Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Point Of one-eyed View

Εντελώς διαισθητικά, κάτι μας λέει πως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ή τουλάχιστον έχετε συναντήσει το λιγότερο μια φορά στην ενήλικη(;) ζωή σας τα αρχικά POV. Γνωρίζετε όμως τι σημαίνει; 

POV λοιπόν ή αλλιώς Point of View είναι στην κινηματογραφική ορολογία εκείνα τα πλάνα που παρουσιάζουν τη δράση από την οπτική γωνία του πρωταγωνιστή. Διώχνοντας τις βρόμικες σκέψεις από το μυαλό όλων, σας επισημαίνουμε πως μέχρι τώρα, παρόλα τα χιλιάδες βίντεο που κατά καιρούς δημοσιεύονται και έχουν να κάνουν με incar πλάνα μονοθέσιων της F1, δεν έχει υπάρξει πλάνο που να απεικονίζει αυτά που βλέπει ακριβώς ένας πιλότος της F1. 

Ο δοκιμαστής της Pirelli Lucas Di Grassi πραγματοποίησε ένα βρεγμένο γύρο στην πίστα του Spa έχοντας μια κάμερα τοποθετημένη ακριβώς επάνω στο ένα του μάτι, δίνοντάς μας την πιο πιστή μέχρι στιγμής εικόνα από αυτά που συμβαίνουν σε μια πίστα της F1, όπως τα βλέπει ο ίδιος μέσα από το κράνος του.



Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να οδηγώ μόνο με το ένα μάτι ανοιχτό μιας και το άλλο το μπλόκαρε η κάμερα, κάτι που ήταν εξαιρετικά πολύπλοκο». Και να φανταστεί κανείς πως ήταν μόνος του στην πίστα! 

Απολαύστε το βίντεο αμέσως παρακάτω.


Πηγή: Autoblog

Περιοδικό AutokinisiMag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου