Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell γιορτάζει την 20η επέτειο λειτουργίας του

Η SEAT γιορτάζει. Στις 22/12/2013 είναι η 20η επέτειος από την επίσημη έναρξη λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας στο Martorell, ένα ορόσημο πραγματικά στην ισπανική βιομηχανία λόγω της πρωτοπορικής τεχνολογίας και των εργασιακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται εκεί. Πριν από τα εγκαίνια του εργοστασίου στο Martorell, η παραγωγή της εταιρείας ήταν συγκεντρωμένη στο εργοστάσιο στη Zona Franca (Βαρκελώνη), το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1950 και κατασκεύασε το πρώτο όχημα, το SEAT 1400, το 1953. Στις 22 Φεβρουαρίου 1993, ο Βασιλιάς Juan Carlos I έκανε τα αποκαλυπτήρια της επίσημης επιγραφής των εγκαινίων, με την παρουσία του τότε νέου Προέδρου του Volkswagen Group, Dr Ferdinand Piëch και σημερινού Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου. Το Martorell έγινε μια από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το Martorell κατασκευάζει αυτοκίνητα για τη SEAT, καθώς και για τις άλλες μάρκες του Volkswagen Group. Μεταξύ των ετών 1995 και 2003 κατασκευάστηκαν τέσσερις εκδόσεις των VW Polo και Caddy, ενώ το 2011 άρχισε η παραγωγή του Audi Q3, του πρώτου premium αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στην Ισπανία.

Ο Valentino Rossi νέος πρεσβευτής μάρκας για το Opel ADAM

Ο Valentino “Vale” Rossi είναι ο νέος πρεσβευτής μάρκας για το κομψό, μικρό αυτοκίνητο πόλης Opel ADAM στην Ιταλία. Ο παγκοσμίου φήμης πολλάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP είναι ο πρωταγωνιστής μιας ευρέως φάσματος καμπάνιας επικοινωνίας με έμφαση στα κοινά χαρακτηριστικά του ADAM και του Valentino: ισχυρή προσωπικότητα, δημιουργικότητα, δυναμισμός, μέγιστη ακρίβεια. Με την τολμηρή, αντισυμβατική και απόλυτα μοναδική του εμφάνιση, το ADAM μοιράζεται τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Ιταλό πρωταθλητή μοτοσικλετών. Η καμπάνια καλύπτει παραδοσιακά και ψηφιακά μέσα επικοινωνίας από τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ μέχρι καταχωρήσεις σε έντυπα, προωθητικές ενέργειες και παρουσία σε social media. Opel ADAM: Πρωταθλητής εξατομίκευσης και το καλύτερα "συνδεμένο" μικρό Το Opel ADAM προσφέρει πάνω από 61.000 εξωτερικούς συνδυασμούς και σχεδόν 82.000 για το εσωτερικό, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Το σικ, μοδάτο αυτοκίνητο είναι ένα ευέλικτο τρίθυρο μοντέλο, ιδανικό για το αστικό τοπίο. Η οδική συμπεριφορά του εντυπωσιάζει και εκτός πόλης χάρη στις ρυθμίσεις πλαισίου και συστήματος διεύθυνσης και της έμφασης στην οδηγική απόλαυση και ευελιξία. Στο εσωτερικό, το ADAM μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα σε ένα περιβάλλον που αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας με στοιχεία premium τεχνολογιών προερχόμενων από ανώτερες κατηγορίες. Με το νέο σύστημα infotainment IntelliLink που ενσωματώνει το smartphone του ιδιοκτήτη στο αυτοκίνητο (Android, Apple iOS), το ADAM γίνεται το καλύτερα ‘συνδεδεμένο’ μικρό αυτοκίνητο. Σύντομα θα διατίθεται το καινοτόμο λογισμικό φωνητικής αναγνώρισης SIRI Eyes Free της Apple. Άλλα χαρακτηριστικά ιδανικά για το φυσικό αστικό περιβάλλον του ADAM είναι η νέα γενιά Park Assist που παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, μία Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert), σύστημα διεύθυνσης με ‘ελαφρύ’ πρόγραμμα πόλης - CITY mode και το αποκλειστικό σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix της Opel, πλήρως ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα. Το ADAM λανσάρει τη βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ στη lifestyle κατηγορία Α. Με τολμηρές, δυναμικές αναλογίες και μία μυώδη, αυθεντική του εμφάνιση αντιστέκεται στην τάση για ρετρό αισθητική. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η lifestyle κατηγορία Α, στη οποία ανήκει το ADAM, θα εξακολουθήσει να αυξάνεται συνεχώς τα επόμενα χρόνια. Από το 2000, οι πωλήσεις μοδάτων αυτοκινήτων στην κατηγορία Α (μήκους περίπου 3,70 m) στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% και αντίστοιχα των πολυτελών μοντέλων κατηγορίας B (μήκους περίπου 4,00 m) πάνω από 110%. Η Opel σκοπεύει να κατακτήσει αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά με το ADAM.

