Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η RB8 αποκαλύφθηκε…

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία περίμενε ο περισσότερος κόσμος την παρουσίαση του εντυπωσιακού  νέου μονοθέσιου της Red Bull Racing.  Διαδικτυακή ήταν λοιπόν η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου των πρωταθλητών που φέρει τον κωδικό RB8 καθότι είναι το όγδοο μονοθέσιο στην ιστορία της ομάδας. 

Το νέο μονοθέσιο εντυπωσίασε, αρκετά προβληματισμένος εμφανίστηκε ωστόσο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άντριαν Νιούι. Ο κορυφαίος Βρετανός ξεκαθάρισε: «Μου αρέσουν πολύ οι αλλαγές των κανονισμών αλλά όχι οι απαγορεύσεις. Σε ότι αφορά στο κανονισμό σχετικά με το ύψος του ρύγχους του μονοθεσίου, μας οδήγησε όπως και τις περισσότερες ομάδες στην δημιουργία ενός μάλλον άσχημου πρόσθιου μέρους με σκαλοπάτι», παραδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής της RBR.

Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ καλείται φέτος να υπερασπιστεί τα κεκτημένα: «Το 2011 ήταν ξεχωριστό για εμάς αλλά δεν μπορούμε να πάμε στη νέα σεζόν περιμένοντας πως θα έχουμε αντίστοιχη κυριαρχία. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ανάλογες επιτυχίες με την RB8 αλλά περιμένω να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός». 

Αν θες να δεις περισσότερα: 

Η κόντρα της ημέρας: Caterham R500 vs Ferrari 430 Scuderia

Στην πίστα Valerbanen της παγωμένης Νορβηγίας ένα ελαφρύ αγωνιστικό Caterham R500 βάζει κόντρα με μια ιταλίδα μεγαλοκυρία, μια Ferrari 430 Scuderia. Eπικός αγώνας!



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Δύο Παγκόσμιες Πρεμιέρες Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2012

Η Opel ετοιμάζεται με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες για το φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (6-18 Μαρτίου, 2012): το νέο μικρό SUV Mokka και το νέο OPC. Πλήρως εναρμονισμένη με το φετινό φουτουριστικό σύνθημα της Έκθεσης “Driving into the future”, η Opel είναι η πρώτη Γερμανική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που κάνει την είσοδό της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά SUV-B με το νέο Mokka.

Οι επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τη συνέντευξη τύπου της Opel στις 6 Μαρτίου, στο Geneva Palexpo, Hall 2 στις 11:30 θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι η Opel επεκτείνει τη γκάμα της με το νέο Mokka και το νέο Astra OPC και παράλληλα τονώνει με περισσότερο συναίσθημα τη μάρκα και τον πελάτη.

Το νέο συμπαγές sports coupé Astra OPC 206 kW/280 hp είναι το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών και υπόσχεται μία σπορ οδηγική εμπειρία και άφθονο συναίσθημα. Όμως η Opel έχει και άλλους λόγους για να γιορτάσει την επέτειο των 150 χρόνων της: το επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Ampera είναι μεταξύ των φιναλίστ για τον τίτλο “Car of the Year”, ενώ το φουτουριστικό ηλεκτρικό ποδήλατο “RAD e” είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του. Η Opel υπογραμμίζει την τεχνολογική υπεροχή της με το νέο, αποκλειστικό σειριακό σύστημα διπλού τούρμπο του πετρελαιοκινητήρα 2.0 BiTurbo CDTI του Insignia.

Παγκόσμια πρεμιέρα: συμπαγείς διαστάσεις, μεγάλες φιλοδοξίες – το νέο Mokka

Παρά το μικρό συνολικό μήκος των 4,28 m, το Mokka μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και πέντε άτομα σε υπερυψωμένα καθίσματα. Συνδυάζει ελκυστική σχεδίαση με καινοτόμες τεχνολογίες και ανώτερες λειτουργίες, που γίνονται πλέον προσιτές σε έναν ευρύτερο κύκλο πελατών, τηρώντας την υπόσχεση της Opel.

Στη δυναμική οδηγική εμπειρία συμβάλλουν τρεις αποδοτικοί κινητήρες, οι βενζινοκινητήρες 1.6 85 kW/115 hp και 103 kW/140 hp 1.4 l Turbo και ο 1.7 CDTI με 96 kW/130 hp. Η ασφάλεια αυξάνεται με νέες τεχνολογίες που λανσάρονται στην κατηγορία, όπως Driver Assistance Systems που βασίζονται στο σύστημα εμπρός κάμερας Opel Eye και μία κάμερα οπισθοπορείας.

Συστήματα FWD και RWD διατίθενται με το νέο Opel Mokka. Το All-Wheel Drive System

διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ευστάθειας και ασφάλειας ενώ αυξάνει τις ικανότητες του Mokka σε πιο απαιτητικές οδικές συνθήκες. Όταν δοκιμάζονται το κράτημα και η πρόσφυση του αυτοκινήτου, το σύστημα κατανέμει αυτόματα και ομαλά ισχύ στους πίσω τροχούς. Ανάμεσα στα στάνταρ χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία σε όλες τις εκδόσεις Mokka είναι τα Electronic Stability Control (ESC), Traction Control (TC) και τα συστήματα Hill Start Assist (HSA) και Hill Descent Control (HDC) – που βελτιώνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Παγκόσμια πρεμιέρα: νέο Astra OPC – το ισχυρότερο Astra όλων των εποχών

Με το νέο Astra OPC, η έκδοση υψηλών επιδόσεων του Astra GTC κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη. Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 206 kW/280 hp του OPC προσφέρει μέγιστη ροπή 400 Nm και τελική ταχύτητα 250 km/h. Η ανάρτηση High Performance Struts (HiPerStruts) του Astra OPC είναι από τα ατού του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλαισίου FlexRide, που περιλαμβάνει Sport- και OPC-drive mode, το Astra OPC προσφέρει ακόμα πιο αναβαθμισμένη οδηγική συμπεριφορά.

Το Astra OPC διαθέτει επίσης νέο κάθισμα τύπου bucket υψηλών προδιαγραφών με προηγμένη τεχνολογία. Και τα δύο εμπρός καθίσματα προάγουν τη σπορ οδηγική εμπειρία με προηγμένα υλικά ελαφρού βάρους, χαμηλότερη θέση και αυξημένη πλευρική στήριξη. Ο σκελετός του νέου καθίσματος είναι 45% ελαφρύτερος από ένα συμβατικό Κανείς άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ φύλλο οργανικού ψεκασμού με συνθετικό υλικό σε αυτοκίνητο παραγωγής. Το νέο κάθισμα προσφέρει 18 διαφορετικές ρυθμίσεις. Η νέα τεχνολογία OPC που είναι μοναδική στην Opel υποβλήθηκε σε τεστ αντοχής 10.000 χλμ. στη διάσημη αγωνιστική πίστα του Nürburgring στη Γερμανία. Τα 10.000 χλμ. στις σκληρές συνθήκες του βόρειου loop αντιστοιχούν σε 180.000 χλμ. οδήγησης σε κανονικές συνθήκες.

Φέτος, η Opel έχει ακόμα περισσότερους λόγους να ανυπομονεί για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Πέρα από την επέτειο των 150 χρόνων της, το Ampera, μία από τις τελευταίες καινοτομίες της Opel, είναι στη λίστα των φιναλίστ για το περίοπτο βραβείο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012”. Στις 5 Μαρτίου θα ανακοινωθεί ο νικητής από μία τελική λίστα επτά μοντέλων με την έναρξη του Σαλονιού της Γενεύης, που σημαίνει ότι θα είναι η πρώτη επίσημη είδηση της διοργάνωσης.

Ηλεκτρικό ποδήλατο “RAD e” και ένα όραμα για το μέλλον

Η Opel θα παρουσιάσει τη σχεδιαστική μελέτη “RAD e” στη Γενεύη: – πρόκειται για ένα φουτουριστικό ηλεκτρικό ποδήλατο που ολοκληρώνει τη στρατηγική e-mobility της μάρκας εκφράζοντας μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία ατομικής μετακίνησης στην πόλη. Το RAD e – το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο που βασίζεται στις αρχές δομής & παραγωγής ενός αυτοκινήτου – φέρει πολλά από τα στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας Opel όπως τα σχήματα μπούμερανγκ, γνωστά από το Ampera και το πρωτότυπο RAK e. Η τεχνολογία pedelec με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 250 watt υποστηρίζει τον αναβάτη στην κάλυψη αποστάσεων 60 έως 145 χλμ. Με αυτή την έννοια, the RAD e ικανοποιεί τις ανάγκες μετακίνησης των πελατών, όταν η χρήση του αυτοκινήτου είναι περιορισμένη ή αδύνατη. Το RAD e παρουσιάζεται σε μία εποχή που τα ηλεκτρικά ποδήλατα προβλέπεται να παίξουν βασικό ρόλο στις ολοκληρωμένες φιλοσοφίες αστικής μετακίνησης του μέλλοντος συνδέοντας ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτοκίνητα και λεωφορεία. Το RAD e παραπέμπει επίσης στα πρώτα χρόνια της παρουσίας της Opel στη βιομηχανία, τότε που κατασκεύαζε ποδήλατα. Στο πλαίσιο της επετείου των 150 χρόνων της Opel, οι σχεδιαστές δημιούργησαν μία μελέτη που αναφέρεται στο παρελθόν, λανσάροντας παράλληλα ένα όραμα για το μέλλον.

