Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το Νέο ADAM Ξεκινά Καριέρα σε Διεθνή Ράλι

Η Opel επέστρεψε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το ADAM “Cup“ το Νοέμβριο του 2012. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η μάρκα παρουσιάζει ένα νέο αστέρι στο αγωνιστικό στερέωμα: πρόκειται για μία σχεδιαστική μελέτη βασισμένη στο πρόσφατο ADAM, που θα πληροί τα πρότυπα R2 της FIA. Η ολοκλήρωση του οχήματος όπως και η έγκριση τύπου υπολογίζονται μέσα στο 2013. Με το ADAM R2, η Opel κάνει το επόμενο βήμα στη νέα αγωνιστική στρατηγική της προσφέροντας ένα κορυφαίο όχημα για διεθνείς αγώνες ράλι ιδιωτών που θα τρέχει σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Σικάτο, φινετσάτο, εντυπωσιακό: λέξεις που περιγράφουν το ADAM γενικότερα αλλά και τη ράλι R2 έκδοσή του. Ειδικά αξεσουάρ της σειράς Opel OPC, μηχανισμοί με ταχυσύνδεσμο σε καπό και πίσω πόρτα, καθώς και προστατευτικά κάτω τμήματος, μπροστά και πίσω, τονίζουν τη σπορ εμφάνιση της αθλητικής ασφάλτινης και χωμάτινης έκδοσης. Το μοναδικό αμάξωμα υιοθετεί επίσης γνήσια hi-tech χαρακτηριστικά. Το ADAM R2 χρησιμοποιεί τον 1.6 ECOTEC 16V με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων που αποδίδει 185 hp και μέγιστη ροπή περίπου 190 Nm στην αγωνιστική του έκδοση. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω σειριακού πεντατάχυτου κιβωτίου Sadev και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με πολύδισκο συμπλέκτη εμπλοκής. Το σετάρισμα του πλαισίου, με ρυθμίσεις για άσφαλτο και χώμα, εγγυάται μέγιστη πρόσφυση και σπορ οδική συμπεριφορά. Άριστη επιβράδυνση παρέχει το σύστημα πέδησης με υδραυλικό χειρόφρενο ‘fly-off’, 4-πίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo και ρύθμισης πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα. Η καμπίνα του R2 διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού αγωνιστικού οχήματος και πολλά στοιχεία ήδη περιλαμβάνονται στην έκδοση που θα εγκριθεί φέτος από τη FIA, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: ενσωματωμένη δομή ασφάλειας, αγωνιστικά καθίσματα SPARCO Competition συμβατά με το σύστημα ασφάλειας οδηγού HANS, ένα cockpit με LCD ένδειξη σχέσης κιβωτίου, λυχνία ελέγχου και υπολογιστή ταξιδιού MONIT, κεντρικό πάνελ ελέγχου, σποτ ανάγνωσης και ηλεκτρικό πυροσβεστήρα. Το συμπαγές R2 βασίζεται στη νέα έκδοση ADAM Cup variant. Αυτή ήδη σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στο νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Opel για την προώθηση αγώνων ράλι ιδιωτών, που θα επιτρέπει σε ταλαντούχους νεαρούς οδηγούς να προχωρούν σταδιακά προς την κορυφή του Ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από τη σεζόν του 2013, μέχρι 40 αυτοκίνητα ADAM Cup θα τρέξουν σε αγώνες ενιαίου σε Γερμανία και Γαλλία. Στο Γερμανικό ADAC OPEL RALLYE CUP, ο νικητής μιας ειδικής κατάταξης “Rallye Junior” (για οδηγούς μέχρι 27 ετών) θα προχωρήσει στην κατηγορία R2, με ειδική υποστήριξη την ερχόμενη σεζόν από την Opel και την ADAC.