Nέα έκδοση Giulietta Veloce

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά η Giulietta, το αυτοκίνητο που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το ξεχωριστό στιλ, την κορυφαία τεχνολογία και την οδηγική απόλαυση που χαρακτήριζαν πάντα τις Alfa Romeo και που τιμήθηκε με τον τίτλο «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2011, ανανεώνει την γκάμα της στην προσπάθεια να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσης υπάρχουν πλέον νέες, ακόμα χαμηλότερες τιμές για τη βενζινοκίνητη 1.4 TB 105 hp Progression, που ξεκινάει από 16.300 ευρώ και για την ντίζελ 1.6 105 hp Progression, που ξεκινάει από 18.940 ευρώ (με απόσυρση και προωθητική ενέργεια και για τις δύο). Παράλληλα, λανσάρεται η νέα έκδοση Veloce, οι οποία ενισχύει το σπορ χαρακτήρα της Giulietta, θα προσφέρεται όμως σε προσιτές τιμές που ταιριάζουν με τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η έκδοση Veloce θα είναι διαθέσιμη με τους κινητήρες βενζίνης 1.4 TB 120 hp και πετρελαίου 1.6 JTDM-2 105 hp και διακρίνεται εξωτερικά από τις εξής λεπτομέρειες: • Σκουρόχρωμους προβολείς • Εξωτερικό λογότυπο Veloce • Καλύμματα εξωτερικών καθρεφτών σε χρώμα γκρι titanium • Εξωτερικές χειρολαβές επιχρωμιωμένες • Ζάντες αλουμινίου Sport 17’’ σε χρώμα γκρι titanium • Προαιρετικά βαμμένη οροφή σε μαύρο ή γκρι χρώμα Διαφοροποίηση, όμως υπάρχει και στο εσωτερικό, με μια σειρά λεπτομερειών που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου: • Νέο σαλόνι σε κόκκινο/μαύρο χρώμα και sport design • Οροφή και κολόνες σε μαύρο χρώμα • Εσωτερικό θυρών σε χρώμα γκρι titanium • Κεντρικό τμήμα κοντά στο χειρόφρενο & λεβιέ ταχυτήτων, σε χρώμα γκρι titanium • Διακοσμητικό ταμπλό σε απόχρωση γκρι titanium • Προαιρετικά σπορ δερμάτινο σαλόνι microfibra ή σπορ δερμάτινο σαλόνι με κόκκινες ραφές Ο πλούσιος εξοπλισμός της Veloce είναι ένα ακόμα στοιχείο που ολοκληρώνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της και την κάνει ελκυστική για όσους αποζητούν ένα σπορ αυτοκίνητο με ελκυστική εμφάνιση και κορυφαία οδική συμπεριφορά, αλλά και κορυφαία ασφάλεια και όλες τις ευκολίες που κάνουν ξεκούραστη την οδήγηση στους έντονους ρυθμούς της σημερινής ζωής. Έτσι, στάνταρ είναι το σύστημα ελέγχου ευστάθειας VDC (πλήρες με ASR/MSR/CBC, λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού e-Q2 και Hill Holder), το σύστημα ρύθμισης λειτουργίας DNA, 6 αερόσακοι, air condition, σύστημα Start & Stop με GSI, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με αντιθαμβωτική λειτουργία, RadioCD με MP3 Player, ζάντες αλουμινίου 17’’, σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, πίσω αεροτομή κλπ.

Ο 18χρονος Γιώργος Παπασταύρου οδηγός της KOSMOCAR – EKO DUCATI TEAM

Έγινε στην πίστα των Μεγάρων ο 2ος γύρος δοκιμών της νεοσύστατης ομάδας “KOSMOCAR – EKO DUCATI TEAM”, για την επιλογή του οδηγού που θα εκπροσωπήσει την “κόκκινη” ομάδα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, καθώς και σε έναν Αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV. Οι δύο οδηγοί που κάθισαν στη σέλα της Ducati Panigale 1199SSTK είναι ο Πρωταθλητής Κώστας Κοντομάρος και ο νικητής του Κυπέλλου της κατηγορίας ΟΡΕΝ 600cc Γιώργος Παπασταύρου. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη διαδρομή των δύο χιλιομέτρων της πίστας, λόγω της δυνατής βροχής των προηγούμενων ημερών, οι δύο οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια σειρά αρκετών γύρων, πάνω στην 1199SSTK που έκανε την πρώτη της εμφάνιση με τα χρώματα των χορηγών της ομάδας. Τα σλικ λάστιχα της Pirelli ανέβασαν θερμοκρασία και οι χρόνοι κατέβηκαν, ενώ και οι δύο οδηγοί δήλωσαν ότι διασκέδασαν ιδιαίτερα με την οδήγηση της Panigale. Tο 2ο αυτό γύρο των δοκιμών παρακολούθησαν από κοντά, ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar κ. Στήβεν Σίρτης ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Ducati κ. Γιάννης Μυτιληνάκης και ο Marketing Manager της Ducati κ. Γιώργος Παγιατάκης, δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον της νέας αντιπροσωπείας της Ducati στη χώρα μας, για το αγωνιστικό τμήμα. Τελικά η ομάδα επέλεξε τον 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου για να την εκπροσωπήσει το 2013 στις πίστες και σε όλες τις εκδηλώσεις που θα βρεθεί η KOSMOCAR – EKO DUCATI TEAM. Ο Γιώργος Παπασταύρου γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 1994 και οδήγησε μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά σε ηλικία 4 χρονών. Ασχολήθηκε αρχικά με το Μοτοκρός και ο πρώτος του επίσημος αγώνας ήταν αυτός της Κοζάνης το 2008, όπου τερμάτισε 5ος.