Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι Jaime Alguersuari και Lucas Di Grassi, οδηγοί δοκιμών της Pirelli

Ο Ισπανός Jaime Alguersuari με το Βραζιλιάνο Lucas di Grassi, θα είναι οι δύο οδηγοί δοκιμών της Pirelli για τη σεζόν του 2012, με την έναρξη της δεύτερης χρονιάς της Ιταλικής φίρμας στη Formula 1.
Για πρώτη φορά, η Pirelli θα έχει δύο μόνιμους οδηγούς δοκιμών στη Formula 1, ενώ πέρσι ο ρόλος αυτός είχε ανατεθεί αποκλειστικά στον di Grassi. Ο Βραζιλιάνος θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες πληροφορίες του μετά την εμπειρία που απέκτησε το 2011, ενώ ο Alguersuari θα συμβάλλει με τις γνώσεις του γύρω από την τελευταία γενιά των εργαλείων της F1.
Και οι δύο θα οδηγήσουν το τελευταίο όχημα δοκιμών της Pirelli – ένα 2010 Renault R30 – σε τέσσερις κύκλους φέτος σε Χερέθ, Σπα, Μόντζα και Βαρκελώνη, μετά από μία πρώτη δοκιμή σε GP2 στη Χερέθ που ολοκληρώθηκε χθες. Από τις δοκιμές θα προκύψει η γκάμα ελαστικών Pirelli για το 2013 με νέες γόμες και σκελετούς, ενώ θα δοκιμαστούν οι εξελίξεις των γομών που θα δούμε αργότερα μέσα στη σεζόν.
Οι Di Grassi και Alguersuari θα μοιραστούν τα οδηγικά καθήκοντα σε ένα πρόγραμμα που η Pirelli θα ανακοινώσει τις προσεχείς εβδομάδες για τις τέσσερις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο.
Ο Alguersari, ο οποίος αγωνίστηκε σε 46 grand prix στο διάστημα 2009 - 2011, δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ευτυχής που έχω αυτή την εκπληκτική ευκαιρία. Πριν από μία εβδομάδα ήταν τα γενέθλιά μου, συμπλήρωσα τα 22, και τώρα η Pirelli μου έκανε το καλύτερο δώρο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω την πολύ σημαντική και απαιτητική αποστολή για την εξέλιξη των μελλοντικών ελαστικών. Επιθυμώ διακαώς να καθίσω και πάλι στο τιμόνι μιας Formula 1 και να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, επομένως τώρα μου δίνεται μία εκπληκτική ευκαιρία».
Ο Di Grassi, ο οποίος έλαβε μέρος σε 18 αγώνες για λογαριασμό της Virgin Racing το 2010, ήταν οδηγός δοκιμών της Pirelli σε όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2011, ολοκληρώνοντας πέντε προγράμματα με την Ιταλική φίρμα. Ο 27-χρονος δήλωσε τα εξής: «Χαίρομαι που είμαι ξανά με την Pirelli μετά από μία πολύ επιτυχημένη πρώτη σεζόν συνεργασίας. Μάθαμε πολλά μαζί και με χαρά θα συνεχίσουμε. Τώρα έχω την ευκαιρία να συνεχίσω τη δουλειά που ξεκινήσαμε πέρσι, κάτι το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω συγκρίσεις και αντιπαραβολές με όλες τις περσινές γόμες. Αυτά τα ελαστικά είναι τώρα ένα φανταστικό στοιχείο της F1».
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery κατέληξε: «Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό θέαμα στη Formula 1 υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι φέτος έχουμε δύο εξαιρετικά γρήγορους και ταλαντούχους οδηγούς δοκιμών. Ο Lucas θα μας δώσει το σημείο αναφοράς που χρειαζόμαστε από το πρόγραμμα εξέλιξης μέχρι τώρα, ενώ ο Jaime φέρνει μία νέα διάσταση από την εμπειρία του στους αγώνες τις τρεις τελευταίες σεζόν (με πολλούς τερματισμούς σε βαθολογούμενες θέσεις). Θα χρησιμοποιήσουμε τους οδηγούς σε όλα τα είδη δοκιμών των μονοθέσιων, όπως και το GP2 και οι προσομοιωτές. Οι πληροφορίες και η εμπειρία τους σίγουρα θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να έχουμε αγωνιστικά ελαστικά που προάγουν τη δράση αλλά και νέες τεχνολογίες που μελλοντικά θα εφαρμοστούν σε προϊόντα μοντέλων δρόμου υπερυψηλών επιδόσεων. Καθώς οι νέοι οδηγοί έχουν περιορισμένες δυνατότητες να οδηγήσουν μία F1, οι Lucas και Jaime έχουν τώρα μία θαυμάσια ευκαιρία όχι μόνο να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο χώρο των δοκιμών και εξέλιξης αλλά και να ακολουθήσουν την πορεία προηγούμενων συναδέρφων τους όπως οι Romain Grosjean, Pedro de la Rosa και Nick Heidfeld με επιστροφή στη F1 ή σε άλλο κορυφαίο πρωτάθλημα στο μέλλον».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου