Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ειδική παραγγελία του Lewis Hamilton

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι αγοραστές αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων προτιμούν, τον περισσότερο καιρό, να τα διατηρούν σταθμευμένα σε κλιματιζόμενα γκαράζ και να τα χρησιμοποιούν μόνο μερικές μέρες τον μήνα, χωρίς και πάλι να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές αυτές δυνατότητες των αποκτημάτων τους μιας και δεν καταφέρνουν (και φυσικά δεν επιχειρούν) σε καμία περίπτωση να προσεγγίσουν τα όρια τους.

Είναι επίσης γεγονός πως μέσα στο πλήθος των παραπάνω ιδιοκτητών supercars υπάρχουν και ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις, οι οποίες αγοράζουν τέτοια αυτοκίνητα με μοναδικό σκοπό να εξαντλήσουν στο έπακρο τις τρομακτικές τους δυνατότητες. Ένας από αυτούς είναι και ο Lewis Hamilton, παγκόσμιος πρωταθλητής F1 με την ομάδα της McLaren, ο οποίος θέλησε να διευρύνει την προσωπική του συλλογή που απαριθμεί μια McLaren F1 LM (δώρο των αφεντικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008) και μια MP4-12C, κάνοντας ειδική παραγγελία στην ιταλική Pagani για ένα Zonda διαφορετικό από τα άλλα.

Η μικρή ιταλική φίρμα των χειροποίητων τετράτροχων του Horacio Pagani διαθέτει μια ικανοποιητική γκάμα ειδικών εκδόσεων για το Zonda (C12, S 7.3, Roadster, F, Roadster F, Cinque, Cinque Roadster, Tricolore, R) αλλά ο Hamilton φρόντισε να φέρει την δική του στα μέτρα του, παραγγέλνοντας 760 ίππους - 20 περισσότερους από το Zonda R και 90 περισσότερους από το Zonda Cinque - καθώς και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων μιας και από ότι φαίνεται έχει βαρεθεί τα paddles που χρησιμοποιεί στη δουλειά. Η ειδική αυτή έκδοση θα λάβει φυσικά το όνομά του: Pagani Zonda 760 LH.



Πηγή: Autoblog, Pagani Automobili

Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου