Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Sound Check


Η AMG έδωσε στην δημοσιότητα μέσα από το επίσημό της κανάλι στο YouTube το παρακάτω βίντεο το οποίο μπορεί να μην έχει εικόνα, έχει όμως μια μελωδική μουσική υπόκρουση από έναν από τους κινητήρες της σειράς της. Μέσα από αυτό το βίντεο ζητά από εσάς να αναγνωρίσετε (ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε) για ποιο μοντέλο πρόκειται. Τι λέτε; Θα τα καταφέρετε; 





Πηγή: AMG



Περιοδικό Autokinisimag

Ferrari California: Τεχνική Ανάλυση


Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μια εξαιρετικά κατατοπιστική τεχνική ανάλυση εκείνων των χαρακτηριστικών του πλαισίου της California που έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο για το πιο επιτυχημένο, από την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας του, μοντέλο της ιταλικής εταιρίας.




Πηγή: Ferrari



Περιοδικό Autokinisimag

30 χρόνια από τον θάνατο του Gilles Villeneuve

30 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Gilles Villeneuve, του Καναδού οδηγού της Formula 1 που αποτέλεσε είδωλο κατά την διάρκεια της δραστηριότητάς του εντός και εκτός πίστας. Ο Gilles άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα του Zolder το 1982, κατά τη διάρκεια του Βελγικού Grand Prix, ύστερα από μια σύγκρουση με περίπου 225χλμ/ώρα στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Για να τιμήσουν την μνήμη του, η τελευταία του ομάδα Ferrari και ο γιος του Jacques Villeneuve - ο μοναδικός Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της F1 - βρέθηκαν στην πίστα του Φιοράνο όπου έλαβε χώρα μια εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτόν. Ο Jacques οδήγησε την 312 Τ4 ενώ από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι Fernando Alonso και Felipe Massa. Η τελευταία φορά που είδαμε τον Jacques σε αγώνα F1 ήταν το 2006 με την BMW Sauber ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ακόμη και πρόσφατα (2010-2011) ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 δήλωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στην F1.






Πηγή: Ferrari




Περιοδικό Autokinisimag

Πρωινός καφές


Ο Patrick Long κατέχει τρεις τίτλους στο πρωτάθλημα ALMS GT2, ενώ έχει επίσης κερδίσει μια φορά τον αγώνα του Le Mans. Παράλληλα αποτελεί τον μοναδικό Αμερικάνο εργοστασιακό οδηγό της Porsche και εκπαιδευτή στο Porsche Sport Driving School. Ανάμεσα στα άκρως ενδιαφέροντα καθήκοντά του συγκαταλέγεται και κάτι που φαντάζει αρκετά βαρετό. Ο Patrick πρέπει κάθε πρωί να ετοιμάζει καφέ για τον Hurley Haywood, τον έτερο εκπαιδευτή της σχολής και φυσικά να του τον πηγαίνει στην ώρα του. Βαρετό έτσι; Ή μήπως όχι; Για ρίξτε μια ματιά στο πρωινό τελετουργικό.





Πηγή: Porsche



Περιοδικό Autokinisimag

Το κράνος συνεχίζει να σώζει ζωές

Είναι μερικά πράγματα που τα θεωρούμε κάτι παραπάνω από δεδομένα. Τόσο δεδομένα που ορισμένες φορές τείνουμε να τα ξεχάσουμε. Πάρτε για παράδειγμα την ζώνη ασφαλείας και το κράνος και το πόσο σωτήρια μπορούν να αποδειχθούν ανά πάσα στιγμή, με μικρές και μεγάλες ταχύτητες, σε σφοδρές και ήπιες συγκρούσεις. Η χρήση τους (πρέπει να) είναι επιτακτική σε οποιοδήποτε είδος μετακίνησης στο δημόσιο οδικό δίκτυο αλλά και κατά την διάρκεια της οδήγησης στην πίστα. 

Οι περιπτώσεις που η χρήση του κράνους, καθώς και των άλλων μέτρων ασφαλείας που συναντά κανείς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό (HANS, roll cage, καθίσματα, αγωνιστικές φόρμες κτλ.) σώζουν την ζωή του οδηγού είναι αμέτρητες. Το παρακάτω βίντεο είναι μία από αυτές. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Oulton Park του πρωταθλήματος British Superstock 600 ο αναβάτης John Wainwright είχε μια πτώση (στον 11ο γύρο) και ο Johny Bradshaw που τον ακολουθούσε, μην έχοντας που να πάει πέρασε κυριολεκτικά όχι μόνο από πάνω του, αλλά πάνω από το κεφάλι του. Ως εκ θαύματος ο Wainwright γλίτωσε με μερικά μόνο τραύματα - ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την σφοδρότητα της επαφής.






Περιοδικό Autokinisimag

Opel EcoEra - Οικονομία και Οικολογία Opel

Συμμετέχοντας σε ένα Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με επισκέψεις σε κάθε χώρα και προσκεκλημένους κυρίως εκπροσώπους του Τύπου και εταιρικούς πελάτες, η Ελληνική Opel διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το EcoEra στο Ναύπλιο, στις 2-3-4, Μαΐου 2012. Πενήντα Τέσσερις Δημοσιογράφοι και Τριάντα Εταιρικοί Πελάτες Opel παρακολούθησαν την ημερίδα EcoEra, ενημερώθηκαν για τις τεχνολογίες Opel και οδήγησαν τόσο την αιχμή του δόρατος το νέο Opel Ampera, όσο και μοντέλα της σειράς Opel EcoFlex, γνωστής για την οικονομία και τους χαμηλούς ρύπους. Το νέο Opel Ampera έτυχε ιδιαίτερης προσοχής καθότι αυτή τη στιγμή παρουσιάζει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης χωρίς προβλήματα αυτονομίας.



Πηγή: Opel



Περιοδικό Autokinisimag

Ποιοτικός έλεγχος Monkey Business

Οι διαδικασίες στις οποίες υποβάλλονται τα οχήματα κάθε εταιρίας έτσι ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα έχουν πάει καλά κατά τη διάρκεια της κατασκευής και συναρμολόγησης είναι εξαντλητικές και σπάνια αποκρύπτουν ενδεχόμενες αδυναμίες και λάθη. Η Hyundai αποφάσισε πως έπρεπε να πάει την διαδικασία ένα βήμα παραπέρα και να αφήσει τα έμπειρα χέρια, πόδια και ενίοτε δόντια μιας ομάδας από μαϊμούδες να ελέγξει το νέο i30. 


Στον "ειδικό" χώρο δοκιμών του Knowsley Safari Park, το i30 παραδόθηκε στα έμπειρα χέρια της συμπαθούς ομάδας εμπειρογνωμόνων και τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακά. 


"Πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος για να υποβάλεις το αυτοκίνητό σου στους πιο αυστηρούς δοκιμαστές του κόσμου και οι μαϊμούδες σίγουρα πέρασαν το νέο i30 από ενδελεχή έλεγχο" δήλωσε η product manager του i30 Felicity Wood. 

"Το γεγονός ότι το i30 επιβίωσε της διαδικασίας μόνο με μερικές γρατσουνιές, αποδεικνύει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε" συμπλήρωσε.


"Για έναν μπαμπουίνο, το να μπορεί να παίξει με ένα αυτοκίνητο ελεύθερα για μια ολόκληρη ημέρα είναι μάννα εξ ουρανού. Λίγα αυτοκίνητα - το i30 είναι ένα από αυτά - έχουν επιζήσει σε τόσο καλή κατάσταση από την όλη διαδικασία-δοκιμασία" συμπλήρωσε ο David Ross, γενικός διευθυντής του Knowsley Safari Park.


Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις προσφερόμενες υπηρεσίες, η Hyundai δώρισε 1.000 λίρες σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που σχετίζονται με το πάρκο. 





Πηγή: CS



Περιοδικό Autokinisimag