Νέος 2.0 BiTurbo CDTI, ο κορυφαίος diesel του Insignia

Οι επισκέπτες της Έκθεσης της Γενεύης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το νέο πολύ αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα 2.0 BiTurbo CDTI που κάνει ντεμπούτο στο Insignia. Το Insignia 2.0 BiTurbo CDTI αποδίδει 143 kW/195 hp με ροπή 400 Nm, και κατανάλωση που ξεκινά από 4,9 lit. / 100 km (129 g/km CO2). Αυτό σημαίνει ότι είναι από τα πιο αποδοτικά αυτοκίνητα της μεσαίας κατηγορίας. Στην καρδιά του κινητήρα ‘χτυπά’ το σειριακό σύστημα διπλού τούρμπο – μία τεχνολογία που μέχρι πρότινος ήταν προνόμιο ακριβότερων αυτοκινήτων. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που ένα επιβατικό αυτοκίνητο εφοδιάζεται με σύστημα δύο intercooler και δύο πλήρως ανεξάρτητα κυκλώματα ψύξης. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στην άμεση απόκριση και ευστροφία του κινητήρα.

Άλλες καινοτομίες του δημοφιλούς μοντέλου είναι: όλες οι εκδόσεις AWD σύντομα θα διατίθενται με SuperSport chassis που περιλαμβάνει την εμπρός ανάρτηση του Insignia OPC (Opel Performance Center) με γόνατα υψηλών επιδόσεων (HiPerStruts) για ακόμα πιο σπορ χροιά. Επίσης, νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού βασισμένα σε ραντάρ αναβαθμίζουν την ενεργητική ασφάλεια του Insignia.

Νέες βελτιώσεις για τα Astra, Corsa, Insignia και Meriva

Σαν κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εξελίσσεται συνεχώς, η Opel θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις των μοντέλων της στη Γενεύη. Το νέο Corsa Kaleidoscope διευρύνει την επιτυχημένη σπορ σειρά Corsa Color line. Μία ακόμα καινοτομία της Color line είναι ο οικονομικός βενζινοκινητήρας 1.2, 51 kW/70 hp ecoFLEX (5.1 l/100 km με Start/Stop και 119g/km CO2).

Το Meriva, ο πρωταθλητής ευελιξίας της Opel, διατίθεται τώρα με βελτιωμένους, οικονομικότερους κινητήρες. Ο πολύ αποδοτικός 1.4 LPG Turbo ecoFLEX (88 kW/120 hp) που

κάνει ντεμπούτο στο Meriva έχει μικρότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων (124 g/km CO2). Όλες οι εκδόσεις ισχύος του βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων διατίθενται τώρα με τεχνολογία Start/Stop στο Meriva. Με την εν λόγω τεχνολογία, η κατανάλωση στην έκδοση 1.4 Turbo 88kW/120 hp έχει μειωθεί κατά 12%.

Ο κινητήρας 1.4 LPG Turbo ecoFLEX διατίθεται τώρα και με το 5-θυρο Astra και το Astra Sports Tourer προσφέροντας αυξημένη ισχύ στα 103 kW/140 hp.

Έτοιμα για την επετειακή χρονιά της Opel: οι πελάτες μπορούν τώρα να παραγγείλουν τα Astra, Corsa, Insignia και Meriva με σήμα “150 years Opel”. Η Opel έχει αναβαθμίσει τις μοναδικές τεχνολογίες της, όπως το ενσωματωμένο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix που μπορεί τώρα να μεταφέρει ακόμα περισσότερο βάρος και συνολικά μέχρι τέσσερα ποδήλατα (Astra Sports Tourer, Zafira Tourer). Πρεμιέρα και για ένα νέο σύστημα park assist που ενεργοποιείται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν.

Δώρο η απόσυρση για το QASHQAI


Η Nissan, ανταποκρινόμενη για μια ακόμη φορά στις απαιτήσεις των καιρών, μεγιστοποιεί την προσφορά της για το πρωτοποριακό crossover QASHQAI.

Συγκεκριμένα, από σήμερα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η Nissan θα παρέχει δωρεάν την απόσυρση με την αγορά ενός Nissan QASHQAI / QASHQAI+2 (βενζινοκίνητες εκδόσεις), για εκείνους τους πελάτες που δεν διαθέτουν παλαιό αυτοκίνητο για να το αποσύρουν. Με βάση την παραπάνω προσφορά, το συνολικό όφελος με την αγορά ενός Nissan QASHQAI ξεκινά από τις 2.470 € και φθάνει έως τις 9.000€.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δωρεάν παροχή απόσυρσης και για τα μοντέλα JUKE (βενζινοκίνητες εκδόσεις) και ΝΟΤΕ, με τιμές που ξεκινούν από τις 15.390 € και 11.480 € αντίστοιχα.

Την παραπάνω άκρως δελεαστική προσφορά για τα μοντέλα της Nissan που ισχύει για συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, συμπληρώνει το επαναστατικό προαιρετικό πρόγραμμα επέκτασης της πλήρους εργοστασιακής εγγύησης στα 6 έτη, γεγονός που προσδίδει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα σε εκείνους που θα αποφασίσουν να αγοράσουν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο. Σχετικές πληροφορίες παρέχονται σε όλες τις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.