Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Grand Prix Βραζιλίας: Οι ομάδες της FORMULA 1 παίρνουν μια πρώτη γεύση από τα ελαστικά PIRELLI για το 2013

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Pirelli φτάνει στον τελευταίο γύρο της σεζόν της Formula 1 ως ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών με άγνωστη ακόμα την έκβαση του πρωταθλήματος, λόγω των οκτώ διαφορετικών νικητών που αναδείχτηκαν μέχρι τώρα – και μάλιστα οι επτά στους πρώτους επτά γύρους. Όπως πέρσι, ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στη θρυλική πίστα του Interlagos στο Sao Paulo, και η Pirelli έχει επιλέξει σκληρές γόμες P Zero Silver και μεσαίες P Zero White για τον τελικό όπου κρίνεται ο τίτλος. Η πίστα του Interlagos είναι από τις μικρότερες αλλά και πλέον απαιτητικές τεχνικά στο καλεντάρι της F1, με γρήγορες στροφές, φουρκέτες και μεγάλες υψομετρικές διαφορές σε συνολικό μήκος 4.309 χλμ. Λόγω διαφορών στην ποιότητα του ασφαλτοτάπητα, η επίτευξη βέλτιστης πρόσφυσης και αεροδυναμικής πίεσης είναι ζωτικής σημασίας, κυρίως σε συνάρτηση με τις πολλές αλλαγές κλίσεων. Η Στροφή 14 – η πιο αργή της πίστας – είναι ενδεικτικό παράδειγμα των τεχνικών προκλήσεων που θέτει το Interlagos στα ελαστικά: οι οδηγοί φρενάρουν δυνατά ενώ κινούνται σε ανηφόρα και μετά στρίβουν προσέχοντας την υπερστροφή ισχύος στην έξοδο. Στις απαιτήσεις μιας ήδη περίπλοκης και πολυσύχναστης πίστας έρχεται να προστεθεί και ο αστάθμητος παράγοντας του καιρού που είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν τα ενδιάμεσα ελαστικά Cinturato Green και τα βρόχινα Cinturato Blue. Οι ομάδες θα έχουν επίσης στη διάθεσή τους στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής δύο έξτρα σετ των πρωτοτύπων εκδόσεων που προορίζονται για την ερχόμενη σεζόν, ώστε να πάρουν μία πρώτη γεύση από τα χαρακτηριστικά ελαστικών του 2013. Οι γόμες και η δομή των slick ελαστικών θα είναι διαφορετική, επομένως οι οδηγοί θα έχουν μία πολύτιμη ευκαιρία να προετοιμαστούν για του χρόνου. Όμως, με τόσο σκληρή μάχη για τον τίτλο, πολλοί θα προτιμήσουν να επικεντρωθούν μόνο στον αγώνα: μία από τις πολλές κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.