Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ξέρεις τι σημαίνουν τα ονόματα των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών;

Αν έχεις Mitsubishi, Subaru, Mazda ή Datsun μάθε ποιός βάφτισε το αμάξι σου και γιατί πήρε το όνομα που έχει!



SUBARU
Η λέξη SUBARU σημαίνει στα Ιαπωνικά Ένωση. Το σήμα της απεικονίζει μια ένωση 7 αστεριών, τον γνωστό αστερισμό των Πλειάδων η αλλιώς την Πούλια! Σύμφωνα με την μυθολογία οι Πλειάδες ήταν κόρες του Άτλαντα, που αυτοκτόνησαν όταν έμαθαν την τιμωρία του πατέρα τους να σηκώνει για πάντα την γη.

MITSUBISHI
Mitsubishi σημαίνει 3 διαμάντια και η λέξη αυτή έδωσε το όνομα της σε μία από τις πιο διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Γιατί όμως είναι 3 τα αστέρια; Ο ιδρυτής της εταιρίας ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με 3 ατμόπλοια. Έκτοτε ο αριθμός 3 ακολουθεί όλες τις επιχειρηματικές του κινήσεις, είτε πρόκειται για αμάξια, είτε για στόχους.

ΜΑΖDA

Το MAZDA είναι ένα αμάξι εμπνευσμένο από τα ζώδια! Ο Mazda σύμφωνα με τον Ζωροαστρισμό, είναι ο θεός της σοφίας και αυτός που κατόρθωσε να ενώσει τους ανθρώπους δίνοντας τους το χάρισμα της λογικής. Ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Jujiro Matsuda, είχε φαίνεται αστρικές ανησυχίες, ή (στην πιο πεζή εκδοχή) επέλεξε αυτό το όνομα γιατί έμοιαζε με το όνομα του…

DATSUN
Το πώς πήρε το όνομα της η Datsun είναι μια περίπλοκη…ιαπωνική ιστορία. Το 1912 ένας νεαρός Ιάπωνας ιδρύει μια αυτοκινητοβιομηχανία, με την βοήθεια και την χρηματοδότηση των συγγενών του. Για να τιμήσει τους χρηματοδότες του, ονομάζει το πρώτο αυτοκίνητο DAT.Το κάθε γράμμα ήταν αφιερωμένο σε κάποιο συγγενή του. Το D στον Kenjoro Den, το Α στον Rokuro Aoyama και το Τ στον Meitaro Takeuchi. Μια δεκαετία αργότερα η εταιρία συγχωνεύεται με μια άλλη ιαπωνική, και ονομάζεται DAT-SON (το παιδί του DAT!!). Για να είναι πιο εύηχο το DATSON έγινε χρόνια αργότερα DATSUN!

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Η κόντρα της ημέρας: Μηχανή Kawasaki ZX10 VS αμάξι Corvette-Powered RX7

Μηχανή VS αμάξι. Η αιώνια διαμάχη.Το drifting στα καλύτερα του. Έχει τα κότσια η Corvette να ακολουθήσει την Kawasaki στους ελιγμούς που κάνει στο οδόστρωμα; Για ποιά από τις δύο θα κατέβει η ασπρόμαυρη σημαία;
Εκατομύρια θεατές είχαν την ίδια απορία με μας, αφού το βίντεο έσπασε όλα τα ρεκόρ viewing, έχοντας περίπου 4,4 εκ. θεατές!!


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκηςς

FIAT 500 με μηχανή HONDA S2000 επιτίθεται στο οδόστρωμα!

Μπορεί το FIAT 500 να έγινε γνωστό σαν το αμάξι που οδηγεί η Jennifer Lopez, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο...φλώρικο όσο δείχνει! Απολαύστε ένα vintage φιατάκι που φοράει μηχανή HONDA S2000 να πιάνει χρόνους που δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος του. Στο βίντεο που ακολουθεί!



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αύξηση σημείωσαν το 2011 οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα...για την Volvo

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το 2011 για τη Volvo! Οι πωλήσεις της Volvo στην ελληνική αγορά σημείωσαν αύξηση 56,4% το 2011, σε σχέση με το 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, η σουηδική μάρκα το 2011 ταξινόμησε στην Ελλάδα 1.445 επιβατικά οχήματα, έναντι 924 οχημάτων το 2010.


Εξίσου ή και περισσότερο εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Volvo στην Ελλάδα το 2011. Το συνολικό μερίδιο της Volvo στην Ελληνική αγορά εκτινάχθηκε στο 1,5% τη χρονιά που μας πέρασε, χαρίζοντας στη Volvo τον άτυπο τίτλο της μάρκας με τη μεγαλύτερη άνοδο για το 2011. Είναι χαρακτηριστικό και αξίζει να σημειωθεί, ότι σ τη χρονιά που έκλεισε η Volvo υπερδιπλασίασε το ποσοστό της σε σχέση με το 2010, όπου κατείχε μερίδιο 0,7%.


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Tώρα το NISSAN JUKE 1.6TURBO 4X4 M-CVT με νέες χαμηλότερες τιμές

Η κορυφαία έκδοση του πρωτοποριακού compact crossover ξεκινά πλέον από τις 24.790 € με απόσυρση.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις του δημοφιλούς Nissan JUKE που παράγονται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland της Μεγάλης Βρετανίας, τώρα ξεκινούν από νέες, ακόμα χαμηλότερες τιμές, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής :

MONTEΛΟ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΝΔ. ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΠΡΟΣΦΟΡΑ + ΑΠΟΣΥΡΣΗ)
1.6DiG Techna M-CVT 4WD 27.390 € 500 € 2.100 € 24.790 €
1.6DiG Techna M-CVT 4WD L/P 28.590 € 500 € 2.100 € 25.990 €

Το Nissan JUKE έχει καταφέρει να αποσπάσει 5 αστέρια στην αξιολόγηση παθητικής ασφάλειας του Euro NCAP, να κερδίσει αρκετά βραβεία σε πολλές χώρες, καθώς και να κατακτήσει ένα αξιόλογο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Τις άκρως δελεαστικές προσφορές για το JUKE, όπως και για τα υπόλοιπα μοντέλα της Nissan, συμπληρώνει το επαναστατικό προαιρετικό πρόγραμμα επέκτασης της πλήρους εργοστασιακής εγγύησης στα 6 έτη, γεγονός που προσδίδει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα σε εκείνους που θα αποφασίσουν να αγοράσουν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται σε όλες τις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.

Νέο Opel Mokka: Συμπαγείς Διαστάσεις, Μεγάλες Φιλοδοξίες


Νέο όνομα και νέα κατηγορία για την Opel: Στο ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς και δύο μήνες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου, 2012, η Opel δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες ενός νέου, δυναμικού, μικρού SUV, του Opel Mokka. Με το νέο Mokka, η Opel γίνεται η πρώτη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που λανσάρει ένα ανταγωνιστικό μοντέλο στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία μικρών SUV.

Παρά το μικρό συνολικό μήκος των 4,28 m, το Mokka μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε άτομα, ενώ συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με καινοτόμες τεχνολογίες και λειτουργίες κάνοντάς τις προσιτές σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών, τηρώντας έτσι την υπόσχεση της Opel.

«Το Opel Mokka δανείζεται τα καλύτερα στοιχεία από παραδοσιακά, μεγαλύτερα SUV και τα προσαρμόζει σε ένα σύγχρονο, συμπαγές σχήμα» λέει χαρακτηριστικά ο CEO της Opel, Karl-Friedrich Stracke. «Το Mokka επεκτείνει τη γκάμα οχημάτων Opel και συνεχίζει τη δυναμική προϊοντική μας επέλαση των τελευταίων χρόνων. Επίσης τονώνει την κατηγορία SUV-B που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια».

Σπορ οδηγική εμπειρία, δυναμικό lifestyle

Το Opel Mokka ‘παντρεύει’ τη λειτουργικότητα και την άνεση των υπερυψωμένων καθισμάτων με μία αίσθηση περιπέτειας. Προαιρετικά χρησιμοποιεί τεχνολογία AWD που κατανέμει ομαλά τη ροπή στους πίσω τροχούς όταν χρειάζεται, για καλύτερη πρόσφυση και οδική συμπεριφορά. Ισχύ παρέχουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες. Όλα τα μηχανικά κιβώτια εφοδιάζονται με Opel Start/Stop. Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό 1.6 (85 kW/115 hp) και τον 1.4 l Turbo (103 kW/140 hp) με ροπή 200 Nm. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, διατίθεται ο 1.7 CDTI turbo diesel (93 kw/130 hp) με ροπή 300 Nm. Οι κινητήρες 1.4 Turbo και 1.7 CDTI συνδυάζονται με εξατάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο.

