Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Πέρασε ο νόμος για τα ταξί: δεν επηρεάζονται Αθήνα-Θεσ/νίκη

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΛΑΟΣ, τα άρθρα 83 και 84 για τις έδρες των ταξί και η τροπολογία για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων έργων.Μετά από αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχώρησε σε τροποποίηση, σύμφωνα την οποία οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια αν θα προχωρήσουν σε κατανομή των εδρών των ταξί σε επίπεδο συνενωμένων όμορων δήμων ή αν θα διατηρήσουν την υπάρχουσα κατανομή σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώνεται το επάγγελμα των ταξί.

Σε σύνολο 225 βουλευτών υπέρ των άρθρων 83 και 84 τάχθηκαν 199 βουλευτές ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν ότι τα καταψηφίζουν. Την τροπολογία για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ υπερψήφισαν 192 βουλευτές ενώ κατά τάχθηκαν 33 βουλευτές.

Νωρίτερα είχαν γίνει δεκτές κατά πλειοψηφία όλες οι υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί -πλην των άρθρων 83 και 84 που αφορούν τις έδρες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας είχε ζητήσει να παραμείνουν ως έχουν οι έδρες των ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες περιοχές να αποφασίζει το εκάστοτε περιφερειακό συμβούλιο και η γνώμη του να είναι υποχρεωτική. Σε αντίθετη περίπτωση, είχε προειδοποιήσει «δεν επρόκειτο να περάσει τίποτα». «Θα ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου, θα καταψηφίσουμε όλα τα άρθρα και θα γυρίσουμε στις κοινότητες» είχε διαμηνύσει.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου