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, οι μηχανικοί της Opel κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 στα 8,4 l/100 km και 197 g/km αντίστοιχα (προηγουμένως: 8.9 l/100 km, 209 g/km CO2). Χάρη στην αύξηση ισχύος και ροπής και στα δυναμικότερα χαρακτηριστικά – σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης – το Insignia 2.0 turbo 4x4 διεκδικεί μία κορυφαία θέση στην premium μεσαία κατηγορία.

Σύστημα Opel Start/Stop με πολλές εκδόσεις κινητήρων

Το σύστημα Opel Start/Stop προσφέρεται και με άλλους κινητήρες πέραν των δύο που προαναφέρθηκαν. Ο 162 kW/220 hp 2.0 turbo με FWD και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο σύντομα θα διατίθεται με την ευφυή τεχνολογία οικονομίας καυσίμου – μαζί με αεροδυναμικά πάνελ κάτω μέρους αμαξώματος και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Αυτό μειώνει την κατανάλωση κατά 0,5 στα 7,6 lit. / 100 km. Το Start/Stop βρίσκεται στο στοιχείο του στην πόλη, όπου μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι ένα λίτρο / 100 km. Οι εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο μειώθηκαν στα 179 από τα 189 γραμμάρια που ήταν πριν.

Νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας

Τα νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Navi 600 και Navi 900 Europa είναι ανώτερα των παλιότερων εκδόσεων που βασίζονταν σε CD ή DVD ως προς το εύρος των προσφερόμενων λειτουργιών. Όλο το υλικό χαρτών αποθηκεύεται σε κάρτες SD, ενώ οι χάρτες προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ατομικές ανάγκες των πελατών. Εκτός από τα προεπιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος (PoI), κάθε πελάτης μπορεί να κατεβάζει και να αποθηκεύει PoI της προτίμησής του στη συσκευή. Κάτι επίσης πρακτικό: πέρα από τις ταχύτερες και συντομότερες διαδρομές, το σύστημα πλοήγησης επιτρέπει και την επιλογή της πιο οικονομικής, δηλαδή αυτής με τη μικρότερη κατανάλωση.

Το σύστημα Navi 900 Europa προσφέρει φωνητική αναγνώριση και λειτουργία ημερολογίου – το δεύτερο με δυνατότητα διαχωρισμού ιδιωτικών και επαγγελματικών ταξιδιών. Μία πρόσθετη ανακοίνωση POI ενημερώνει τον οδηγό για σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται πολύ κοντά μέσω ηχητικού σήματος, κειμένου ή αναδυόμενου παραθύρου. Από την έκδοση εξοπλισμού “Edition”, διατίθεται ηχοσύστημα Infinity υψηλής ποιότητας.

Εμπρός κάμερα Opel με πρόσθετες λειτουργίες

Το Opel Insignia εμφανίζεται βελτιστοποιημένο και στον τομέα της ασφάλειας το MY 2012. Το νέο σύστημα εμπρός κάμερας Opel, που μέχρι τώρα αναγνώριζε οδικά σήματα και προειδοποιούσε για παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, προσφέρει πλέον και Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος - Following Distance Indication που μετρά συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα (ένδειξη σε δευτερόλεπτα). Ενεργοποιείται αυτόματα από τα 40 km/h και βοηθά τον οδηγό να αποφεύγει τις οπίσθιες συγκρούσεις και πιθανόν δαπανηρές ζημιές. Το Forward Collision Alert ενεργοποιεί μια ένδειξη στο ταμπλό και ένα ηχητικό σήμα που προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα. Επιπλέον, η προαιρετική εμπρός κάμερα σε συνδυασμό με το AFL+ εκτελεί χρέη High Beam Assist.

Πηγή: skai.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Τα μικρά αμάξια είναι ασφαλή;

"Πάρε μεγάλο αμάξι, γιατί είναι πιο γερό και ασφαλές", λέγαμε παλαιότερα. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότερα μικρά αμάξια κυκλοφορούν στους δρόμους. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η αύξηση της βενζίνης, τα μικρά οχήματα είναι best seller σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Είναι όμως ασφαλή;

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του EuroNCAP όλο και περισσότερα μίνι μοντέλα της αγοράς κερδίζουν τα τελευταία χρόνια και 3 και 4 και 5 αστέρια!
Με 5 αστέρια και ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στις επιμέρους κατηγορίες έχουν αξιολογηθεί τα 3 συγγενή νέα μοντέλα VW up!, Skoda Citigo και Seat Mii. Εκτός από την ασφαλή δομή τους αυτά διαθέτουν και ηλεκτρονικό σύστημα αυτόματης ακινητοποιήσης από χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης μέσα στην πόλη. Επίσης με 5 αστέρια αλλά και με την υψηλότερη βαθμολογία στην προστασία των ενήλικων επιβατών έχει αξιολογηθεί το Toyota iQ. Εξαιρετικά ασφαλή αποδείκτηκαν με 4 αστέρια και τα Spark, Panda, Picanto, ενώ ακολουθεί το Suzuki Alto με 3 αστέρια.

Aκόμα και το μικρό των μικρών το Smartfortwo, έχει βαθμολογηθεί σε παλαιότερο κρας τεστ της EuroNCAP με 4 αστέρια! Οπότε, αγοράστε άφοβα τα μικρά!
Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Μα που να ξοδέψεις πρώτα;


Τι να τα κάνεις τα λεφτά αν δεν μπορείς να τα ξοδέψεις; Και επειδή ο δρόμος για πολλούς δισεκατομμυριούχους έχει καταντήσει βαρετός, αφού έχουν γεμίσει τα γκαράζ τους με όλες τις Ferrari και συλλεκτικές Lamborghini που υπάρχουν, η αμέσως καλύτερη επιλογή για "διασκέδαση" είναι η θάλασσα! Αν λοιπόν διαθέτετε 1.300.000 ευρώ, μπορείτε να αγοράσετε το ολοκαίνουριο MTI ZR48 2012. Το καταπληκτικό αυτό σκάφος με τους δυο V8 τούρμπο κινητήρες του (1350 άλογα ο καθένας!), έχει την ικανότητα να ταξιδέψει με μέγιστη ταχύτητα 290χλμ/ω! Αυτό που το βοηθά σημαντικά για να πετύχει τέτοιες τρομακτικά μεγάλες ταχύτητες είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η άτρακτος του, το οποίο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ανθρακόνημα. Αξιοσημείωτο είναι πως το εσωτερικό του είναι ακριβές αντίγραφο από την Chevrolet Corvette Z06. Όχι τίποτε άλλο, απλά για να μη νιώθει ο οδηγός του δυσάρεστα... Ένα από τα αστεία που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως όταν το MTI ZR48 βρίσκεται στην ξηρά, είναι τόσο φαρδύ, που δεν γίνεται να μεταφερθεί στον δρόμο παρά μόνο αν το έχουν φορτωμένο γυρισμένο στο πλάι! Απολαύστε τις φωτογραφίες και αφήστε τα σχόλια σας!

Κάθε προπέλα γυρνάει ένας κινητήρας 1350 ίππων!
Εσωτερικό που ζηλεύουν αυτοκίνητα, πόσο μάλλον σκάφη!
Το σχήμα τρομάζει και δηλώνει ταχύτητα!
Ιδιαίτερο ακόμα και στην μεταφορά...
Καταραμένη φτώχεια...

Νέο προωθητικό πρόγραμμα Seat

Από 2 Ιανουαρίου 2012, η SEAT Τεχνοκάρ θέτει σε ισχύ νέο προωθητικό πρόγραμμα για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Το νέο αυτό προωθητικό πρόγραμμα ισχύει για όλα τα μοντέλα SEAT και προσφέρει σημαντικότατες εκπτώσεις επί των τιμών του νέου τιμοκαταλόγου.

Πιο συγκεκριμένα, οι προσφερόμενες εκπτώσεις είναι 800€ για όλες τις εκδόσεις του ΙΒΙΖΑ που πλέον ξεκινά από τα €9.496 και 1.000€ για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα.

Επισυνάπτεται πίνακας με τις νέες λιανικές τιμές προσφοράς, καθώς και με το συνολικό όφελος που προκύπτει για τους καταναλωτές σε συνδυασμό με το μέτρο της απόσυρσης, το οποίο φτάνει έως και €3.800.