Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ημερολόγιο Αμαξώματος: PreStage για το TETRAKOSARI© V - Ημέρα 10η

Αφού αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της ομάδας Power Service και με δεδομένο το γεγονός πως η ώρα ήταν ήδη περασμένη (είχαμε και το δρόμο της επιστροφής μπροστά μας) επιβιβαστήκαμε στον πιστό σύντροφό μας που ακούει στο όνομα Opel Astra και κινήσαμε για τα κεντρικά γραφεία του περιοδικού πίσω στην πόλη της Δράμας. Προτού όμως δούμε τα φώτα της πόλης των Σερρών να απομακρύνονται στους καθρέπτες μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια μικρή στάση στο συνεργείο του Ηλία Σιδηρόπουλου και να κανονίσουμε ένα ραντεβού για την επόμενη ημέρα.




Ο Ηλίας αν και εμφανώς κουρασμένος μας υποδέχθηκε με χαρά - παρά την απρόσμενη επίσκεψή μας - και συμφώνησε να μιλήσει στην κάμερα του AutokinisiMag για τον αγώνα του Σεπτεμβρίου. Η επόμενη ημέρα δεν άργησε λοιπόν να έρθει και εμείς βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά στις Σέρρες. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν στο συνεργείο του Ηλία αρκετά νωρίτερα από το προκαθορισμένο και έτσι είχαμε άπλετο χρόνο για να μελετήσουμε το χώρο και να αποφασίσουμε που θα πραγματοποιήσουμε τη συνέντευξη. Αφού περιμέναμε ώστε να καθαριστεί ο χώρος (δεν έχετε συναντήσει πιο καθαρό συνεργείο, πιστέψτε μας), πήραμε τις θέσεις μας και η συνέντευξη με τον Ηλία Σιδηρόπουλο ήταν πια γεγονός.



Όσοι πιστέψατε έστω και για ένα λεπτό πως, ακολουθώντας το παράδειγμα του Γιώργου Χατζηθεοφάνη στην προηγούμενη PreStage συνέντευξη, ο Ηλίας θα ήταν επίσης έτοιμος για το TETRAKOSARI© V πλανάστε πλάνη οικτρά. Ο ίδιος δήλωσε - ξεκινώντας να απαντά στις ερωτήσεις μας - πως δεν είναι διόλου έτοιμος, μιας και το μοτέρ του Toyota Celica GT4 βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης στον πάγκο του συνεργείου του. Ο Ηλίας ελπίζει παρόλα αυτά ότι θα προλάβει και δηλώνει χωρίς φόβο πως είναι «νέος» στο TETRAKOSARI©. Μόνο «νέος» δεν μπορεί όμως να χαρακτηριστεί όσον αφορά τους αγώνες επιτάχυνσης, αφού μας τονίζει πως έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν σε αγώνες του πρωταθλήματος dragster. Θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στους υπόλοιπους αγώνες dragster και στο TETRAKOSARI© και υπογραμμίζει πως οι χιλιάδες θεατές δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που όμοιά της δεν υπάρχει. Οι πρωτότυποι κανονισμοί και το χαμηλό αντίτιμο παρακολούθησης του αγώνα, τον κατέστησαν, σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο αγαπητό ενώ διατηρεί επιφυλάξεις για το συναγωνισμό προτιμώντας πρώτα να δει όλες τις συμμετοχές και έπειτα να μιλήσει.


Εκεί που ο Ηλίας δεν φάνηκε καθόλου επιφυλακτικός ήταν όταν τον ρωτήσαμε για το Χρήστο Αραπίδη, ο οποίος όπως θα θυμόσαστε από προηγούμενο PreStage επεισόδιο αγωνίζεται επίσης με Toyota Celica GT4. «Πιστεύω θα τον περάσουμε εύκολα» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση, ενώ ερωτώμενος για το τι είναι αυτό που περιμένει από τον αγώνα, ο Ηλίας ανταποκρίθηκε χωρίς περαιτέρω σκέψη: «Το Χρήστο Αραπίδη και τον Θόδωρο Μαρίνη να περάσουμε και τίποτε άλλο δεν θέλω».


Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ηλία στο βίντεο που ακολουθεί.


Περιοδικό AutokinisiMag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου