Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Fabia R2

Η Skoda παρουσίασε πρόσφατα το αγωνιστικό Fabia R2 για την κατηγορία Rally R2. Το Fabia R2 διαθέτει αγωνιστική ανάρτηση, τροποποιημένο σασί με τον ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα των 1600cc να αποδίδει 177 άλογα με 194 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο σειριακό κιβώτιο της Sadev με τα ηλεκτρονικά να προέρχονται από την Magneti-Marelli.

Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε, δοκιμάστηκε και προετοιμάστηκε για περισσότερα από 2 χρόνια χάρη στην βοήθεια της Impromat Car, η οποία θα αναλάβει και την διανομή του αγωνιστικού. Το Fabia R2 έχει πάρει homologation από την FIA και μπορεί να συμμετάσχει σε αγώνες άμεσα. Η τιμή του είναι στα €62.000.

Έκρηξη ... αγωνιστικού...

Περισσότερα από 3.200 κομμάτια στον αέρα δίνουν την αίσθηση ότι πάγωσε ο χρόνος κατά την έκρηξή του. Το έργο που φιλοτέχνησε ο Paul Veroude θα προσελκύσει αδιαμφισβήτητα τους λάτρεις της ταχύτητας και της Formula 1, με τις εικόνες του υπό "διάσπαση" αυτοκινήτου.
Ο Δανός καλλιτέχνης αποσυναρμολόγησε το αγωνιστικό Mercedes GP Petronas και κρέμασε περισσότερα από 3.200 κομμάτια με μεταλλικά σκοινιά του από την οροφή, δίνοντας την αίσθηση ότι έχει παγώσει ο χρόνος κατά τη διάλυσή του.

Με τίτλο View Suspended 2, το έργο παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής της ομάδας Nick Fry κατά την παγκόσμια έκθεση F1 της Mercedes-Benz στο Surrey.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για την κατασκευή του έργου, είναι ελάχιστος σε σύγκριση με τον αριθμό των ωρών για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού, δεδομένου ότι για ένα μέσο μονοθέσιο της Formula 1 χρειάζονται 90.000 ώρες δουλειάς.

Το ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Hyundai γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο

Η Hyundai γιορτάζει ένα σημαντικό νέο ορόσημο της παραγωγής της στην Ευρώπη, με το όχημα υπ’ αρ. 300.000 να εξέρχεται από τη γραμμή συναρμολόγησης στην κατασκευαστική μονάδα της, στο Νοσοβίτσε (Nošovice), της Δημοκρατία της Τσεχίας, μόλις δύο χρόνια μετά το άνοιγμα του εργοστασίου, στα τέλη του 2008.

Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παράγει τα μοντέλα i30, i30cw, καθώς και το ix20 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε 50 χώρες της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Το όχημα υπ’ αρ. 300.000 ήταν ένα i30cw, εξοπλισμένο με κινητήρα βενζίνης Gamma 1.6 και ένα ολοκαίνουριο μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, το οποίο κατασκευάζεται επίσης στη μονάδα του Νοσοβίτσε. Μετά από μία διεξοδική αναβάθμιση τον περσινό Μάρτιο, τα i30 και i30cw βιώνουν μία πολύ επιτυχημένη περίοδο, με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 23% κατά τη διάρκεια των πρώτων 11 μηνών του 2010.

Μία πρόσφατη προσθήκη στη γραμμή παραγωγής του Νοσοβίτσε είναι το ix20. Αυτό το ολοκαίνουριο πολυμορφικό, σούπερ μίνι αυτοκίνητο (κατηγορία B-segment), έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι και αναμένεται να έχει πωλήσεις που θα αγγίξουν τις 55.000 μονάδες ετησίως χάρη στο δυναμικό σχεδιασμό του, στα κορυφαία για την κατηγορία επίπεδα εκπομπών ρύπων καθώς και στα χαρακτηριστικά ασφαλείας, για τα οποία χρησιμοποιείται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Όλα τα μοντέλα της Hyundai που παράγονται στο Νοσοβίτσε και πωλούνται στην Ευρώπη συνοδεύονται από το πρωτοποριακό πακέτο Five Year Triple Care της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος για πέντε χρόνια.

Ο κύριος Allan Rushforth, Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Europe, σχολίασε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που διαθέτουμε μία τόσο επιτυχημένη μονάδα κατασκευής στην Ευρώπη, η οποία και παράγει αυτοκίνητα εξαιρετικής ποιότητας. Καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε το μερίδιο μας στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2011, θα αυξάνουμε και τα επίπεδα παραγωγής στο εργοστάσιο – γεγονός που αποτελεί χαρμόσυνη είδηση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσον αφορά νέες θέσεις εργασίας αλλά και για τους Ευρωπαίους οδηγούς που θέλουν να αγοράσουν τα βραβευμένα αυτοκίνητα μας.»

Ως επιβεβαίωση των υψηλών επιπέδων παραγωγής του εργοστασίου, απονεμήθηκε πρόσφατα στη Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) ένα Εθνικό Βραβείο Ποιότητας από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο της Πράγας, υπουργοί της κυβέρνησης απένειμαν το τεράστιας αίγλης βραβείο «Start Plus» στον Πρόεδρο της HMMC, κύριο Eok-Jo Kim. Η διάκριση αυτή απονέμεται σε εταιρείες που διαθέτουν εγκαταστάσεις στη Δημοκρατία της Τσεχίας, για χρονική περίοδο μικρότερη των τριών ετών, ως αναγνώριση της αριστείας τους στους τομείς της ποιότητας, της ικανοποίησης πελατών και της παραγωγικότητας.


Η Nissan προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες του μεγάλου σεισμού

Σε ανακοίνωση της η Nissan Motor Co., Ltd. δήλωσε ότι δωρίζει 30,000,000 Γιέν για την υποστήριξη των θυμάτων του μεγάλου υποθαλάσσιου σεισμού που σημειώθηκε στις 11/3. Η Nissan θα προβεί σε μελέτη των ζημιών που έχουν υποστεί οι πληγέντες περιοχές πριν ανακοινώσει το επόμενο πακέτο υποστήριξης.