Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

TETRAKOSARI (Copyright)


Επίσημα πλέον αναγνωρισμένα τα σήματα “ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ” και TETRAKOSARI.GRαπό το Ελληνικό κράτος και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μετά από αίτηση της εταιρείας Ν. Λογοθέτης & ΣΙΑ Ο.Ε. στην γενική γραμματεία εμπορίου, κατοχυρώθηκε το όνομα “ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ” για την διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα στα πλαίσια εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας καθώς και του ονόματος TETRAKOSARI.GR” για τηλεπικοινωνίες και για την μετάδοση πληροφοριών μέσω διαδικτύου. Είστε έτοιμοι για ότι ακολουθήσει; 



Το Opel Ampera υποψήφιο για τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Opel πέρασε στο τελικό γύρο για την ανώτατη Ευρωπαϊκή αυτοκινητιστική διάκριση. Αυτή τη φορά το Opel Ampera συμμετέχει στην κούρσα για το τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012.

«Είμαστε χαρούμενοι που το Ampera βρίσκεται μεταξύ των φιναλίστ για τον τίτλο Car of the Year» δήλωσε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales. «Το Ampera είναι ένα πραγματικά επαναστατικό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έχει ήδη κατακτήσει 25 βραβεία σε όλη την Ευρώπη. Η Opel έχει τιμηθεί με τη διάκριση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς τρεις φορές στην ιστορία της: Kadett E (1985), Omega A (1987) και Insignia (2009)».

Η επιτροπή COTY που αποτελείται από 59 κορυφαίους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου προερχόμενους από 23 Ευρωπαϊκές χώρες επέλεξε επτά μοντέλα για την τελική λίστα από 35 συμμετοχές. Οι πωλήσεις των υποψηφίων αυτοκινήτων είχαν ξεκινήσει μέσα στο 2011 και κριτήρια της επιλογής ήταν μεταξύ άλλων οι καινοτόμες τεχνολογίες και η απόδοση.

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα 111kW/150 hp. Ανάλογα με το στυλ οδήγησης και τις οδικές συνθήκες, μπορούν να διανυθούν από 40 μέχρι 80 χιλιόμετρα, αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Όποτε η μπαταρία φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας για τη λειτουργία μιας γεννήτριας που τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι η αυτονομία επεκτείνεται πάνω από 500 χλμ. χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός. Η επιτροπή θεωρεί το Opel Ampera και το Chevrolet Volt ως μία υποψηφιότητα.

Ο νικητής του τίτλου Car of the Year θα ανακοινωθεί στις 5 Μαρτίου, 2012 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και θα είναι η πρώτη επίσημη είδηση της έκθεσης.


Νέο NSX Concept


Η Honda Αμερικής παρουσίασε το νέο NSX Concept, αποκαλύπτοντας τη σχεδιαστική και τεχνολογική κατεύθυνση της επόμενης γενιάς του supercar.

Tο νέο NSX,  που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ με το σήμα Acura, θα εξελιχθεί από τη Honda R&D Americas και θα κατασκευάζεται στο Οχάιο. Ωστόσο απευθύνεται στους ένθερμους οπαδούς της σπορ οδήγησης σε όλο τον κόσμο. 


Το δυναμικό NSX Concept δίνει μία πρώτη γεύση από το supercar επόμενης γενιάς της Honda. Χρησιμοποιώντας υλικά ελαφρού βάρους και ένα V-6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το NSX Concept υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες, καθώς και ένα καινοτόμο υβριδικό σύστημα Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™).



Μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Takanobu Ito, Πρόεδρος & CEO της Honda Motor Co., Ltd, ο οποίος είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της πρώτης γενιάς του NSX supercar της Honda, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μοντέλου δήλωσε:  «Όπως στο πρώτο NSX, η υλοποίηση των υψηλών επιδόσεων θα επιτευχθεί μέσω προηγμένων και καινοτόμων τεχνολογιών. Σ’ αυτή τη νέα εποχή, παρά το γεγονός ότι εστιάζουμε στην οδηγική απόλαυση του NSX, πιστεύω ότι ένα supercar πρέπει να είναι παράλληλα και περιβαλλοντικά υπεύθυνο». 


Ενώ στα περισσότερα supercars σημείο αναφοράς είναι η πολύ μεγάλη ιπποδύναμη, το NSX Concept είναι υπέρμαχος της γνήσιας αγωνιστικής φιλοσοφίας ενός εξαιρετικού λόγου ισχύος/βάρους. 


Χρησιμοποιώντας μία μονάδα κίνησης με 2 ηλεκτροκινητήρες (2 Electric Motor Drive Unit) με προσαρμοζόμενο δι-κατευθυντικό σύστημα ελέγχου ροπής, το νέο υβριδικό AWD σύστημα μπορεί να παράγει άμεσα αρνητική ή θετική ροπή στους εμπρός τροχούς όταν το όχημα στρίβει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Honda υπερέχει έναντι όλων των προηγούμενων AWD συστημάτων. Πέρα από τα πλεονεκτήματα της άριστης οδηγικής συμπεριφοράς του Sport Hybrid SH-AWD®, ένας ισχυρός VTEC® V-6 κινητήρας επόμενης γενιάς με άμεσο ψεκασμό θα συνεργάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν ηλεκτροκινητήρα, καταφέρνοντας να συνδυάζει την επιτάχυνση που αρμόζει σε ένα supercar με την άριστη απόδοση.


Με το Sport Hybrid SH-AWD, το NSX γίνεται απόλυτος εκφραστής «της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής» πρόσθεσε ο Ito.  «Το NSX θα κάνει τον οδηγό ένα με το αυτοκίνητο, προάγοντας τη δυναμική οδηγική εμπειρία χωρίς άσκοπες παρεμβολές».


Εκτός από το νέο NSX Concept, η Honda Αμερικής παρουσίασε το Accord Coupe Concept, που δίνει μία πρώτη εικόνα από τη σχεδιαστική κατεύθυνση της ένατης γενιάς του Αμερικανικού Accord - αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το φθινόπωρο του 2012. Αυτό το μοντέλο είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για την Αμερικανική αγορά και δεν προορίζεται για την Ευρώπη.



Ήδη στη δεύτερη 25ετία της ως εκπρόσωπος της Honda στην κατηγορία premium, πολυτελών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, η Acura παρουσίασε επίσης μία πρωτότυπη έκδοση του Acura ILX compact sedan και ένα πρωτότυπο 2013 RDX crossover SUV. 


Το Acura ILX Concept είναι ο προάγγελος του νέου πολυτελούς compact sedan της Acura που πρόκειται να λανσαριστεί στην άνοιξη του 2012. Με σκοπό να αποτελέσει το εισαγωγικό μοντέλο της μάρκας, το ILX θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, μεταξύ των οποίων το πρώτό υβριδικό βενζινο-ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο της Acura.  




ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

NSX Concept
ILX Concept
RDX Prototype
Μήκος, mm
4.330
4.555
4.660
Πλάτος, mm
1.895
1.890
1.872
Ύψος, mm
1.160
1.425
1.630
Μεταξόνιο, mm
2.575
2.670
2.685
Διάσταση ζαντών, in
19x9 (εμπρός)
20x10 (πίσω)
19x8
19x7.5
Διάσταση ελαστικών
255/35R19 (εμπρός)
275/30R20 (πίσω)
235/35R19
235/55R19



Πληροφορίες για την Acura
Η Acura προσφέρει μια πλήρη σειρά από τεχνολογικά προηγμένα οχήματα υψηλών επιδόσεων και πολυτέλειας,  μέσα από ένα δίκτυο 272 Επισήμων Εμπόρων στις Η.Π.Α. Η οικογένεια Acura 2012 περιλαμβάνει έξι χαρακτηριστικά μοντέλων, όπως τα πολυτελή sedan υψηλών επιδόσεων RL, το πολυτελές sedan TL, το σπορ sedan και Sport Wagon TSX, το υπερτροφοδοτούμενο crossover SUV  RDX, το πολυτελές SUV MDX και το τετράθυρο coupe σπορ ZDX. 


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.acura.com