Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Welcome to the Dark Side

Η ώρα περνάει, το Koenigsegg CCX έκανε την αρχή και η Mercedes έρχεται και συνεχίζει παρουσιάζοντάς μας την C63 AMG Black Series Edition - το νεότερο μέλος της οικογένειας των C-Class Coupe. Σε ένα άκρως υποβλητικό ασπρόμαυρο βίντεο, η AMG δίνει μια γεύση από το επερχόμενο δημιούργημά της. 6,3 λίτρα, V8, 517 ίπποι, 0-100χλμ/ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα και ένα 7τάχυτο κιβώτιο AMG Speedshift MCT. Καλωσήρθατε στην σκοτεινή πλευρά...




Πηγή: Mercedes-Benz USA




Περιοδικό Autokinisimag

Koenigsegg όπως τρόμος

Ναι δεν είναι αστείο. Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 του Koenigsegg CCX σπέρνει τον τρόμο στους δρόμους του κοσμοπολίτικου Μονακό. Αν δεν πειστήκατε ακόμη, ρίξτε μια ματιά στο σύντομο παρακάτω βίντεο. Αν πάλι δεν πειστήκατε, δεν πειράζει. Η κοπέλα που έτυχε να βρίσκεται δίπλα στο CCX την ώρα της επιτάχυνσης το έχει κάνει για εσάς, πριν από εσάς.






Περιοδικό Autokinisimag

Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει με BMW

Το BMW Group Hellas ως Επίσημος Χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), συντελεί στην προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών για διάκριση. Το BMW Group Hellas παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στόλο αυτοκινήτων BMW για τις ανάγκες μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του BMW Group Hellas με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία θα διαρκέσει έως το τέλος του 2012, το BMW Group Hellas υποστηρίζει το κοινό όραμα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ένα όραμα για τη βιωσιμότητα και την διαρκή εξέλιξη. Κύριο γνώμονα αποτελεί η υποστήριξη του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι διαγωνίζονται ατομικά και συλλογικά, προωθώντας τα ιδεώδη του ολυμπιακού πνεύματος.


Η BMW με συνεχείς αναζητήσεις αποδοτικών λύσεων για μειωμένες εκπομπές ρύπων και με την πρωτοποριακή τεχνολογία EfficientDynamics, η οποία προσφέρεται σε όλα τα μοντέλα BMW, καθώς και με προηγμένους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, παρέχει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2, εξασφαλίζοντας την αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας στο όχημα. Συγκεκριμένα, ένα από τα μοντέλα BMW που παραχωρήθηκαν για τις ανάγκες μετακίνησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα είναι η BMW 116d EfficientDynamics Edition η οποία διαθέτει τον 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.6 λίτρων Twin Power Turbo, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Η μέση κατανάλωση αντιστοιχεί σε 3.8 lt/ /100 km, με μόλις 99 gr/km εκπομπών CO2, στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, μοντέλα BMW 320d EfficientDynamics Edition με κατανάλωση 4.1lt/100km και μόλις 109 gr/km εκπομπών CO2, καθώς και μοντέλα BMW X1 sDrive20d EfficientDynamics Edition με κατανάλωση καυσίμου 4,5lt/100km στο μεικτό κύκλο και 119gr/km εκπομπών CO2, παραχωρήθηκαν στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρέχοντας ένα συνδυασμό υψηλών επιδόσεων, χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και ταυτόχρονα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Επιπλέον, ένα μοντέλο BMW X5 xDrive 35i έχει δεχθεί ειδικές τροποποιήσεις για τη μεταφορά του βωμού της Ολυμπιακής Φλόγας.

Μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, τα αυτοκίνητα BMW θα ακολουθήσουν την πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας σε όλη την Ελλάδα.

Το συνοπτικό πρόγραμμα μεταφοράς της Φλόγας είναι το εξής:

  • 10/05 Μετά την αφή, η φλόγα θα διασχίσει πόλεις όπως ο Πύργος, θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο με προορισμό τον Πειραιά.
  • 11/05 Θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη, όπου θα διασχίσει όλους τους νομούς και θα περάσει στα Ιωάννινα
  • 12/05 Μετάβαση στον Πειραιά, με κατεύθυνση την Πάτρα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα.
  • 13/05 Αφού περάσει από τις πόλεις Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη, θα μεταβεί στην Καβάλα.
  • 14/05 Περνώντας από την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο) και την Ξάνθη, θα καταλήξει στη Δράμα.
  • 15/05 Η Φλόγα θα περάσει από τις Σέρρες, τη Λάρισα, το Βόλο και τη Λαμία.
  • 16/05 Θα μεταβεί στη Χαλκίδα, από εκεί στον Πειραιά και την Αθήνα, όπου θα ανηφορίσει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
  • 17/05 Η φλόγα θα διέλθει από το Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας και το Ζάππειο και θα τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί θα παραδοθεί στους Βρετανούς διοργανωτές.





Πηγή: BMW



Περιοδικό Autokinisimag

Ο γρήγορος, ο απρόσεκτος και ο τυχερός

Τρία βίντεο από τον κόσμο του dragster προκάλεσαν σήμερα το ενδιαφέρον μας, το καθένα με τον δικό του τρόπο. Το γνωστό και μη εξαιρετέο GT-R της AMS σημειώνει τον χρόνο ρεκόρ της τάξης των 8,62 δευτερολέπτων, ένα S2000 που απ' ότι φαίνεται το παρακάνει με το wheelie της εκκίνησης και ακόμη ένα GT-R που αποφεύγει τον τοίχο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.











Περιοδικό Autokinisimag

Σκληρές και μαλακές γόμες Ρ ZERO σε πρώτη εμφάνιση στην Ισπανία

Για πρώτη φορά φέτος, η Pirelli επέλεξε συνδυασμό σκληρών (P Zero Silver) και μαλακών (P Zero Yellow) γομών για το Circuit de Catalunya που θα φιλοξενήσει το Ισπανικό Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο. Το σιρκουί της Βαρκελώνης είναι μία δημοφιλής πίστα δοκιμών, γνωστή σε όλες τις ομάδες και την Pirelli. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη βολική τοποθεσία της πίστας αλλά και στις αρκετές στροφές μέτριων – υψηλών ταχυτήτων που δοκιμάζουν όλες τις παραμέτρους επιδόσεων και προκαλούν αξιοσημείωτο βαθμό φθοράς και μείωση επιδόσεων. Η πίστα 4.655 χλμ περιλαμβάνει 16 στροφές, οι περισσότερες δεξιόστροφες, δίνοντας έμφαση κυρίως στο εμπρός αριστερό ελαστικό που αναλαμβάνει την πιο πολλή δουλειά. Ωστόσο, και τα πίσω ελαστικά πρέπει να αντέχουν την υψηλή καταπόνηση για να προσφέρουν τη συνδυασμένη πρόσφυση που απαιτείται στην έξοδο των πιο αργών στροφών στο τελευταίο κομμάτι του γύρου. Η άσφαλτος της Βαρκελώνης είναι αρκετά τραχιά. Αυτό σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται το Σαββατοκύριακο του αγώνα, αυξάνει τη φθορά των ελαστικών. Η στροφή τρία είναι η πλέον απαιτητική με πλευρική επιτάχυνση 3,9G που καταπονεί παρατεταμένα τα ελαστικά. Στο σημείο φρεναρίσματος της στροφής 10, τα ελαστικά αντιμετωπίζουν επίσης μία επιβράδυνση 5,09G.