Το Mokka λανσάρει νέες τεχνολογίες αιχμής στην κατηγορία SUV- B, όπως μία σειρά Συστημάτων Υποστήριξης Οδηγού (Driver Assistance Systems) βασισμένων στο σύστημα εμπρός κάμερας Opel Eye, και μία κάμερα οπισθοπορείας. Επιπλέον, το Opel Mokka φέρει το εργονομικό κάθισμα που έχει πιστοποιηθεί από τον AGR – τον Γερμανικό Οργανισμό Ειδικών για την υγεία της πλάτης “Aktion Gesunder Rücken e.V.”. Πέρα από τον πλούσιο χώρο αποσκευών, το Mokka προσφέρει το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Flex-Fix νέας γενιάς, αποκλειστικότητα της Opel.


Διαθέτοντας τέτοια προσόντα, το Mokka απευθύνεται σε δραστήρια άτομα με έντονους ρυθμούς ζωής. Αυτό φαίνεται και στο όνομά του που είναι εμπνευσμένο από τους μικρούς στρογγυλούς κόκκους καφέ της διάσημης ποικιλίας Coffea Arabica. Ροφήματα καφέ με βάση τη μόκα είναι εκλεκτά και εξεζητημένα, πλούσια σε γεύση και γεμάτα ενέργεια. Στην ίδια φιλοσοφία, το Opel Mokka είναι μικρό αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες.

Τολμηρή σχεδίαση SUV και αναβαθμισμένη λειτουργικότητα

Με το Mokka, η σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel που συνδυάζει ‘γλυπτική σχεδίαση με Γερμανική ακρίβεια’ βρίσκει μία νέα έκφραση στην κατηγορία μικρών SUV. Το Opel Mokka προβάλλει τον τολμηρό χαρακτήρα του με ανάγλυφα και ελκυστικά στοιχεία διατηρώντας τη σπορ ζωντάνια του με μυώδες, αθλητικές γραμμές. Η συνολική εικόνα επιτείνεται με τη χαρακτηριστική ‘λεπίδα’ της Opel στο προφίλ. Στο σπορ χαρακτήρα του Mokka συμβάλλει η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος που αυξάνει τις δυνατότητές του στο χώμα, όπως και τα φαρδιά μετατρόχια των1540 mm. Η στιβαρή εμφάνιση αναδεικνύεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18” που προσφέρονται στάνταρ με τα Enjoy και Cosmo.

Στο εσωτερικό του Mokka βλέπουμε γνώριμες αξίες της μάρκας Opel: ευελιξία, λειτουργικότητα και φιλοσοφία φιλική προς το χρήστη. Το Mokka διαθέτει χώρο αποσκευών μέχρι 1.372 L και 19 αποθηκευτικούς χώρους. Σε όλα αυτά προστίθεται το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Flex-Fix νέας γενιάς – που υποστηρίζει τέλεια ένα δραστήριο lifestyle. Η Opel είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα. Η εργονομική σχάρα είναι πλήρως ενσωματωμένη στο πίσω τμήμα, λειτουργεί συρταρωτά και μπορεί να μεταφέρει μέχρι τρία ποδήλατα ταυτόχρονα.

All-Wheel-Drive, Front-Wheel-Drive και αποκλειστικές τεχνολογίες

Το νέο Opel Mokka διατίθεται με συστήματα Front-Wheel και All-Wheel-Drive. Το All-Wheel Drive System διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ευστάθειας και ασφάλειας ενώ αυξάνει τις ικανότητες του Mokka σε πιο απαιτητικές οδικές συνθήκες. Όταν δοκιμάζεται το κράτημα και η πρόσφυση του αυτοκινήτου, το σύστημα κατανέμει αυτόματα και ομαλά ισχύ στους πίσω τροχούς.

Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις Mokka είναι τα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Πλούσιο και ποιοτικό, το Opel Mokka φέρνει προηγμένες τεχνολογίες αιχμής στην κατηγορία SUV-B. Το Advanced Adaptive Forward Lighting (AFL+) αυξάνει την οδηγική ασφάλεια και βασίζεται στην 3η γενιά του συστήματος φωτισμού Bi-Xenon που περιλαμβάνει High Beam Assist (HBA). Η νέα γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye διατίθεται προαιρετικά προσφέροντας στον οδηγό πρόσβαση σε αρκετές λειτουργίες μεταξύ των οποίων Lane Departure Warning (LDW) και η δεύτερη γενιά Traffic Sign Recognition. Κανένα άλλο μικρό SUV δεν διαθέτει ένα τέτοιο σύστημα που αναβαθμίζει την ασφάλεια και την οδηγική άνεση.

Το Opel Mokka αναμένεται στις Εκθέσεις Διανομέων Opel στα τέλη του 2012.