Πηγή: Pirelli




Περιοδικό Autokinisimag

Συνεργασία ανάμεσα σε Autotechnik και Mishimoto


Η άνοιξη έφερε και την ολοκλήρωση των επί μηνών συνομιλιών για στρατηγική  συνεργασία ανάμεσα στην Autotechnik και τον παγκόσμιο κολοσσό Mishimoto Automotive από την Αμερική. Με την στρατηγικής σημασίας αντιπροσώπευση της Mishimoto, η AUTOTECHNIK διαθέτει πλέον μια ολοκληρωμένη γκάμα σε Ψυγεία νερού, IntercoolersOil Coolers και Low Temp Thermostats καλύπτοντας όλες της κατηγορίες της αγοράς (low,midhigh segment) που η Mishimoto κατέχει σεβαστά μερίδια πωλήσεων παγκοσμίως.


Με τομέα γεωγραφικής κάλυψης την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η Autotechnik δεσμεύτηκε για την διανομή των προϊόντων της Mishimoto στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών της αλλά και την ανάπτυξη του brand καθιερώνοντάς το στον ίδιο βαθμό που κατέχει στην παγκόσμια αγορά tuning.






Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, ακολουθώντας πιστά μια στρατηγική ανάπτυξης και εξωστρέφειας, η Autotechnik αναπτύσσεται σταθερά, αποτελώντας έναν αξιόπιστο προμηθευτή για τις συνεργαζόμενες εταιρίες χονδρικής, αλλά και έναν αξιόλογο συνεργάτη για τους κατασκευαστές που επιζητούν την ορθή και διαρκή διάθεση των προϊόντων τους στην Ελληνική και ευρύτερη αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης που δραστηριοποιείται η Autotechnik.


Οι πρώτες παραλαβές προϊόντων θα λάβουνε χώρα από την επίσημη αντιπροσωπία περί τα τέλη Μαΐου 2012, παρέχοντας λύσεις και επιλογές για το «καυτό» καλοκαίρι που ξεκινάει, με Mishimoto!


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Mishimoto ή για συνεργασία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Autotechnik: www.autotechnik.gr 


Πηγή: Autotechnik


Περιοδικό Autokinisimag

Ανάκληση από την Ferrari

Να που μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες! Η Ferrari ανακαλεί μοντέλα εφοδιασμένα με τον V8 κινητήρα των 4,5 λίτρων μιας και χρειάζονται αντικατάσταση του στροφάλου τους. Η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει 2 με 3 ημέρες ενώ η ανάκληση αφορά μόλις 206 κινητήρες από ένα σύνολο 13.000. Οι ιδιοκτήτες (458 και California) πρόκειται να ειδοποιηθούν με επιστολή από την ιταλική εταιρία και φυσικά η αντικατάσταση θα πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί αστοχίες αλλά η Ferrari δηλώνει πως υπό συνθήκες πίεσης μια αστοχία είναι πιθανή.



Η διαδικασία της ανάκλησης ενώ μπορεί από πολλούς να χαρακτηριστεί ως αδυναμία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αποτελεί παράλληλα και χαρακτηριστικό άμεσης αντίδρασης και οργάνωσής της σε αναπάντεχα περιστατικά όπως το παραπάνω. 


Πηγή: PH



Περιοδικό Autokinisimag

Η BMW επέστρεψε

Πριν από σχεδόν μια εβδομάδα σας ενημερώναμε πως η BMW επιστρέφει μετά από απουσία 20 ετών στο γερμανικό πρωτάθλημα DTM. Μόλις στον τρίτο αγώνα της σεζόν τα γερμανικά αυτοκίνητα κατάφεραν την πρώτη τους νίκη. Ο αγώνας του Lausitzring τελείωσε με τον Bruno Sprengler της BMW Team Schnitzer στην πρώτη και τον rookie Augusto Farfus της BMW Team RBM στην τρίτη θέση του βάθρου. Το νικηφόρο έδαφος είχε προετοιμαστεί από το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, επιδόσεις που στο σύνολό τους αποτελούν εξαιρετικό επίτευγμα για την BMW που απ' ότι φαίνεται επέστρεψε με σκοπό να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε δηλώσεις των πρωταγωνιστών καθώς και στιγμιότυπα από όλο το Σαββατοκύριακο στην Λουσατία.








Πηγή: BMW



Περιοδικό Autokinisimag